» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
145 / 379
»»

ramiz?! ::

A ma kdo kšn link za mi box al pa mi 6 ?
Never regret anything, there's always a reason things happen.

-valvoline- ::

A se da flashat direkt xiaomi eu rom z xiaomitool brez odklepanja? Gor mam tovarniski global rom. Sprobal bi zadnji xiaomu eu rom za rn4 sd, k tolk hvalijo te rome.

antonija ::

Ne. Bootloader spusti skozi samo ROMe podpisane od xiaomija. EU fantje nimajo Xiaomijevih kljucev.

Itak pa odklepanje bootloaderja ni problem. Vsakic ko flashnes gor original ROM se ti zaklene, ce pa zelis ga pa lahko tudi sam zaklenes z ADBjem.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

glider- ::

Danes dobil Xiaomi Redmi 4X naročen na gearbest 12 novembra za 94€.Poslano navadno z Unregistered Air Mail.Prišlo direkt domov mimo carine v dvanajstih dneh.

facepalm ::

Jaz sem prejsnji mesec "skalal" iz roma v rom. China/global/eu stable/dev. Ni mi zaklenilo bootloaderja.

@glider- you lucky b... :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: facepalm ()

-valvoline- ::

facepalm je izjavil:

Jaz sem prejsnji mesec "skalal" iz roma v rom. China/global/eu stable/dev. Ni mi zaklenilo bootloaderja.

Jaz sem tudi 2x narocil pa je slo mim carine. Deklarirano enkrat kot router za 10usd drugic kot powerbank. Prvega rn4x sem narocil z goldway za 107e prodal sem ker je bla verzija z 16gb (nisem vedel da ostane le 7.5gb uporabnih) pol pa naroco rn4 global 32gb pri fantacy za 123e.

Zgodovina sprememb…

Yoda Master ::

Tomson je izjavil:

Danes prihaja nekaj hudih cen na GB:

Xiaomi Mi Mix 2 6" 6/64GB s kodo: NLBF112420 iz 461EUR na 343EUR ...
Xiaomi Redmi 4X 3/32GB s kodo: NLBF112449 za 94€ ...
Xiaomi Mi Note 3 6/64GB s kodo: Bfriday237 za 284€ ...
Mi Band 2 za 11EUR: NLBF112444, pa NLBF112401 ob 11h in NLBF112406 ob 16h ...

Ta 4X 3/32GB podpira B20? Ker International bi ga moral, ampak pod opisom ga ni, spet v komentarjih pa prodajalec enim piše, da ja, drugim pa da ne ...
There is no emotion, there is peace. There is no ignorance, there is knowledge. There is no passion, there is serenity. There is no death, there is the Force.

Master_Yoda ::

Ugh Redmi 4x je z kuponom 102 eur in ne 94 :(. Vsaj meni tako napise.

facepalm je izjavil:

Mogoce ti zaklene samo ce flashnes fastboot ROM image... ze pozabil :) Poanta je da bootloaderja res ni problem zaklenit nazaj:
fastboot oem lock

Tomson ::

ramiz?! je izjavil:

A ma kdo kšn link za mi box al pa mi 6 ?

Xiaomi Mi 6 6/128GB s kodo: za 322€

Preveril, ta hip še deluje ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

kpkp ::

glider- je izjavil:

Danes dobil Xiaomi Redmi 4X naročen na gearbest 12 novembra za 94€.Poslano navadno z Unregistered Air Mail.Prišlo direkt domov mimo carine v dvanajstih dneh.

Zanimivo, jaz sem enako naročilo oddal 4. novembra, poslano z EU Express, pa se je komaj danes pojavilo v UK.

ivanuscha ::

Na Mi A1 ne rabiš nalagati nobenih custom romov!! Hitrejše od originala noben custom rom ne bo laufal! Poleg tega imaš redne posodobitve. Rootanje Xiaomijev pa ni tako enostavno, tako da če nisi res zahteven uporabnik, se s tem nima smisla ukvarjati.

Zgodovina sprememb…

Xiaomi Mi Note 2 4/64GB s kodo: Blackfridayhalf7 za 214€ ...
Xiaomi Mi A1 Global s kodo: Blackfridayhalf10 za 162€ ...

ivanuscha je izjavil:

Na Mi A1 ne rabiš nalagati nobenih custom romov!! Hitrejše od originala noben custom rom ne bo laufal! Poleg tega imaš redne posodobitve. Rootanje Xiaomijev pa ni tako enostavno, tako da če nisi res zahteven uporabnik, se s tem nima smisla ukvarjati.

Mi A1 mi ni vsec zato, ker je latest google rom gor - ni developmenta custom romov zaradi tega, in ne mores dobiti roma, ki nima google servisov po defaultu gor namescenih.

jazjaz51 ::

Master_Yoda je izjavil:

Ugh Redmi 4x je z kuponom 102 eur in ne 94 :(. Vsaj meni tako napise.

Meni isto - pa še B20 nima.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jazjaz51 ()

Res je, tale verzija Redmi 4X je Global za 102€, je bila celo na 85€ s kodo: Blackfridayhalf30, ampak je očitno potekla ...

Evo ga, še v črni verziji Xiaomi Redmi 4X 3/32GB Global s kodo: GBNL024 za 94€ ...

jazjaz51 ::

Koda potekla.

Ni potekla, pravkar preizkusil ... Izprazni košarico, dodaj tega iz linka, ne menjat skladišča, če pri meni deluje... Razen če je kakšna geografska omejitev in dostopaš od drugje, kakšen proxy, vpn ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

Hvala Tomson, koda za telefon se dela, sem jo pravkar preizkusil.

Zico44 ::

-valvoline- je izjavil:

A se da flashat direkt xiaomi eu rom z xiaomitool brez odklepanja? Gor mam tovarniski global rom. Sprobal bi zadnji xiaomu eu rom za rn4 sd, k tolk hvalijo te rome.

Ja, je druga možnost. Jaz imam MI Mix 2, ki je imel gor China ROM in zaklenjen bootloader.
Ker nisem uspel dobiti unlocka, sem vse zrihtal s pomočjo te aplikacije: http://www.xiaomitool.com/

Brez unlocka sem naložil global ROM (MIUI), potem pa še še OTA na MIUI9.
Vse je šlo brez najmanjše težave!

Dr-4Skull ::

Danes sem rootal mobilnik in ne deluje USB povezava. Preko USB se samo polni.

System ::

Dr-4Skull je izjavil:

Danes sem rootal mobilnik in ne deluje USB povezava. Preko USB se samo polni.

Vklopi USB debugging v developer settings

Imam vklopljeno.

Tomson je izjavil:

Danes prihaja nekaj hudih cen na GB:

Xiaomi Mi Mix 2 6" 6/64GB s kodo: NLBF112420 iz 461EUR na 343EUR ...
Xiaomi Redmi 4X 3/32GB s kodo: NLBF112449 za 94€ ...
Xiaomi Mi Note 3 6/64GB s kodo: Bfriday237 za 284€ ...
Mi Band 2 za 11EUR: NLBF112444, pa NLBF112401 ob 11h in NLBF112406 ob 16h ...

A je še kje kakšna koda za Mi Mix 2? Tale zgoraj ne dela več.

Dr-4Skull je izjavil:

Imam vklopljeno.

V dev settings poisci "select usb configuration" in oznaci "MTP".

@Zico44: Xiaomi Mi Mix 2 s kodo: 1111NLSI045 iz 461€ na 427€ ... Ta hip še deluje ...

Ne deluje.

Dr-4Skull je izjavil:

Ne deluje.

Deluje!

Telefon se samo polni preko USB. Ali je možno, da sem uničil mobilnik z rootanjem?

skrajnik ::

Noob, ampak vseen:
A tole bo delovalo v naših omrežjih (telekom)?
https://www.honorbuy.com/1196-xiaomi-re...

HVALA!

4G: FDD-LTE B1/B3/B5/B7/B8/B20

TD-LTE B38/B39/B40/B41(2555-2655MHz)

3G: WCDMA B1/B2/B5/B8, TD-SCDMA B34/B39

2G: GSM B2/B3/B5/B8

roberto1 ::

skrajnik je izjavil:

Noob, ampak vseen:
A tole bo delovalo v naših omrežjih (telekom)?
https://www.honorbuy.com/1196-xiaomi-re...

HVALA!

4G: FDD-LTE B1/B3/B5/B7/B8/B20

TD-LTE B38/B39/B40/B41(2555-2655MHz)

3G: WCDMA B1/B2/B5/B8, TD-SCDMA B34/B39

2G: GSM B2/B3/B5/B8

Vsak kitajski telefon deluje v naših omrežjih, gre samo zato ali imaš polno LTE pokritost. Tale je International model z B20, tako da ti bo deloval isto kot za naš trg izdelan telefon!
Someday never comes!

Še današnji dobri deali na GB, še trenutno preverjeno delujejo vse kode:

Xiaomi Mi 6 6/128GB iz 367EUR na 324EUR s kodo: NLBFriday07
Xiaomi Mi Mix 2 6/64GB iz 461EUR na 418EUR s kodo: NLBFriday08
Xiaomi Mi A1 Global iz 188EUR na 170EUR s kodo: BFridayGB04
Xiaomi Redmi 4X Global iz 134€ na 94€ s kodo: GBNL024

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

Samael ::

Dr-4Skull je izjavil:

Telefon se samo polni preko USB. Ali je možno, da sem uničil mobilnik z rootanjem?

Dvomim, da si karkoli uničil.

Meni se občasno po kaksnem weekly updatu pojavi ista tezava na R4 prime.
Če ročno vpišem v build.prop file sledeči vrstici, restartam, USB data spet dela.

persist.service.adb.enable=1
persist.sys.usb.config=mtp,adb

(vsak weekly MIUI update mi povozi build.prop)

Če se ti ne da iskati omenjen file, potegni dol BuildProp editor app.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

flameir ::

Sem že enkrat spraševal, pa bom zdaj še enkrat. Mati sem pred enim letom kupil redmi 4a. Vse deluje super, razen ene zelo moteče stvari. Praktično pri vsakem drugem klicu mikrofon enostavno ne deluje. Klic je potrebno prekiniti in vspostaviti novega, včasih tudi v drugo ali tretje mikrofon ne deluje. Prijateljici ima precej podoben problem - ne more prekiniti nobenega klica, ima pa redmi 4s.

Že dalj časa obema obljubljam rešitev, zdaj pa sem se odločil, da je treba končno ukrepat. Se je kdo srečal s podobnimi težavami? Hvala.

Žal znana napaka na nekaterih primerkih, ne gre za strojno ampak programsko napako, edina rešitev v večini primerov pa je menjava ROMa ...

tomy5 ::

flameir je izjavil:

Sem že enkrat spraševal, pa bom zdaj še enkrat. Mati sem pred enim letom kupil redmi 4a. Vse deluje super, razen ene zelo moteče stvari. Praktično pri vsakem drugem klicu mikrofon enostavno ne deluje. Klic je potrebno prekiniti in vspostaviti novega, včasih tudi v drugo ali tretje mikrofon ne deluje. Prijateljici ima precej podoben problem - ne more prekiniti nobenega klica, ima pa redmi 4s.

Že dalj časa obema obljubljam rešitev, zdaj pa sem se odločil, da je treba končno ukrepat. Se je kdo srečal s podobnimi težavami? Hvala.

Garancija, servis, stvarna napaka ?

Samael ::

tomy5 je izjavil:

Garancija, servis, stvarna napaka ?

Pri Xaomiju, odvisno kje je kupljen, to pogosto ni najlažja in najhitrejša pot. Sam bi prej poskušal z menjavo ROMa.

flameir ::

Oba sta kupljena preko honorbuya iz EU skladišča. Je tu možna uveljavitev garancije? Je pa en star že več kot leto dni.
Obstaja kje kakšen vodič za nalaganje drugega ROMa?

Obstaja, npr. tukaj...

Sicer pa odvisno tudi kateri ROM je trenutno nameščen in katerega bi rad namestil. Uporabi Google: npr. Install global ROM to xiaomi 4a...

Tomson je izjavil:

Obstaja, npr. tukaj...

Sicer pa odvisno tudi kateri ROM je trenutno nameščen in katerega bi rad namestil. Uporabi Google: npr. Install global ROM to xiaomi 4a...

Lahko probaš tule: http://www.xiaomitool.com/
Aplikacija, ki jo dobiš tu, te vodi skozi cel proces.

Jaz imam MI Mix 2, ki je imel gor China ROM in zaklenjen bootloader.
Ker nisem uspel dobiti unlocka, sem vse zrihtal s pomočjo te aplikacije (http://www.xiaomitool.com/).

Brez unlocka sem naložil global ROM (MIUI), potem pa še OTA na MIUI9.

Sej za global ROM ne rabis odklepat bootloaderja...

Matej_K ::

Zico44 je izjavil:

Lahko probaš tule: http://www.xiaomitool.com/
Aplikacija, ki jo dobiš tu, te vodi skozi cel proces.

Jaz imam MI Mix 2, ki je imel gor China ROM in zaklenjen bootloader.
Ker nisem uspel dobiti unlocka, sem vse zrihtal s pomočjo te aplikacije (http://www.xiaomitool.com/).

Brez unlocka sem naložil global ROM (MIUI), potem pa še OTA na MIUI9.

Brat včeraj dobil Redmi 5A, in kot pravi, je telefon napol kitajski, gor ni Google Play-a, itd...
Predvidevam da so mu dali neki čuden ROM gor. Rad bi namestil Global, kot imam na vseh drugih xiaomijih že po defaultu ko sem kupil. Bo šlo s to aplikacijo? Lahko kaj zaj.... Ali naj pustim got je pa samo apk od Google playa najdem?
Hvala
... .. .

Jaz preventivno, vedno flasham uraden rom pred prvo uporabo telefona. Preden vpisem svoje podatke itd.. sploh pri Xiaomijih, kjer trgovci namescajo svoje rome in je vprasanje kaj se dodajo zraven.
Lahko flashas z mi suite.

Ko povežem z računalnikom in MI suitom, mi napiše da moram prvo posodobit telefon, predenj se lahko povežeta...hmmm
Na telefonu je Android 7.1.2 in MIUI 9.1 / Stable 9.1.4.0 (NDKCNEI)
... .. .

in kaj se zgodi ce posodobis telefon?

Telefon je posodobljen, isto kot tudi moj Redmi 3S, pa isto napiše ko ga povežem

Našel na YT
How to update MI PC Suite -

This video is made to just let you know that there is no MI Suite for Android Marshmallow or Above devices. Don't waste your time searching on Google for MI Suite for Marshmallow and don't download fake software claiming MI PC Suite for Marshmallow or above devices. Please don't hate me and dislike this video. I will let you know or make new video if there is MI Suite available for Marshmallow Devices.
... .. .

Zdaj sem probal s tem toolom od Zicota, vse super, mi je dal na voljo že 3 rome, aktere lahko, eden izmed njih je Global Stable, vendar piše da rabi Bootloader unlock, sedaj za to zaprosim čakam pa koliko časa?

Trenutno v telefonu nimam SIMke, če zaprosim za odklep in vpišem telefonsko številko, potem moram imeti točno to SIM notri, kjer sem zaprosil za odklep?
... .. .

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matej_K ()

OvCa77 ::

A je slučajno kdo menjal ekran na Note 4X? Bi prosil za link, ker nisem prepričan, katerega vzeti...
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB

Ok, naposled mi je skoraj vse uspelo. Sedaj imam pa drug problem. Mi Unlock želi da čakam 360 ur da nadaljuje s procesom.
Postopki ki sem jih moral dati čez za začetek postopka so pa nori. Celo Vpn aplikacijo sem moral dati dol in Shanghai izbrati, da je začelo v developer setting en postopek da uskladi account in napravo. Zdj tole čakat mi pa ni jasno zakaj toliko časa, pa glede na google nisem edini.
... .. .
««
145 / 379
»»