» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
117 / 380
»»

Samael ::

edit, pa res, tudi tu http://en.miui.com/download-299.html piše za za MI5 global stable V8.2.2.0.NAAMIEB
Samael != Samuel

facepalm ::

Kako ste kaj zadovoljni z avtonomijo baterije na Mi5 @ Nougat?
Ne vem ce bi zeni updatal ali ne, ker na Note4x je bila razlika v avtonomiji opazna (slabsa na 7ki).

RejZoR ::

Uptime, 30 ur, pa imam še 42% baterije. S tem da sem ga včer pol dneva nekaj drezal. Impresivno, sploh glede na moč chipseta in pa dejstva, da zdej ne killam nobenih aplikacij ampak imam vse v ozadju.

Btw, na živce mi gre edino, da cel kup appov niti disablat ne moreš. Recimo Google Duo, ki ga niti slučajno ne rabim. Pa Chrome tud ne ker furam Opero. Na Huawei si lahko stock integrirane appe lahko pač odstranil vse update in disablal. Tle pa sploh ni možno.

EDIT:
Sem našel "Redmi System Manager" (System App Remover), ki ne zahteva Roota na Google PlayStore in izklopi večino aplikacij, ki jih niti MIUI ne dovoli. Najs. Sem se znebil cel kup navlake, ki je ne uporabljam.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RejZoR ()

antonija ::

ne killam nobenih aplikacij ampak imam vse v ozadju
Ubistvu je ravno nasprotno: ce bi jih pobijal, bi baterija verjetno slabse zdrzala. Vsaj take so moje izkusnje na xiaomiju. Pustis pri miru pa je se najbolje. Razen ce bi rad kaj namenoma ubil, ampak to je redko.

Btw, na živce mi gre edino, da cel kup appov niti disablat ne moreš. Recimo Google Duo, ki ga niti slučajno ne rabim. Pa Chrome tud ne ker furam Opero. Na Huawei si lahko stock integrirane appe lahko pač odstranil vse update in disablal. Tle pa sploh ni možno.
Probaj EU ROM ;)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Sem pol rešil z onim appom. Drugače mi je dost fajn in nimam namena flashat zaenkrat.

BC3 ::

lopov je izjavil:

Pa je tukaj tudi možnost dostave brez carine?

Jaz se odločam med rabljenim Oneplus 3T in novim Mi5s.
Rajši bi 3T, a je velik (5.5") kar za moje roke glih ni :/
to je samo stran, kjer so zbrane akcije iz različnih trgovin.
sem že pozabil na carino in davek, ker naročam v nemčijo, tam pa ne komplicirajo...
tukaj so tri preverjene trgovine s skladišči v evropi:

http://www.gearbest.com/mobile-phone-c_...
https://www.coolicool.com/free-shipping...
http://www.efox-shop.com/versandkostenf...

včasih se najde kaj pametnega

lopov ::

Thx :)

No malo napredka, zdaj se odločam med Mi5 in Mi5s -- internet pravi da ima starejša verzija (Mi5) Gorilla glass in pa lučko za opozorila, Mi5s naj bi bil brez lučke in z nekim "in house" steklom, vsekakor pa ne Gorilla + fotkič na starejšem celo malo boljši (glee na velikost senzorja + OIS), 4K video me pa ne zanima.

Skrbi me še NFC, zgleda folk to ne uporablja ker je omemb o delovanju/nedelovanju tako rekoč nič :(

Mal sem škrt in svetlobna opozorila so mi fajn tko da resno razmišljam, da vzamem starejši model. Eh ... izbire, izbire ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

next3steps ::

Gorilla glass je samo brand in ne nujno izraz za kvaliteto.

Dimnik ::

Sem imel oba mi5 in mi5s, za led lučko nisem siguren, se mi pa zdi da ima tudi mi5s, glede ekranov pa sem imel na obeh nillkin zaščitno steklo, super zadeva, edino kar me pri mi5s malo moti je zaobljen rob ekrana in posledično manjše steklo, ker če ne je po robu luft, ker steklo ni zaobljeno, sem pa zasledil zaobljene variante, tako da pokrije celo sprednjo stran.
Če bi še enkrat kupoval mi5, bi se odločil za mi5s, ker je cel kovinski oz aluminijast, pa sprednja tipka(senzor) več ni na pritisk ampak dotik

Mene zanima zakaj noben klinac ne uporablja inoxa za telefone. Aluminij je crap, mal ga grdo pogledaš pa ima že praske in buške. Pred leti se spomnim ene Nokie, ki je imela inox hrbtno stran in detajle po robu. Pri teži se ni neki poznalo ampak je skor nisi mogu pobuškat. Oz se je tud spraskala precej težje in če se je so bile praske komaj vidne.

Teža me niti ne bi motila, itaq pa je kovina običajno samo po robu, ravno tam kjer šteje trpežnost.

Besna Glista ::

A slučajno komu doma ostaja leplna nalepka za ekran Redmi note 3 ?
Prvič sem se spravil sam menjat ekran in sem zdaj z razkopanim telefonom v roki brez lepila. Rešitev anyone? Hvala :8)

[ecstazy] ::

Imam dve viška.

Besna Glista ::

Kupim! :)
Povej kje pa kdaj pa za koliko ;)

kekoke ::

RejZoR je izjavil:

EDIT:
Sem našel "Redmi System Manager" (System App Remover), ki ne zahteva Roota na Google PlayStore in izklopi večino aplikacij, ki jih niti MIUI ne dovoli. Najs. Sem se znebil cel kup navlake, ki je ne uporabljam.

Druga rešitev, brez aplikacij, je bila ena redkih pametnih zadev, ki sem jih našel na indijskem forumu:

Play store/3 črtice levo gor/Help&feedback/View all articles/Delete or disable apps on Android/Tap to go to Application settings/Izbereš aplikacijo/Disable

Pridejo pa vse nazaj če restoraš telefon iz local beckupa

Excavator ::

Naročil mi5s preko Goldway z tisto kodo.
Javim ko dobim

buttcrack ::

kekoke je izjavil:

RejZoR je izjavil:

EDIT:

Druga rešitev, brez aplikacij, je bila ena redkih pametnih zadev, ki sem jih našel na indijskem forumu:

Play store/3 črtice levo gor/Help&feedback/View all articles/Delete or disable apps on Android/Tap to go to Application settings/Izbereš aplikacijo/Disable

Pridejo pa vse nazaj če restoraš telefon iz local beckupa

na mojem R3 z zadnjim dev global romom ne ena ne druga rešitev ne delata... pri obeh je disable "mrtev"

Če bo kdo naročal screen replacement + adhesive sticker za Redmi note 3 pro lahko piše prosim zs? Če ima kdo kaj viška se priporočam

Čist pozabil, da ima Mi5 IR blaster. Iščem applikacije nakar vidim, da je že gor MI Remote (za katerega mi prvo ni blo jasno kakšen remote tool je to). Zdej pa vidim, d aje app za daljinca naprav hehe. Dost kul :)

RejZoR je izjavil:

Čist pozabil, da ima Mi5 IR blaster. Iščem applikacije nakar vidim, da je že gor MI Remote (za katerega mi prvo ni blo jasno kakšen remote tool je to). Zdej pa vidim, d aje app za daljinca naprav hehe. Dost kul :)

Meni na R4 pro IR zelo prav pride tudi kot RBG remote za LED trak (luč). Daljinec, ki je prišel zraven sem prej pritiskal kot zmešan, da je "prijel" (ne glede na menjavo baterij), medtem ko preko telefona z dosti večje razdalje in ne vem kakšnim kotom deluje že ob bežnem dotiku. Sexy.

Sem se spomnil, da imam Philipsov LCD, ki uporablja radio signal za daljinca in ne IR. :( Arris od T-2 vidim, da tud ni na spisku. Pa Zibro klima tud ne :(

Ali obstaja learning mode, da ga lahko naucis kako delujejo daljinci, ce jih res rabis?

matobeli ::

Ne nima learninga ker nima sprejemnika, samo oddajnik, da se, če ročno dodaš kodo notri. Torej da imaš recimo na PCju IR sprejemnik in prebereš kodo, ali pa jo kje na netu stakneš.

Ima, skozi trial and error način. Praktično je tko, da stisneš knof OFF na ekrančku in te app vpraša če se je naprava ugasnila. Če se je, klikneš DA in shrani profil. Če ne, proba naslednjo.

roberto1 ::

Redmi Note 5 bo imel očitno fingerprint odspredaj. Končno.
Someday never comes!

M@73Y ::

Zdravo, prosim če mi lahko nekdo poda seznam, kateri xiaomi telefoni trenutno na trgu imajo B20 frekvenco.
Hvala.
..jump into psytrance tunnel..

roberto1 je izjavil:

Redmi Note 5 bo imel očitno fingerprint odspredaj. Končno.

Stvar osebne preference. Prednost fingerprinta spredaj vidim samo v primeru, ko telefon leži na mizi in želim hitro pokukati nanj, ne da bi ga prijel v roke.
Tu kjer imajo Xiaomiji fingeprint zdaj je v bližini le tega, ko primeš telefon v roko vedno, po naravni poti, tudi kazalec. Primem telefon v roke/potegnem iz žepa/itd in avtomatsko postavim kazalec na senzor. Vse z eno roko, brez odvečnih gibov. V primeru senzorja spredaj, bi moral uporabiti obe roki. Nič privlačnega ne vidim v tem.

Nekaj v tem smislu:

Sploh ni res. Svojega Mi5 čist lepo odklepam s palcem desne ali leve roke, pa ima senzor spredaj. In ko je na mizi ga tud enostavno odkleneš. Najbolj idealno bi bilo, da bi imel dva senzorja, enega spredaj in enega zadaj. Tko bojo srečni vsi. Bo pa cena višja zarad takih stvari...

Btw, pred časom sem bil zelo kritičen do skenerjev prstnih odtisov kar se tiče varnosti, pa sem spremenil mnenje iz enega aspekta. Praktičnost za normalne uporabnike. Še vedno ga ne bi svetoval v primeru, ko nekdo rabi izjemno varnost podatkov na aparatu. Ampak da pa odpraviš skrb, da ti bo vsak lolek v primeru kraje oz izgube aparata brskal po podatkih pa je zadost. In je miljonkrat bolj praktičen od PIN ali tiste mreže s pikami. Sploh ker je tolk hitrejše, da sploh ne veš, da je tam. Vsaj na Xiaomijih, ne vem kolk so drugi hitri. Tko da to mi je pa zelo kul.

Pa še ena stvar mi je pri Xiaomi zelo všeč, da telefon lahko upravljam brez ene mehanske tipke. Za vklop ekrana samo double tap-nem po ekranu, za odklep se samo dotaknem home knofa, v nastavitvah sem Home knof nastavil, da deluje kot home že ob dotiku in ne mehanskem pritisku. MIUI mi počasi ratuje eden najboljših modifikacij Androida ever. Pa me je že EMUI na Huaweiu zelo navdušil ampak tole je pa čist nov višji nivo. Zadeva ima praktično čist vse kar ever rabiš. In to izjemno dobro narejeno. Dejansko sem rabil naložit 2/3 manj aplikacij, da sem dosegel isto funkcionalnost kot prej.

Meni je fingerprint na hrbtni strani zakon. Verjetno se da navadit tudi na sprednjo stran, ampak zdaj je zadaj in ravno tam kjer je palec ko drzis telefon. Ne morem ga projeti tako da bi bil senzor na storastem mestu :)

Kaj točno ni res? :) Mislim, saj ti verjamem, da ti gre čisto ok odklepanje z ene roke. Enim da, drugim ne, predvidevam pa da je to pri senzorju spredaj tudi stvar osebne spretnosti, dolžine prstov, velikosti telefona, si pa skorajda drznem domnevati, da večina ljudi pri senzorju spredaj še vedno potrebuje oz. zaradi pazljivosti pri odklepu uporablja obe roki.

Če imam jaz kazalec skorajda po defaultu v bližini senzorja zadaj, to zelo težko trdiš za tvoj palec spredaj. Ampak kot pravim, verjetno je to stvar osebnih preferenc in preteklih izkušenj, navajenosti, v vseh primerih pa deluje oboje.

Glede senzorja in varnosti ne smemo pozabiti, da ima Xiaomi tu še druge vzvode. Poleg možnosti klasičnega zaklepanja individualne aplikacije tudi dva povsem neodvisna računa, možnost dveh enakih aplikacij z različnimi privilegiji dostopa itd. Xiaomi's MIUI 8 OS Lets Users Have Two Accounts in One Phone

edit.

antonija je izjavil:

Meni je fingerprint na hrbtni strani zakon. Verjetno se da navadit tudi na sprednjo stran, ampak zdaj je zadaj in ravno tam kjer je palec ko drzis telefon. Ne morem ga projeti tako da bi bil senzor na storastem mestu :)

A si res mislil palec in ne kazalec? :) Mogoče ko ga zagrabiš, predno je povsem nameščen v dlan? Moram preskusiti :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Ugh, ravno stestiral integriran antivirus v MIUI in je razočaranje. Testnih appov sploh ne zazna ob inštalaciji niti ob skenu na zahtevo. Šele ko sem vključil avast! definicije je zaznal na zahtevo, ob inštalaciji pa še vedno ne. Not cool.

Karton4 ::

Torej kaj menite, mi5 vs mi5s, se splaca dat neki vec za mi5s?
Kar vem:
- fizicni gumb
- kamera 16MP/12MP
- cover platsika/alu
- SD 820/821
- ir/no-ir
- battery 3000/3200

Hvala

peglezn ::

RejZoR je izjavil:

Ugh, ravno stestiral integriran antivirus v MIUI in je razočaranje. Testnih appov sploh ne zazna ob inštalaciji niti ob skenu na zahtevo. Šele ko sem vključil avast! definicije je zaznal na zahtevo, ob inštalaciji pa še vedno ne. Not cool.

Povsem dovoj za povprečnega uporabnika, tisti ki vejo kaj delajo ga pa tko ne rabjo.

MrStein ::

Kako dovolj, če pravi, da po defoltu nič ne zazna?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

scipascapa ::

RejZoR je izjavil:

kaj točno si naredil?

itak37 ::

Karton4 je izjavil:

Torej kaj menite, mi5 vs mi5s, se splaca dat neki vec za mi5s?
Kar vem:
- fizicni gumb
- kamera 16MP/12MP
- cover platsika/alu
- SD 820/821
- ir/no-ir
- battery 3000/3200

Hvala

5 ima stekleno ohisje zadaj, 5s pa aluminij ki je bolj odporen na poskodbe.
Ekran, 5 ima Gorilla steklo, ki je boljse od 5s.
Kamera ima 5s boljsi senzor, ceprav ima manj pikslov.
5s ima malenkost boljsi CPU, v praksi verjetno neopazno.

Odloci se glede na ohisje in steklo, ostalo je manj relevantno po moje.

MrStein je izjavil:

Kako dovolj, če pravi, da po defoltu nič ne zazna?

Nope. Čeprav je tam nastavitev "scan befor install" al neki tazga ampak ne naredi nič. Tud AVL in Tencent nista z ročnim scanom zaznala nič. Šele ko sem vklopil avast definicije pa je.

scipascapa je izjavil:

RejZoR je izjavil:

kaj točno si naredil?

Vse sem na ful vklopil v nastavitvah, vse 3 definitions in skeniranje ob inštalaciji. Pol sem pa snel ZONER Test, F-Secure test in IKARUS test (v osnovi APK app z embedanim EICAR test samplom). Ob inštalaciji ni zaznalo nič čeprav bi moralo. Ob skeniranju na zahtevo, da pač pregleda vse naložene aplikacije pa je samo avast! našel te 3. Poleg tega se avast! sploh ne da posodobit, kar je feler v implementaciji v MIUI, ker avast! kot samostojni app dela bp. Škoda, ker je sicer kul ideja, da ima sistem že vgrajen extra check. Ampak ne deluje kot bi moral.

Zdej sem si nazaj naložil avast! Mobile Security in skril vse ikonce v notifications panelu, da se sploh ne vidi, da imam gor AV, da ne odžira placa na vmesniku. Ampak ko sem testiral test fajle je vse zaznalo takoj po downloadu.

lonewolf_ ::

Na hitro eno vprašanje, ker nisem doma pa iskanje po forumu preko telefona je katastrofalno...

Če se vzame nov Xiaomi Note 4X, piše da pride z Global stable ROM-om, ali je še vedno potrebno odklepati bootloader in se zaj*bavati v tej smeri ali se lahko enostavno takoj namesti xiaomi.eu ROM?

Zanima me tudi, če je katera trgovina bolj zanesljiva še od Honorbuy-a?
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S

Mi6 za 396eur s poštnino...

Original Xiaomi Mi 6 Mi6 6GB RAM 64GB ROM Mobile Phone Snapdragon 835 Octa Core 5.15" 12MP Dual Camera Four Side Curved Body
http://s.aliexpress.com/JfmuE7BJ
(from AliExpress Android)

lonewolf_ je izjavil:

Na hitro eno vprašanje, ker nisem doma pa iskanje po forumu preko telefona je katastrofalno...

Če se vzame nov Xiaomi Note 4X, piše da pride z Global stable ROM-om, ali je še vedno potrebno odklepati bootloader in se zaj*bavati v tej smeri ali se lahko enostavno takoj namesti xiaomi.eu ROM?

Ne rabiš se nič zajebavat, ker global ima že slo jezik, tako da ga samo uporabljaš
Poglej na goldway na aliexpressu

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dimnik ()

lonewolf_ ::

Hvala za hiter odgovor.
Na svojem sem imel global, ampak se mi ni šlo za slovenščino vendar za stabilnost, kar je bilo pri EU ROMu opazno bolje. Na stock senzor za prstni odtis ni deloval 80% časa.

Dimnik je izjavil:

Mi6 za 396eur s poštnino...

Original Xiaomi Mi 6 Mi6 6GB RAM 64GB ROM Mobile Phone Snapdragon 835 Octa Core 5.15" 12MP Dual Camera Four Side Curved Body
http://s.aliexpress.com/JfmuE7BJ
(from AliExpress Android)

lonewolf_ je izjavil:

Ne rabiš se nič zajebavat, ker global ima že slo jezik, tako da ga samo uporabljaš
Poglej na goldway na aliexpressu
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S

Doma imam dva redmi note3, na enem eu rom na drugem global stable in oba delujeta odlično

Ravno flashnil latest lineage na RN3 Pro, dela flawlessly. Mi je bolj všeč ta stock android feel, edino kar me moti je, da nima stock app za app-lock.

miko22 ::

Excavator je izjavil:

Ravno flashnil latest lineage na RN3 Pro, dela flawlessly. Mi je bolj všeč ta stock android feel, edino kar me moti je, da nima stock app za app-lock.

fingerprint dela ok? Jaz mam R4 Pro, pa tudi razmišljam o CM romu(sedaj lineage). Kaj pa kamera v primerjavi z MIUI?

Mogoče kdo ve s katero napravo iz spiska naprav Mi Remote bi se dalo povezat T-2jev Arris v Mi Remote? Prav Arris ni med napravami, Philipsov TV sem povezal, enako Yamahin receiver. Samo še Arris mi manjka...

Reaper ::

Za arris išči pod motorola. Ta oddelek motorole je kupil arris, mogoče so ohranili signale.

Ok končno mi je crknil telefon - NEXUS 5, da me je temeljito prisilil v nabavo novega.

Želje:

5'' IPS FHD, vsaj 2 GB rama, GLOBAL ROM, da vsi update-i delajo in manj navlake. Priporočila?

Vbistvu MIUI sploh nima neke navlake. Praktično vse kar je not je res ful uporabno. Vse ostalo se da odstranit oz disablat. Vsaj na mojem.

klinker ::

scipascapa je izjavil:

Ok končno mi je crknil telefon - NEXUS 5, da me je temeljito prisilil v nabavo novega.

Želje:

5'' IPS FHD, vsaj 2 GB rama, GLOBAL ROM, da vsi update-i delajo in manj navlake. Priporočila?

Ce ni must have da je nov, ti predlagam rabljen 5X 32GB za okoli 180€, seveda da se ima veljavno garancijo. Telefon je napram 5ki precej boljsi, sploh kamera je presenetljivo huda. Xiaomi je tu malo svoh, sploh pri Redmi seriji, Mi serija je malo boljse, vseeno pa ne pride blizu, sploh pri slabsi svetlobi. Xiaomi je boljsa opcija zaradi baterije in bolj fensi izgleda ter materialov.

kamera mi ni pomembna, garancija in baterija bolj.

miko22 je izjavil:

Excavator je izjavil:

fingerprint dela ok? Jaz mam R4 Pro, pa tudi razmišljam o CM romu(sedaj lineage). Kaj pa kamera v primerjavi z MIUI?

Meni fingerprint dela ok, enako kot pri miui. Včasih ne zazna v prvo.
Kamera je malo slabša,slika je malo bolj zrnasta oz. ima več "noisa" ampak mislim da je za to nek patch? Uporabljam pa Open Camera app.
Pri meni je ta custom os malo zmedel baterijo, se ugaša pri 30%. Trenutno rekalibriram.

poker93 ::

Xiaomi Redmi Note 4X. Tisti, ki imate ta telefon kako ste kaj zadovoljni. Nisem neki heawyuser.
««
117 / 380
»»