» »

xiaomi telefoni in ostale naprave

xiaomi telefoni in ostale naprave

««
79 / 380
»»

Matevzs01 ::

Bom poskusil jutri (oz danes :)) in sporočim je bo kak napredek :)

SoulMan ::

Xiaomi mi5s bo dobil posodobitev? Dobivam mesane odgovore na internetu.

MrStein ::

MrStein je izjavil:

Hmm, je možno, da ti "kitajci" iz polnilnika potegnejo več toka kot bi smeli?
Sem priklopil na en starejši polnilec (Samsung, 2A) in čez nekje 20 minut je bil polnilnik zelo vroč, polnjenje pa se je začelo prekinjati (telefon je začel predvajati zvok za začetek polnjenja v zanki).
(govorim za Redmi Pro)

Po izračunu iz predvidenega časa polnjena izhaja, da vleče 2,5A, kar je malo čez navedeno kapaciteto polnilnika (2A).
App Ampere Meter kaže 950 mA. Ampere pa 20 mA.

Pogrešam Galaxy Charging Current...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein ::

Če priklopim na USB 3.0 na PC-ju:
- Ampere: 1500 mA
- Ampere Meter: 451 mA
- ocena telefona: 900 mA
No ja... recimo da je tretja vrednost pravilna.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

balluf ::

Moj LG 4x je v zadnjih izdihljajih, gle
dal sem Redmi 4 ProPrime pri Goldway, katero pošljanje moram izbrati, da se ne plača carine-DDV. Kaj se splača kupiti zraven ovitek steklo...

Hvala.

Samael ::

balluf je izjavil:

Moj LG 4x je v zadnjih izdihljajih, gle
dal sem Redmi 4 ProPrime pri Goldway, katero pošljanje moram izbrati, da se ne plača carine-DDV. Kaj se splača kupiti zraven ovitek steklo...

Hvala.

Seller's Shipping Method

Mi napiše "Not avaliable"

https://www.aliexpress.com/store/produc...

antonija ::

Kaj ti napise "Not available"?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

111111111111 ::

Danes sem poskusil kupiti Mi5 3+32 na Goldwayu (danes naj bi bilo dailiy deal), ki je bil oglaševan za 208EUR v akciji, ampak danes te akcije ni. A je možno da so telefon že razprodali? Na voljo je samo Mi5 3+64. POzna kdo sistem?

Zgodovina sprememb…

Ja

Dimnik ::

111111111111 je izjavil:

Danes sem poskusil kupiti Mi5 3+32 na Goldwayu (danes naj bi bilo dailiy deal), ki je bil oglaševan za 208EUR v akciji, ampak danes te akcije ni. A je možno da so telefon že razprodali? Na voljo je samo Mi5 3+64. POzna kdo sistem?

Saj maš 3/32 belega za 235$ plus poštnina, kdo ti je povedal, da bo danes kakšna akcija...ne poslušat vsakega, ker eni vidijo v kristalno kroglo. Danes zjutraj je še bila nižja cena, pod 235$, vsake toliko časa spreminjajo...

Objavljeno je bilo da bo danes 22 akcija Mi5. Sem že 2 dni gledal. :)

EDIT: Cedil sline in hotel kupit prejle in je pošlo. :)

Blazz je izjavil:

cez 2 dni boš mel za 208 dolarjev MI5 pa 18 dolarjev shippinga te pride na konc lih ene 200 eur. to je pomoje best buy za 200 eur.

Zgodovina sprememb…

Za mi5 imaš dva linka od goldway, pri enem imajo še 384 kom,na drugem pa čež 400kom, belih....

Ta ki je tole pisal je verjetno nekaj na pamet, ker poštnina je 11 dolarjev ne 18 kot je napisal....

Mislim, da ti je sedaj vseeno kdaj naročiš, ker pošiljke bodo komaj februarja poslane, zaradi novega leta, malo še čekiraj kakšen dan, dva, mogoče spet spremenijo ceno...

Domnevam da mi LTE ne bo na simobilu delal, če vzamem tegale (nima b800):

Slovenščina je možna? Na Mi5 je bila za tega pa spet nimam pojma. Sem prebral 2 zadnji strani pa nisem našel info.

To je special edition, ta ima vse bande lte, boš imel lte

Blazz ::

Dimnik je izjavil:

Za mi5 imaš dva linka od goldway, pri enem imajo še 384 kom,na drugem pa čež 400kom, belih....

Ta ki je tole pisal je verjetno nekaj na pamet, ker poštnina je 11 dolarjev ne 18 kot je napisal....

Mislim, da ti je sedaj vseeno kdaj naročiš, ker pošiljke bodo komaj februarja poslane, zaradi novega leta, malo še čekiraj kakšen dan, dva, mogoče spet spremenijo ceno...

ne seri, nč nisem pisal na pamet. Še link sem dal. Pisalo je da bo od 22-23 januarja Mi5 po 208 dolarjev. Sedaj pa piše drugače tam... tu pač ne morem pomagati, lahko da so razprodali oz. je bilo omejeno kosov po 208 usd

Sereš ti, ker narobe pišeš...haha, kaj pa poštnina....

https://webcache.googleusercontent.com/...

EVO TI CACHED , 208.99 USD.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Blazz ()

robertko ::

balluf je izjavil:

Mi napiše "Not avaliable"

"Not available" se nanaša na Tracking Information, to smo že enkrat predebatirali.

Saj vem za to ceno, ker je bila že kakšne tri tedne nazaj, pa več dni ne samo en dan....

glede poštnine si se pa zmotil sigurno..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dimnik ()

Seller's Shipping Method 22-45 days US $11.58

Vem jaz dobro, ker sem že več telefonov kupil tam, ampak zgoraj na linku si napisal 18dolarjev, iz tega sem sklepal, da si pisal za ceno na pamet..ajde sorry

poštnino sem res pisal napamet, ker malce niha med top-one, antelife, efox in goldway... če ne drugega je to še bolj ugodno za tistega, ki si želi mi5. Nažalost ga neki goldway serje. Zaenkrat piše na sliki coming soon, morda pa še bo una cena po 208,99.... čeprov te kitajci so kitajci.... za 11.11. so oglaševali eno ceno, jo imeli čez 11.11. tako, nato pa so 1 uro pred iztekom še precej spustili cene. Za nas je bilo to nekje ob 5h zjutraj in smo več ali manj vsi zamudili...

Top one več ne obstaja....ja včasih imajo pomešane cene....pa po dva linka za enak telefon in različne cene....

MisterR ::

https://www.engadget.com/2017/01/23/hug...

btw, sedaj je kitajsko novo leto in 2 tedna ne bodo nič odpošiljali.

sinalko ::

LP. Nekak se ne morem odločit: Redmi 3S ali Redmi 4. Vidim, da ni velike razlike med njima. Malo pomagajte, prosim.

roberto1 ::

Glede na to, da ni neke velike razlike v ceni bi vzel 4. Boljši screen, boljši cpu in verjetno tudi malo boljša kamera.
Baterijsko je mogoče 3s za odtenek boljši, ampak to pa je tudi to.
Imamo doma 3s in ni nobenih pripomb, vse dela odlično. Je pa meni osebno 4 tudi lepši, manj okrogel na robovih. Stvar okusa verjetno!

sinalko je izjavil:

LP. Nekak se ne morem odločit: Redmi 3S ali Redmi 4. Vidim, da ni velike razlike med njima. Malo pomagajte, prosim.
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roberto1 ()

knap ::

gregor ::

Xiaomi Redmi Note 4 review: The best budget smartphone made better
http://tech.firstpost.com/reviews/xiaom...

acter ::

Imam Redmi 4 prime s China rom 8.1.3.0. A kdo mogoče ve kako bi prišel na Global 8.1.2.0 rom?

vilonja ::

Kdaj pa ta redmi note 4 s snapdragon procesorjem lahko sploh pričakujemi pri kitajskih prodajalcih ala goldway?

Ker kolikor vem je bil redmi 4 že zelo hitro po predstavitvi na goldwayu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vilonja ()

samo_b ::

Lastniki Redmi 3 (Pro), vam baterija še zdrži tako kot na začetku?

Pri meni se mi zdi da dva, ki sta pri hiši, sploh čez noč izgubita preveč (20%). En je še na originalnem "Top One" romu (7.1.1.0.0), na drugega sem dal zadnjo China Developer varjanto, pa ni neke bistvene razlike. Telefona nista root-ana, tako da do kakšne pametne statistike ne morem, ni pa videti kaj očitnega bi čez noč cuzalo baterijo. Omrežje je Bob na obeh.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: samo_b ()

matobeli ::

Moj 3s bi ravno 3 dni (6.5h screen on) zdržal danes, ampak ga bom dal počas na polnilec.

Se mi zdi da je uredu, skoz wifi, nekaj klicev, mejli, kakšen forum, pač dobre dve uri na dan tipkanja.

20% je veliko preveč čez noč.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Nevem zakaj vztrajate na teh romih od trgovin. Jaz imam na enem rn3 pro prime eu rom, na drugem rn3 pro pa global tedenski zadnji kar je, gor je že slo jezik, čez noč gre največ 3% baterije. En je star 6 mesecev, drugi tri mesece.....

Poglej v temo flešanje xiaomi naprav, pa si prek aplikacije namesti global tedenski rom gor....

Uff, sedaj vidim da pišeš za redmi3, ne redmi note3......

Zgodovina sprememb…

Samael ::

Dimnik je izjavil:

Nevem zakaj vztrajate na teh romih od trgovin. Jaz imam na enem rn3 pro prime eu rom, na drugem rn3 pro pa global tedenski zadnji kar je, gor je že slo jezik, čez noč gre največ 3% baterije. En je star 6 mesecev, drugi tri mesece.....

Poglej v temo flešanje xiaomi naprav, pa si prek aplikacije namesti global tedenski rom gor....

Uff, sedaj vidim da pišeš za redmi3, ne redmi note3......

No, da ti razložim.
Niso vsi avanturističnega duha :) In če stvar dela, res dela ok, ne želijo vsi iztisniti še več in več iz nje, ker enostavno tega ne potrebujejo.

Recimo, ko sem dobil R4 prime je bil gor vendor rom z google play store, slovenščino, brez kakršnih koli pismenk, takšnih ali drugačnih čudnih reči in je delal... brezhibno, gladko, tekoče. In ni jedel nič kaj več baterije.

Ampak ker telefon dandanes za mnoge nas ni več zgolj telefon, ampak tudi igračka, kjer želimi več in še več (A ni patetično, da se gremo weekly manual update? Zakaj že? A mogoče kaj ne dela, da se vsak teden ukvarjamo s tem? A mi služimo telefonu, ali telefon nam? Ali pa še huje, v pol leta zamenjamo soliden telefon z novim modelom. Spet, zakaj že?) sem jasno gor spravil EU weekly rom.
Ampak veš kaj, komot si predstavljam, da nekomu ni do igračkanja kot je meni in tebi, ter ostane na ROMu, ki ga dobi gor, če le ta deluje po njegovih pričakovanih in željah.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Saj nisem mislil, da bi se nonstop igral z updejtanjem roma, ampak da se rešiš teh trgovinskih z kitajskimi appi. Prek aplikacije na telefonu si ga nadgradiš z uradnim romom in furaš, če ti ustreza...

Saj se tudi jaz ne igram z romi, npr, en redmi note3 ima eu rom od novembra....drugi note3 ima predzadnji global tedenski in mi5 ima čista zadnjega eu...ja včasih je treba menjat na novejšo verzijo, ker ima kake napake...ko pa enkrat ugotoviš, da ti vse špila kot mora, pa pustiš lava dok spava......hahaha

Evo en primer od danes, tip hoče prodat mi5 prime, ker ima gor trgovinski rom neki global in sploh ni zadovoljen s telefonom pa še en kup aplikacij ima gor....sedaj sva na tem, da mu pomagam na daljavo, da namesti global rom prek updejterja na telefonu, ker nima pojma od igračkanja. Upam da nama uspe in ga obdrži, ker jaz sem zelo zadovoljen z mi5...

Original (trgovinski) ROM sem omenil samo za primerjavo, da se dva podobna telefona s čisto različnimi SW obnašata podobno slabo glede baterije, kot sta se na začetku.

antonija ::

Za baterijo poskusi izklopit vse battery saving zadeve (tudi tiste "skrite" v developer mode-u). Baje da xiaomi zelo agresivno pobija vse procese v ozadju, zaradi cesar se morajo vsakic na novo naloziti v RAM, in to porabi vec baterije kot pa ce bi samo pocivali v RAMu...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

MucuCat ::

samo_b je izjavil:

Lastniki Redmi 3 (Pro), vam baterija še zdrži tako kot na začetku?

Pri meni se mi zdi da dva, ki sta pri hiši, sploh čez noč izgubita preveč (20%). En je še na originalnem "Top One" romu (7.1.1.0.0), na drugega sem dal zadnjo China Developer varjanto, pa ni neke bistvene razlike. Telefona nista root-ana, tako da do kakšne pametne statistike ne morem, ni pa videti kaj očitnega bi čez noč cuzalo baterijo. Omrežje je Bob na obeh.

Torej maš 2x redmi 3s, ki imata vsak naložen različen rom, in pri obeh zgubiš nekje 20% čez noč. Skoraj siguren sem, da je kriva kaka aplikacija, ki si jo namestil in telefon ne gre v deep sleep.

Škoda, da nimaš root dostopa, ker potem se namesti BetterBatteryStats, ki ti točno pokaže, kaj ti žre baterijo.

Matej_K ::

Tudi sam zadnje čase opažam velik battery drain pri 3S, tudi ponoči..tak da sem vklopil battery saver čez noč..dal timer...pa se je zmanjšalo...
... .. .

List: All Xiaomi phones that will be getting Android 7.0 Nougat
http://www.gizchina.com/2017/01/23/all-...

čeprav na tem spisku ni vseh tel. npr mnajka redmi 3...

LP

knap je izjavil:

LP

Prav žal mi je, da bo Mi5 updejtan na Nougat... Vsi telefoni, ki sem jih imel do zdaj so bili po updejtu na novejšo verzijo androida slabši (battery drain, bugs,....).

Po moje, preden izdajo telefon vložijo kr nekaj truda da vse dela tak, ko je treba, ko pa naredijo večji update na novejši android pa pomoje na hitrco spacajo nekaj skupaj pa rešeno. Ponavadi pridejo večji updati, ko je telefon že približno leto dni zunaj in jih itak boli K, če je v redu narejena nadgradnja ali ne, ker itak so že ali pa bodo v kratkem izdali naslednika tega telefona... Update naredijo, tolko, da lahko rečejo, da "podpirajo" svoje telefone.

Raje bi imel, da bi Mi5 ostal na Marshmallow pa da se updejta samo miui (torej na miui9), da dobiš nove funkcije in podobno, pa kak security patch pa rešeno. Zdaj pa, če bom želel miui9, bom moral nadgraditi na android 7.0. :|

Upam, da se motim :D

Tinaamalaa ::

Mi5 je tako ze bil updatan na 7, ta seznam, ki predvideva, se pa tudi pomoje moti... meni je sicer vseeno za te miui update, fajn bi bilo, ce bi xiaomi vsaj dal source code.

Jaz imam miui 8.2 na mi5 pa je že na android 7. Zaenkrat super zadovoljen z eu weekly romom.

MucuCat, ja motiš se😀

Zgodovina sprememb…

Tinaamalaa je izjavil:

Mi5 je tako ze bil updatan na 7, ta seznam, ki predvideva, se pa tudi pomoje moti... meni je sicer vseeno za te miui update, fajn bi bilo, ce bi xiaomi vsaj dal source code.

Nisem nadgradil, ker so se na xda in na miui forumu več al manj pritoževali nad 7ko.

Dimnik je izjavil:

Jaz imam miui 8.2 na mi5 pa je že na android 7. Zaenkrat super zadovoljen z eu weekly romom.

MucuCat, ja motiš se😀

Upam, da res :)

Bom nadgradil, ko pride Miui9 februarja. Ne vem, kaj bi sedaj sploh pridobil z nadgradnjo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MucuCat ()

Tinaamalaa ::

Nič... Medtem, ko na LineageOS ze imas split screen, one handed mode, Vulkan...

buttcrack ::

knap je izjavil:

LP

redmi 3 ni niti na marshmallowu, dvomim, da ga bojo dal pol ven za Nougat

Quarter of a million Redmi Note 4 sold in 10 minutes (in India)
http://www.gizchina.com/2017/01/24/quar...

Sedaj sem videl pri svojem Redmi 3 Pro, da baterija izgublja kapaciteto tudi ko je telefon ugasnjen, 30% v 14 urah. Ima kdo kakšen predlog, kjer ni potrebno odpreti telefona?
««
79 / 380
»»