Forum » Mobilne tehnologije » xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave
bbobst ::
Tudi pri meni ni problemov, je pa fajn nalozit gcam, ker so boljse slike.
Če imaš novoletno smrekico z lučkami ugasni luč v prostoru, prižgi lučke ,odpri kamero in jo usmeri direktno v smrekico nato pa malo zaokroži s Pokotm in 100% sem da boš videl lučke tudi tam, kjer jih ni. Poskusite vsi z Pokotom.
Zdravo, ve kdo za kakšen soliden ovitek za Pocota, ker ne najdem nič pametnega?
Na Aliexpressu je malo morje tega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bbobst ()
Dimnik ::
Slučajno, če bi te zanimal, ker sem pocota prodal naprej...ga pa še čakam,vda pride v kratkem
€ 3,94 11%OFF | IMAK Xiaomi PocoPhone F1 Case Jazz Slim Skin Tactility Hard PC Back Cover Case For PocoPhone F1 With Film
https://s.click.aliexpress.com/e/bCpqNx...
msms ::
Za pocota ta dva sta ok
https://www.aliexpress.com/item/Tempere...
https://www.aliexpress.com/item/Xiomi-D...
https://www.aliexpress.com/item/Tempere...
https://www.aliexpress.com/item/Xiomi-D...
Stari maček ::
Jaz imam trenutno tega:
€ 1,48 16%OFF | Xiaomi Pocophone F1 Case Xiaomi Poco F1 Case Shockproof Phone Case Xiaomi Pocophone F1 F 1 Global Version Anti-knock Case
https://s.click.aliexpress.com/e/bgm7TT...
bmwwww ::
gregor ::
Kakšno je vaše mnenje o novem tel:
Xiaomi Mi Play
https://www.gsmarena.com/xiaomi_launche...
Ali bo ta zadeva sploh naprodaj za zahodne trge?
LP
Xiaomi Mi Play
https://www.gsmarena.com/xiaomi_launche...
Ali bo ta zadeva sploh naprodaj za zahodne trge?
LP
kanarin ::
Moje mnenje je, da Xiaomi pretirava s produkcijo po specifikacijah bolj ali manj enakih telefonov, pri katerih vnese kakšno novo malenkost (v tem primeru manjši - water drop - notch) in potem to celo razglašuje kot kao novo družino telefonov (s poudarkom na določen vidik uporabe telefona). To je pač še eden od mnogih Xiaomi predstavnikov budget oz low-midrange segmenta. Čeprav pri kupcih ta pristop očitno pali (glavni cilj in namen takega pristopa je seveda je seveda konstantno zbujanje medijske in vsesplošne pozornosti za konkretno znamko in posledično spodbujanje prodaje). Ampak po drugi strani je velikokrat nov model zanimiva samo ob predstavitvi in še kakšen teden, potem pa se vse skupaj razvodeni in pozabi. Primer: a se kdo danes pogovarja ali ga zanimiva t.i. "selfie" Redmi S2 - čeprav je bil predstavljen šele pred pol leta ?
Več izbire naj bi načeloma bilo v korist kupcev, ampak pri tej noriji konstantnega predstavljanja novih (v praksi pa bolj ali manj podobnih) modelov se pa resnično sprašujem ali nas nekdo nima samo za potrošniške ovce, ki takoj pokupijo karkoli je pač "novo"
Več izbire naj bi načeloma bilo v korist kupcev, ampak pri tej noriji konstantnega predstavljanja novih (v praksi pa bolj ali manj podobnih) modelov se pa resnično sprašujem ali nas nekdo nima samo za potrošniške ovce, ki takoj pokupijo karkoli je pač "novo"
manta ::
Zdravo,
je kdo mogoče opazil pri mi 8, da po zadnji nadgradnji slabo dela gps? Konstantno me prestavlja na vzporedne ceste.... pred to nadgradnjo je delal perfektno.
je kdo mogoče opazil pri mi 8, da po zadnji nadgradnji slabo dela gps? Konstantno me prestavlja na vzporedne ceste.... pred to nadgradnjo je delal perfektno.
Formula 1 ::
Rabim nasvet, Poco ali Mi Miix 2S? Malo ozadja, do sedaj sem imel samo telefon s stock androidom ( Moto G, Nexus 5X, Moto Z), rad bi čim boljšo kamero, čim boljo podporo SW pa tudi xda. Niti ne nujno ROMi ampak bolj stvari kot so portana Pixel 3 kamera z night sight funkcijo in podobno. Aja pa lepo bi bilo imeti dobro baterijo ker sem sedajle ves čas priklopljen na power bank. Pa dober ekran, čeprov to vrjamem, da bom pogrešal iz Moto Z, ki je QHD in AMOLED. Kupil bom pri A1.
jb_j ::
Pa moram mal pohvalt Xiaomi. (al pa tut google)
Danes sem dobil Pie update na telefonu za 138EUR (a2 lite), ob istem času kot Samsung s9 in s9+
Z baterijo sem deloma zadovoljen, ob 4-6ur igranja iger. Kakšna ura brskanja po netu.
In ob 10-15k merjenj srčnega utripa dnevno (v navezi z band3). Mi baterija zdrži okoli 2 dni.
Če ne uporabljam band3, za vsa sporočila, in za takšno število merjenj srčnega utripa dnevno.
Mi zdrži baterija telefona okoli 4dni, (tut 6dni ampak to je bilo le parkrat)
(le wifi je bil vklopljen konstantno)
Danes sem dobil Pie update na telefonu za 138EUR (a2 lite), ob istem času kot Samsung s9 in s9+
Z baterijo sem deloma zadovoljen, ob 4-6ur igranja iger. Kakšna ura brskanja po netu.
In ob 10-15k merjenj srčnega utripa dnevno (v navezi z band3). Mi baterija zdrži okoli 2 dni.
Če ne uporabljam band3, za vsa sporočila, in za takšno število merjenj srčnega utripa dnevno.
Mi zdrži baterija telefona okoli 4dni, (tut 6dni ampak to je bilo le parkrat)
(le wifi je bil vklopljen konstantno)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jb_j ()
Kayzon ::
Kupil materi za bozic mi a2 lite,in manjka kup enih osnovnih funkcij. Recimo double tap za prebujanje ekrana,k je vajena s starega LGja iz 2011. Isto ni widgeta za vreme in podobne neumnosti. Kako se da to resiti?
Excavator ::
Rabim nasvet, Poco ali Mi Miix 2S? Malo ozadja, do sedaj sem imel samo telefon s stock androidom ( Moto G, Nexus 5X, Moto Z), rad bi čim boljšo kamero, čim boljo podporo SW pa tudi xda. Niti ne nujno ROMi ampak bolj stvari kot so portana Pixel 3 kamera z night sight funkcijo in podobno. Aja pa lepo bi bilo imeti dobro baterijo ker sem sedajle ves čas priklopljen na power bank. Pa dober ekran, čeprov to vrjamem, da bom pogrešal iz Moto Z, ki je QHD in AMOLED. Kupil bom pri A1.
Na a1 je sedaj mi mix2s v akciji za cca 10e, nimaš kaj razmišljat o pocotu
community support + baterija = poco
ekran + kamera = mi mix2s
Mi mix2s, baterija drži 7-9ur sot, je pa telefon malce težji...ga imam in niti slučajno nebi menjal za pocota
MIUI ali drugi os?
Miui 10
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dimnik ()
Kupil materi za bozic mi a2 lite,in manjka kup enih osnovnih funkcij. Recimo double tap za prebujanje ekrana,k je vajena s starega LGja iz 2011. Isto ni widgeta za vreme in podobne neumnosti. Kako se da to resiti?
mogoče nisi updejtu?
jst imam double tap opcijo od nakupa, do sedaj, ko imam Android Pie. (in mi gre na živce, ker nimam opcije, da jo izklopim, mogoče bi baterija zdržala še več ur)
(sicer je nikoli ne uporabljam, ker odklepam s prstnim odtisom, in je veliko hitrejše odklepanje telefona)
razen v primerih, ko imam zelo potne roke, obe. (takrat težko prepozna prstni odtis)
Sem uporabnik tudi LG4 telefona, kjer sem le tako odklepal telefon.
(neverjetno mi je pa to, da ima LG veliko boljšo kamero, ampak softwarska google kamera, dela veliko boljše fotografije na a2litu)
Zgodovina sprememb…
gddr85 ::
double tap ne dela se mi zdi, weather imaš pa npr. lahko od google at a glance widget afaik
double tap ne dela se mi zdi, weather imaš pa npr. lahko od google at a glance widget afaik
Glede vremenskih aplikacij, nikoli nisem uporabljal tiste, ki jih ponuja proizvajalec.
Tudi pri LG g4. Ker se mi zdi, da je ta boljša:
https://play.google.com/store/apps/deta...
uporabljam pa norveške ponudnike (razmeroma dobra napoved vremena), imaš pa na voljo še foreca (finski lastnik).
oz. dejanske podatke (vremenskih postaj in ostalih naprav, ki pošiljajo podatke v splet) z openweather mepa, ali Wundergrounda.
Če te zanimajo razmeroma točne temp. uporabiš openweathermaps, če te zanima dobra napoved uporabiš une norvežane.
Zgodovina sprememb…
Ker pa zadnje čase za vremensko napoved uporabljam le aplikacijo Notify&Fitness: (in zapestnico mi band 3)
Imajo dobro napoved pri ECMWF. (kar koli že to pomen, njihova kratica)
Za razmeroma točne trenutne vremenske podatke, pa lahko preklopim na OpenWeather map.
So pa velika odstopanja pri napovedi za par dni vnaprej (in nimajo točnih temperatur trenutno:
(norvežani na telefonu (met.no), in ECMWF na zapestnici)
TELEFON:
Čet: -3/7 °C
Pet: -3/7 °C
ZAPESTNICA:
Čet: -3/5 °C
Pet: -3/6 °C
Trenutna temp. po telefonu je -1, na zapestnici kaže -2.
Imajo dobro napoved pri ECMWF. (kar koli že to pomen, njihova kratica)
Za razmeroma točne trenutne vremenske podatke, pa lahko preklopim na OpenWeather map.
So pa velika odstopanja pri napovedi za par dni vnaprej (in nimajo točnih temperatur trenutno:
(norvežani na telefonu (met.no), in ECMWF na zapestnici)
TELEFON:
Čet: -3/7 °C
Pet: -3/7 °C
ZAPESTNICA:
Čet: -3/5 °C
Pet: -3/6 °C
Trenutna temp. po telefonu je -1, na zapestnici kaže -2.
Zgodovina sprememb…
Na ARSU piše da je le 0 stopinj celzija. (tako, da prihaja do hudih odstopanj glede dejanskih podatkov)
Ker openweather map, ki dobiva podatke vseh merilnih naprav v okolici Ljubljane, prikazuje temperaturo -3 stopinj celzija.
Napoved je najboljša pri norvežanih, če uporabljaš tisti link aplikacije za telefon.
Na zapestnici, pri ECMWF.
Najbolj natančne trenutne temperature, pa najbrž pri openweathermap.
Ker openweather map, ki dobiva podatke vseh merilnih naprav v okolici Ljubljane, prikazuje temperaturo -3 stopinj celzija.
Napoved je najboljša pri norvežanih, če uporabljaš tisti link aplikacije za telefon.
Na zapestnici, pri ECMWF.
Najbolj natančne trenutne temperature, pa najbrž pri openweathermap.
mirkuma ::
Vprašanje za lastnike Mi A2 / Mi A2 lite.
Kolebam med nakupom A2 ali pa A2 lite za darilo. Že lite je povsem ok glede na predvideno uporabo.
Koliko je dejansko Android 9 Pie, hroščat na obeh napravah (mali hrošči me ne motijo)?
Mi A2 lite: težava z močno poslabšanim zvokom med klicem (Pie verzija), je dejansko res tako moteče, da je včasih sogovornika težko razumeti, če je temu tako, je to res velik bug)
Mi A2:
- "pohabljeno" zvonenje
- težave s počasnim emmc (je že jasno ali je to "krivda" vgrajenega eMMC in ali je to z Pie odpravljeno v kolikor ne gre za hardwerski problem, ali pa je najbolj ziher da se nabavi 6GB/128GB verzijo, ki naj teh težav z emmc naj ne bi imela)?
Vsak odgovor od dejanskega upraobnika naprave, kako se obnese v praksi in koliko so ti hrošči realno moteči, je več kot dobrodošel.
Kolebam med nakupom A2 ali pa A2 lite za darilo. Že lite je povsem ok glede na predvideno uporabo.
Koliko je dejansko Android 9 Pie, hroščat na obeh napravah (mali hrošči me ne motijo)?
Mi A2 lite: težava z močno poslabšanim zvokom med klicem (Pie verzija), je dejansko res tako moteče, da je včasih sogovornika težko razumeti, če je temu tako, je to res velik bug)
Mi A2:
- "pohabljeno" zvonenje
- težave s počasnim emmc (je že jasno ali je to "krivda" vgrajenega eMMC in ali je to z Pie odpravljeno v kolikor ne gre za hardwerski problem, ali pa je najbolj ziher da se nabavi 6GB/128GB verzijo, ki naj teh težav z emmc naj ne bi imela)?
Vsak odgovor od dejanskega upraobnika naprave, kako se obnese v praksi in koliko so ti hrošči realno moteči, je več kot dobrodošel.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...
facepalm ::
Meni je bil A2 super telefon, ampak sem ga vrnil zaradi emmc buga (64gb model). Tuhtal sem, da bi si nabavil 128gb model, vendar me je odbilo to, da je pie (baje) hroscat in pa to, da Google in Xiaomi vesta za emmc bug ze vsaj 2 meseca in se v tem casu ni popravilo nic.
Moje mnenje? Tace stran od Android One na Xiaomijih.
Hvala, bom nabavil kar Nokio 7.1 (sam imam 7 Plus in deluje vse tipi-topi).
buttcrack ::
bbobst ::
BivšiUser2 ::
A1 špila čist fajn...
Bi lahko prej in z manj bugov spravili Pie ven. Isto za prejšnje verzije.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.
sm4rt4ss ::
Ima kdo Xiaomi A2 Lite in je že updejtal na Pie? Kakšni so prvi občutki? Ker berem, da je kar nekaj bugov in se baje splača počakati na 9.1?
Pri a2 litu, sem opazil, da je bilo veliko bugov, pri pie-u, ko je bil v beta verziji.
Včeraj sem updajtu, uradno posodobitev. In tistih bugov, ki sem bral, da so jih imel beta testerji, praktično ni.
Moram pa še telefon napolnit do 100%, da vidim kakšen je še SOT. In koliko časa zdrži z enim polnenjem.
Včeraj sem updajtu, uradno posodobitev. In tistih bugov, ki sem bral, da so jih imel beta testerji, praktično ni.
Moram pa še telefon napolnit do 100%, da vidim kakšen je še SOT. In koliko časa zdrži z enim polnenjem.
louser ::
Moje mnenje je, da Xiaomi pretirava s produkcijo po specifikacijah bolj ali manj enakih telefonov, pri katerih vnese kakšno novo malenkost (v tem primeru manjši - water drop - notch) in potem to celo razglašuje kot kao novo družino telefonov (s poudarkom na določen vidik uporabe telefona). To je pač še eden od mnogih Xiaomi predstavnikov budget oz low-midrange segmenta. Čeprav pri kupcih ta pristop očitno pali (glavni cilj in namen takega pristopa je seveda je seveda konstantno zbujanje medijske in vsesplošne pozornosti za konkretno znamko in posledično spodbujanje prodaje). Ampak po drugi strani je velikokrat nov model zanimiva samo ob predstavitvi in še kakšen teden, potem pa se vse skupaj razvodeni in pozabi. Primer: a se kdo danes pogovarja ali ga zanimiva t.i. "selfie" Redmi S2 - čeprav je bil predstavljen šele pred pol leta ?
Huawei počne isto. Zasiči trg s svojimi modeli in tako se folk sprašuje, kateri model te znamke bo kupil in ne katero znamko.
Pa vendar sta na konvu oba med top 5 proizvajalci telefonov.
Sven2 ::
Zdravo, nevem ce je pravilna tema ampak vseeno, ali se kdo zanima za nakup Xiaomi Mi6 6/128GB?
In koliko priblizno bi sploh bil vreden, star leto in 2 meseca vedno nošen v ovitku, dejansko brez znakov uporabe?
Razmisljam o nakupu Pocopfone f1, vendar me mika tudi A2, kako se obnese Android One?
In koliko priblizno bi sploh bil vreden, star leto in 2 meseca vedno nošen v ovitku, dejansko brez znakov uporabe?
Razmisljam o nakupu Pocopfone f1, vendar me mika tudi A2, kako se obnese Android One?
Pri a2 litu, sem opazil, da je bilo veliko bugov, pri pie-u, ko je bil v beta verziji.
Javi prosim kaj je s kvaliteto zvoka pri pogovorih (če se res tako poslabša, da je to moteče).
Hvala
Zdravo, nevem ce je pravilna tema ampak vseeno, ali se kdo zanima za nakup Xiaomi Mi6 6/128GB?
Glede na poplavo novih Xiaomijev, bi ocenil, da je tvoj Mi6 vreden okoli 150EUR, ceprav sem sam poleti, kupil enega rabljenega za 250EUR (pred pocophoneom).
Glede na to, da je Mi6 odlicen telefon, ne vidim smisla v upgradeu na Pocota oz downgradeu na A2. Razen v primeru ce potrebujes vecji ekran in boljso baterijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: facepalm ()
PromeuZ ::
A2 lite 2 dneva na Pie in zaenkrat nobenih problemov.
<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->
GeForce GTX je izjavil:
Kako dober je Xiaomi Pocophone F1 v primerjavi z Samsung Galaxy S9?
Glede na ceno hudo dober. Baterija zdrži dlje, se ne greje in nima bloatwara kot Samsung. Do Pocota sem imel same Samsung Note, pa jih nič ne pogrešam.
Tole je fotografija iz Prage v temi s Pocotom. Za primerjavo; kolegu z iPhone X niti približno ni uspela taka fotka.
https://ibb.co/fxKJMMV
https://ibb.co/fxKJMMV
tomy5 ::
Stari maček je izjavil:
GeForce GTX je izjavil:
Glede na ceno hudo dober. Baterija zdrži dlje, se ne greje in nima bloatwara kot Samsung. Do Pocota sem imel same Samsung Note, pa jih nič ne pogrešam.
Xiaomi MIUI na pocotu nima bloatwara ?????
Samsung je vajenec glede bloatwara za Xiaomi
Stari maček je izjavil:
GeForce GTX je izjavil:
Xiaomi MIUI na pocotu nima bloatwara ?????
Samsung je vajenec glede bloatwara za Xiaomi
Ce das regijo na Indijo bos dobil en kup nesnage poleg. Daj na belgijo v startu pa bo pol manj tega
Ne vem, no , dečki, kdo od vas je nazadnje prebral definicijo bloatwara, me pa lahko podučite, kateri program je po vaše neuporaben na tovarniško ponastavljenem Pocotu.Pa imam regijo Indija zaradi face recognitiona...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stari maček ()
tomy5 ::
bloatware je vse kar ni v tvojem interesu in Xiaomi je proizvajalec ki največ od vseh tega obesi gor, zato so tud phoni poceni ker živijo od podatkov in reklam ki jih zbirajo od tebe ali ti jih plasirajo
Kar lepo počasi. Napiši točno kaj je tisto, kar je nameščeno v Pocotu, pa ne rabiš. Ne nekaj na pamet...
roberto1 ::
Če ti Miui ni všecc, lahko zmeraj odkleneš bl in si namestiš AOSP rom, kjer ni skoraj nič prednaloženo. Problem rešen.
Btw. v 3 letih, odkar sem nabavil prvega Xiaomija na nekaj deset modelih še nisem videl nobenega miui plasiranega oglasa. Toliko o tem:)))
Btw. v 3 letih, odkar sem nabavil prvega Xiaomija na nekaj deset modelih še nisem videl nobenega miui plasiranega oglasa. Toliko o tem:)))
Someday never comes!
Jirzy ::
x2. No, 1x sem si za regijo izbral Indijo, ker sem hotel downloadati teme. Takrat so bile reklame. Ce je regija na Slo, reklam ni.
Sicer sem imel poleg Xiaomija (R4P in RN5P) le se en Android telefon (starega HTC Desire X), zato so moji podatki verjetno zastareli. Pa vendar; HTC je imel _mnogo_ vec bloatwara. Enako lahko recem za Samsung Galaxy S5 od bivse. Sicer je nekaj meni odvecnih aplikacij (Security), vendar zame ZELO v mejah razuma.
roberto1 ::
x2. No, 1x sem si za regijo izbral Indijo, ker sem hotel downloadati teme. Takrat so bile reklame. Ce je regija na Slo, reklam ni.
Sicer sem imel poleg Xiaomija (R4P in RN5P) le se en Android telefon (starega HTC Desire X), zato so moji podatki verjetno zastareli. Pa vendar; HTC je imel _mnogo_ vec bloatwara. Enako lahko recem za Samsung Galaxy S5 od bivse. Sicer je nekaj meni odvecnih aplikacij (Security), vendar zame ZELO v mejah razuma.
Jap. Mogoče v drugih regijah to furajo, jaz še nisem zasledil. Je pa res, da ko vidiš kaj nabašejo operaterji na Samsunge, Lg-je itd pri nas, te rahlo kap. Če lahko odinštaliraš appe, je že itak super. Ostalo disablaš in je to to.
Xiaomi ti vsaj načeloma pusti odklep in če hočeš imet miui si lahko naložiš xiaomi.eu rom, ki je precej očiščen. Ali pa seveda katero izmed drugih custom variant iz xda.
Če pa pogledaš recimo Huawei/Honor, pa si zaklenjen na Emui in se lahko slikaš.
Dokler so opcije, je super. In tukaj ima Xiaomi v tem pogledu kar prednost.
Someday never comes!
Stari maček je izjavil:
Ne vem, no , dečki, kdo od vas je nazadnje prebral definicijo bloatwara, me pa lahko podučite, kateri program je po vaše neuporaben na tovarniško ponastavljenem Pocotu.Pa imam regijo Indija zaradi face recognitiona...
Face recognition ti bo tud na Belgiji delal, tak da ne rabiš met indije.
ivano ::
A se mi splača menjat Honor 8 za Pocophone F1? Spec. so itak na strani Pocota, hkrati se mi pa 8ka še nič ne zatika, bolj kompaktno je sestavljen, tanjši..