Forum » Mobilne tehnologije » xiaomi telefoni in ostale naprave
xiaomi telefoni in ostale naprave
roberto1 ::
A se mi splača menjat Honor 8 za Pocophone F1? Spec. so itak na strani Pocota, hkrati se mi pa 8ka še nič ne zatika, bolj kompaktno je sestavljen, tanjši..
Honor dela zlo dobre stvari in je zlo podoben xiaomiju oz. bolj pocotu. Z Honor 9 recimo sem bil zlo zadovoljen, edino batetrija je bila letdown. Sicer pa kar so naredili z 8x in Play - vsaka čast.
Nič pa danes ne manjka 7x, 8 itd. Verjetno smo tukaj (skoraj) vsi mimo faze, ko si kupimo nov telefon, ker bi naš obstoječi štekal ali razpadal.
Razlika verjetno je, v bateriji, hitrosti, mogoče tudi fotkaču, gromozanska da bi bil drugi svet, pa ni. It's newer and different:)))
Someday never comes!
kanarin ::
A se mi splača menjat Honor 8 za Pocophone F1? Spec. so itak na strani Pocota, hkrati se mi pa 8ka še nič ne zatika, bolj kompaktno je sestavljen, tanjši..
Ne štekam najboljše kakšno vprašanje je to - če se ti splača menjat, a po drugi strani si kot razumem povsem zadovoljen s trenutnim telefonom (tako performančno kot ergonomsko)... po logiki če si z nečim zadovoljen je odgovor enostaven - "se ne splača" !
Moral bi malo drugače zastaviti vprašanje - recimo "imam dve leti star model telefona, sicer dela v redu in sem zadovoljen z njim, ampak bi rad vseeno rad zamenjal za novejši model - zaradi x, y , z razloga" (po prioritetah kaj ti je pomembno). V ožji izbor sem dal model A in model B - kaj mi svetujete ? A je res tako težko se toliko potruditi dati tudi nekaj input informacij ne pa samo neka generična vprašanja - "ali se splača ?" (kar je itak povsem subjektivno) oz "kateri telefon mi priporočate" (brez podobne specifikacije želja in potreb).
Da pa ne ostanem samo pri pametovanju - sam sem se odločal pred pol leta - kako dobiti največ za najugodnješo ceno - in izbral RN5 (dal sem 150 €). Ni mi žal. Prav tako kot ti sem imel dve leti star - in primerljiv model (Samsung A5 2016) - in razlika je občutna (in upoštevati je potrebno to, da je bil Samsung - seveda polna maloprodajna cena pri nas - v svojem času skoraj 3 x dražji !). Če je ključni feature hitrost procesorja - potem seveda Pocophone tu nima konkurence (glede na ceno). Po drugi strani pa če ti je pomemben fotič - hmm, ravnokar sem primerjal na Gsmamare Photo compare tool F1 in RN5 (low light) in presenečeno videl, da nekih vidnih razlik sploh ni (recimo pravi flagship MI8 je tu neprimerno boljši od Pocophone-a).
ivano ::
Se strinjam, da sem malo površno napisal. No takole je..do sedaj sem na 2 leti ob podaljšanju razmerja menjal telefon in vedno je naneslo, da je aparat "odslužil" svoje, ratal počasen, konačjo se updatei itd. Ta Honor 8 pa kar ne poklekne, vse stvari dohaja, baterija dobro drži, tako da imam po dolgem času telefon, ki ga ni nujno menjat. Telefon bom itak vzel nov, ga bom pač prodal, po drugi strani pa gledam, če bo Honor zdržal še nadaljni dve leti.
Nisem mel Pocota v roki, ampak kot gledam je cel plastičen, kakšen je občutek? Tu imam dejansko nekaj aluminija, steklen pokrov in lepo modro barvo. Kaj Telemach ma samo črnega? Vsaj tako kaže na spletu.
Nisem mel Pocota v roki, ampak kot gledam je cel plastičen, kakšen je občutek? Tu imam dejansko nekaj aluminija, steklen pokrov in lepo modro barvo. Kaj Telemach ma samo črnega? Vsaj tako kaže na spletu.
Dimnik ::
Imajo modrega tudi, pri modrem imaš zraven xiaomi pametno tehtnico, pri črnem pa xiaomi pametnega robota
Se strinjam, da sem malo površno napisal. No takole je..do sedaj sem na 2 leti ob podaljšanju razmerja menjal telefon in vedno je naneslo, da je aparat "odslužil" svoje, ratal počasen, konačjo se updatei itd. Ta Honor 8 pa kar ne poklekne, vse stvari dohaja, baterija dobro drži, tako da imam po dolgem času telefon, ki ga ni nujno menjat. Telefon bom itak vzel nov, ga bom pač prodal, po drugi strani pa gledam, če bo Honor zdržal še nadaljni dve leti.
Predlagam da če imaš le možnost (sam se ga otipal v živo v Harvey Norman, vem tudi da se ga da videt še kje drugje) preveri v živo. To je bil do še do nedavnega kar velik problem pri Xiaomijih (torej da ni bilo pondbe v naših trgovinah - na srečo se je to zdaj spremenilo). Sam sem imel dober filing, vendar je to zelo relativno in subjektivno. Steklo je recimo že nekaj časa "in" (prej pa aluminij) in deluje premium , ampak po drugi strani pa tudi magnet za prstne odtise, drsi in se lahko prej poškoduje pri kakšnem padcu. Tako da nekateri polikarbonat na F1 izpostavljajo celo kot prednost. Če pa uporabljaš etui oz ovitek pa je pravzaprav to irelevantno.
Te pa razumem, da je malo "zoprno" (čeprav nelogično) da po 2 letih telefon še vedno prav lepo deluje in tako nimaš res pametnega in racionalnega motiva za zamenjavo. Tudi sam sem se že večkrat zalotil v podobnem razmišljanju "zakaj ta stara zadeva nikakor noče crkniti, da imam končno upravičen razlog za nakup novega"
Ko pa že omenjaš Telemach in vezavo...hja, nakup preko neke vezave in v prosti prodaji je seveda povsem različna zgodba. Opazil sem to aktualno Telackovo ponudbo za Pocophone, na prvi pogleda zgleda res mamljivo (pri 2-letni vezavi plačaš za telefon res ugodnih 208 €), ampak treba gledati celotno sliko oz vse stroški. Torej 2-letna vezava (24x22€) + telefon (208€) = 736 €. A je potem to to res še tako ugodno ? Ena hitra primerjava - Hot Hofer maxi paket + nabava F1 preko GB - v dveh letih prišparaš cca 250 €. Ni slabo, ne ? Nekateri smo pač (že davno) spoznali da to "šenkavanje" telefonov ob sklepanju vezav vendarle ni tako zelo ugodno ko mogoče zgleda na prvi pogled.
ivano ::
Imam paket Še Več, tako da 24x10,83€. Ok, to je toliko kot na Gearbestu, ampak tu imam slo. garancijo+robotka prodam na Bolhi. Hja, paket ni najcenejši, ampak sem tudi uporabnik fiksnih storitev, tako da -2€/mesec.
Zakaj si pa vzel za primerjavo najdražji paket?
Naprimer nekdo, ki ima paket še več(15€) in vzame pocota za 10,83€ se mu absolutno splača, ga dobi ceneje kot iz kitajske pa še z 2leti garancije. Drugič, če ga proda naprej za 30€ dražje, si zniža ceno paketa.....potem so vmes akcije itd....tako da v večini primerov se splača
Naprimer nekdo, ki ima paket še več(15€) in vzame pocota za 10,83€ se mu absolutno splača, ga dobi ceneje kot iz kitajske pa še z 2leti garancije. Drugič, če ga proda naprej za 30€ dražje, si zniža ceno paketa.....potem so vmes akcije itd....tako da v večini primerov se splača
Saj po pravici povedano se ne spoznam na Telemachove pakete in cene - sem naredil samo en hiter izračun na prvo žogo. Če ga proda (dražje)...ja seveda, samo pol pa še 2 nadaljni leti mora uporabljat obstoječi telefon in ne more novega vzet na vezavo.... Ampak kakorkoli že - to sploh ni bila glavna poanta. Ker "ali se splača ?" se sploh ni nanašalo na primerjavo cen med Telemach - GB, ampak na splošno ali se splača zamenjati dobro delujoč Honor 8 s Pocophone F1. Pri tej dilemi pa se bo moral Ivano kar sam odločit
Benny123 ::
Haha še vedno polno modelov, ki jih operaterji lupijo po 15 in več EUR mesečno samo za naročnino. Raje darujem kot pa plačujem tem oderuhom..
louser ::
Predlagam da če imaš le možnost (sam se ga otipal v živo v Harvey Norman, vem tudi da se ga da videt še kje drugje) preveri v živo. To je bil do še do nedavnega kar velik problem pri Xiaomijih (torej da ni bilo pondbe v naših trgovinah - na srečo se je to zdaj spremenilo). Sam sem imel dober filing, vendar je to zelo relativno in subjektivno. Steklo je recimo že nekaj časa "in" (prej pa aluminij) in deluje premium , ampak po drugi strani pa tudi magnet za prstne odtise, drsi in se lahko prej poškoduje pri kakšnem padcu. Tako da nekateri polikarbonat na F1 izpostavljajo celo kot prednost. Če pa uporabljaš etui oz ovitek pa je pravzaprav to irelevantno.
Te pa razumem, da je malo "zoprno" (čeprav nelogično) da po 2 letih telefon še vedno prav lepo deluje in tako nimaš res pametnega in racionalnega motiva za zamenjavo. Tudi sam sem se že večkrat zalotil v podobnem razmišljanju "zakaj ta stara zadeva nikakor noče crkniti, da imam končno upravičen razlog za nakup novega"
Ko pa že omenjaš Telemach in vezavo...hja, nakup preko neke vezave in v prosti prodaji je seveda povsem različna zgodba. Opazil sem to aktualno Telackovo ponudbo za Pocophone, na prvi pogleda zgleda res mamljivo (pri 2-letni vezavi plačaš za telefon res ugodnih 208 EUR), ampak treba gledati celotno sliko oz vse stroški. Torej 2-letna vezava (24x22EUR) + telefon (208EUR) = 736 EUR. A je potem to to res še tako ugodno ? Ena hitra primerjava - Hot Hofer maxi paket + nabava F1 preko GB - v dveh letih prišparaš cca 250 EUR. Ni slabo, ne ? Nekateri smo pač (že davno) spoznali da to "šenkavanje" telefonov ob sklepanju vezav vendarle ni tako zelo ugodno ko mogoče zgleda na prvi pogled.
Stroške naročnine upoštevaš zgolj takrat, kadar ti ta predstavlja neizkoriščen strošek. Če enote naročnine porabiš, le te res ne smeš šteti v stroške telefona
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: louser ()
roberto1 ::
Zraven pri teh izračunih stroškov je potrebno upoštevati tudi dejstvo, da sem jaz recimo zadovoljen z operaterjem in bom tako ali tako ostal pri njih. Zato mi je brezpredmetno razmišljat o 2 letni vezavi.
Verjetno bi pri kakem Bobu, Sparu ali Hotu prihranil kak €, po drugi strani pa bi izvisel v tujini, kjer podatke kar porabim oz. vsaj ne rabim pazit na porabo. Meni osebno se ne izplača, komu pa se morda.
Verjetno bi pri kakem Bobu, Sparu ali Hotu prihranil kak €, po drugi strani pa bi izvisel v tujini, kjer podatke kar porabim oz. vsaj ne rabim pazit na porabo. Meni osebno se ne izplača, komu pa se morda.
Someday never comes!
krop ::
Ve kdo, kje kupiti original stransko metlico za roboroca. Sem namreč originalno po pol leta zamenjal z nadomestno iz alija, pa mi je zdržala samo 1 teden. Metlice je odtrgalo stran
Slučajno sem malo analiziral zasedenost storage-a na mojem RN5 (app "Disk Usage"), ima 32 GB, pokazalo pa je storage card 21,8 GB (kaj to pomeni, da MIUI zaseda celih 10 GB - je to možno?), potem pa od tega prostora System data 7,30 GB. Na Samsungu mi ta ista aplikacija pokaže koliko zasedajo vsi appi -tukaj pa ne, pokaže samo za "Media" (4 GB). Aplikacij nimam še kaj dosti nameščenih, tako da me kar čudi da imam na trenutno na 32 GB storage-u samo 12 GB free. Tudi ta bult-in File manager mi ne odkrije nič več - kaže mi 9 GB za "Other". Kako lahko res natančno in na enem mestu (vem da lahko samo za aplikacije gledam pod "manage apps") analiziram kaj mi dejansko zaseda (toliko) prostora ?
V glavnem, zdaj mi pa je kar malo žal, da nisem nabavil 64 GB verzije...
V glavnem, zdaj mi pa je kar malo žal, da nisem nabavil 64 GB verzije...
user-pass ::
Pie imam par dni, vse deluje kot mora, mi pa ni tako vsec kot prej. Google search bar je sedaj spodaj in krade prostor tudi, ko imas npr task manager odprt. Ce ve kdo, kako cel search bar odstranit, bi bil zelo hvalazen.
sm4rt4ss ::
Pie imam par dni, vse deluje kot mora, mi pa ni tako vsec kot prej. Google search bar je sedaj spodaj in krade prostor tudi, ko imas npr task manager odprt. Ce ve kdo, kako cel search bar odstranit, bi bil zelo hvalazen.
Kaj pa kvaliteta in glasnost zvoka pri klicih je ista kot prej?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sm4rt4ss ()
Ahim ::
Apex launcher ima to moznost (in se kup drugih, npr. svojo nastavitev in razpored ikon za vse dele desktopa, velikost fontov, itd.). Tisto Google izsranje je seveda prva stvar, ki sem jo odstranil. Mocno priporocam.
Stari maček ::
Poco je bil drugi na testu, koliko sevajo telefoni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stari maček ()
Stari maček ::
Gagarin ::
Stari maček je izjavil:
Problem teh cifer je, da jih je trebs razumeti.
In kaj je tu treba razumet? Manjša je cifra, boljše je.
Ok, in kako si potem prišel do tega da je Pocophone drugi na testu? ;))
Master_Yoda ::
Verjetno je do tega prisel ker je sortirano po najbolj->najmanj in je Poco predzadnji ?
Dovie'andi se tovya sagain.
Gagarin ::
Master_Yoda je izjavil:
Verjetno je do tega prisel ker je sortirano po najbolj->najmanj in je Poco predzadnji ?
LOL, ja, ker ima Poco pod ST: neobjavljeno....in ne niti pod ST ni sortirano
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gagarin ()
Konlov ::
Slike na TV: je tole varno naložiti: https://dlna-player.apk.cafe/xiaomi/red...
Ima kdo tale app?
mirkuma ::
Lastniki A2 in A2 lite na Pie, preverite tole:
https://en.miui.com/thread-5036819-1-1....
https://forum.xda-developers.com/mi-a2-...
(očitno Xiaomi tudi pri Android One, "nafila" svoje aplikacije, ki pošilajo nekam, nekaj...)
Edina ziher varianta je očitno res bootloader unlock in nalaganje LineageOS-a (če Google na špijonira pa proizvajalec), žal pa kakor vidim A2/Lite še ni uradno podprt v LineageOS-u. Torej root in disable-at vse kar je sumljivo...
(očitno Xiaomi tudi pri Android One, "nafila" svoje aplikacije, ki pošilajo nekam, nekaj...)
Edina ziher varianta je očitno res bootloader unlock in nalaganje LineageOS-a (če Google na špijonira pa proizvajalec), žal pa kakor vidim A2/Lite še ni uradno podprt v LineageOS-u. Torej root in disable-at vse kar je sumljivo...
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mirkuma ()
blze ::
Kako preverim če ima MI 8 ali pa poco f1 brezzično polnjenje? Pod specifikacijami ne najdem.
Hvala.
Hvala.
uživejte
blze
blze
Lastniki A2 in A2 lite na Pie, preverite tole:
Joj paranoiki, skoz smo na kamerah, sledijo nam vseposod, tud če se nastatvitve izklopijo, pol pa panika zarad 23mb podatkov. Chill and use the phone.
broken/link ::
a sedaj si že paranoik, če ti je mar za zasebnost? plosk*plosk.
zaradi takih, kot si ti, si podjetja lahko privoščijo, da delajo to, kar delajo. Če bi ljudi malo bolj skrbelo za zasebnost (kot očitno mirkuma), bi bilo drugače. Tako da namesto da udrihaš po fantu, ga raje pohvali, da ni ravno ovca z opranimi možgani.
zaradi takih, kot si ti, si podjetja lahko privoščijo, da delajo to, kar delajo. Če bi ljudi malo bolj skrbelo za zasebnost (kot očitno mirkuma), bi bilo drugače. Tako da namesto da udrihaš po fantu, ga raje pohvali, da ni ravno ovca z opranimi možgani.
louser ::
Stari maček je izjavil:
Problem teh cifer je, da jih je trebs razumeti.
In kaj je tu treba razumet? Manjša je cifra, boljše je.
Pri tem 2x manjsa cifra ne pomeni 2x manjse nevarnosti.
broken/link je izjavil:
a sedaj si že paranoik, če ti je mar za zasebnost? plosk*plosk.
@mirkuma, oprosti, pohvaljen, da nisi ovčka.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sm4rt4ss ()
Fantje ne gre za to ali je kdo paranoik. Gre preprosto zato, da bi moral biti uporabnik obveščen, da nek app pač zbira podatke za potrebe tega in tega, ter obvestiti, kateri podatko so to.
Tukaj pa se proizvajalec dela neumnega, ne odgovarja in se dela da app ne obstaja.
Aplikacija pa je sistemska (ima avtomatsko vse pravice, ki jih brez roota ne moreš omejiti).
Aplikacija naj bi bila pozana z velikim Kitajskim telekomunikacijskim gigantom, tako da najverjetneje zbira informacije o uporabi, SOT, količinah prenosa podatkov in jih pošilja na Kitajsko itd za potrebe razvoja telekomunikacijskega giganta (najverjetneje nič nenavadnega).
Težave je v tem, da o tem uporabnik ni obveščen, niti nima možnosti izbire ali to dovoliš in kaj dovoliš aplikaciji (razen roota, ker je sistemska). To da zadevo probajo nakako pomesti pod preprogo, pa ne deluje več nedolžno, v nasprotnem primeru bi javili kaj aplikacija počne in katere podatke zbira.
Jasno je, da je razmeroma dober kitajski telefon najverjetnjene nekako "sponzoriran", da je za nizko ceno na voljo in to najverjetnje naredi z zbiranjem podatkov, ki jih pošilja tretji osebi. Saj tudi google zbere marsikaj in pošilja dalje, ampak imaš vsaj opisano kaj in zakaj in kako zadeve uporablja, tudi dostop do izbranih informacij imaš po potrebi in navadno možnost tudi onemogočiti zadeve, vsaj delno.
OK, še panaroja :-) :
Telefon je recimo uporabjen za malo več kot klice in igranje (ebančništvo, password manager, fotografije družine, itd). Kako veš da sumljivi program v ozadju ne pošilja gesel za dostop / bančnih podatkov, slik sina/hčerke tretjim osebam? Ti bi bilo še vseeno, da ima nekdo tretji te podatke brez da ti veš karkoli o tem?
Tukaj pa se proizvajalec dela neumnega, ne odgovarja in se dela da app ne obstaja.
Aplikacija pa je sistemska (ima avtomatsko vse pravice, ki jih brez roota ne moreš omejiti).
Aplikacija naj bi bila pozana z velikim Kitajskim telekomunikacijskim gigantom, tako da najverjetneje zbira informacije o uporabi, SOT, količinah prenosa podatkov in jih pošilja na Kitajsko itd za potrebe razvoja telekomunikacijskega giganta (najverjetneje nič nenavadnega).
Težave je v tem, da o tem uporabnik ni obveščen, niti nima možnosti izbire ali to dovoliš in kaj dovoliš aplikaciji (razen roota, ker je sistemska). To da zadevo probajo nakako pomesti pod preprogo, pa ne deluje več nedolžno, v nasprotnem primeru bi javili kaj aplikacija počne in katere podatke zbira.
Jasno je, da je razmeroma dober kitajski telefon najverjetnjene nekako "sponzoriran", da je za nizko ceno na voljo in to najverjetnje naredi z zbiranjem podatkov, ki jih pošilja tretji osebi. Saj tudi google zbere marsikaj in pošilja dalje, ampak imaš vsaj opisano kaj in zakaj in kako zadeve uporablja, tudi dostop do izbranih informacij imaš po potrebi in navadno možnost tudi onemogočiti zadeve, vsaj delno.
OK, še panaroja :-) :
Telefon je recimo uporabjen za malo več kot klice in igranje (ebančništvo, password manager, fotografije družine, itd). Kako veš da sumljivi program v ozadju ne pošilja gesel za dostop / bančnih podatkov, slik sina/hčerke tretjim osebam? Ti bi bilo še vseeno, da ima nekdo tretji te podatke brez da ti veš karkoli o tem?
sloxl8 ::
@offtopic
Vedno imaš možnost izbire - lahko tudi NE uporabljaš telefona, pa je tvoja zasebnost BP.
In če te ta tako skrbi, potem za ebančništvo uporabljaj desktop (ali pa še tega ne, ker imajo ameri in kitajci nameščene backdoore in prek njih lahko pridejo do tvojega bančnega računa), za gesla uporabi dobri stari papir (ali pa še tega ne, ker ti ga nekdo lahko ukrade in zlorabi, zato si raje vsa gesla zapomni), fotografije družine pa lahko natisneš tudi na papir in jih nosiš v denarnici ali pa jih hraniš neposredno na kartici fotoaparata, vendar pozor, oboje ti lahko nekdo odtuji in zlorabi).
In, konec koncev, zakaj tako preprosto zaupaš Googlu, da ta ne zlorablja tvojih podatkov, saj tudi njegovih aplikacij ne moreš odstraniti? Samo zato, ker ti je prikazal 65 strani izjave o varovanju podatkov, si ti vse prebral, vse razumel in se na koncu strinjal? Razmisli še enkrat.
Vedno imaš možnost izbire - lahko tudi NE uporabljaš telefona, pa je tvoja zasebnost BP.
In če te ta tako skrbi, potem za ebančništvo uporabljaj desktop (ali pa še tega ne, ker imajo ameri in kitajci nameščene backdoore in prek njih lahko pridejo do tvojega bančnega računa), za gesla uporabi dobri stari papir (ali pa še tega ne, ker ti ga nekdo lahko ukrade in zlorabi, zato si raje vsa gesla zapomni), fotografije družine pa lahko natisneš tudi na papir in jih nosiš v denarnici ali pa jih hraniš neposredno na kartici fotoaparata, vendar pozor, oboje ti lahko nekdo odtuji in zlorabi).
In, konec koncev, zakaj tako preprosto zaupaš Googlu, da ta ne zlorablja tvojih podatkov, saj tudi njegovih aplikacij ne moreš odstraniti? Samo zato, ker ti je prikazal 65 strani izjave o varovanju podatkov, si ti vse prebral, vse razumel in se na koncu strinjal? Razmisli še enkrat.
Jp, vse kar si napisal drži. Od posameznika je odvisno kje potegne črto.
Glede googla, še vedno se lahko ne strinjaš in uporabljaš telefon kot dumbphone brez vpisa v googlov račun (pač brez aplikacij). Ampak vsaj seznanjen si bil.. Bolje ne bo nič, premisliš pa vseeno. Npr. zaradi prebranih pogojev ne uporabljam Google Photos.
Glede googla, še vedno se lahko ne strinjaš in uporabljaš telefon kot dumbphone brez vpisa v googlov račun (pač brez aplikacij). Ampak vsaj seznanjen si bil.. Bolje ne bo nič, premisliš pa vseeno. Npr. zaradi prebranih pogojev ne uporabljam Google Photos.
@Tomson kaj še vedno nisi prejel naročenega Mi Mix 3 ? Nekateri že kar malo nestrpno čakamo na tvoj review.
Ne, ker je skenslal naročilo in koleba ali bo naročil global verzijo, če bo, bo dobil enkrat konec februarja, ker je februarja komaj odpošiljanje....
alanstucin ::
Pozdravljeni.
Zanimam se za nakup novega mobitela, gledam pocophone f1. Zanimajo me vaše izkušnje z njim, predvsem pa kakšne kvalitete je zadnji fotoaparat. Zdaj imam Microsoft 950, ima 20MP, pocophone pa ima dvojno kamero 12+5MP, ali to pomeni slabše slike kot jih dela moj mobi?
Hvala in lep pozdrav.
Zanimam se za nakup novega mobitela, gledam pocophone f1. Zanimajo me vaše izkušnje z njim, predvsem pa kakšne kvalitete je zadnji fotoaparat. Zdaj imam Microsoft 950, ima 20MP, pocophone pa ima dvojno kamero 12+5MP, ali to pomeni slabše slike kot jih dela moj mobi?
Hvala in lep pozdrav.
bmwwww ::
alanstucin je izjavil:
Pozdravljeni.
Hvala in lep pozdrav.
Jaz sem s svojim Pocotom zelo zadovoljen v vseh pogledih. Eto dve sliki, slikano zdaj čez okno.
1. Stock - fokusiral nebo
2. Stock - brez fokusiranja
3. GCam - brez fokusiranja
Če kod išče Xiaomi telefonu v rangu do 200 € je tukaj ena zanimiva in mogoče za koga koristna primerjava treh modelov: Mi Play, Redmi Note 6 Pro in Mi A2 Lite. Ta Mi Play mi sicer deluje kot da je namenjen predvsem za China tržišče.
Sam osebno bi se (še vedno) odločil za RN5 - če ne drugega samo zaradi tega, ker edini od teh modelov nima...notcha.
Sam osebno bi se (še vedno) odločil za RN5 - če ne drugega samo zaradi tega, ker edini od teh modelov nima...notcha.
kody ::
ah za moja dva starca narocil note 6 pro...ker je bil najcenejsi...A2 lite...je bilo malo tezko dobit v verziji 3 GB
klinker ::
alanstucin je izjavil:
Pozdravljeni.
Hvala in lep pozdrav.
Jaz sem s svojim Pocotom zelo zadovoljen v vseh pogledih. Eto dve sliki, slikano zdaj čez okno.
1. Stock - fokusiral nebo
2. Stock - brez fokusiranja
3. GCam - brez fokusiranja
Huhh, stock ima grozne barve. Vse prevec navito.
Gcam se mi zdi pa kr uredu.
alanstucin je izjavil:
Pozdravljeni.
Hvala in lep pozdrav.
Ne obesaj se tolko na te megapixle. Lumie so svoj cas ble super, danes jih pa marsikdo povozi za keks. Bivso 1520ko je ze Nexus5 sisal za keks.
antonija ::
Stock fotke so res kot TVji z risankami v trgovinah: kontrast in saturacija navita do kjer gre. Pri GCam je pa zelo opazen fake HDR, pa tudi pri drugi stock je kar opazen.
Mi je pa zelo cudno, da ko si fokusiral nebo, da je fotka povsod presvetla... ponavadi takrat fotoaparat pogrunta da bi rad sfokusiran del imel srednje siv, in ker je nebo najveckrat najsvetlejse, je ostanek fotke (pre)temen. Pri tebi je pa ravno obratno. Nenavadna situacija.
Na vseh treh slikah se v temnejsih delih vidi kar nekaj suma, ket da je bil ISO zelo navit.
Skratka: iz tehnicnega vidika so vse tri fotke precej zanic, ampak tehnicni vidik vecine ne zanima.
Mi je pa zelo cudno, da ko si fokusiral nebo, da je fotka povsod presvetla... ponavadi takrat fotoaparat pogrunta da bi rad sfokusiran del imel srednje siv, in ker je nebo najveckrat najsvetlejse, je ostanek fotke (pre)temen. Pri tebi je pa ravno obratno. Nenavadna situacija.
Na vseh treh slikah se v temnejsih delih vidi kar nekaj suma, ket da je bil ISO zelo navit.
Skratka: iz tehnicnega vidika so vse tri fotke precej zanic, ampak tehnicni vidik vecine ne zanima.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Ma bom kasneje (jutri nardil) dve z lepsim razgledom. Ma mogoce sem pomesal glede svetlobe oz.pri stock 1 in 2. Sem bil na sihtu malo v guzvi