Forum » Pomoč in nasveti » DMA in PIO
DMA in PIO
Dzqint ::
Imam plato ABIT BE-6 II
Primary Master: IBM DTLA 307015 (imam na UDMA33 in XPjih pise Ultra DMA Mode 2)
Primary Slave: TEAC CD-540E (v XPjih pise Ultra DMA Mode 2)
Secondary Master: HL-DT-ST CD-RW GCE-8400B to je LG 40x12x40 (v XPjih pise Multi-Word DMA Mode 2, vendar le takrat, ko na novo ins. Secondary Master in ponavadi vrze nazaj na PIO Mode).
V BIOSU oz. v tabeli, ki se pokaze, ko prizgem rac. pise za disk DMA33, za CD-Rom isto, vendar za CD-RW pise Mode 4 (kar po mojem mnenju pomeni PIO). Ko v device managerju stisnem na lastnosti za cd-rom ali rec ponavadi zamrzne.
Snemanje z Nerotom:
- iz diska na cd (vedno pada buffer pri disku kot tudi pri cd-rw)
- iz cdeja na cd (z On the Fly ali brez -> vedno zamrzne rac)
V win2k sem ta problem resil, vendar ne vem kako mi je uspelo oz. lahko je vplival dodatni disk, katerega sem imel na Secondary slave. Delal je vse v redu.
Zanima me kako bi lahko to uskladil oz. kako se da to resit. Vsak nasvet bi mi pomagal.
Primary Master: IBM DTLA 307015 (imam na UDMA33 in XPjih pise Ultra DMA Mode 2)
Primary Slave: TEAC CD-540E (v XPjih pise Ultra DMA Mode 2)
Secondary Master: HL-DT-ST CD-RW GCE-8400B to je LG 40x12x40 (v XPjih pise Multi-Word DMA Mode 2, vendar le takrat, ko na novo ins. Secondary Master in ponavadi vrze nazaj na PIO Mode).
V BIOSU oz. v tabeli, ki se pokaze, ko prizgem rac. pise za disk DMA33, za CD-Rom isto, vendar za CD-RW pise Mode 4 (kar po mojem mnenju pomeni PIO). Ko v device managerju stisnem na lastnosti za cd-rom ali rec ponavadi zamrzne.
Snemanje z Nerotom:
- iz diska na cd (vedno pada buffer pri disku kot tudi pri cd-rw)
- iz cdeja na cd (z On the Fly ali brez -> vedno zamrzne rac)
V win2k sem ta problem resil, vendar ne vem kako mi je uspelo oz. lahko je vplival dodatni disk, katerega sem imel na Secondary slave. Delal je vse v redu.
Zanima me kako bi lahko to uskladil oz. kako se da to resit. Vsak nasvet bi mi pomagal.
BaRtMaN ::
Kakor te razumem, se ti na CD-RW avtomatično vklopi PIO, tudi če nastaviš DMA if available. Isto dela meni, pomaga pa programček TweakNow Power Pack 2003, ki ima opcijo Enable UDMA-66 Support on Intel Chipset (System Tweaks>Windows Tweaks). Sam imam Intlovo plato i845WN, ki me zeza in je tole možna rešitev.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | problemi z DMA & pekacem v winXPOddelek: Pomoč in nasveti | 1752 (1505) | fictionel |
» | Windows XP in (Ultra)DMAOddelek: Pomoč in nasveti | 1160 (1041) | bf4ed |
» | Iz PIO Moda v DMA ModeOddelek: Pomoč in nasveti | 1582 (1425) | q:-p |
» | LG CD-RW problemOddelek: Pomoč in nasveti | 987 (913) | Fury |
» | ATA 100 vs. ATA 66Oddelek: Pomoč in nasveti | 1921 (1640) | Tr0n |