Forum » Omrežja in internet » Port forwarding (nič več mi ni jasno)
Port forwarding (nič več mi ni jasno)
monaco ::
Vhodni router je Amisov Thomson TG782. Gor imam priklopljenih nekaj kamer. Preko application and game sharing sem nastavil "new game" in potem si izmislil nek port, ga preusmeril na 80 in potem tega povezal "assign" na kamero. Na LAN kamerah deluje brez težav, na wi-fi kameri, ki je v bistvu android tudi, na eni wi-fi kameri mi pa nikakor ne uspe. Če vpišem direkt ip kamere v browser, jo dobim. Če napišem zraven :80 jo tudi dobim. Torej je kamera dosegljiva na protu 80. Potem sem nastavil "new game" in port 299 preusmeril na 80, ter tega "assign" na kamero (njenega mac naslova v wifi modulu sicer ne poznam, toda identificiral sem jo na podlagi IPja), toda povezat se noče.
Če prav razumem, bi naj tale game and application sharing deloval tako, da ko vpišem public ip in ustrezen port, router preusmeri povezavo kot bi bil v mreži in vpisal lokalni ip. Ali??
Kakšna ideja kje bi bil problem? Firewall na routerju je izklopljen.
Če prav razumem, bi naj tale game and application sharing deloval tako, da ko vpišem public ip in ustrezen port, router preusmeri povezavo kot bi bil v mreži in vpisal lokalni ip. Ali??
Kakšna ideja kje bi bil problem? Firewall na routerju je izklopljen.
www.ramsak.si
AC_DC ::
Home > Home Network > Devices
wifi kamere,
poglej če je kljukica pri "Allowed on WLAN".
Home > Toolbox > Game & Application Sharing
imaš forwardano na pravo napravo ?
wifi kamere,
poglej če je kljukica pri "Allowed on WLAN".
Home > Toolbox > Game & Application Sharing
imaš forwardano na pravo napravo ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AC_DC ()
monaco ::
Kljukico imam (znotraj omrežja jo vidim), forwardirano pa tudi po moje imam; mac sicer ne vem, toda ip je pravi.
www.ramsak.si
reverse0xx0 ::
Živjo
1. Vsaka kamera mora imet notranji statični ip. Ko boš daju statiko not prever DHCP range nastavitve. Če DHCP dodeljuje ipje nad 192.168.1.15, uporabi statične ipje pod 192.168.1.15
2. Vsaki kameri določi različni port ( izogibaj se običajnih portov). Port 80 ne smeš oz. odsvetujem(overleaping).Tko da port definitivno spremen, zaradi tega si imel najverjetne težavo
Primer:
ruter:
X.x.x.x (javni ip)
kamera 1:
192.168.1.11:88 -> na nastavitvah kamere nastavis da kamera poslusa na portu 88
kamera 2:
192.168.1.12:89 -> ista logika
na ruterju forwardaš port 88 do 192.168.1.11:88 in 89 na 192.168.1.12
Ko boš želel dostopati do kamere 2 vpišeš javni ip ruterja in zraven port 89 -> x.x.x.x:89
Lp
1. Vsaka kamera mora imet notranji statični ip. Ko boš daju statiko not prever DHCP range nastavitve. Če DHCP dodeljuje ipje nad 192.168.1.15, uporabi statične ipje pod 192.168.1.15
2. Vsaki kameri določi različni port ( izogibaj se običajnih portov). Port 80 ne smeš oz. odsvetujem(overleaping).Tko da port definitivno spremen, zaradi tega si imel najverjetne težavo
Primer:
ruter:
X.x.x.x (javni ip)
kamera 1:
192.168.1.11:88 -> na nastavitvah kamere nastavis da kamera poslusa na portu 88
kamera 2:
192.168.1.12:89 -> ista logika
na ruterju forwardaš port 88 do 192.168.1.11:88 in 89 na 192.168.1.12
Ko boš želel dostopati do kamere 2 vpišeš javni ip ruterja in zraven port 89 -> x.x.x.x:89
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MikroTik, UPnP, port forwarding, Amis, kamere...Oddelek: Omrežja in internet | 4354 (3881) | Daniel |
» | težava z dostopom do IP kamere prek dveh routerjevOddelek: Omrežja in internet | 6153 (4659) | nx6325 |
» | Domena kupljena, kako naprej?Oddelek: Omrežja in internet | 5022 (4122) | Rokic |
» | Router ali klicna povezavaOddelek: Pomoč in nasveti | 1245 (1075) | KoMar- |
» | Oddaljen dostop do ADSL routerjaOddelek: Programska oprema | 1996 (1832) | hawky |