Forum » Loža » Popravilo konektorja na akumulatorju
Popravilo konektorja na akumulatorju
Ciklamen ::
Pozdrav.
Ker se počasi začenja sezona motorizma in ker čez zimo (priznam) nismo kaj prida poskrbeli za motor, se mi je zgodila ena (malo večja) težava z odstranjevanjem akumulatorja, in sicer vijaki so se tako sprijeli na konektorja, da sem en konektor po pomoti odtrgal od celic v škatli. Se pravi, konektor se maje ker je znotraj odlepljen od celic (na polnilcu se sicer polni, a če malo zamaješ zna hitro voltaža pasti na 0 kar pomeni da zgubi stik).
Se morda da kako to popravit?
Gre pa za takle akumulator
Ker se počasi začenja sezona motorizma in ker čez zimo (priznam) nismo kaj prida poskrbeli za motor, se mi je zgodila ena (malo večja) težava z odstranjevanjem akumulatorja, in sicer vijaki so se tako sprijeli na konektorja, da sem en konektor po pomoti odtrgal od celic v škatli. Se pravi, konektor se maje ker je znotraj odlepljen od celic (na polnilcu se sicer polni, a če malo zamaješ zna hitro voltaža pasti na 0 kar pomeni da zgubi stik).
Se morda da kako to popravit?
Gre pa za takle akumulator
- End of the Post ->
Ciklamen ::
Nevem če je bil 30€, mislim da kar več. Uporabljen eno sezono. Zato bi rad vedel če se da kak popravit, preden se zamenja :)
- End of the Post ->
Assass1n ::
Žal je vrjetno res tako, tudi sam sem tak da raje popravim in tvegam, vendar v tvoje primeru je res boljše da akumulator zamenajaš. Ker, ko boš rabil vleko kje 300km od doma ti bo zelo žal, da si šparal.
Sicer bi lahko konektor zalepil z kakšnim epoksijem za silo, vendar je skoda da se ti kakšen elektrolit polije po motorju ter ti vse "zarjavi".
Sicer bi lahko konektor zalepil z kakšnim epoksijem za silo, vendar je skoda da se ti kakšen elektrolit polije po motorju ter ti vse "zarjavi".
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne
Šimpanz ::
Menjaj ker tudi če popraviš se ti lahko čez nekaj časa spet iztakne nekje boguizanogu pa imaš ogromen problem.
MadMax ::
Iskrica v akumulatorju, kjer je v njem in okoli njega nekaj "pokalnega plina" zna biti zanimiva izkušnja...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Naj kupim nov akumolator ? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 9728 (8628) | RejZoR |
» | Solarni akumolatorOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3228 (2416) | andromedar |
» | VW GOLF IV 1.9 TDI PROBLEM Z VŽIGOMOddelek: Na cesti | 12239 (11638) | SkIDiver |
» | Avtomobilski akumulator + multimeterOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 31483 (29097) | Newholland |
» | Akumulator in mrtva celicaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4212 (4135) | butkomutko |