Forum » Pomoč in nasveti » SCSI PROBLEMI
SCSI PROBLEMI
Poglavarcek ::
Imam SCSI TEAC CD-R 55S ( 4x/12x) , SCSI TEAC CD-ROM CD532S (32x) in ADAPTEC kontroler 2902CD. Problem je pa v tem, da ko sem sformatiral disk in ponovno naložil Win2000, se mi pojavljajo težave, kakršnih še nisem imel. Namreč, ko se winsi zbutajo do konca mi sistem najde samo CD-ROM in čez približno minuto mi šele zazna CD-R. OK, to niti ni tako hudo, huje je, ko recimo v CD-ROM vstavim glasbeni CD in je v win explorerju poleg vsakega tracka velik vprašaj. Problem imam tudi z nalaganjem gonilnikov za ostali hardware, npr.: ko hočem inštalirat driverje za zvočno kartico, se setup sicer zažene za par sekund, nato pa vse skupaj izgine. Ali je mogoče problem v jumperjih na CD-R in CD-ROMu? Kako jih nastavit? SAM NE VEM VEČ KAJ NAJ STORIM! HVALA VSEM ZA POMOČ!!!
Poglavarcek ::
Na CDRu imam flashan zadnji Firmware ( 1.0R ), zato je problem verjetno nekje drugje.
danielka84 ::
mene samo zanima, če lahko na Teac CD-R56S naložim firmware od CD-R58S??
A mi bo pol snemal 8x ali 6x??
Hvala!
A mi bo pol snemal 8x ali 6x??
Hvala!
Han ::
Crocodile: preveri mostičke na SCSI enotah, če je v Device Managerju vse ok, kateri CD imaš nastavljen kot privzet za glasbo, ASPI gonilnike...
angel_q: Teaca 56S ni dobro flashniti s firmwarom za 58S. Če je to sploh možno, potem dvomim, da bi pekač še deloval. V nobenem primeru pa ne boš dosegel 8x snemanja, ker mu mehanizem to ne dopušča...
angel_q: Teaca 56S ni dobro flashniti s firmwarom za 58S. Če je to sploh možno, potem dvomim, da bi pekač še deloval. V nobenem primeru pa ne boš dosegel 8x snemanja, ker mu mehanizem to ne dopušča...
danielka84 ::
ja... na netu sem zasledil, da lahko writerjem pohitriš snemanje z firmwarom, samo nisem pa videl za teaca, za HPja, pa za LGja sem pa najdu!
Mam firmaware od CD-R58S, in me zaj zanima, če jas to naložim, bo kaj upanja, da bo potem deloval??
Pa še to: a če mi zajebe, in mi ne bo deloval, lahko naložim še pol nazaj firmware od CD-R56S??
Hvala!
Mam firmaware od CD-R58S, in me zaj zanima, če jas to naložim, bo kaj upanja, da bo potem deloval??
Pa še to: a če mi zajebe, in mi ne bo deloval, lahko naložim še pol nazaj firmware od CD-R56S??
Hvala!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri DVD-ROMOddelek: Kaj kupiti | 2077 (1734) | pia |
» | Kateri CDRW KupitOddelek: Kaj kupiti | 1333 (1034) | Marko007 |
» | scsi cdr firmware updateOddelek: Pomoč in nasveti | 644 (561) | Han |
» | Kater CD-RW mi priporočate do cca 30kSIT?Oddelek: Kaj kupiti | 1938 (1473) | Boky |
» | CDR OwerclockOddelek: Navijanje | 1448 (1055) | pucvoler |