» »

Ghostery in 24 ur

Ghostery in 24 ur

CyberPunk ::

Zanima me, če kdo uporablja Ghostery dodatek v Firefoxu in mu ta na 24ur.com ustrezno blokira "družbene" plugine? Meni na koncu člankov kaže gumba za Facebook in Twitter, pa če označim tekst v novici, se avtomatsko prikažeta delujoči ikoni za Facebook in Twitter.
Na ostalih straneh po mojih izkušnjah deluje OK.

737 ::

Ghostery je postal preveč procesorsko zahteven. Poskusi kombinacijo: Pale moon + Adblock latitude + Betterprivacy + Noscript. Zadnji potrebuje nekaj časa za privajanje, si pa zapomni nastavitve. Kombinacija je opazno hitrejša že na novejših strojih, kaj šele na starejših.

Ribič ::

Jaz uporabljam zraven še RequestPolicyContinued, ki blokira vse domene pod privzetem. Potem pa ročno dodajam tiste domene, ki jih spletne strani potrebujejo, da delujejo. Vsa ostala svinarija je blokirana. Lahko pa poskusiš tudi uporabiti dodatek Privacy Badger, ki je neka alternative ghostery-ju.

lp

paraboŁa ::

Uporabljam ghostery in mi vse dela ok ter dovolj hitro. Na tistem gumbu duhca si nastavi katere trackerje ti naj blokira.

CyberPunk ::

Da obudim tole "staro" temo... po enem zadnjih apdejtov (odkar so nastavitve preko serverja in so ukinili nekaj opcij) je Ghostery postal še bolj glomazen in neuporaben (Firefox je hitro prišel do 1 GB porabe RAMa, kar sicer samo po sebi ni problem, ker ga ne manjka, ampak je hkrati postajal tudi vse počasnejši) in sem dejansko moral iskati druge alternative.

Trenutno imam PrivacyBadger, ki tudi bistveno upočasni nekatere strani (zlasti kakšne novičarske strani ali Facebook), tako da mi ne izgleda, da se bo obnesel...

Disconnect sem umaknil po parih minutah, ker ni ponujal nobenih opcij. Rad bi predvsem to, da zadeva blokira možnost povezovanja poljubnih strani med sabo oz. navzkrižnega sledenja (npr. prebran članek + Facebook), kar je dolga leta Ghostery odlično opravljal. Je mogoče zdaj že dovolj, če pustim Adblock Plus in mu dodam listi EasyPrivacy in Fanboy's Social Blocking List?

Pri hitrosti in resursih v uporabi Adblock Plus vs. uBlock (oz. uBlock Origin) pa nisem opazil kakšne bistvene razlike.

(Pred časom sem uporabljal tudi BetterPrivacy in NoScript, ampak je bilo vsaj za slednjega preveč dela pri nekaterih straneh, da si whitelistal domene in prišel do prikaza vsebine.)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ghostery - na slo-techu nimam slik

Oddelek: Omrežja in internet
121567 (1029) Bakunin
»

Mozilla pripravila vtičnik za omejitev Facebooka

Oddelek: Novice / Zasebnost
4115153 (11267) xmetallic
»