» »

Spreadshirt

Spreadshirt

djmisq ::

Pozdravljeni,

Ima kdo izkušnje z spletno stranjo spreadshirt, kjer lahko postaviš zastonj spletno trgovino z oblačili itd.? Bral sem pogoje in ni mi najbolj jasno kako je z plačilom davkov. Rekli so, da za ustanovitev trgovine ne rabiš podjetja, da jo lahko narediš tudi kot posameznik in prejemaš provizijo od prodanih izdelkov preko paypal.

St235 ::

Doker te ne obišče FURS in ti zaračuna davke in par tisoč € kazni.

djmisq ::

Kako pa je, če imaš ustanovljeno podjetje in ti denar nakazujejo na paypal?

St235 ::

Nic drugace kot ce ti nakazujejo na trr. Paypal je pac zgolj oblika orodja za transfer denarja

djmisq ::

Pa ni nek limit predno paypal od tebe zahteva podatke? Moram res vsak cent prijavit, ali je določen znesek, ki ga lahko prejmem na paypal in si z tem denarjem naročim nekaj iz ebaya recimo.. ?

Med navodili za taxe piše med drugim tudi:

"Tax Number

U.S. citizens and U.S. residents must enter their tax number for Spreadshirt to process their full commission payout. Failure to provide this information will result in 28% withholding of earned commission. For more information on taxation, please refer to the following FAQ and to the IRS."

IN

"All Shop owners must also supply their Social Security Number or SSN (Tax Identification Number or TIN for businesses and corporations)

Failure to provide complete and correct information in these areas may result in either the withholding of a percentage of the commission payout or no commission payout at all until the complete and correct information is provided. By January 31st the following year, Spreadshirt will send out 1099-misc forms for all shop owners receiving $600 or more in commission payouts for the previous year."

Kako naj vstavim ta SSN ali TIN oz kje to dobim?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: djmisq ()

St235 ::

SSN in TIS so načeloma ameriške zadeve. Pri nas imaš pač davčno.

Paypal od tebe zahteva podatke, ko se registriraš. Pri katerem znesku boš pa postal zanimiv za inšpektroje FURS je pa stvar loterije. Z višanjem prihodkov raste tudi verjetnost "zadetka".

djmisq ::

Torej, če ustvarim firmo pa vpišem paypal od firme mi nebo na tej strani potrebno še kaj dodatnega izpolnit/uredit za obdavčitek ali karkoli? Računovodkinja mi to prikaže, kot dohodek in to je to?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Monetizacija Youtube acounta v SLO (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10523396 (12364) otago
»

30% davek na zaslušek pri Amazonu?

Oddelek: Loža
4310332 (6030) tikitoki
»

Social Security Number = EMŠO ?

Oddelek: Loža
57505 (7373) DamirK
»

paypal - stroški vračila ?

Oddelek: Loža
412095 (1341) madog
»

PayPal phishing

Oddelek: Informacijska varnost
52108 (1934) Zorro

Več podobnih tem