Forum » Na cesti » Dobavnica, gasilni aparat itd.
Dobavnica, gasilni aparat itd.
He-Man ::
Pozdravljeni,
dostikrat s službenim vozilom (Škoda Roomster - spada pod tovorna vozila) prevažam kakšen nov računalnik ali tiskalnik (ter razen potrošni material). Zanima me, če moram imeti dobavnico pri sebi, v primeru, da me ustavi policija.
Prav tako me zanima, če veste ali mora takšno vozilo imeti gasilni aparat.
Hvala!
dostikrat s službenim vozilom (Škoda Roomster - spada pod tovorna vozila) prevažam kakšen nov računalnik ali tiskalnik (ter razen potrošni material). Zanima me, če moram imeti dobavnico pri sebi, v primeru, da me ustavi policija.
Prav tako me zanima, če veste ali mora takšno vozilo imeti gasilni aparat.
Hvala!
harvey ::
Za službeno vozilo potrebuješ - potni nalog in nek dokument (dobavnica, prevzemnica, oddajnica...) iz katerega je razvidno v primeru kontrole kaj prevažaš. Sicer te bo v škodi Roomster bolj redko kdo ustavil, a vendarle.
Skladno s Pravilnikom o delih in opremi vozil (Ur. List RS 44/2013), ker gre za tovorno vozilo za prevoz blaga z največjo maso do 3.5 t moraš imeti gasilnik z naslednjo sposobnostjo 8A 55B.
Skladno s Pravilnikom o delih in opremi vozil (Ur. List RS 44/2013), ker gre za tovorno vozilo za prevoz blaga z največjo maso do 3.5 t moraš imeti gasilnik z naslednjo sposobnostjo 8A 55B.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harvey ()
SeMiNeSanja ::
Če prevažaš blago za lastno potrebo (npr. računalnik iz centrale do podružnice) v bistvu niti ne moreš imeti dobavnice, saj se ne greš prodajo, v okviru katere se dobavnice uporabljajo.
Prej kot o dobavnicah, bi lahko govoril o 'tovornem listu', kar pa se meni tudi zdi popolni nonsens za eno kombinirano vozilo, dokler ne prevažaš nekih nevarnih snovi.
Itak pa rabiš potni nalog, pa se lahko na njega zapiše pod namen 'dostava računalnikov v podružnico', pa ti po moje nihče ne more tečnariti.
Je pa res, da žal ne poznam zakonodaje na tem področju. Predvidevam, da je to zapisano v kakšnem zakonu, tako da bi kakšen avtoprevoznik verjetno bolje vedel, kdaj potrebuje kakšne papirje.
Prej kot o dobavnicah, bi lahko govoril o 'tovornem listu', kar pa se meni tudi zdi popolni nonsens za eno kombinirano vozilo, dokler ne prevažaš nekih nevarnih snovi.
Itak pa rabiš potni nalog, pa se lahko na njega zapiše pod namen 'dostava računalnikov v podružnico', pa ti po moje nihče ne more tečnariti.
Je pa res, da žal ne poznam zakonodaje na tem področju. Predvidevam, da je to zapisano v kakšnem zakonu, tako da bi kakšen avtoprevoznik verjetno bolje vedel, kdaj potrebuje kakšne papirje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Avto na podjetjo in alkoholOddelek: Na cesti | 6472 (5528) | jb_j |
» | Službena pot več kot 8 urOddelek: Loža | 4096 (2732) | SambaShare |
» | Potni nalog za službena kolesaOddelek: Šport | 1223 (841) | MIHAc27 |
» | povračilo stroškov - služben avtoOddelek: Loža | 4592 (3839) | Ejsi_Disi |