» »

Monitor BENQ VA LED monitor GW2270H

Monitor BENQ VA LED monitor GW2270H

Starodavni ::

Monitor, ki me zanima za nakup je tale:

https://www.mimovrste.com/led-monitorji...

Verjetno, če bi ga jaz tega kupil, bi moral pod obvezno ga povezati s grafično kartico preko HDMI kabla, kot je tale v povezavi ali pa zadostuje kar en obični hdmi kabel?

Všeč mi je to, da je ta monitor flicker free in da lahko omogoči bralni način, ampak me zanima vaše mnenje kaj pomeni če imam kontrast 3000:1 Nasplošno tega monitorja ne bi imel za igranje iger in podobno, samo za branje preko interneta in gledanje filmov in meni je kar pomembno, da barve prikazuje malo temneje in ne čisto realistične. Pa da ne utripa, ker sem opazil da sem očitno občutljiv na to utripanje, ki ga doživljam preko IPS-led monitorja zaradi PWM tehnologije, ki v primerjavi s sstarimi ccfl LCD premika piksle na velik drugačen način in to vpliva. In še svetel je tudi, ne morem spustiti svetilnosti, ker me potem samo še bolj glava boli.

Prav tako me zanima tudi ali moram obvezno kupiti prav poseben hdmi kabel ali pa zadostuje kar tak, ki sem ga dobil od siola s katerim povežem siol box in tv.
v kolikor ni, bi bil ta kabel ustrezen s katerim bi povezal grafično kartico in ta novi monitor benq
Je mogoče tale? https://www.mimovrste.com/hdmi-kabli/eq...


Najlepša hvala vam za odgovore, predvsem bi bil vesel kakšnega odgovora s strani uporabnikov, ki imajo benq monitor in njihove izkušnje nasploh.

Han ::

V firmi imamo tri takšne monitorje, a so 24-palčni. Slika je na privzetih nastavitvah primerna za internet, branje, filme, torej ni presvetla, barve niso kričeče, videti ni prav nobenega utripanja...

HDMI kabel dobiš zraven, a je dolg le 1,5 m. Glede na to, da je monitor FullHD, po moje zadošča vsak navaden brezhiben HDMI kabel. Če imaš namen kupit novega, naj ima oznako "z mrežno povezavo", ker je že v osnovi bolj kvaliteten.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup monitorja (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7014449 (3807) Han
»

4K monitorji (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Kaj kupiti
29271683 (21525) Yenk
»

Novi monitor težava

Oddelek: Pomoč in nasveti
12864 (731) Machete
»

Kateri monitor (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7615765 (14174) skyline

Več podobnih tem