Forum » Programiranje » getCurrentPosition in safari (javascript, html5)
getCurrentPosition in safari (javascript, html5)
detroit ::
Ko poizkusam dobiti current location me safari vprasa za dovoljenje, kar je normalno. Problem pa je da ne gre v callback nikoli. Seveda ko restartam stran so pravice ze dolocene in gre v callback. Je kaksen workaround, tak ki ni clunky?
lp
lp
Skero
win64 ::
Problem je, ker brskalnik sploh ne pokliče callbacka, dokler se uporabnik ne odloči.
Preprosta rešitev je s timeoutom. Če se uporabnik v nekem času ne odloči, potem prikažeš obvestilo o tem, da nisi mogel pridobiti lokacije in naj preveri lokacijske storitve.
Nekako tako gre koda:
EDIT: no vsak dan se naučiš nekaj novega: navigator.geolocation.getCurrentPosition(successCallback,errorCallback,{timeout:10000});
Preprosta rešitev je s timeoutom. Če se uporabnik v nekem času ne odloči, potem prikažeš obvestilo o tem, da nisi mogel pridobiti lokacije in naj preveri lokacijske storitve.
Nekako tako gre koda:
var onError = function(){ //tukaj je napaka }; var onSuccess = function(){ if(timeout != null){ clearTimeout(timeout); timeout = null; } //tukaj dobiš lokacijo ... }; var timeout = window.setTimeout(function(){ onError("timeout"); timeout = null; }, 5000); navigator.geolocation.getCurrentPosition(onSuccess, onError);
EDIT: no vsak dan se naučiš nekaj novega: navigator.geolocation.getCurrentPosition(successCallback,errorCallback,{timeout:10000});
Zgodovina sprememb…
- spremenil: win64 ()
detroit ::
hehe te optione poznam.
Hvala obema
Problem je ker dobivam od location managerja nek kcl error domain 0. Sedaj sem naredil tako da naredi 10poizkusov in pride v success callback...slej ko prej:).
Tisti timeout sem imel nastavljen dosti nizek in tudi age je bil 0 tkao da je bil vedno novi fetch. Mi deluje bolj kot sistemska tezava.
Hvala obema
Problem je ker dobivam od location managerja nek kcl error domain 0. Sedaj sem naredil tako da naredi 10poizkusov in pride v success callback...slej ko prej:).
Tisti timeout sem imel nastavljen dosti nizek in tudi age je bil 0 tkao da je bil vedno novi fetch. Mi deluje bolj kot sistemska tezava.
Skero
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [c] ne sprejme UDP paketaOddelek: Programiranje | 984 (572) | slovencl |
» | Kontakt obrazecOddelek: Izdelava spletišč | 2061 (1906) | betmen |
» | Download vsebine strani s JSOddelek: Izdelava spletišč | 2560 (1858) | MrBrdo |
» | Prosim za predloge in pripombeOddelek: Izdelava spletišč | 2122 (1265) | msjr |
» | [baze] Povezava do slike ali BLOB?Oddelek: Programiranje | 1658 (1455) | BlueRunner |