Forum » Pomoč in nasveti » Težave z zaznavanjem zunanjega diska
Težave z zaznavanjem zunanjega diska
He-Man ::
Pozdravljeni!
Imam SATA-USB adapter na katerega priklapljam diske in jih potem povežem preko USB vrat. Na 5 let starem Vaio-tu z Windows 7 dela kot mora, nov Thikpad T550 z Windows 10 pa ima težave in javi, da ne uspe zaznati zunanjega pogona. Enkrat je uspel in sem imel kakšno minuto dostop na zunanji disk, potem pa spet konec veselja.
Ima kdo izkušnje s podobnimi težavami? Kaj bi lahko bilo? Hardware? Windows 10? Kaj tretjega?
Imam SATA-USB adapter na katerega priklapljam diske in jih potem povežem preko USB vrat. Na 5 let starem Vaio-tu z Windows 7 dela kot mora, nov Thikpad T550 z Windows 10 pa ima težave in javi, da ne uspe zaznati zunanjega pogona. Enkrat je uspel in sem imel kakšno minuto dostop na zunanji disk, potem pa spet konec veselja.
Ima kdo izkušnje s podobnimi težavami? Kaj bi lahko bilo? Hardware? Windows 10? Kaj tretjega?
Nihče torej, samo jaz sem ta srečnik? Me prav zanima ali je HW ali so Windows 10 (ki mi že sicer niso preveč všeč).
BivšiUser2 ::
Verjetno je kaj z HW. Sem pred časom notranji hdd preselil v zunanje ohišje in dela bp. Si probal na vseh USB portih? Datotečni sistem, FAT/NTFS? Poglej če je v upravitelju diskov stalno prisoten.Poglej tu: http://answers.microsoft.com/en-us/wind...
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BivšiUser2 ()
To sem že vse naredil, isti disk dela super preko istega USB adapterja na drugem računalniku. Probal vse USB porte, v upravitelju diskov ga ni. Še kakšna ideja? Bom ob priliki prilepil screen-shot, kaj Windows 10 javi, ko ga priklopim...
dragana ::
Usb izhodi na prenosnikih imajo velikokrat prenizko amperažo, da bi poganjali zunanje diske. Ključke še zmorejo, diskov pa pogosto ne. Zato je vedno dobro kupiti zunanji disk(oz. adapter), ki ima še priključek za dodatno napajanje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Adapter USB - SATA / IDE (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5564 (4838) | T-Mac |
» | Zunanji trdi disk-problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1835 (1607) | hanibal08 |
» | Ne pridem do diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 2173 (1956) | pol3ni |
» | zunanjemu disku ne določi črke pogonaOddelek: Strojna oprema | 1133 (927) | mepa |
» | Zunanji disk - napajanjeOddelek: Kaj kupiti | 3815 (3400) | SimplTech |