Forum » Elektrotehnika in elektronika » Namestitev avtoradija
Namestitev avtoradija
cosa nostra ::
LP ... V VW POLOtu sem zamenjal orginalen radio z radijem AEG ar 4027. Problem je, da ko v radio nastavim postaje (shranim frekvence) in ostale nastavitve se mi potem ko vzamem ključ iz avta radio resetira. V primeru, da ključ pustim v klJučavnici pa lahko avto radio vklopim/izklopim in se nastavitve ohranijo. Mogoče ima kdo kakšen nasvet kako rešit ta problem ?
Hvala
Hvala
black ice ::
Že neštetokrat rešen problem. Naslednjič prebrskaj po forumu. :)
Priključitev avtoradia
Priključitev avtoradia
PrihajaNodi ::
Jup. To bo povezano s stalnim tokom zadaj v kablu.
Zamenjati boš moral dve žički zadaj. Samo rumena in rdeča se zamenjata, pa bi moralo delovati (mislim da so te barve). Slikaj zadaj pa ti povem. Drugače pa pomeri z voltmetrom katera žica daje tok ko je ključ zunaj.
Zamenjati boš moral dve žički zadaj. Samo rumena in rdeča se zamenjata, pa bi moralo delovati (mislim da so te barve). Slikaj zadaj pa ti povem. Drugače pa pomeri z voltmetrom katera žica daje tok ko je ključ zunaj.
okej hvala ... zaj pa vprašanje kako zamenjat če je vse fiksno plus da so loti skriti plastiki ? če ima kdo izkušnje kako je to zamenjal ...
Ni fiksno. Tam ko drzis mezinec se potegne kabel ven. Tisti del z rdeco zico se enkrat slikaj. Ne rabis nic lotat. Za vsak slucaj se pomeri z voltmetrom.
Markus386 ::
Meni tam pri mezincu zgleda kot feritni filter, ne kot dva konektorja.
A v navodilih ni nič? Ponavadi vedno zraven napišejo, kaj storiti v točno tvojem primeru, včasih je celo nekje skrito stikalo.
A v navodilih ni nič? Ponavadi vedno zraven napišejo, kaj storiti v točno tvojem primeru, včasih je celo nekje skrito stikalo.
matobeli ::
Na tem belem konektorju bi šlo najlažje. Z nečem tankim greš v konektor kjer sta dva zatiča, ukriviš na vsaki žički, iztakneš, malo ukrviš nazaj da se bo spet zataknilo in vtakneš z zamenjanimi barvami.
Jaz bi itak žici prerezal in jih z eno dvojno spojko povezal nazaj. Dela ravno za 5min, itak je vse skrito.
Jaz bi itak žici prerezal in jih z eno dvojno spojko povezal nazaj. Dela ravno za 5min, itak je vse skrito.
Markus386 ::
Si ziher da so v črnih "valjčkih" varovalke? se da dat narazen in zamenjat, da gre z rdeče na rumeno in kontra?
Na tem crnem valju se mora istaknit. Zic nikakor ne vleci na silo ker bos deformiral zatice.
UU celo gre črn valček odpret. Kot se vidi je notri varovalka (tudi v načrti tako piše) hmm
Glede prereza žic in namestitve dvojne sponke me skrbi da nebi delovalo ker je rdeča varovalka 1A druga pa 5Amperska. Bi lahko zaj dal skupaj na eni strani rumeno žico na drugi pa rdečo ? Ker drugače če varovalke menjam nisem nič naredil. Še zmeraj je pozicija kabla ista
Glede prereza žic in namestitve dvojne sponke me skrbi da nebi delovalo ker je rdeča varovalka 1A druga pa 5Amperska. Bi lahko zaj dal skupaj na eni strani rumeno žico na drugi pa rdečo ? Ker drugače če varovalke menjam nisem nič naredil. Še zmeraj je pozicija kabla ista
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cosa nostra ()
Lahko zdaj ne eni strani rdečo na drugi strani varovalke pa rumeno ? Samo rumena žica je malo debelejša (5A vs 1A) da nebi varovalke skuril ?
A. Smith ::
Ja, lahko.
Zamenjaj pa samo rumeni in rdeči priključek na tisti strani varovalk, ki se nadaljuje proti euro konektorju. Varovalk ne iztikaj in ne premeščaj. Tako bosta ostali na pravem mestu.
Zamenjaj pa samo rumeni in rdeči priključek na tisti strani varovalk, ki se nadaljuje proti euro konektorju. Varovalk ne iztikaj in ne premeščaj. Tako bosta ostali na pravem mestu.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
d4vid ::
Sicer offtopic, ampak osebno bi raje vzel rabljenega pioneerja kot nekaj takega kar novo stane 25€.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
HVAla za pomoč. Sem sprobal in deluje tako kot mora. Bi dal za rundo če bi vas poznal.
david : pride 40 € .. pri piioneri pa daš poleg 20 € za znamko
david : pride 40 € .. pri piioneri pa daš poleg 20 € za znamko
Pa zakaj si lotal. Lahko bi samo na belem vticu menjal kabel tisti ki gre iz armature (mislim da je beli). Bi bilo bolj elegantno. Škoda. Ce bi vedel da je notri varovalka bi sam pustil to pri miru.
P.s. Se vidi da so spojke in ni treba lotat, a vseeno bi bila moja resitev boljsa.
P.s. Se vidi da so spojke in ni treba lotat, a vseeno bi bila moja resitev boljsa.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
nisem nič lotal :P Samo kabla sem na varovalki zamenjal (rdeči - varovalka - rumeni in rumeni - varovalka - rdeči)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z napetostjo na avtoradiuOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1316 (1015) | chort |
» | Priključitev avtoradiaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2987 (2853) | Venum |
» | povezava avtoradia na ključOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4073 (3675) | madviper |
» | Avtoradio se vsakič resetiraOddelek: Na cesti | 4357 (4168) | Black_ICE |
» | Opel corsa in autoradioOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4559 (4370) | opc190 |