» »

Pop TV in Kanal A plačljiva?

Pop TV in Kanal A plačljiva?

««
47 / 72
»»

konspirator ::

http://tehnozvezdje.si/zadnje-podrazitv...

Bojda tudi planet tv v začetku poletnih mesecih (junij, julij) prehaja na iptv.
--

4knative ::

Pripravite 2 evra.

smrko ::

Bo kar operater naredil oslabitev za 20

scipascapa ::

torej pušenje? regulator in odgovorni nič ne delajo?

jusv ::

Regulator (država) verjetno ne bo posredovala, saj je PlanetTV v lasti Telekoma (v lasti države). Zakaj bi torej država preprečila pobiranje 2€ od države v lasten žep?!?
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

scipascapa ::

Kršenje ustave. Kdo lahko pošlje kak dopis/email evropski inštituciji?

thramos ::

Ti.

mumbo ::

IMO še vedno ne bo tako enostanvo Planet TVju izsilit osnovne sheme in plačilo operaterjev/strank. Pač lahko operater reče: ne rabimo vas, itak nimate neke gledanosti in tako bodo povedali tudi strankam, ki se ne bodo neki veliko zaradi tega pritoževale. Sicer pa, videt čemo. :)

Spc ::

mumbo je izjavil:

IMO še vedno ne bo tako enostanvo Planet TVju izsilit osnovne sheme in plačilo operaterjev/strank. Pač lahko operater reče: ne rabimo vas, itak nimate neke gledanosti in tako bodo povedali tudi strankam, ki se ne bodo neki veliko zaradi tega pritoževale. Sicer pa, videt čemo. :)

Ja ampak tega operater ne bo rekel, ker vsi vemo da bomo mi to spet plačali.
PopTvju bi lahko enako rekli, pa seveda niso.
 

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spc ()

Vanadium ::

Kdo se bo pa odpovedal štoriji če se že usodnemu vinu nemorejo....

St235 ::

scipascapa je izjavil:

Kršenje ustave. Kdo lahko pošlje kak dopis/email evropski inštituciji?


Če si sposoben kaj več argumentacije kot kršenje ustave potem ti.

Cveto ::

Ustave pa ne, no...

Morda bi se našlo kaj v protimonopolni zakonodaji, pa recimo dogovarjanje med "konkurenti" (kot so pred nekaj leti dobili mercator, tuš in spar), gotovo pa ne kršanje ustave. Pravica do iptv-ja brez proplusovih kanalov pač ni ustavno zagovotovljan pravica.

Oziroma, prosto po naših politikih: ni vsaka svinjarija kaznivo dejanje.

scipascapa ::

Ustavo v smislu, da država ne deluje v dobrobit ljudstva? S tem se škdouje narodu, ne?

NooB ::

moderator UKOM
Odziv objavljen: 14.03.2017
Odziv Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo

Televizijski trg se zaradi umika dveh televizijskih programov PRO PLUS, ki deluje v pravnoorganizacijski obliki pravnih oseb PRO PLUS d.o.o., Kranjčeva 26, 1000 Ljubljana, Kanal A d.o.o., Kranjčeva 26, 1000 Ljubljana, in POP TV d.o.o., Kranjčeva 26, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: PRO PLUS), iz prizemne radiofuzije spreminja. Programa Kanal A in POP TV tako danes nista več dosegljiva preko sobne oziroma strešne antene, temveč preko paketnih ponudb telekomunikacijskih operaterjev, ki uporabnikom televizijskih storitev nudijo pakete s fiksnim naborom televizijskih kanalov, za kar pa zahtevajo plačilo.

Gre za poslovno odločitev medijske hiše PRO PLUS, da televizijskih programov ne oddaja več preko prizemne radiofuzije, in ji kot taki ne gre očitati protipravnosti. Tudi ni mogoče zahtevati od medijske hiše PRO PLUS, da bi oddajala televizijske programe brezplačno. Taka zahteva oziroma ureditev bi bila v nasprotju z veljavno ureditvijo, zlasti 64. členom Zakona o preprečevanju omejevanja konkurence (ZPOmK-1 ), ki vladi, državnim organom, organom lokalnih skupnosti in nosilcem javnih pooblastil prepoveduje omejevanje prostega nastopanja podjetij na trgu, in tudi 74. členom Ustave RS. Je pa bil zaradi verjetnosti kršitve zlorabe prevladujočega položaja zoper PRO PLUS s strani Javne Agencije Republike Slovenije za varstvo konkurence uveden postopek ugotavljanja kršitve 9. člena ZPOmK-1 in 102. člena Pogodbe o delovanju Evropske Unije.

Prav tako gre za poslovno odločitev telekomunikacijskih operaterjev, da sami oblikujejo programske sheme ob upoštevanju veljavne zakonodaje, zlasti 112. člena Zakona o medijih, ki določa, da mora operater omogočiti neodplačno razširjanje radijskih in televizijskih programov iz 76., 77., 79., 80. in 81. člena navedenega zakona, če obstajajo tehnične možnosti za kvaliteten sprejem signala v glavni sprejemni postaji operaterja, in sicer tako, da so dostopni vsem uporabnikom njegovih storitev. Za nadzor nad izvajanjem navedene določbe je pristojen Inšpektorat Republike Slovenije za kulturo in medije pri Ministrstvu za kulturo.

Velja še poudariti, da morajo tudi telekomunikacijski operaterji upoštevati pravila varstva konkurence, da ne bi zaradi njihovih ravnanj prišlo do protipravnega omejevanja konkurence v Sloveniji.

Odziv Ministrstva za kulturo

Zakon o medijih (ZMed) na področju obveznega razširjanja televizijskih programov v prvem odstavku 112. člena določa, da mora vsak operater pod enakopravnimi pogoji omogočiti razširjanje programov vseh izdajateljev, ki jim je izdano dovoljenje iz 105. člena tega zakona, če obstajajo tehnične možnosti za kvaliteten sprejem signala v glavni sprejemni postaji operaterja, in sicer najpozneje v roku 90 dni od začetka oddajanja teh programov ter tako, da so dostopni vsem uporabnikom njegovih storitev.

Z zakonsko določeno obveznostjo operaterjev, da morajo pod enakopravnimi pogoji razširjati vse slovenske programe, tako da so dostopni vsem njihovim naročnikom (gre za t. i. pravilo "must carry"), se želi preprečiti primere, da posamezni televizijski programi na podlagi samovolje operaterja ne bi bili več dostopni javnosti, s čimer bi bila državljanom kršena pravica do obveščenosti, kar pa je ustavno nedopustno.

V konkretnem primeru pri razširjanju programov Proplus (ki so prenehali z radiodifuznim oddajanjem prek multipleksa C) pravilo "must carry" pomeni, da operaterji teh programov ne smejo izločiti iz svoje osnovne sheme, saj bi tako postali nedostopni nekaterim njihovim naročnikom, kar pa je v nasprotju z določbo prvega odstavka 112. člena ZMed, ki zagotavlja enakopravno obravnavo vseh slovenskih programov in njihovo dostopnost vsem uporabnikom.
ZMed pa ne ureja možnosti, da bi lahko uporabniki sami izbirali, katere programe želijo naročiti, ampak je to stvar poslovne odločitve operaterja, ki sam oblikuje programsko ponudbo (v skladu s predmetnimi določbami ZMed), oziroma pogodbeno-naročniških razmerij med operaterji in njihovimi naročniki, v katera pa Vlada z zakonom ne more posegati. Enako velja glede oblikovanja cen programskih paketov ali odločitve podjetja Proplus, da prične operaterjem zaračunavati za razširjanje svojih programov, zato ocenjujemo, da je predmetni predlog neutemeljen.

Ne glede na to pa v zvezi z zadevno problematiko dodajamo, da se zavedamo, da bo zaradi hitrega tehnološkega razvoja področja operaterjev in televizijske dejavnosti, kot tudi spremenjenih navad televizijskih gledalcev, treba ponovno pregledati ustreznost in aktualnost zakonskih pravil na področju distribucije radijskih in televizijskih programov (ki sicer datirajo v leto 2001), tako da bodo upoštevana načela o sorazmernosti, transparentnosti in varstvu konkurence, kot jih opredeljuje tudi evropska Direktiva o univerzalnih storitvah ter Direktiva o dostopu do elektronskih komunikacijskih omrežij in pripadajočih naprav ter o njihovem medomrežnem povezovanju, in zaščiten javni interes na področju medijev, kamor sodi tudi zagotavljanje pravice do obveščenosti. To imamo namen storiti v okviru celovite prenove medijske zakonodaje, katere priprava je v skladu z normativnim programom dela Vlade predvidena še v tem letu.

Vir: http://www.predlagam.vladi.si/webroot/i...
LP, JAZ

Tilen ::

Vse čisto. Super, ne? Smo sedaj zadovoljni?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Utk ::

Ne, avk se ni koncala. Od ministrstev drugega kot izgovora zakaj najboljse nic ne naredit itak ni nihce pri zdravi pameti pricakoval.

Ce operaterji MORAJO vkljucit pop tv v osnovno shemo, je poptv naredil veliko neumnost. Postavit bi moral ceno 100 evrov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

Vanadium ::

Tresla se je gora, kotalijo se skale (AVK) rodila se bo pa miš.

Nažalost tko je pri nas operaterji nimajo jajc in basta. Me prav zanima kok časa bi zdržal proplus samo z telemachom.

zavajon ::

Upam, da bo vsaj Planet TV dovolj pameten, da bo postavil ceno 100€. Če ne, pa še vedno ostane upanje pri Golici, TV Velenje, ...

car100 ::

100€ ne bo nobena televizija postavla bojo pa hitr vsi programi zahteval dodaten evro, dva, tri in ko boš na koncu skp potegnu bo pa račun hitr 100€. Zgovarjat se na star zakon je neumno in neodgovorno, zveza potrošnikov je že deleč nazaj dala predlog, da se uredi zakonodaja, in uredilo se ni 0. Jaz predlagam, da se zaradi nedelovanja ukine Ministrstva za kulturo oz. naj začnejo aktivno delovat!

joze67 ::

Če bereš oba odgovora (UKOM in MK), lahko postavijo karkoli in mora iti skozi.

scipascapa ::

Tilen : ministrstvo BOLI kurac, pride več DDVja v proračun.....pa ja nisi mislil, da bodo kreteni kaj drugega napisali?

pero12 ::

scipascapa je izjavil:

Tilen : ministrstvo BOLI kurac, pride več DDVja v proračun.....pa ja nisi mislil, da bodo kreteni kaj drugega napisali?


Vsi imajo zvezane roke in tudi ne bi bilo pošteno vmešavanje v poslovanje zasebnih podjetij. Sčasoma se bo zadeva uredila, za kar bo poskrbel trg sam (nevidna roka - Adam Smith) - konkurenca. Komur ni všeč lahko odjavi televizijo.

Utk ::

Jaz plačujem 10 evrov manj (no, eno leto bo 15 evrov) kot pred podražitvijo. Pa nisem niti prej plačeval nič več kot drugi.

webmaher ::

problem pri nas je paketna ponudba trojčkov, četverćkov, osmerčkov.... in cena je pol tako ugodna, da vkolikor bi želel samo internet izpadeš bebec prve klase....
V pravi Europi menda tega ni...

Če bi bilo tudi pri nas tako, bi operaterji zdajle tanko piskal :))

thramos ::

Bebec izpadeš kvečjemu, če plačuješ za nekaj, česar ne rabiš. Pa če je še tako "poceni".

Tilen ::

Kako ste smešni. Sedaj, ko vam odgovori niso po godu, so spet vsi drugi krivi. Že od začetka trdim, da se je samo podražil luksuz. Vaše želje so iz enega drugega obdobja, ki se ni obneslo.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

čuhalev ::

Luksus? Meni se bolj zdi, da je luksus na drugi strani.

thramos ::

NooB je izjavil:

jskih programov v prvem odstavku 112. člena določa, da mora vsak operater pod enakopravnimi pogoji omogočiti razširjanje programov vseh izdajateljev, ki jim je izdano dovoljenje iz 105. člena tega zakona, če obstajajo tehnične možnosti za kvaliteten sprejem signala v glavni sprejemni postaji operaterja, in sicer najpozneje v roku 90 dni od začetka oddajanja teh programov ter tako, da so dostopni vsem uporabnikom njegovih storitev.

Z zakonsko določeno obveznostjo operaterjev, da morajo pod enakopravnimi pogoji razširjati vse slovenske programe, tako da so dostopni vsem njihovim naročnikom (gre za t. i. pravilo "must carry"), se želi preprečiti primere, da posamezni televizijski programi na podlagi samovolje operaterja ne bi bili več dostopni javnosti, s čimer bi bila državljanom kršena pravica do obveščenosti, kar pa je ustavno nedopustno.

V konkretnem primeru pri razširjanju programov Proplus (ki so prenehali z radiodifuznim oddajanjem prek multipleksa C) pravilo "must carry" pomeni, da operaterji teh programov ne smejo izločiti iz svoje osnovne sheme, saj bi tako postali nedostopni nekaterim njihovim naročnikom, kar pa je v nasprotju z določbo prvega odstavka 112. člena ZMed, ki zagotavlja enakopravno obravnavo vseh slovenskih programov in njihovo dostopnost vsem uporabnikom.


Sam tole je pa za lase privlečeno. Zakaj niso potem _vsi_ slovenski programi v osnovnih shemah?

Mato989 ::

Tilen je izjavil:

Kako ste smešni. Sedaj, ko vam odgovori niso po godu, so spet vsi drugi krivi. Že od začetka trdim, da se je samo podražil luksuz. Vaše želje so iz enega drugega obdobja, ki se ni obneslo.


Meni je odgovor super, sprašujem pa se, če je ta odgovor legalen in torej operaterji po ZAKONU, MORAJO uvrstit programe v osnovno shemo zakaj potem ni POP TV dejansko pameten in nabil ceno na 100€ po uporabniku? Namreč če zakon trdi da zadeva mora biti v osnovni shemi, bi to lahko storil in vsi bi morali rečt ja....

Če to ni res, potem je spet to monopolno dejanje... naj se odločijo, smao ne zavijat v celofan kot je tale odgovor.

Sam tole je pa za lase privlečeno. Zakaj niso potem _vsi_ slovenski programi v osnovnih shemah?


Perfaktno vprašanje.... tisto drugo pa je zakaj ni PRO PLUS postavil cene v 3, 4, 5 mestnih cifrah, če MORA bit v osnovni shemi!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mato989 ()

joze67 ::

NooB je izjavil:

Odziv Ministrstva za kulturo

Zakon o medijih (ZMed) na področju obveznega razširjanja televizijskih programov v prvem odstavku 112. člena določa, da mora vsak operater pod enakopravnimi pogoji omogočiti razširjanje programov vseh izdajateljev, ki jim je izdano dovoljenje iz 105. člena tega zakona, če obstajajo tehnične možnosti za kvaliteten sprejem signala v glavni sprejemni postaji operaterja, in sicer najpozneje v roku 90 dni od začetka oddajanja teh programov ter tako, da so dostopni vsem uporabnikom njegovih storitev.

Ampak ker Pop/A ne oddaja sploh, to zanje pač ne velja, mar ne? V Telekomu/Telemahu/Amisu/... signala ne morejo kvalitetno ujeti, če ga ni.

Malajlo ::

Točno to. Signala ne sprejemajo ... Ljubljančani tudi nismo imeli možnosti gledati štajerskih lokalnih televizij.
Zakon je čisto ok napisan. Kar si lovil z anteno, ti je moral operater dati v shemo. Cena ne igra vloge. Operaterjev nič ne ovira, da ne fuknejo poop ven in pripravijo slo pay paket. Vsaj opt-out naj vsaj naredijo.
Kontra je T-2 naredil pri pornjakih pred leti. Najprej v shemi brezplačno, potem so pa kar naenkrat izginili. Ampak se je račun znižal za pol evra.

Utk ::

Meni je odgovor super, sprašujem pa se, če je ta odgovor legalen in torej operaterji po ZAKONU, MORAJO uvrstit programe v osnovno shemo zakaj potem ni POP TV dejansko pameten in nabil ceno na 100€ po uporabniku? Namreč če zakon trdi da zadeva mora biti v osnovni shemi, bi to lahko storil in vsi bi morali rečt ja....

Zakon seveda ni tak. Ministrstvo pač išče razloge, da ne bi naredilo nič, ali ker so leni ali ker so podmazani, najverjetneje oboje.
Imamo operaterje, ki so na strani firme, in ministrstva, ki so na njihovi strani. V taki državi je potem res težko dosečt, da se bo kdo držal zakonov. Ampak počakajmo še AVK, včasih so oni tudi kaj pametnega dali od sebe.

thramos ::

Malajlo je izjavil:

Točno to. Signala ne sprejemajo ... Ljubljančani tudi nismo imeli možnosti gledati štajerskih lokalnih televizij.
Zakon je čisto ok napisan. Kar si lovil z anteno, ti je moral operater dati v shemo. Cena ne igra vloge. Operaterjev nič ne ovira, da ne fuknejo poop ven in pripravijo slo pay paket. Vsaj opt-out naj vsaj naredijo.
Kontra je T-2 naredil pri pornjakih pred leti. Najprej v shemi brezplačno, potem so pa kar naenkrat izginili. Ampak se je račun znižal za pol evra.


Tukaj ne piše tako:
V konkretnem primeru pri razširjanju programov Proplus (ki so prenehali z radiodifuznim oddajanjem prek multipleksa C) pravilo "must carry" pomeni, da operaterji teh programov ne smejo izločiti iz svoje osnovne sheme, saj bi tako postali nedostopni nekaterim njihovim naročnikom, kar pa je v nasprotju z določbo prvega odstavka 112. člena ZMed, ki zagotavlja enakopravno obravnavo vseh slovenskih programov in njihovo dostopnost vsem uporabnikom.

Utk je izjavil:

Zakon seveda ni tak. Ministrstvo pač išče razloge, da ne bi naredilo nič, ali ker so leni ali ker so podmazani, najverjetneje oboje.
Imamo operaterje, ki so na strani firme, in ministrstva, ki so na njihovi strani. V taki državi je potem res težko dosečt, da se bo kdo držal zakonov. Ampak počakajmo še AVK, včasih so oni tudi kaj pametnega dali od sebe.


Ko bi le kaj lahko naredil potrošnik sam, da mu ne bi bilo potrebno jokat nad državnimi podmazanimi lenobami.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: thramos ()

Utk ::

A pol morajo tudi vse razne športtvje dat v osnovno shemo? To je eno nakladanje, vidno iz kilometra.

Ko bi le kaj lahko naredil potrošnik sam, da mu ne bi bilo potrebno jokat nad državnimi podmazanimi lenobami.

Jaz sem, plačujem 15 evrov manj kot pred podražitvijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

joze67 ::

ZMed 112. člen

112. člen

(1) Operater mora pod enakopravnimi pogoji omogočiti razširjanje programov vseh izdajateljev, ki jim je izdano dovoljenje iz 105. člena tega zakona, če obstajajo tehnične možnosti za kvaliteten sprejem signala v glavni sprejemni postaji operaterja, in sicer najpozneje v roku devetdeset (90) dni od začetka oddajanja teh programov ter tako, da so dostopni vsem uporabnikom njegovih storitev.

(2) Operater mora v roku iz prejšnjega odstavka omogočiti neodplačno razširjanje radijskih in televizijskih programov iz 76., 77., 79., 80. in 81. člena tega zakona, če obstajajo tehnične možnosti za kvaliteten sprejem signala v glavni sprejemni postaji operaterja, in sicer tako, da so dostopni vsem uporabnikom njegovih storitev.

(3) V primeru iz prejšnjega odstavka mora izdajatelj operaterju omogočiti neodplačno razširjanje njegovega programa, razen obveznosti iz naslova kolektivnega varstva avtorske in sorodnih pravic.

(4) Operater ne sme omogočiti razširjanja radijskega ali televizijskega programa izdajatelju, ki spada pod jurisdikcijo Republike Slovenije, če program ni vpisan v razvid pri pristojnemu ministrstvu.

(5) Poleg programov iz prvega in drugega odstavka tega člena, operater omogoča tudi razširjanje drugih programov, če tako odloči programski svet iz 114. člena tega zakona.


Poudarek je moj. Sedaj se pojavi samo vprašanje, kaj pomeni "tehnična možnost za kvaliteten sprejem". V času sprejema zakona je to nedvomno pomenilo OTA signal. Danes je ta pogoj bv, če se šteje, da je internet ustrezen kanal.

Poglejmo člen 105.

105. člen

(1) Dovoljenje za izvajanje radijske ali televizijske dejavnosti (v nadaljnjem besedilu: dovoljenje) izda agencija izdajatelju radijskega oziroma televizijskega programa po postopku in pod pogoji iz tega zakona.

(2) Vložnik vloge za pridobitev dovoljenja mora izpolnjevati naslednje pogoje:
- registrirana radijska oziroma televizijska dejavnost;
- odločba pristojnega ministrstva o vpisu radijskega oziroma televizijskega programa v razvid medijev.

(3) Vloga za pridobitev dovoljenja mora vsebovati:
- podatke o vrsti dejavnosti (radijska ali televizijska);
- ime programa;
- programske zahteve, ki jih bo izdajatelj upošteval pri razširjanju programa.

(4) Agencija s svojim aktom predpiše, katere programske zahteve mora izdajatelj določiti v svoji vlogi in pogoje, pod katerimi jih lahko spreminja.

(5) Izdajatelj radijskega ali televizijskega programa, ki je dobil dovoljenje, lahko za razširjanje svojega radijskega ali televizijskega programa dobi pravico do uporabe radijskih frekvenc za razširjanje radijskih in televizijskih programov v analogni tehniki oziroma pravico do razširjanja radijskih in televizijskih programov na razpisanem območju v digitalni tehniki v skladu s tem zakonom in z zakonom, ki ureja elektronske komunikacije.

(6) Med trajanjem začasnega preklica dovoljenja imetnik dovoljenja nima pravice izvajati dejavnosti iz tega dovoljenja.

(7) Z razveljavitvijo dovoljenja prenehajo veljati vse odločbe, s katerimi je bila izdajatelju podeljena pravica do uporabe radijskih frekvenc za razširjanje radijskih in televizijskih programov v analogni tehniki oziroma pravica do razširjanja radijskih in televizijskih programov na razpisanem območju v digitalni tehniki.


Zavedati se moramo, da gre pri obeh citiranih besedilih za mnenje. Mnenje ministrstva je vredno približno toliko, kot papir, na katerem je natisnjeno (razen če ne gre za vpojni recikliran papir, ki ima še eno uporabo in s tem višjo vrednost od sijajnega gladkega).

Zato je vprašanje, ali se 112. člen nanaša na preko interneta posredovan signal, pravno odprto. Če ja, bi morali operaterji prenašati še prenekatero radijsko postajo, katere sedaj zaradi geografske oddaljenosti niso - če le ima internetni kanal. Po drugi strani je tudi vprašanje, ali se "oddajanje" POP TV preko interneta sploh regulira s členom 105 - ker ta govori samo o OTA, ampak ne pa izrecno samo o OTA.

Skratka, če bi kdo hotel - pravni interes pa imajo samo operaterji, za katere vidimo, kako hočejo - bi imel kar nekaj mesa na tej kosti za glodanje.

Malajlo ::

Saj nam je jasno, kaj je televizija, radio? Jutri bo Youtube priletel on hotel biti v shemi.
Govora je o frekvencah. Če plačujejo koncesijo za frekvence, prav. Če signal ni ali pa je kodiran, vseeno. Ampak pravila padejo, ko se premaknejo na drug medij.
Za začetek bi poop tv črtal s spiska ponudnikov (javnih) medijskih vsebin.
Če gledamo 105. člen, so se vpisali v register (glih tako kot Demokracija ali pa Mladina), lahko zaprosijo za frekvence (dobili), in zdaj lahko naprej operaterji po kablu naprej distribuirajo reklamo za Telemach. Fine with me. Ampak za eno in isto reklamo pa ne mislim plačevati.

veso266 ::

za začetek bi bilo super da bi lahko vzel samo internet in pri tem plačal manj kot pa cel paket (primer: v trojčku pri telekomu je 100/20mbit internet okoli 50EUR pa dobiš še TV in telefon, če vzameš 100/20mbit te sam internet pride okoli 100Eur), kar bi bilo prav je da bi vzel samo internet 100/20 plačal 50Eur in potem nadgradil na več downloada in uploada in jasno več plačal ker če operaterji lahko dajejo 100/20 interneta + TV + VOIP jih to ziher ne stane veliko in bi brez izgube lahko ponudili internet kot samostojno storitev za malj denarja kot cel paket
Why do you need an e signature if everyone can delete it

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: veso266 ()

thramos ::

Pri T-2 imaš FTTH 100/100 za dobrih 50 €.

scipascapa ::

pa če imaš srečo deliš z sosedom 50/50%.

Tilen ::

scipascapa je izjavil:

pa če imaš srečo deliš z sosedom 50/50%.

Samo v vednost - tega ti pogodba ne dovoljuje.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Spc ::

Tilen je izjavil:

scipascapa je izjavil:

pa če imaš srečo deliš z sosedom 50/50%.

Samo v vednost - tega ti pogodba ne dovoljuje.

Seveda ne dovoljuje, ker ISP ne dobi dnara™ od obeh.
:))
 

roCkY ::

Važno, da operaterjem pogodba dovoljuje spreminjat ceno tudi v času vezave.

Tilen ::

Drži, dovoljuje in s tem si se strinjal ob podpisu pogodbe, če bi jo prebral skupaj s splošnimi pogoji.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Spc ::

roCkY je izjavil:

Važno, da operaterjem pogodba dovoljuje spreminjat ceno tudi v času vezave.

Sej pravim to že dolgo.
Če ISP spremeni in krši svojo lastno pogodbo - to sploh ni noben problem.
Če pa uporabnik malo krši pogodbo pa takoj dobi kazen in nastanejo hudi problemi.
 

Invictus ::

Pravzaprav to operaterjem dovoljuje zakon.

Zato to koristijo. Jaz bi tudi, če bi bil namesto njih.

Lobirajte za spremembo zakona...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

...:TOMI:... ::

Tilen je izjavil:

scipascapa je izjavil:

pa če imaš srečo deliš z sosedom 50/50%.

Samo v vednost - tega ti pogodba ne dovoljuje.


Kot, da je kateri ISP že prekinil pogodbo zaradi tega, ker si sosedje delijo internet. Mislim, da ni.
Tomi

Sade ::

thramos je izjavil:

Pri T-2 imaš FTTH 100/100 za dobrih 50 EUR.


Sej to sploh ni pocen , zato dobiš vsaj na Telemach optiki( ostalih cenikov ponudnikov ne poznam) recimo trojček 150/150 52EUR( od aprila naprej 54,5EUR)....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sade ()

Spc ::

Mali kabelski operaterji so se uprli podražitvam programskih paketov:
http://www.racunalniske-novice.com/novi...
 

Tilen ::

Kako so se uprli? S preimenovanjem? Kaj so naredili, razen tega, da so se združili in pojamrali? So odstranili vsebine Pro Plus?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

scipascapa ::

sade: kaj mi pomaga telekomovo optično omrežje, če ga skoraj nikjer v kranju ni?
««
47 / 72
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

POP TV in Kanal pod isto streho kot Telemach (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
8424498 (18765) Ajnstajn`
»

Peticija za umik Pop tv-A kanal iz ponudbe ponudnikov. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15440631 (34276) next3steps
»

Planet TV (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13631687 (26469) zuz3k
»

Boš septembra doma?

Oddelek: Loža
4510396 (5686) Silck
»

TV Pika odhaja, prihaja POP BRIO

Oddelek: Loža
447838 (5340) Tarzan

Več podobnih tem