» »

telefonski razgovor

telefonski razgovor

mhwin ::

Pozdravljeni,

čez nekaj dni imam telefonski razgovor za svojo morebitno novo delo (študentsko). Gre za delo v klicnem centru, se pravi podpora uporabnikom in pa klicanje morebitnih strank in predstavitev ponudbe podjetja,...

Moj razgovor bo potekal preko telefona v obliki igre vlog in me zanima, če ima že kdo kaj izkušenj kako to poteka in morda kakšen nasvet kaj vse je potrebno zajeti? (že imam nek koncept, ampak bi rad videl, da ne kaj pozabim)
Predvsem me zanima ali v primeru klica, ko pokličete stranko predstavite le v imenu podjetja ali najpreje sebe (ime) in nato iz katerega podjetja kličete in kaj bi radi predstavili in nato vsebina ponudbe...

Za vsak nasvet se vam že v naprej zahvaljujem :)

Matija82 ::

Če boš delal v podjetju boš itak dobil scenarij korakov kateremu naj bi sledil (kako se predstaviti, kaj reči, itd).

Tale intervju bo bolj namenjen temu, da vidijo kako reagiraš na zavrnitev in kako tekoče govoriš. Tvoj partner bo nezainteresiran/nesramen/omahljiv in ti moraš ostati vesel, prepričljiv in nevsiljiv.

K3kec ::

Za outcalle enostavno rečeš nekaj v stilu: "Lep pozdrav, mhwin pri telefonu, kličem iz podjetja Kmetje in partnerji, morda sadita novi spomladanski kropmpir, namreč pri nas imamo krompir Vesna po ekskluzivni ceni"... no tako nekako.

otago ::

Nekoč prek študenta delal, tržil računovodsko opremo in seminarje. Sem Janez iz XXX in vas kličem glede seminarja za računovodje, ki bo dne tam pa tam. Zanima me, če ste prejeli vabilo in če se boste udeležili. Vprašaš za ime, priimek, direkten mail, če so dobili na info@mail itd.

Zmeda in nekaj kričanja je bilo, ko si klical Janeza Novaka, zaposlenega v podjetje A, mu prodajal program za 200eur in kasneje v podjetje B, njegov dopoldanski s.p. in mu prodajal za 100 eur. So pa nadrejeni bili kr vztrajni, da če se zmeniš, da boš klical jutri ob 11h, jih boš ob tej uri klical, ne prej, ne kasneje. So bile pa zato baze tako neurejene in podvojene ...

Aja, pa vesel in ves perky moraš bit. K sreči, se je klicalo le 4-6ur/dan. Več bi bil zrelo za šus.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: otago ()

Aston_11 ::

Profesionale nastop ima agencija Jupiter, ko ti pove, da si zmagal (in še 100 drugim istega dne) in imaš zastonj Tenerife za 4 osebe. Samo nekaj malega je treba doplačati, pa se jim že splača...

mhwin ::

Matija82 je izjavil:

Če boš delal v podjetju boš itak dobil scenarij korakov kateremu naj bi sledil (kako se predstaviti, kaj reči, itd).

Tale intervju bo bolj namenjen temu, da vidijo kako reagiraš na zavrnitev in kako tekoče govoriš. Tvoj partner bo nezainteresiran/nesramen/omahljiv in ti moraš ostati vesel, prepričljiv in nevsiljiv.

OK, iz odgovora sklepam, da že imaš izkušnje s tem. Recimo, da me postavi v primer, ko stranka zavrne mojo ponudbo, kako recimo pričakujejo, da bi naj odreagiral? -Da poskušaš tvojo ponudbo podpreti še s kakšnim argumentom, ki predstavlja korist stranke ali kaj?

harvey ::

Zadnje čase postajajo tile klici s strani ponudnikov nekih zlatih kraguljčkov (t-2, Telemach, borzniki, zavarovalničarji..) čedalje bolj moreči...

Prodati je težko in uspe le redkim, predvsem pa tistim, ki zaigrajo na prave strune...
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Ales ::

... Recimo, da me postavi v primer, ko stranka zavrne mojo ponudbo, kako recimo pričakujejo, da bi naj odreagiral? ...

Tako, da boš sposoben takoj poklicati naslednjega in da ne boš začel piti pomirjeval že po prvem dnevu. Po stalnih zavrnitvah, žaljivkah, metanju slušalk dol, itd., ni tako lahko veselo in radostno zavrteti naslednjo številko. Stalno iščejo nov folk za klicne centre, ker nihče ne zdrži prav dolgo, stres naredi svoje.

Tole si še enkrat preberi:

otago je izjavil:

... ves perky moraš bit. K sreči, se je klicalo le 4-6ur/dan. Več bi bil zrelo za šus.

In se zamisli.

V glavnem, če boš k vsaki službi pristopil podobno resno, kot si k tej, bo to super za tvoje delodajalce. Le boljše službe začni izbirati, da bo super še zate. Win-win.

MIHAc27 ::

Jaz sem kar nekaj časa odgovarjal na razne ankete in podobno. Ker vem da je to pač telefonistova služba in je verjetno plačan tudi po učinku.
Ampak teh klicov se kar ne neha in ne neha. Eni in isti me kličejo, da imajo akcijo v Krškem (kjer sem 1 mesec bil celo res prijavljen in živel) živim pa že zadnjih 15 let v LJ.
Agencija Jupiter mi je tudi znana. Sem zadel brezplačen apartma. Samo 50€ bi moral prijavnine plačat in seveda njihov avijon vzet.
Pa preko druge agencije brezplačen let, ki to na koncu seveda ni bil. Pa še bi lahko našteval cel dan.

Sedaj sem izgubil voljo odgovarjat na karkoli, in samo lepo vržem dol linijo.
Še nazaj na topic...

Sem bil 1x tudi na drugi strani, v enem takem call centru sem popravljal PC... že po 1 uri njihovega poslušanja me je bolela glava. Se ne čudim, da vedno iščejo nove ljudi.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

crm za mala podjetja

Oddelek: Programska oprema
346945 (3124) DJ-DUST
»

Odstop od pogodbe

Oddelek: Loža
132257 (1260) K0l1br1
»

Redni servis dražji od dogovorjenega. Kaj storiti? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
19635200 (26742) Glugy
»

Kaj vse rabim za svoj hosting/prodajanje spletnega prostora?

Oddelek: Omrežja in internet
272305 (1906) Brane2
»

Prodajni načrt

Oddelek: Loža
72107 (1940) adrian007

Več podobnih tem