» »

Cena telefona - operater/amazon

Cena telefona - operater/amazon

Flea ::

Pozdravljeni,

zadnje čase sem malce pregledoval cene telefonov in sem prišel do takšnih nesorazmerij, da ne razumem, ali je to nateg naših operaterjev, ali pa napačno spremljam cene na Amazonu.

Torej npr.
Samsung Galaxy S6 32GB, pride na Amazonu 460€ brez vezave, na Simobilu 480 z vezavo na paketu Orto.
Nexus 5X tudi, na Simobilu 432 z vezavo, na Amazonu 460 brez vezave.

Gledam amazon.de, nisem pa kupoval telefona že zdaj nekaj let preko operaterja in so me cene kar presenetile. Je kaj narobe z mojim gledanjem ponudbe na Amazonu ali nas operaterji preprosto oskubijo?

Nikonja ::

Sej tko je že 20 let ampak mi ni jasno kako si prišel na 480 na Ortu, ker jaz imam enak telefon na Orto tripster in plačujem na obroke 15,8 eur x 24 je 379 eur !

Flea ::

Nikonja ::

Evo iz moj.simobil izrezano...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Nikonja ()

Boobiz ::

Dokler ljudem daš možnost plačevanja na obroke jih očitno taka cenovna politika ne moti. Sam že več let iz tega razloga pri operaterjih koristim storitve brez vezav.

Sem se tudi sam že spraševal zakaj se o tem ne govori kaj dosti in zakaj se tega ne izpostavlja bolj.
I'm drunk, what's your excuse?

jnovak ::

Simobil je v preteklem letu večkrat dvignil cene aparatov.
Sam vem za primere: Sony Z3 Compact, Samsung A3, HTC 820, Samsung S6 - pri vseh od teh so kasneje (3-6 mesecev) zvišali cene za okoli 3-4 €/mesec. Namesto, da bi se aparati pocenili (kot navadno se elektronika, sploh tu, ko pridejo novi modeli ven prej kot v enem letu), so pri Simobilu dvignili cene tudi do ~100 €. Tako da tisti, ki so/smo prej kupili telefon, so na boljšem, kot pa tisti, ki je čakal in upal, da bo stara roba še kaj ceneje.

Pa ne da so cene na amazonu nižje, ceneje so pri večini nemških spletnih trgovinah, določeni modeli tudi pri naših domačih?!

Tak je trend - kupiš aparat v prosti prodaji (še izbira je večja) ... tudi ameriški operaterji so začeli s tem. Občasno si kak subvencioniran telefon res lahko ceneje dobil, ampak sedaj je pa velikokrat že ceneje, če kupiš drugje.

jusv ::

Dejstvo je, da ima simobil skoraj najdražje telefone, zato se pri njem res ne splača vzet telefona.
Moraš pa tudi vedet, da ima katerakoli spletna trgovina lahko nekaj nižje cene telefonov, amazon pa sploh.
Nekateri vzamejo pa telefon prek operaterja, da dobiš še kakšne druge ugodnosti. Na primer pri telemachu imajo zdaj 3 v akciji, ko dobiš nižjo ceno vinjete.
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Podražitev telekom naročnin???

Oddelek: Mobilne tehnologije
263742 (1982) Cruz
»

Visoke cene telefonov Simobil/Telekom et al. (strani: 1 2 )

7012949 (10991) tomy5
»

V čem je fora vezave pri m. operaterjih

Oddelek: Loža
278327 (7315) ahac
»

Nerazumljive (oz. sumljive? )ponudbe telefonskih operaterjev

253035 (1849) ivanuscha

Več podobnih tem