Forum » Pomoč in nasveti » Router in HEX
Router in HEX
Ikspe ::
Na routerju je baje dobro občasno spremenit nekakšno HEX število (sestavljeno je iz številk in črk) pa me zanima kako se v routerju pride do te HEX.
Glavni Router imamo od Siola, potem je pa še en Wi-Fi router povezan z njim da lahko uporabljam laptop na drugi strani hiše. Ali je dobro HEX spremenit na obeh ali bo dovolj že če samo na SIOLovem?
Glavni Router imamo od Siola, potem je pa še en Wi-Fi router povezan z njim da lahko uporabljam laptop na drugi strani hiše. Ali je dobro HEX spremenit na obeh ali bo dovolj že če samo na SIOLovem?
garamond ::
Mogoče s "HEX" misliš MAC naslov, ki je edinstven naslov naprave (UID).
Ni pa razloga, da bi to spreminjal, vsaj ne da bi jaz vedel -- ok, za laptop in mobilni telefon mogoče -- če že, lahko na vsake toliko časa spremeniš geslo.
Ni pa razloga, da bi to spreminjal, vsaj ne da bi jaz vedel -- ok, za laptop in mobilni telefon mogoče -- če že, lahko na vsake toliko časa spremeniš geslo.
A parody of extremism is impossible to differentiate from sincere extremism.
AC_DC ::
Nastaviš preko web vmesnika v browserju, potem ko je logiraš v router (192.168.1.1, 192.168.1.254 ... ).
Wifi geslo služi temu, da se lahko drug Wi-Fi router poveže s prvim, kaj misliš, kje ga boš moral zaradi tega vse spremeniti ?
Če uporabljaš wpa2 (aes) in dolgo +30 znakov random geslo, ki ga ni v slovarju, potem ga načeloma ni potrebno spreminjati.
Ali je dobro HEX spremenit na obeh ali bo dovolj že če samo na SIOLovem?
Wifi geslo služi temu, da se lahko drug Wi-Fi router poveže s prvim, kaj misliš, kje ga boš moral zaradi tega vse spremeniti ?
Če uporabljaš wpa2 (aes) in dolgo +30 znakov random geslo, ki ga ni v slovarju, potem ga načeloma ni potrebno spreminjati.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AC_DC ()
SaXsIm ::
Na routerju je baje dobro občasno spremenit nekakšno HEX število (sestavljeno je iz številk in črk) pa me zanima kako se v routerju pride do te HEX.
Če ne veš, katero HEX število bi rad spreminjal, ni nobene potrebe po tem, da bi ga spreminjal.
SaXsIm
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IP/MAC blokiranje, TomatoRAFOddelek: Omrežja in internet | 2027 (1685) | GTX970 |
» | Disk Failure?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1918 (1593) | SuperVeloce |
» | iMac ne sprejme geslaOddelek: Omrežja in internet | 1325 (1280) | zee |
» | Mar Mac OS X res nima naprednih nastavitev za wireless?Oddelek: Operacijski sistemi | 1484 (1356) | blackbfm |
» | Router+Router.NetOddelek: Omrežja in internet | 1102 (985) | zee |