Forum » Pomoč in nasveti » Modificiranje biosa
Modificiranje biosa
Motion ::
Pozdravljeni.
Zanima me če kdo tuki obvlada modificiranje biosa. Namreč jaz bi v star prenosnik dal novo wifi kartico. Vendar star bios uporablja white list tako da sklopi WLAN kartico ob zagonu, ker pač ni na listi podprte opreme. Zdaj potrebno je zamenjat ID stare WLAN kartice z novim. Zanima me če kdo tuki obvlada to. Če bi mi lahko pomagu to narest.
Sicer sem neki iskal po guglu sam se star zgleda dokaj komplicirana in se ne čutim najbolj sposobnega za to raven modificiranja biosa.
Zanima me če kdo tuki obvlada modificiranje biosa. Namreč jaz bi v star prenosnik dal novo wifi kartico. Vendar star bios uporablja white list tako da sklopi WLAN kartico ob zagonu, ker pač ni na listi podprte opreme. Zdaj potrebno je zamenjat ID stare WLAN kartice z novim. Zanima me če kdo tuki obvlada to. Če bi mi lahko pomagu to narest.
Sicer sem neki iskal po guglu sam se star zgleda dokaj komplicirana in se ne čutim najbolj sposobnega za to raven modificiranja biosa.
- spremenilo: Motion ()
hojnikb ::
za hpja bi se sigurno nasel ze kak premade bios..
jst sn za svojega 6910p takoj najdu ..
jst sn za svojega 6910p takoj najdu ..
#brezpodpisa
Pšenični ::
Da se vsesorta zmonirat na bios..., sam če je plac na biosu. Na čipu. Sem enkrat tako na en bios dodal sata kartico. Ker ni mela svojega biosa in ni blo mogoče bootat preko sata, pol je blo mogoče.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()
to ti je edina pot, ker afaik je bios na tem laptopu kriptiran, tko da pozabi na bios mode...
#brezpodpisa
A to z bootloaderjem je potrebno vedno znova štimat ko se namesti Windowse? Kako je kaj z windows 10 podporo?
Nekaj kar windowsi ful radi nardijo. Se pravi najprej moram namesrit grub2 nato windowse. Sej ubistvu če maš sam en sistem niti ne vidiš bootloaderja oziroma menija za izbirat os?
ok sem zrihtal prek grub-a, sam zdej mam pa en drugi problemčič.
Prvo se da kako odstrant zaslon ob zagonu ko piše "unsupported wlan modul detected"? To kaže ene 10s nato gre naprej če vmes ne stisneš enter.
Drugo. Se da kje naštimat, da se samo poveže na wifi? Zdej ko pridem v Windowse je wifi disablan, tako da moram moram stisnit fizični gumb za wifi ( nad tipkovnico) da se stvar poveže.
Prvo se da kako odstrant zaslon ob zagonu ko piše "unsupported wlan modul detected"? To kaže ene 10s nato gre naprej če vmes ne stisneš enter.
Drugo. Se da kje naštimat, da se samo poveže na wifi? Zdej ko pridem v Windowse je wifi disablan, tako da moram moram stisnit fizični gumb za wifi ( nad tipkovnico) da se stvar poveže.
od punce, kupljen še preden ......
Sej drugo vse dela sam wifi pa je bil neverjetno nestabilen s realtekovo kartico.
Sej drugo vse dela sam wifi pa je bil neverjetno nestabilen s realtekovo kartico.
z driverji si se igral ?
kaj pa ce kupis kako drugo kartico, ki je se na whitelisti
opcija ti je tut en nano usb adapter...
kaj pa ce kupis kako drugo kartico, ki je se na whitelisti
opcija ti je tut en nano usb adapter...
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pobrisal particijo na kateri je OSOddelek: Pomoč in nasveti | 802 (752) | Lonsarg |
» | UEFI???Oddelek: Strojna oprema | 2541 (2090) | Nwanko |
» | Linux start - pomočOddelek: Operacijski sistemi | 1311 (929) | Zvezdica27 |
» | windows-linux!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1519 (1266) | kristjan007 |
» | Ubuntu in Win7 Dual BootOddelek: Operacijski sistemi | 2145 (1780) | Icematxyz |