Forum » Pomoč in nasveti » Windows 8.1 Obešeni programi
Windows 8.1 Obešeni programi
Beef ::
Pozdravljeni,
Večkrat delam z zelo starimi stvarmi na windows 8.1. Problem pa je da se tile radi obešajo, kljub združljivostnemu načinu. Ampak problem ni v združljivostnemu načinu, problem je da se tile programi vedno obesijo na tak način, da niti okna v task manager ne morem alt-tab preklopit. Vedno je ali črn ali pa bel zaslon, pa lahko klikam in preklapljam na task managerja kot budala, ven iz te okne noče it, spodaj se pokaže ta vrstica, to je pa tudi vse kaj vidim.
Kako bi lahko rešil ta problem?
Večkrat delam z zelo starimi stvarmi na windows 8.1. Problem pa je da se tile radi obešajo, kljub združljivostnemu načinu. Ampak problem ni v združljivostnemu načinu, problem je da se tile programi vedno obesijo na tak način, da niti okna v task manager ne morem alt-tab preklopit. Vedno je ali črn ali pa bel zaslon, pa lahko klikam in preklapljam na task managerja kot budala, ven iz te okne noče it, spodaj se pokaže ta vrstica, to je pa tudi vse kaj vidim.
Kako bi lahko rešil ta problem?
solatko ::
Poizkusi z 10-ko, veliko stvari, ki v 8-ici ni delalo dobro, na 10-ki dela, saj, če ne boš zadovoljen, greš nazaj. V 8-ici je kar nekaj problemov s 16 bitnimi programi in z DOS aplikacijami, v 10-ki delajo normalno.
Delo krepa človeka
Morda res, ampak zaenkrat bi bila nadradnja ali pa formatiranje prevelik problem, glede na to kako imam vse založeno.
salcadoo ::
1. Namesti VMware Player ali Oracle Virtualbox.
2. V program namesti eno od starejših verzij Oken npr. XP
Bolje bo zagotovo, vendar če so to zahtevni programi rabiš za tako delo precej RAM-a, dober procesor in fino je imet SSD.
2. V program namesti eno od starejših verzij Oken npr. XP
Bolje bo zagotovo, vendar če so to zahtevni programi rabiš za tako delo precej RAM-a, dober procesor in fino je imet SSD.
krneki0001 ::
beef kateri pa so ti programi? Imaš mogoče več modulov rama v računalniku, pa je zadnji ali predzadnji zanič in ti programi vedno na istem delu zabluzijo?
daj spusti memtest skozi.
daj spusti memtest skozi.
Hej, to ne zdaj govorim kot da se mi 10x na dan to zgodi, zgodi se mogoče 1x na mesec, ampak ko se zgodi, je pa popolnoma neodzivno. Ctrl+Alt+Del dela normalno, task manager tudi odpre, ampak ko poskušam preklopit pa vse kaj vidim je spodnja vrstica. Hkrati pa sem tudi programer in doma delam svoje... "stvari". Me precej frustrira ker sem vsakokrat prisiljen računalnik na trdo ponovno zagnat, sploh pa ko hrošče popravljam! V virtual machine pa tudi tega ne morem delat ker VGA passthrough ne prikazuje dejanjskega grafičnega okolja!
Nisem vedel da je sploh možno še bolj task managerja uničit kot pa je bil zanič z predniki win8.
Sistem pa je:
- Cooler Master HAF XB EVO,
- Cooler Master Silent Series 120mm fan,
- (2x) BitFenix SprectrePro 140mm,
- Corsair CX600 PFC endurance limited edition,
- ASUS H97 PLUS,
- Intel Xeon E3 1241v3 + Cooler Master Hyper 212 Evo,
- Crucial memory 1600MHz- 2x8GB,
- WD Black edition 2TB,
- ASUS STRIX GTX 980 OC,
- Apollo NC-650W.
Z njim ni narobe povsem nič, to pa lahko jaz jamčim!
Nisem vedel da je sploh možno še bolj task managerja uničit kot pa je bil zanič z predniki win8.
Sistem pa je:
- Cooler Master HAF XB EVO,
- Cooler Master Silent Series 120mm fan,
- (2x) BitFenix SprectrePro 140mm,
- Corsair CX600 PFC endurance limited edition,
- ASUS H97 PLUS,
- Intel Xeon E3 1241v3 + Cooler Master Hyper 212 Evo,
- Crucial memory 1600MHz- 2x8GB,
- WD Black edition 2TB,
- ASUS STRIX GTX 980 OC,
- Apollo NC-650W.
Z njim ni narobe povsem nič, to pa lahko jaz jamčim!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Beef ()
krneki0001 je izjavil:
Ko se ti bo to naredilo probaj v task managerju pokilat explorer.exe.
Evo glej, tukaj je screenshot od tega, ko se mi to zgodi:
Pa lahko klikam kot budala, ampak okna ki se je obesilo, ne morem ne pomanjšat in ne v ozadje porinit da bi bil task manager vsaj viden. Ne samo unity, ampak kadarkoli se mi kaj sesuje, se mi to zgodi.
A se tebi slučajno grafični del sesuje (slab driver za grafiko), ker tega še nisem doživel pa sem laufal 8 in 8.1 odkar so bile prve bete zunaj pa do sedaj, ko je 10 zunaj. Če se program obesi, zalaufaš task manager (ga tudi dobiš vedno na zaslon) in pokilaš program - do sedaj še nisem nalatel na program, ki ga nebi mogel pokilat.
Se mi je pa zgodilo, da se je grafika sesula v 10-tki, ampak je bila grafična kartica z 8mb rama, pa sem probal mkv predvajat, da vidim, če bo zneslo in je grafika "zaklenila" vse - nič se ni dalo delat, edino še reboot mašine z gumbom.
Se mi je pa zgodilo, da se je grafika sesula v 10-tki, ampak je bila grafična kartica z 8mb rama, pa sem probal mkv predvajat, da vidim, če bo zneslo in je grafika "zaklenila" vse - nič se ni dalo delat, edino še reboot mašine z gumbom.
Vmes sem že menjal grafično kartico, ni blo spremembe. Ne da task managerja na ospredje pa da se ubiješ.
A veš kaj mu manjka?
Pokaži namizje gumb na spodnji strani vrstice, na nasprotni strani start-a. To pa forsira da se vse pomanjša in lahko nato task managerja ven potegneš. Enake probleme sem mel na win7 ampak sem vedno z prej omenjeno stvarjo rešil. Win+m sicer deluje, ampak ne če je vse obešeno.
A veš kaj mu manjka?
Pokaži namizje gumb na spodnji strani vrstice, na nasprotni strani start-a. To pa forsira da se vse pomanjša in lahko nato task managerja ven potegneš. Enake probleme sem mel na win7 ampak sem vedno z prej omenjeno stvarjo rešil. Win+m sicer deluje, ampak ne če je vse obešeno.
Menjal si grafično kartico. Kaj pa driverje? Si takrat uporabil program, ki vse prejšnje driverje pobriše, pa potem naložil čisto nove driverje?
krneki0001 je izjavil:
Menjal si grafično kartico. Kaj pa driverje? Si takrat uporabil program, ki vse prejšnje driverje pobriše, pa potem naložil čisto nove driverje?
Zdaj pa pojdi nazaj še enkrat prebrat vse kaj sem do sedaj napisal. Norca se iz mene neboš delal!
Sorry nisem opazil, da si že to vse poštimal.
Kaj pa kakšni najnovejši beta driverji za grafiko?
Kaj pa kakšni najnovejši beta driverji za grafiko?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | "štekanje" prenosnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 3229 (2821) | ciklon |
» | Prazno namizje po inštalacijiOddelek: Pomoč in nasveti | 1573 (1125) | neon21 |
» | Virusi in druga svinarijaOddelek: Pomoč in nasveti | 4131 (3057) | grofsi |
» | CPU usage zelo visokOddelek: Pomoč in nasveti | 3000 (2390) | Mihec1990 |
» | Ne morem izbrisati ikone z namizjaOddelek: Pomoč in nasveti | 2243 (2084) | kovk |