» »

Izstop iz foruma, brisanje sporočil in profila?

Izstop iz foruma, brisanje sporočil in profila?

twom ::

Na nekaterih forumih je nivo komunikacije tako nizek da na njih ne želim več sodelovati!

Da takoj povem da se mi zdi ta forum eden boljših glede komunikacije članov. V isti rang bi postavil še (od teh ki jih poznam) elektrotehniški, jabuk in radioamaterski forum.
V drugo skrajnost bi postavil dva foruma, motoristični in audiofilski, kjer so po mojem mnenju člani pod vsakim nivojem, žalijo, diskreditirajo, odgovarjajo izven konteksta in vsako temo takoj zasmetijo, in so v rangu komentarjev raznih novičarskih portalov kjer se glede na nekatere komentarje (glede žaljivosti in netolerantnosti in ne glede strokovnosti) res vprašaš po zdravju nekaterih...

Na tem forumu so odgovori večinoma strokovno podkovani in je zelo malo takih ki so žaljivi ali izven konteksta. Verjetno tudi moderatorji svoje delo opravljajo kvalitetno.

Vprašanje:
Če želiš forumsko skupnost zapustiti ali lahko zahtevaš da se tvoja sporočila in profil izbrišejo, ali pa vsaj anomizirajo (izbriše nick name) tako da sporočila niso več vezana na ime?
Kakšna je praksa in kako je to urejeno pravno, če je sploh?

Na enem drugem forumu kjer so se uporabniki sprli so nekateri zahtevali in dosegli da so se njihova sporočila izbrisala (kar sedaj določene teme naredi neuporabne ker manjkajo bistveni odgovori).

Lep pozdrav,
Peter

kunigunda ::

Na vsakem forumu imas ponavadi tudi pravila igre, ki jih sprejmes ko se vclanis. Odvisno od tega (in od prijaznosti adminov) je torej, a ti bojo pobrisali stvari ali ne.

theBill ::

Ma kaj te briga za neke stare objave, nehaš obiskovat forum pa je. Res ne vem, zakaj bi se sekiral kaj je na nekem forumu napisano, pod nekim nickom.

Seveda razen če niso ravno tvoje objave žaljive, diskreditirajo, itd.

twom ::

theBill je izjavil:

Seveda razen če niso ravno tvoje objave žaljive, diskreditirajo, itd.
Menim da moji odgovori niso v nobenem trenutku žaljivi, netolerantni ali provokativni. Večinoma sploh ne odgovarjam ker imam občutek da moje znanje in izkušnje niso tolikšne da bi se "oglasil"...
Tudi osebnostno nikoli ne žalim ali diskreditiram sogovornika. Svoja stališča zagovarjam z dokazi. Če ne gre se umaknem, in forumski umik si predstavljam z brisanjem mojih sporočil in nicka, oziroma z anonimizacijo.

Se izredno trudim postavljati vprašanja čim bolj razumljivo in nedvoumno. Prav tako večkrat preberem svoj odgovor preden stisnem "pošlji". Kljub temu marsikdo marsikdaj med vrsticami najde kaj kar meni sploh ne pride na misel. Na primer konkretno zakaj nekdo misli da sem žaljiv in da želim zato brisati svoja sporočila?

Sem pa na vseh forumih prijavljen z enakim nickom in ne želim biti več član nekega foruma in tudi ne želim da se vidi moj nick ali sporočila.

Zanima me kaj lahko storim, kakšna je praksa in kako je to pravno urejeno. Nič drugega.

MasterTade ::

Poskusi se zmenit z vodstvom, imo je izguba časa se s tem it sploh kaj..Če ti bo v pomoč https://www.ip-rs.si/varstvo-osebnih-po...
Mors omnia aequat

pygmalion ::

Pri meni je situacija enostavnejša: želim samo izbris enega lastnega sporočila iz utemeljenih razlogov. Ali je to možno, kam in na koga se obrniti?

Riff ::

jst se nebi obrmenjeval s tem , če ne želiš tle več sodelovati pač ne obiščeš več slo techa in to je to

opeter ::

Ko si enkrat v klubu, ne moreš iz njega kar tako izstopit. Saj veš ... Svet knjige, mafija, prostorzidarji itn.

Aja, ups, komaj zdaj videl datum teme!
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Službeni mail, ko odideš (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
6923124 (8084) johnnyyy
»

Baza, email naslovi

Oddelek: Omrežja in internet
102160 (1753) SeMiNeSanja
»

Ukradli iPhone 6 Plus

Oddelek: Mobilne tehnologije
318625 (6633) blackbfm
»

Kamerca za v avto/na motor

Oddelek: Loža
192193 (1654) Mesar
»

Prikaz IP številk na forumu

Oddelek: Pomoč in nasveti
61482 (1228) Cowboy6

Več podobnih tem