» »

Menjava operaterja

Menjava operaterja

Pandorumx5 ::

Zdravo,

jaz bi rad zamenjal operaterja iz Mobitel na Telemach in me zanima ali oni zaračunajo, če naredim preskok njihovem konkurentu, ter obdržim telefonsko številko. Odplačati moram še telefon, vendar to se mi zdi, da ni velik problem.

>Zaračunajo kaj?
>So kake komplikacije?

Hvala za pomoč in lep pozdrav

ziga1990 ::

Glej pokliči to cifro ti bojo vse povedali: 080 22 88
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

jusv ::

Ob prehodu iz enega operaterja k drugemu plačaš pri starem operaterju 5€, pri novem pa priklop. Rabiš še račun od starega operaterja (za neko številko).
Seveda pa ti bo prejšnji operater še zahteval poplačilo telefona.
Je pa načeloma tako, da če so paketi toliko cenejši, si v nekaj mescih že prišparal.
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

WaterBoy ::

@jusv:

mogoče veš kaj oni potrebujeo (katero številko) in kako jo dobiti, ker seveda nimam več starega računa

Hvala

Sami ::

WaterBoy je izjavil:

@jusv:

mogoče veš kaj oni potrebujeo (katero številko) in kako jo dobiti, ker seveda nimam več starega računa

Hvala

Novi operater za prenos naročniške številke potrebuje številko računa, ki ni starejša od treh mesecev. Pokliči svojega operaterja in ti bodo podali številko računa.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Hvala

jusv ::

Točno tako. Pokličeš starega operaterja in ti povedo. Sicer je možno, da te bodo pol spraševali po razlogih in zakaj si se odločil za novega operaterja, ter da imajo dobre pakete, ampak to so telekomovi prodajalci in jim ne nasedat ;)
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

Samo nekaj me se zanima ce kateri ve: po novem letu se bo ta akcija ostala pri telemahu za popust pri telefonu

Hvala

jnovak ::

"Ta" akcija, kjer imajo za ene 5-10 telefonov še dodatnih 100 € popusta na paketih Še več in Največ velja le še danes.

Izaso ::

Tudi še sedaj imajo na spletni strani dodatno znižane telefone...

jnovak ::

Na spletni strani ima (Telemach) svojo "standardno" ponudbo, kjer so na srednjem paketu (Še več) aparati znižani za 50 €, na top paketu (Največ) pa za 100 €.
Med novoletnimi prazniki je bilo nekaj telefonov še dodatno znižanih in si dobil na zgoraj omenjenih paketih za izbrane še extra 100 € popusta; torej 150 oz. 200 €. Te akcije trenutno ni več - so pa druge in v prihodnje bo še veliko novih "znižanj".

@mrmandox
Če moraš pri obstoječem operaterju še "odplačati telefon", ponavadi pomeni, da si pogodbeno vezan in odplačuješ telefon po subvencionirani ceni. Če predhodno prekineš pogodbo in menjaš operaterja, ti stari operater brščas ne bo pustil, da odplačaš le preostalo subvencionirano ceno telefona, ampak bo poleg dodal še drug znesek.
Ponavadi je zadeva sledeča:
Imaš telefon, ki ga dobiš za 240 € (namesto 480 €, kot ga operater ceni - torej ti pravi, da ti da ugodnost v vrednosti razlike 480-240=240 €). Pri 2-letni pogodbi plačuješ naročnino + 1/24 subvencionirane cene (= 10 €). Če prekineš 5 mesecev prej, boš dolžan še 50 € za telefon + še 5/24 ugodnosti; torej še dodatnih 50 €.

Izaso ::

Se opravičujem. Moja napaka.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Peticija Vezava za oba (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
518634 (6923) MrStein
»

Menjava operaterja in strošek prekinitve naročnine

Oddelek: Mobilne tehnologije
198519 (7536) Sami
»

Telekom - Paket 2013 v Paket 2014 (strani: 1 2 3 )

11127603 (21541) harvey
»

Mobitel prekinitev razmerja

3415056 (8705) Lonsarg
»

Konec aneksa in prestavitev številke

192140 (1967) boss-tech

Več podobnih tem