Forum » Loža » IT podjetja na štajerskem
IT podjetja na štajerskem
Ciklamen ::
Čaos.
Ima kdo kak seznam - ali pa iz lastnih izkušenj pozna/predlaga - IT podjetij na območju štajerske (s tem mislim predvsem na Maribor in bližnjo okolico), ki bi potencialno zaposlile študente (sem študent zadnjega letnika FERI RIT in potrudil se bom, da bom letos diplomiral) oziroma katerim se splača poslati CV in vse ostalo?
Nekih posebnih izkušenj nimam, saj nikoli nisem delal prek študenta (ja vem, napaka, ni mi treba to naprej metati ), sem se pa pripravljen učit in naučit kar koli bo potrebno.
P.S: Ne vidim se v programerski vlogi najbolj
Ima kdo kak seznam - ali pa iz lastnih izkušenj pozna/predlaga - IT podjetij na območju štajerske (s tem mislim predvsem na Maribor in bližnjo okolico), ki bi potencialno zaposlile študente (sem študent zadnjega letnika FERI RIT in potrudil se bom, da bom letos diplomiral) oziroma katerim se splača poslati CV in vse ostalo?
Nekih posebnih izkušenj nimam, saj nikoli nisem delal prek študenta (ja vem, napaka, ni mi treba to naprej metati ), sem se pa pripravljen učit in naučit kar koli bo potrebno.
- End of the Post ->
Matek ::
Dopuščaš kakršnokoli možnost, da bi se preselil v Ljubljano? Bo garantirano precej lažje.
Koliko časa ti še pripada status študenta? Glede na to, da se zavedaš slabosti tega, da nimaš delovnih izkušenj preko študenta, je morda dobra možnost tudi to, da NE diplomiraš čimprej (žalostno, vem, ampak zna se zgoditi, da boš težje dobil prvo zaposlitev z diplomo).
Kar se tiče pa programerske vloge pa no comment. Zakaj si potem šel na ta študij? To je približno tako, kot da bi študiral medicino in rekel, da se ne vidiš v vlogi zdravnika.
Koliko časa ti še pripada status študenta? Glede na to, da se zavedaš slabosti tega, da nimaš delovnih izkušenj preko študenta, je morda dobra možnost tudi to, da NE diplomiraš čimprej (žalostno, vem, ampak zna se zgoditi, da boš težje dobil prvo zaposlitev z diplomo).
Kar se tiče pa programerske vloge pa no comment. Zakaj si potem šel na ta študij? To je približno tako, kot da bi študiral medicino in rekel, da se ne vidiš v vlogi zdravnika.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
smoke ::
Če si iz Maribora, raje kot v Ljubljano, poglej čez mejo v Avstrijo. Več boš plačan, do Graza je manj kilometrov kot do Ljubljane, pa profesionalni so bolj (obstajajo tut v SI kake kul firme, ampak večinoma mamo tukaj dinozavre, ki so obtičali v 90-tih). Poznam dost ljudi, ki delajo v IT v Avstriji, pa pravijo, da je super.
Ascendor ::
Tako kot tudi student racunalnistva ni edina moznost samo programiranje. Pac ja, opazil sem da nisem dovolj vesc programiranja, vsaj ne na nivoju da bi zadovoljil potrebe delodajalca.
Gledam predvsem maribor ravno iz tega razloga, da se studiram. Seveda je Ljubljana tudi opcija.
Gledam predvsem maribor ravno iz tega razloga, da se studiram. Seveda je Ljubljana tudi opcija.
- End of the Post ->
Matek ::
Saj nisem tega trdil, tudi po študiju računalništva ni edina možnost postati programer. Je pa najbolj očitna oz. bolje rečeno - nesmiselno je iti čez ta študij, če bi raje počel kaj drugega.
To ni res, kot študent medicine ni edina možnost postati zdravnik.
Pac ja, opazil sem da nisem dovolj vesc programiranja, vsaj ne na nivoju da bi zadovoljil potrebe delodajalca.Če je problem samo to, potem se ne sekiraj preveč, ker se bo stvar rešila s prakso. V resnici te noben faks ne izuči neke veščine do te mere, da bi kar takoj zadovoljil potrebe delodajalca, kar je normalno.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matek ()
Isotropic, ker..?
Matek ja, programiranje je večinoma samo praksa vem, ampak jaz ponavadi razmišljam drugače kot je potrebno, pa tudi malo dalj časa rabim da kaj "skapiram" :)
Matek ja, programiranje je večinoma samo praksa vem, ampak jaz ponavadi razmišljam drugače kot je potrebno, pa tudi malo dalj časa rabim da kaj "skapiram" :)
- End of the Post ->
AnriK ::
Najprej definiraj kaj točno bi ti počel v podjetju... sistemc, UI/UX designer, project manager (ta bo težka ). Potem pa glede na področje raziskuj in beri, da boš imel kaj za povedat na razgovoru. Danes lahko vsakdo reče da se je pripravljen učit itd.
Večino podjetij išče programerje, nekaj takih na štajerskem poznam tudi sam: Comtron, EqualEyes, Inova, Biokoda, Tridens ...
Večino podjetij išče programerje, nekaj takih na štajerskem poznam tudi sam: Comtron, EqualEyes, Inova, Biokoda, Tridens ...
Gregor5816 ::
AndyS ::
Gregor5816 je izjavil:
Dopuščaš kakršnokoli možnost, da bi se preselil v Ljubljano? Bo garantirano precej lažje.
Katera podjetja pa v Ljubljani zaposlujejo študente brez izkušenj?
Da te podjetje plačuje, mora zaradi tebe tudi nekaj zaslužiti. Podjetja zaposlujejo ljudi, ki nekaj znajo, tudi če nimajo pravih izkušenj. Kje pa so znanje dobili (faks, doma, drugje,..), pa jim je ponavadi vseeno.
Žal je nekoga brez znanja programiranja težje (dalj časa) naučiti programiranja, kot nekoga brez znanja pleskanja, pleskati.
Posledica? Nekaj je treba vložiti za to, da dobiš prvo službo kot "računalničar".
Mavrik ::
Nikjer nisi napisal kaj točno te zanima oz. kakšna vloga pa se ti zdi primerna? O.o
The truth is rarely pure and never simple.
terryww ::
se selimo v tehnološki park v ljubljano, ker na štajerskem ni delovne sile
It is the night. My body's weak.
I'm on the run. No time to sleep.
I'm on the run. No time to sleep.
Smurf ::
Nikjer nisi napisal kaj točno te zanima oz. kakšna vloga pa se ti zdi primerna? O.o
+1
Eno izmed mojih tipicnih vprasanj, ki ga postavim studentu na intervjuju je, kaj ga veseli in kaj bi pocel na firmi. Najslabsi mozen odgovor je, da ne ve, oz. da mu je vseeno kaj.
edit: ok obstaja se huje, da pride v spremstvu starsev (ja tudi to se ze dogaja).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smurf ()
pegasus ::
Jah, dobro službo bi rad imel, kako ti to ni jasno
Op je že nekaj spraševal v tej temi, a je bil njegov zadnji odgovor napačen, zato sem nehal zgubljati čas z njim.
Op je že nekaj spraševal v tej temi, a je bil njegov zadnji odgovor napačen, zato sem nehal zgubljati čas z njim.
A ni vsakemu cilj da ima dobro službo?
Seveda bi rad imel dobro službo, kot 99% ljudi na tem planetu. Ampak jasno, da ne na samem začetku. Zato pa sprašujem, če pozna kdo kakšno podjetje kjer bi lahko začel nabirati izkušnje :)
Kje se vidim? Sysadmin.
Seveda bi rad imel dobro službo, kot 99% ljudi na tem planetu. Ampak jasno, da ne na samem začetku. Zato pa sprašujem, če pozna kdo kakšno podjetje kjer bi lahko začel nabirati izkušnje :)
Kje se vidim? Sysadmin.
- End of the Post ->
smoke ::
vorantz ::
PrihajaNodi ::
+1
Eno izmed mojih tipicnih vprasanj, ki ga postavim studentu na intervjuju je, kaj ga veseli in kaj bi pocel na firmi. Najslabsi mozen odgovor je, da ne ve, oz. da mu je vseeno kaj.
edit: ok obstaja se huje, da pride v spremstvu starsev (ja tudi to se ze dogaja).
No ja, ta vprašanja so itak butasta. Če tip zna perfektno izpolnit test, in obvlada določene jezike ima lahko še župnika poleg.
Smurf ::
PrihajaNodi je izjavil:
No ja, ta vprašanja so itak butasta. Če tip zna perfektno izpolnit test, in obvlada določene jezike ima lahko še župnika poleg.
Nisem se naletel na studenta, ki bi obvladal jezik, hkrati pa ne bi vedel, kaj ga zanima.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Študent naj bo ali Kako in kam na fakulteto!!! (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Šola | 362353 (24545) | nejc_nejc |
» | Šola ali tečaji - začetek programiranja (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 10590 (8705) | Ahim |
» | FRI, neuspešno leto (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 35961 (31043) | bluefish |
» | Deficitarni poklici, ki so iskani, a ljudje ne dobijo službeOddelek: Loža | 8660 (7007) | M-XXXX |