Forum » Omrežja in internet » tiskalnik se ne da mapirati na drug računalnik
tiskalnik se ne da mapirati na drug računalnik
wizzy ::
Pozdravljeni
Povezujem dva računalnika med seboj. Prvi ima windows 10, drugi pa windows XP zaradi določenih programov in tiskalnikov kateri delujejo na njem. Brez problema sem povezal računalnika med seboj, da sta med seboj vidna. Vsi mrežni diski so med seboj vidni, dosegljivi so tudi tiskalniki.
Iz računalnika windows 10 je možno uporabljati printerje kateri so na računalniku windows XP, a obratno ne gre. Ko ga hočem mapirati mi reče: "Obstoječih poverilnic ni mogoče izbrisati. Operacije ni bilo mogoče dokončati."
Ker je računalnik windows 10 na novo naložen zaradi težkega virusa, windows XP pa ne so bili že predčasno isti printerji, zato sem pobrisal stare printerje v "devices and printers" in v registru a brez uspeha. Enako brez uspeha je bilo, ko sem izklopil firewall na obeh računalnikih. Probal sem tudi, da sem ugasnil antivirusni program na obeh računalnikih, a brez uspeha.
Ima kdo kakršno koli idejo zakaj mi na računalniku z windows XP ne dovoli dodati tiskalnikov kateri so na računalniku z windows 10?
Povezujem dva računalnika med seboj. Prvi ima windows 10, drugi pa windows XP zaradi določenih programov in tiskalnikov kateri delujejo na njem. Brez problema sem povezal računalnika med seboj, da sta med seboj vidna. Vsi mrežni diski so med seboj vidni, dosegljivi so tudi tiskalniki.
Iz računalnika windows 10 je možno uporabljati printerje kateri so na računalniku windows XP, a obratno ne gre. Ko ga hočem mapirati mi reče: "Obstoječih poverilnic ni mogoče izbrisati. Operacije ni bilo mogoče dokončati."
Ker je računalnik windows 10 na novo naložen zaradi težkega virusa, windows XP pa ne so bili že predčasno isti printerji, zato sem pobrisal stare printerje v "devices and printers" in v registru a brez uspeha. Enako brez uspeha je bilo, ko sem izklopil firewall na obeh računalnikih. Probal sem tudi, da sem ugasnil antivirusni program na obeh računalnikih, a brez uspeha.
Ima kdo kakršno koli idejo zakaj mi na računalniku z windows XP ne dovoli dodati tiskalnikov kateri so na računalniku z windows 10?
AC_DC ::
Si pobrisal stare šoferje v c:\Windows\System32\spool\drivers\ & c:\Windows\System32\spool\PRINTERS\ ?
"File and printer sharing" imaš vklopljeno na obeh sistemih ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AC_DC ()
Invictus ::
Kupi si print server za 30 EUR, pa bo mir ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
wizzy ::
Si pobrisal stare šoferje v c:\Windows\System32\spool\drivers\ & c:\Windows\System32\spool\PRINTERS\ ?
Vsebine mape PRINTERS sem pobrisal enako mapo DRIVERS a podmapo COLOR mi ne pusti zbrisati. A še vedno brez uspeha.
Na obeh računalnikah je uklopljen file and printer sharing.
Lahko je problem če na računalniku nimaš naštimanih gesel.
Sta zaščitena z geslom.
Kakor zastopim problem je ta, da so na računalniku zasidrani stari driverji katere mi windows ne pusti zamenjati oziroma ne more.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tiskalnik izgine.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2261 (2228) | papak |
» | Tiskalnik EPSON LQ-570+ ŽEJL1284.4Oddelek: Pomoč in nasveti | 1061 (958) | [Default] |
» | Problem s printerjemOddelek: Pomoč in nasveti | 1605 (1374) | rescue112 |
» | Epson tiskalnika ne tiskata.Oddelek: Pomoč in nasveti | 922 (881) | OmegaM |
» | Printer SharingOddelek: Pomoč in nasveti | 1278 (1174) | BlonG |