» »

Nakup WiFi senzorja vlažnosti.

Nakup WiFi senzorja vlažnosti.

111111111111 ::

Zanima me če ima kdo kakšno idejo, kje bi lahko kupil senzor za vlažnost, da ga postavim kamorokoli v hiši in ga povežem v WiFi in podatke prebiram na računalniku.

Ima kdo idejo. Rad bi prišel skozi čim ceneje.

nikjozo ::

Rabiš vlagometer senzor kot je tale:

http://tr.im/gUSbj

Tale ima sicer zraven še termometer. Povežeš ga na kakšno razvojno ploščico ki ima Wifi (Arduino,Rasp Pi,Orange Pi...), postaviš gor web server in do podatkov dostopaš prek brskalnika.

Tale opisana varianta je zelo poceni in prilagodljiva, ampak zahteva nekaj znanja. Če rabiš ta senzor takoj brez mesečnega čakanja mi sporoči.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nikjozo ()

d4vid ::

Tole se dostikrat linka na ten forumu: http://m.banggood.com/ESP8266-Cloud-Cap...

111111111111 ::

Sem pogledal obe opcije in tale iz banggood-a se mi zdi cenejša. Raspbery in Arduino poznam kar je prednost, ampak so dražje rešitve. Kako pa je z ESP8266? ima kdo izkušnje z implementacijo in sprejemanjem podatkov?

Vsake informacije bi bil vesel.

Hvala vama za odgovor.

dmok ::

ESP8266 in DHT22/AM2302 senzor vlage in temperature, NodeMCU firmware: dela OK. Setup sem opisal že v eni drugi temi: Raspberry Pi 2 konfiguriran kot WiFi access point. ESP8266 z omenjenim senzorjem se poveže na RPi AP SSID, pošlje podatke o vlažnosti in temperaturi potem pa gre v deep sleep za nekaj minut. Na RPi pa teče Wildfly 9 in en servlet, ki sprejema podatke in jih zapisuje v PostgreSQL bazo. Zraven je še ena simple web aplikacija ki pokaže graf vlažnosti in temperature. Imaš pa še rešitve z out-of-the-box programjem, npr. ESP8266: DHT22 to MYSQL and HighCharts.

d.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dmok ()

111111111111 ::

Njaprej hvala za info. Torej ne bom imel težav če kupim modul iz zgornje povezave (bangood)?

Sam sem si zamislil nekaj takega:
Strežnik že imam na ubuntu 14 LTS server. Ali se modul lahko poveže preko routerja? Tvoja povezava je direktna RPi z ESP?

dmok ::

111111111111 je izjavil:

Strežnik že imam na ubuntu 14 LTS server. Ali se modul lahko poveže preko routerja? Tvoja povezava je direktna RPi z ESP?

Moja povezava vseh ESPjev je preko WiFi direktno na RPi (ki je konfiguriran kot WiFi AP), ker sem hotel ločen SSID za vse ESPje. RPi pa je potem povezan v lokalno mrežo (zaenkrat preko LAN porta). Se pa lahko ESP seveda poveže direktno na katerikoli router s kompatibilnimi varnostnimi nastavitvami (WPA, WPA2, ...).

d.

Rok Woot ::

Jaz sem DHT22 povezal z arduino uno, delal super. Tudi omenjeni ESP8266 deluje z arduinom ... Arduino je manj zmogljiv, manjši, porabi veliko manj, nima linux-a ...

Rok Woot ::

http://www.esp8266.com/viewtopic.php?f=... Evo naprimer, jaz sem sicer rabil relativno vlažnost za nekaj drugega, kjer poraba ni bila problem. Mislim da DHT22 ni med najbolj varčnimi, mogoče obstaja kaj, ki porabi manj ...

Pa pokaži končni produkt prosim in napiši koliko ti baterija drži. Hvala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Rok Woot ()

111111111111 ::

Fantje hvala za vse nasvete, ampak jaz sem kar se tiče mikrokontrolerjev totalen n00b. Danes in včeraj sem malo gledal Arduino in mikrokontrolerje in mi še sedaj ni jasno ali je tole: Klik samostojna enota. Vržem notri baterije in bo delovalo povezovanje na router, da bom jaz lahko našel enoto po LAN-u in potegnil podatke k sebi?

Sem kar eno naročil, pa bomo videli kaj bo. :)

Zgodovina sprememb…

111111111111 ::

Sedaj sem modul dobil in nimam ideje oz. pojma kako ga spravit na Wi-fi. Če se kdo tega že loteval bi bil vesel namiga, če ne pa mi pač preostane googlanje. :)

errhec ::

dd

111111111111 ::

Hvala za angleško verzijo. Sem se trudil nekaj s prevajanjem. :)

Imam pa težave z razumevanjem, če je kdo kaj elektronika? Ali lahko prepričam svoj blackboard, da se poveže na moj Wi-Fi router? Brez kompliciranja z mobilno aplikacijo (ki mi jo še ni uspelo pognati (da bi se povezala z mojim blackboardom)).

          ::

Po moje bi bilo še najbolje, da bi nekam priključil USB to TTL vezje in zadevo sam preprogramiral, seveda pa bi moral prej ugotoviti, na katere pine je priključen DHT senzor (če je sploh priključen, ker nekateri komentarji na BG omenjajo, da ni nikamor) in kam so vezane LEDice. Jaz imam enega v predalu, a sem zaenkrat obupal nad njim, če pa kdo kaj ugotovi ga bom pa ponovno aktiviral.

111111111111 ::

Jaz se nekaj matram, važno da imam plan v angleščini in sem poslal kolegu ki je elektronik, če mi bo lahko kaj svetoval. Jaz bi rad senzor direktno nastavljal, hudič vendar mora imeti nekaj da ga lahko nastavljaš. Tole je kar fucked up. :) Ampak poceni roba pride s tveganjem. :)

Kaj pa ostali? Linke ste limal precej suvereno, sedaj je pa tišina? :D

          ::

Sam počnem nekaj, kar bi bilo uporabno v tvojem primeru, zadevo pa obravnavamo v tej temi. Končni rezultat bo zelo podoben vezju, ki si ga linkal. Prednost moje rešitve je v tem, da imam popoln nadzor na softwerom, slabost pa ta, da je sestavljena iz več ploščic-vezij (NodeMCU, polnilec, senzor, dodal pa bom še nekaj komponent). Sam bi najraje videl, da bi se dalo tudi tvoje vezje programirati na enak način, vendar pa je za to potreben najmanj USB to TTL pretvornik, da lahko zadevo sploh kam priključiš. Ko bom kaj na času bom tudi jaz svojega pogledal.

          ::

Gledal sem tole vezje. Tisti beli konektor na robu plošče bi znal biti za serijsko komunikacijo, vendar nisem našel ne potreditve za to domnevo in tudi ne razporeda pinov. Tako da zaenkrat ploščica ostaja mrtvi kapital.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avtomatika za sončni kolektor (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
558122 (4286) FX6300B
»

Domači projekt

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
425514 (2275) Matthai
»

ESP8266 ESP-12E (NodeMCU 1.0)

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
452544 (1389) dc10
»

Arduino Mega + esp8266

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
142509 (2268) FX6300B
»

seznzor za temperaturo, sposoben pošiljati podatke

Oddelek: Kaj kupiti
163156 (2450)          

Več podobnih tem