Forum » Pomoč in nasveti » Inštalacija windows 7,8.1,10 - Ni možno ustvariti particije
Inštalacija windows 7,8.1,10 - Ni možno ustvariti particije
TehDucky ::
Ker je ime podforuma pomoč in NASVETI bom za spremembo dodal še en nasvet, če bo imel ali ima podobne težave kot sem jih imel jaz.
Napaka se izpiše ko želite izbrati disk in se pojavi tole "We couldn't create a new partition or locate an existing one. For more information, see the Setup log files."
Poizkušal sem s sledečimi navodili od TUKAJ
First go to BIOS set it to Factory Defaults
Second - Disable EFI or UEFI boot if you're installing windows 7
Then try these steps.
To deep clean and pre-partition your HD, boot the Windows 7 installer, Press Shift+F10, type:
DISKPART
LIST DISK
SELECT DISK # (for Windows 7 disk)
clean all (writes zeroes, takes about an hour per 320gb, drop "all" for faster)
create partition primary
select partition 1
assign letter=c:
active
Format fs=ntfs quick
exit
Preveril tudi nekaj drugih spletnih strani in na koncu našel problem. Ker sem inštaliral na prenosnika Win10, ki je trenutno brez dvd-bralnika sem uporabljal USB in na njim sliko Windowsev. Na koncu sem ugotovil, da Medionov 32GB USB 3.0 (iz Hoferja) vedno pojavi to napako. Uporabil sem 5+ let star Patriotov 8GB USB, ki pa je to napako odpravil.
Upam, da še komu prihranim nekaj časa.
Lp
Napaka se izpiše ko želite izbrati disk in se pojavi tole "We couldn't create a new partition or locate an existing one. For more information, see the Setup log files."
Poizkušal sem s sledečimi navodili od TUKAJ
First go to BIOS set it to Factory Defaults
Second - Disable EFI or UEFI boot if you're installing windows 7
Then try these steps.
To deep clean and pre-partition your HD, boot the Windows 7 installer, Press Shift+F10, type:
DISKPART
LIST DISK
SELECT DISK # (for Windows 7 disk)
clean all (writes zeroes, takes about an hour per 320gb, drop "all" for faster)
create partition primary
select partition 1
assign letter=c:
active
Format fs=ntfs quick
exit
Preveril tudi nekaj drugih spletnih strani in na koncu našel problem. Ker sem inštaliral na prenosnika Win10, ki je trenutno brez dvd-bralnika sem uporabljal USB in na njim sliko Windowsev. Na koncu sem ugotovil, da Medionov 32GB USB 3.0 (iz Hoferja) vedno pojavi to napako. Uporabil sem 5+ let star Patriotov 8GB USB, ki pa je to napako odpravil.
Upam, da še komu prihranim nekaj časa.
Lp
Han ::
Pri novejših mašinah ponavadi pomaga, da takrat USB ključ iztakneš, klikneš OSVEŽI (Refresh), vtakneš ključ nazaj, ponovno 'osvežiš' in nadaljuješ z nameščanjem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | bootanje usb-ključaOddelek: Operacijski sistemi | 1321 (1040) | konspirator |
» | usb bootable image windowsOddelek: Pomoč in nasveti | 1464 (1378) | T-Mac |
» | Mac OS Snow Leopard na PCOddelek: Operacijski sistemi | 4707 (3255) | Gray_Warden_ |
» | USB bootOddelek: Strojna oprema | 10026 (9475) | T-Majo |
» | Inštaliranje Windows7 iz usbOddelek: Pomoč in nasveti | 3958 (3515) | king67 |