» »

Normiran s.p. vprašanja... ?

Normiran s.p. vprašanja... ?

Temo vidijo: vsi
««
345 / 345
»
»»

Beli_Zajcek ::

V Sloveniji tega ni. Sprašujem kje v tujini ste mogoče dobili, če ste.

bm1973 ::

Beli_Zajcek je izjavil:

Ljudstvo, ima kdo kake izkušnje z Professional Liability Insurance? Nameravam delat za USA podjetje (iz Slovenije remote), pa rabijo zavarovanje z zavarovalno vsoto 1 mio $. Se je že kdo ubadal s tem? Kje ste vzeli?

Edina zavarovalnica, ki to dela pri nas, je Triglav.

Pa še to samo, če si že tako njihov klient.
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

tzpods ::

Cestitke da si dobil delo za vecjo korporacijo, ker samo oni to zahtevajo.
Pred leti sem vzel preko enk tuje agencije, mislim da so bili iz ceske, ampak ja tega ne precej na izbiro, samo ne pri nas.

Ziga Dolhar ::

Beli_Zajcek je izjavil:

Ljudstvo, ima kdo kake izkušnje z Professional Liability Insurance? Nameravam delat za USA podjetje (iz Slovenije remote), pa rabijo zavarovanje z zavarovalno vsoto 1 mio $. Se je že kdo ubadal s tem? Kje ste vzeli?

Za tovrstna zavarovanja se obrni na advisio.si.
https://dolhar.si/

prozac ::

tudi jaz sem nekaj let nazaj to dobil edino pri advisio.si (zavarovanje poklicne odgovornosti).

so bili zelo prijazni

velikBrokoli ::

Jaz sem to našel pri UK spletnih zavarovalnicah, je bilo najbolj ugodno, ker je to pri njih nekaj običajnega.

bm1973 ::

Koliko stane zavarovanje za 1 milijon škode?

Pri Triglavu sem plačal tam 900 EUR na leto...

Vem, da je Američan plačal 500 USD, v ZDA seveda.
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

Zako ::

Ima kdo kontakt od kakšne UK zavarovalnice?
Zako je zakon!!!

notar312 ::

Jaz sem urejal zavarovanje lansko leto preko advisio. tuja zavarovalnica. za 1mio je bilo cca 1500

Beli_Zajcek ::

notar312 je izjavil:

Jaz sem urejal zavarovanje lansko leto preko advisio. tuja zavarovalnica. za 1mio je bilo cca 1500

Tako, tudi sedaj bo cena cca. od 1500 € do 2000 €. So pa advisio v bistvu agenti, ki namesto tebe poiščejo zavarovalnice in ponudbe. Hvala vsem za informacije.

A ste normalni, ne takih zneskov placevat, v tujini jaz vedno dobim pod 1000€ ponudbe.
Vecina slovenskih oderuhov sploh ne ve kaj to je.

Špagettar ::

prebral sem cel internet, vprašal rač. enkrat mi reče tako enkrat tako
za 2026 do 100.000€ je 4% al ?
Za vraga mi danes piše Meta, da so me zbrali za AI učenje , da rabijo moj katalog. Seveda sem rekel da opt in, tko da to leto se nabralo teh EUR ,
A tudi prispevki bodo krejzi če bo npr 90.000 ?

Pocakaj se do 12.7. ko je zadnji rok da bo odlocitev znana. Ustavno sodisce ima ta teden fraj/dopust, tako da bolj realno ze v roku tedna ali dveh.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tzpods ()

spinner ::

Točno to. Tako da @Špagettar, 2026 je trenutno 4% do 60k :)

hvala folk resnično upam da bo. Ker Meta bo plačal nekje 25.000$, mogoče več. Me pa zanima kako bo s prispevki? Do kere cifre so minimalni?

delavec44 ::

Šinto spet sanja. Nisi enkrat govoril, da ti država plača prispevke?

delavec44 je izjavil:

Šinto spet sanja. Nisi enkrat govoril, da ti država plača prispevke?

ne plača mi vseh prispekov. Samo PIZ, ker sem bil hudo bolan in do tega mam pravico do januarja, kjer možno da ne bom več mel tega, možno pa da ja.
Torej plačajo mi Zdravstvene prispevke, oziroma invalidski sklad. Za katero mam pravico, ker sem zaradi skrivnostnega filma, zbolel.
No kaj tebe to sploh briga?
V glavnem kakor obrneš če imam visoke prispevke zdr, jih bom mogel tudi plačat.
Sanjam pa prav nič, Meta mi bo plačal čez 25.000$, poleg tega ostalo sem zaslužil ogromno to leto, tko da ja, morem pazit da ne plačam 700EUR al še več davka na mesec nasl. leto.

Zgodovina sprememb…

pardon, PIZ mi plača inv. sklad, Zdravstvene sam plačam

velikBrokoli ::

Kaj nas to briga? To nas briga, ker ti mi častimo te prispevke, da si ti lahko shizofrenik in pišeš te butaste poste.

ZveeZ ::

velikBrokoli je izjavil:

Kaj nas to briga? To nas briga, ker ti mi častimo te prispevke, da si ti lahko shizofrenik in pišeš te butaste poste.

A on nic ne prispeva v drzavno blagajno, da mu ravno mi castimo teh 350€?

enavlaka ::

Boli boli
joj kako boli

Ja pa saj, če je letni zaslužek ogromen, kot praviš, a ni pošteno da plačaš ustrezne davke in prispevke? Še vedno ti bo dosti ostalo.

Ne vem sicer zakaj nesposobno računovodko plačuješ, če potem vedno tu sprašuješ in njo kurcaš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

GhostMB ::

Zdravo.

Se opravičujem, če je že bilo kje napisano. Zanima me, če plačujem Google Ads in FB oglaševanje moram postati atipični davčni zavezanec?

tzpods je izjavil:

Pocakaj se 2 dneva https://www.us-rs.si/sl/seje/seje-ustav...

Se popravljam 2.7. ni ne duha ne sluha o interventnem zakonu na dnevnem redu, ocitno imajo sodniki bolj pomembno delo...

Poletni dopust?

Do 12.7. mora ustavno sodisce odlocit, tako da sta samo dve moznosti, ali res nimajo casa za zadevo ki je po mojem mnenju prioritetna, ali pa zavlacujejo do zadnjega kot sindikati, ki so na zadnji dan vlozili zahtevek.

D3m ::

Zavlačujejo v pičku maternu.
|HP EliteBook|R7 8840U|

spinner ::

Če bi vsak od njih imel SP in izstavljal račun na izvedeno delo, bi bilo vse dosti hitrej narejeno. Zdej so pa 9-5, pa še to ne.

pingme ::

tzpods je izjavil:

Do 12.7. mora ustavno sodisce odlocit, tako da sta samo dve moznosti, ali res nimajo casa za zadevo ki je po mojem mnenju prioritetna, ali pa zavlacujejo do zadnjega kot sindikati, ki so na zadnji dan vlozili zahtevek.

“Mora odločit” sodi v navednice. Kaj se pa zgodi, če ne odločijo do takrat? Nič.

estons ::

2. julij je bil zadnji razpisani termin za seje US. Če prav razumem, zdaj morajo najprej določit termine za drugo polovico leta in potem še dnevni red itd.
https://www.us-rs.si/sl/seje/razpored-d...

Predvidevam, da rok za odločanje zanje ne velja (kot ponavadi za državo) in se zato po poteku roka ne bo zgodilo nič. Tj. lahko kadarkoli uvrstijo tale zakon na dnevni red in odločijo, da ni ustaven, in zakon pade?

Ce jim res ne rata obravnavati tega zakona, je to katastrofa, tako za sodisce kot s.p.-jevce.
Veliko s.p.-jev caka da bi lahko odprlo se letos, ampak ce to ne storijo pred 1. avgustom je problem, saj mora biti s.p. odprt najmanj 5 mesecev v tekocem letu. Torej s 1.8. je zadnja sansa da se letos odpres s.p.

Zahvala za 5 letno prepoved odprtja s.p. gre seveda nasi bivsi vladi Golob/Bostjancic co.

estons ::

Hm, ne spremljam čisto podrobno situacije - a ni tako, da je zakon objavljen in veljaven, pa lahko naknadno pade po odločitvi US?

A je res zadržana objava dokler US ne odloči?

Polda ::

Še vedno nič. Štrukelj s 9000 eur na mesec na privošči sp, da jim ostane 300 eur mesečno. Pravi levičar borec za majhne ljudi ni kaj.

estons je izjavil:

Hm, ne spremljam čisto podrobno situacije - a ni tako, da je zakon objavljen in veljaven, pa lahko naknadno pade po odločitvi US?

A je res zadržana objava dokler US ne odloči?

Najprej mora odlociti ustavno sodisce ali je referendum sploh dopusten. Ce ni (kar nebi smel biti), traja se malenkost casa (par dni?) da se zakon objavi v uradnem listu. Sele potem je v veljavi.

tony1 ::

Polda je izjavil:

Še vedno nič. Štrukelj s 9000 eur na mesec na privošči sp, da jim ostane 300 eur mesečno. Pravi levičar borec za majhne ljudi ni kaj.

Diskreditacija in nato likvidacija, ki jo že petič ponavljaš. Njegova plača se plačuje iz sindikalnih članarin.

Pa si ti zrihtaj svoj biznis in 9 jurjev plače.

kzzzz ::

Polda je izjavil:

Kaj ima Štrukelj z US?

Strukelj oziroma njegovi sindikati so sli na US, da izpodbijejo zakon z referendumom, in ga seveda za lep cas zabremzali.

Off topic ampak 9k place za "delavsko ljudstvo" ki ga on predstavlja ni eticno. Prihodke iz clanarin delavcev imajo ogromne, tako da me kar malo cudi da si ni dal se vecje place, ocitno je res dobrotnik...

sraka1 ::

Kaj se zgodi, če US zamudi rok? Takole pravi Fable:
Nič -- rok je instrukcijski, brez sankcije in brez fikcije odločitve; prepozna odločba je popolnoma veljavna. Edina praktična posledica je, da razglasitev zakona in referendumski postopek ostaneta zamrznjena dlje, kot je predvidel zakonodajalec. Trenutni 21. člen ZRLI (sklep DZ v 14 dneh, zahteva v 15 dneh, odločitev US v 30 dneh) je bil sicer sprejet šele z novelo ZRLI-E aprila 2020 (Ur. l. RS 52/20). Že v prvem izpeljanem postopku po tem členu -- ZPPre-A, odločba U-I-109/24 -- je US rok prekoračilo: sklep DZ je bil objavljen 27. 9. 2024, zahteva za oceno ustavnosti je bila vložena 10.10.2024, odločba pa sprejeta šele 20. 11. 2024, torej vsaj 39 dni po vložitvi zahteve. US pa je tovrstne 30-dnevne roke prekoračevalo že prej, tudi za skoraj 6 mesecev (npr. spor o referendumu o noveli ZZZDR, U-II-1/15: sprožen aprila, odločen konec septembra 2015) -- vselej brez kakršnihkoli pravnih posledic za veljavnost odločbe.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sraka1 ()

kzzzz ::

tzpods je izjavil:

Strukelj oziroma njegovi sindikati so sli na US, da izpodbijejo zakon z referendumom, in ga seveda za lep cas zabremzali.

Off topic ampak 9k place za "delavsko ljudstvo" ki ga on predstavlja ni eticno. Prihodke iz clanarin delavcev imajo ogromne, tako da me kar malo cudi da si ni dal se vecje place, ocitno je res dobrotnik...

Zakaj ni etično? Plačo določa odbor, ki je izvoljen, če članom kaj ni kul, izvolijo drugače. SVIZ je tudi prostovoljna organizacija, tako da če ti je njegova plača prevelika in k njej ne želiš prispevati, se ne rabiš včlanit. Kaj je bolj etično od tega?

D3m ::

tzpods je izjavil:

Saj ima večjo od 9k.

9k je za medije, dejansko ima cca. 15k
|HP EliteBook|R7 8840U|

tzpods je izjavil:

Fovšija in nič drugega. Pa ti ustanovi svojo sekto, kjer ti bodo vsak mesec od plače nosili po 3,5 EUR.

Ko boš enkrat odrastel, ti bo postalo jasno, da sindikat, ki nima denarja nima niti vpliva. In sindikalist, ki se pogaja z vlado mora imeti plačo primerljivo tistim fikusom na vladi.

Kot da je tistih 9 jurjev ne vem kakšen denar, s katerim si bogat ko Krez (ki je bil po antični zgodbi tako bogat, da bi lahko kupil ves svet). Malo morgen.

Oboji imajo preveč.

Kdo zdaj, učitelji? Uni, ki so krivi za gospodarsko krizo 2008, ane?

a) Ne želite si stanja iz ZDA, kjer mora srednješolski profesor kemije popoldne delati še v avtopralnici, da lahko preživi. Človek bi si mislil, da se vsaj iz TV nadaljevank kaj naučite, pa očitno ne. Imate glavo res samo zato, da vam frizer naštima frizuro?

b) Plače kakršne imajo, imajo zato, ker imajo močan sindikat, ki je takšne plače od države IZSILIL. Kar pomeni, da si Štrukelj očitno zasluži svojo plačo.

Tako se pač vrti ta svet. Ko greš na banko po kredit, te probajo nategnit ko zmaja in z lepo besedo se ne boš nič zmenil. Ko pa prineseš tja dve boljši ponudbi, pa postanejo precej bolj kooperativni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

Kaj je s tabo narobe. Oboji: "sindikalist, ki se pogaja z vlado".

Poznam pa precej učiteljev, ki niso člani sindikata pa imajo iste plače kot vsi drugi. Stavkajo lahko tudi brez sindikata.

Zgodovina sprememb…

Potem pa citiraj kot je treba.

Saj si ti učitelje privlekel iz ne vem kje. V postu na katerega sem odgovarjal jih ni.

Navadno se ne citira zaporednih sporočil.

Zgodovina sprememb…

««
345 / 345
»
»»