» »

Normiran s.p. vprašanja... ?

Normiran s.p. vprašanja... ?

Temo vidijo: vsi
««
345 / 345
»
»»

Beli_Zajcek ::

V Sloveniji tega ni. Sprašujem kje v tujini ste mogoče dobili, če ste.

bm1973 ::

Beli_Zajcek je izjavil:

Ljudstvo, ima kdo kake izkušnje z Professional Liability Insurance? Nameravam delat za USA podjetje (iz Slovenije remote), pa rabijo zavarovanje z zavarovalno vsoto 1 mio $. Se je že kdo ubadal s tem? Kje ste vzeli?

Edina zavarovalnica, ki to dela pri nas, je Triglav.

Pa še to samo, če si že tako njihov klient.
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

tzpods ::

Cestitke da si dobil delo za vecjo korporacijo, ker samo oni to zahtevajo.
Pred leti sem vzel preko enk tuje agencije, mislim da so bili iz ceske, ampak ja tega ne precej na izbiro, samo ne pri nas.

Ziga Dolhar ::

Beli_Zajcek je izjavil:

Ljudstvo, ima kdo kake izkušnje z Professional Liability Insurance? Nameravam delat za USA podjetje (iz Slovenije remote), pa rabijo zavarovanje z zavarovalno vsoto 1 mio $. Se je že kdo ubadal s tem? Kje ste vzeli?

Za tovrstna zavarovanja se obrni na advisio.si.
https://dolhar.si/

prozac ::

tudi jaz sem nekaj let nazaj to dobil edino pri advisio.si (zavarovanje poklicne odgovornosti).

so bili zelo prijazni

velikBrokoli ::

Jaz sem to našel pri UK spletnih zavarovalnicah, je bilo najbolj ugodno, ker je to pri njih nekaj običajnega.

bm1973 ::

Koliko stane zavarovanje za 1 milijon škode?

Pri Triglavu sem plačal tam 900 EUR na leto...

Vem, da je Američan plačal 500 USD, v ZDA seveda.
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

Zako ::

Ima kdo kontakt od kakšne UK zavarovalnice?
Zako je zakon!!!

notar312 ::

Jaz sem urejal zavarovanje lansko leto preko advisio. tuja zavarovalnica. za 1mio je bilo cca 1500

Beli_Zajcek ::

notar312 je izjavil:

Jaz sem urejal zavarovanje lansko leto preko advisio. tuja zavarovalnica. za 1mio je bilo cca 1500

Tako, tudi sedaj bo cena cca. od 1500 € do 2000 €. So pa advisio v bistvu agenti, ki namesto tebe poiščejo zavarovalnice in ponudbe. Hvala vsem za informacije.

A ste normalni, ne takih zneskov placevat, v tujini jaz vedno dobim pod 1000€ ponudbe.
Vecina slovenskih oderuhov sploh ne ve kaj to je.

Špagettar ::

prebral sem cel internet, vprašal rač. enkrat mi reče tako enkrat tako
za 2026 do 100.000€ je 4% al ?
Za vraga mi danes piše Meta, da so me zbrali za AI učenje , da rabijo moj katalog. Seveda sem rekel da opt in, tko da to leto se nabralo teh EUR ,
A tudi prispevki bodo krejzi če bo npr 90.000 ?

Pocakaj se do 12.7. ko je zadnji rok da bo odlocitev znana. Ustavno sodisce ima ta teden fraj/dopust, tako da bolj realno ze v roku tedna ali dveh.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tzpods ()

spinner ::

Točno to. Tako da @Špagettar, 2026 je trenutno 4% do 60k :)

hvala folk resnično upam da bo. Ker Meta bo plačal nekje 25.000$, mogoče več. Me pa zanima kako bo s prispevki? Do kere cifre so minimalni?

delavec44 ::

Šinto spet sanja. Nisi enkrat govoril, da ti država plača prispevke?

delavec44 je izjavil:

Šinto spet sanja. Nisi enkrat govoril, da ti država plača prispevke?

ne plača mi vseh prispekov. Samo PIZ, ker sem bil hudo bolan in do tega mam pravico do januarja, kjer možno da ne bom več mel tega, možno pa da ja.
Torej plačajo mi Zdravstvene prispevke, oziroma invalidski sklad. Za katero mam pravico, ker sem zaradi skrivnostnega filma, zbolel.
No kaj tebe to sploh briga?
V glavnem kakor obrneš če imam visoke prispevke zdr, jih bom mogel tudi plačat.
Sanjam pa prav nič, Meta mi bo plačal čez 25.000$, poleg tega ostalo sem zaslužil ogromno to leto, tko da ja, morem pazit da ne plačam 700EUR al še več davka na mesec nasl. leto.

Zgodovina sprememb…

pardon, PIZ mi plača inv. sklad, Zdravstvene sam plačam

velikBrokoli ::

Kaj nas to briga? To nas briga, ker ti mi častimo te prispevke, da si ti lahko shizofrenik in pišeš te butaste poste.

ZveeZ ::

velikBrokoli je izjavil:

Kaj nas to briga? To nas briga, ker ti mi častimo te prispevke, da si ti lahko shizofrenik in pišeš te butaste poste.

A on nic ne prispeva v drzavno blagajno, da mu ravno mi castimo teh 350€?

velikBrokoli je izjavil:

nimam shizofrenik diagnoze. Kaj pa mam , kaj te briga
Ti mi pravč nič ne častiš, plača mi invalidski sklad, ker sem 3. kategorije invalid, za katero mam medicinsko dokumentacijo. Hehe
Spoštovanja do invalidov pa imaš veliko vidim.
Drgač od 2014-2026 sm verjetno plačal še več davka kot ti. In ja, boli me k kaj si misliš.

enavlaka ::

Boli boli
joj kako boli

Ja pa saj, če je letni zaslužek ogromen, kot praviš, a ni pošteno da plačaš ustrezne davke in prispevke? Še vedno ti bo dosti ostalo.

Ne vem sicer zakaj nesposobno računovodko plačuješ, če potem vedno tu sprašuješ in njo kurcaš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

GhostMB ::

Zdravo.

Se opravičujem, če je že bilo kje napisano. Zanima me, če plačujem Google Ads in FB oglaševanje moram postati atipični davčni zavezanec?

Hoj, a je blo to 100k 4% sprejeto, kej nowga? Kaj pravte bo/ne bo?

GhostMB je izjavil:

Zdravo.

Se opravičujem, če je že bilo kje napisano. Zanima me, če plačujem Google Ads in FB oglaševanje moram postati atipični davčni zavezanec?

moreš plačat ddv sloveniji ja, bolano v glavo lmaooo

tzpods je izjavil:

Pocakaj se 2 dneva https://www.us-rs.si/sl/seje/seje-ustav...

Se popravljam 2.7. ni ne duha ne sluha o interventnem zakonu na dnevnem redu, ocitno imajo sodniki bolj pomembno delo...

Poletni dopust?

Do 12.7. mora ustavno sodisce odlocit, tako da sta samo dve moznosti, ali res nimajo casa za zadevo ki je po mojem mnenju prioritetna, ali pa zavlacujejo do zadnjega kot sindikati, ki so na zadnji dan vlozili zahtevek.

D3m ::

Zavlačujejo v pičku maternu.
|HP EliteBook|R7 8840U|

spinner ::

Če bi vsak od njih imel SP in izstavljal račun na izvedeno delo, bi bilo vse dosti hitrej narejeno. Zdej so pa 9-5, pa še to ne.

pingme ::

tzpods je izjavil:

Do 12.7. mora ustavno sodisce odlocit, tako da sta samo dve moznosti, ali res nimajo casa za zadevo ki je po mojem mnenju prioritetna, ali pa zavlacujejo do zadnjega kot sindikati, ki so na zadnji dan vlozili zahtevek.

“Mora odločit” sodi v navednice. Kaj se pa zgodi, če ne odločijo do takrat? Nič.
««
345 / 345
»
»»