Forum » Loža » Normiran s.p. vprašanja... ?
Normiran s.p. vprašanja... ?
Temo vidijo: vsi
srus ::
Evo računica: https://www.zurnal24.si/slovenija/tolik...
Sicer je tu BRUTO plača, ne bruto^2, ampak vseeno, za tiste, ki trdijo da so normiranci "premalo obdavčeni".
Tole zgoraj je pa totalno zavajanje. Primerjajo koliko dobi nekdo, ki mu delodajalec plača X na uro z nekom, ki mu delodajalec plača bistveno višjo urno postavko (dopust, bolniška, regres, malica, dodatno zavarovanje, prispevki delodajalca) za redno zaposlitev.
Vedno me ujezi, ko vidim, da nekdo primerja dohodek s.p. z plačo zaposlenega in posledično primerja prihodke in davke. S.p. je oblika podjetništva, ne oblika zaposlitve. Takih primerjav sta sposobna samo ministra Nosonja in Lunatik.
xeon ::
Evo računica: https://www.zurnal24.si/slovenija/tolik...
Sicer je tu BRUTO plača, ne bruto^2, ampak vseeno, za tiste, ki trdijo da so normiranci "premalo obdavčeni".
Tole zgoraj je pa totalno zavajanje. Primerjajo koliko dobi nekdo, ki mu delodajalec plača X na uro z nekom, ki mu delodajalec plača bistveno višjo urno postavko (dopust, bolniška, regres, malica, dodatno zavarovanje, prispevki delodajalca) za redno zaposlitev.
Vedno me ujezi, ko vidim, da nekdo primerja dohodek s.p. z plačo zaposlenega in posledično primerja prihodke in davke. S.p. je oblika podjetništva, ne oblika zaposlitve. Takih primerjav sta sposobna samo ministra Nosonja in Lunatik.
točno tako... nihče ne upošteva, da 24 dni dopusta, cca 14 dni bolniške na leto, je cca 2 meseca manj prihodkov... obremenitve pa vsak mesec višje iz vseh strani. nobenih regresov, bonusov, olajšav, kreditov... enostavno, če ne delaš ni denarja. ni tko k politikom. in če se nekako potrudiš, da vseeno prideš skozi, ti nosonja porine prst v rit
matic492 ::
Well, v tem članku je točno vse te kombinacije izračunal in naredil tabelce :D
In point je ravno to, da ko je upošteval regres, malco, olajšave, dopust, bolniško, je normiranc bolj obdavčen, kot redna zaposlitev.
In point je ravno to, da ko je upošteval regres, malco, olajšave, dopust, bolniško, je normiranc bolj obdavčen, kot redna zaposlitev.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
NajiM ::
Samo vse kar zgoraj praviš (dopust, bolniška, regres, malca...) mora podjetje najprej zaslužiti nato pa plačati zaposlenemu.
Samo vse kar zgoraj praviš (dopust, bolniška, regres, malca...) mora podjetje najprej zaslužiti nato pa plačati zaposlenemu.
seveda, npr enem GENiju, to res ni problem... lahko tudi naše spje financira davkoplačevalski denar, 15 milijard nepovratnih sredstev, ekskluzivna pogodba z NEKom, pa ne bo problem, a neda?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: xeon ()
Lol, sam ogledalo vam postavljam ko se primerjate z zaposlenimi namesto s podjetji, katerim dejansko konkurirate pri delu...
kzzzz ::
Well, v tem članku je točno vse te kombinacije izračunal in naredil tabelce :D
Razlika je tudi ta, da si mora s.p. sam zagotovit vse stranke, ves denar, in s tem tudi riskira cel svoj prihodek, ta tudi ni kontinuirano zagotovljen itd. Zaposleni niti približno nima takšne situacije.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kzzzz ()
ViperR ::
Za isto delo bo podjetje vedno več plačalo zunanjega, kot pa če mora osebo zaposlit za nedoločen cas. Tko da vsi programerji k so na sp po defaultu dobijo višjo plačo.
prozac ::
noben ne vzame drazji resurse brez razloga. valda visja placa, ker se zunanjega najame za krajse obdobje (beri: enkraten strosek za specificno opravilo) ali pa zato da outsourca neko tveganje, ki ga noce prevzet. Al gre pa za neko opravilo, ki ga z internim kadrom ne more pokrit (premalo zaposlenih in prevec projektov ali pa specificno znanje, ki ga v kratkem ni moc pridobiti.... ).
Za take stvari je pripravljen extra placat.
Ne zdej prevec poenostavljat, ni vse tako crno belo.
Za take stvari je pripravljen extra placat.
Ne zdej prevec poenostavljat, ni vse tako crno belo.
Lonsarg ::
s.p. je pač podjetništvo z tveganji in vse kar to s sabo prinese. In tako kot mora d.o.o. pokriti vse ta tveganja jih mora pač tut s.p..
Ni na državi da pokrije ta tveganje z davčnimi olajšavami (čeprav z normiranstvom dejansko ravno to počne). Je na tistemu ki se gre biznis/s.p. da si to pokrije, tako da primerno zaračuna svoje storitve. Če pa jih ne more/zna zaračunat več kot bi dobil kot redno zaposleni, potem pa je ta biznis/s.p. za zapret.
Ni na državi da pokrije ta tveganje z davčnimi olajšavami (čeprav z normiranstvom dejansko ravno to počne). Je na tistemu ki se gre biznis/s.p. da si to pokrije, tako da primerno zaračuna svoje storitve. Če pa jih ne more/zna zaračunat več kot bi dobil kot redno zaposleni, potem pa je ta biznis/s.p. za zapret.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
s.p. je pač podjetništvo z tveganji in vse kar to s sabo prinese. In tako kot mora d.o.o. pokriti vse ta tveganja jih mora pač tut s.p..
Kako so to 'davčne olajšave'? Različni pravni subjekti imajo različne oblike obdavčitve. To ne pomeni, da imajo s.p.-ji davčne olajšave. Tudi če jim tako rečeš - zakaj to ni na državi? Komot je to na državi, če želi spodbujat podjetništvo. Zakaj imajo kmetje 'davčne olajšave'? Po tej logiki ni na državi, da jim daje subvencije, če ne morejo preživet na trgu pod istimi pogoji, kot redno zaposleni (čeprav je to čisto drugi pravni subjekt), naj kmetijo zaprejo. Popolnoma glupa logika.
Nekaj je spodbujanje cele panoge (v primeru kmetijstva z razlogom samozadostnosti hrane). Nekaj povsem drugega pa je državno spodbujanje različnih tipov zaposlitve. Različni tipi zaposltive imajo različen namen, popolnoma nobenega razloga ni da so obdavčitve različne.
Dohodninska lestvica je konkretno za znižat (zgornja dva razreda odstranit, kapica na pokojninske in zdravstvene prispevke,...) in nato uvesti dohodninsko lestvico za vse, vključno za dobičke d.o.o.jev in kapitalske dobičke in normirance in pač vse. To da so redno zaposleni davčno tako obremenjeni samo pomeni da firme ki dobro plačajo bežijo iz Slovenije in izredno negativno vpliva na ekonomijo, s tako davčno politiko pač ne bo veliko dobro plačanih služb v Sloveniji.
Določeni edge casi so se pokrili z normirancem (ampak samo določeni), ampak sedaj bodo še to ukinili (tako kaže, sicer je prehodno obdobje 2 leti) in bo še več dobro plačenega dela šlo iz Slovenije.
Dohodninska lestvica je konkretno za znižat (zgornja dva razreda odstranit, kapica na pokojninske in zdravstvene prispevke,...) in nato uvesti dohodninsko lestvico za vse, vključno za dobičke d.o.o.jev in kapitalske dobičke in normirance in pač vse. To da so redno zaposleni davčno tako obremenjeni samo pomeni da firme ki dobro plačajo bežijo iz Slovenije in izredno negativno vpliva na ekonomijo, s tako davčno politiko pač ne bo veliko dobro plačanih služb v Sloveniji.
Določeni edge casi so se pokrili z normirancem (ampak samo določeni), ampak sedaj bodo še to ukinili (tako kaže, sicer je prehodno obdobje 2 leti) in bo še več dobro plačenega dela šlo iz Slovenije.
Zgodovina sprememb…
Nekaj je spodbujanje cele panoge (v primeru kmetijstva z razlogom samozadostnosti hrane). Nekaj povsem drugega pa je državno spodbujanje različnih tipov zaposlitve. Različni tipi zaposltive imajo različen namen, popolnoma nobenega razloga ni da so obdavčitve različne.
In razlog za spodbujanje podjetništva, ki prinašajo dodatno vrednost (kjer imaš tudi korelacijo z višjim zaslužkarstvom) spodbuja to, da tovrstni ljudje ostajajo v Sloveniji in dejansko tu tudi delajo karseda veliko. Zato jim omogočiš davčno okolje, kjer to počnejo. Zakaj kot država to spodbujaš? Ker to ljudje absolutno ogromno prinesejo v državno blagajno, zato da socialna država lahko deluje.
Nadaljuješ točno s tem, kar je argument proti temu, kar si pravil prej. Obdavčitve glede na obliko dela prilagodit temu, da ima država karseda od tega in da ljudje ne bežijo ven oz. ne delajo manj. Ker ogromno s.p.-jevcev bo zdaj delalo manj.
Kapital še hitreje pobegne kot delovna sila, zato imajo praktično vse države kapitalske dobičke nižje fiksno obdavčene in ne z dohodnino...
srus ::
Lol, sam ogledalo vam postavljam ko se primerjate z zaposlenimi namesto s podjetji, katerim dejansko konkurirate pri delu...
Res ne vem kateremu podjetju moj s.p. konkurira. Ampak zelo dobro vem kdo konkurira meni. To ni Francl iz sosednjega nadstropja, ali Balonček d.o.o iz sosednje vasi, ampak Kitajci, Indijci, Romuni, Čehi. In poslušam ministra Nosonjo, da bo nadme kot neki ajatola vrgel fatvo i.e. Berufsverbot, ker naj bi se normiranstvo “izrodilo”, bilo celo namenjeno “davčni optimizaciji” (mimogrede, kaj je s tem narobe). In ker so preneumni/preleni/preslabo organizirani, da bi zlorabe preprečili, nas bodo preprosto ukinili. In to tiste s.p., ki dejansko plačujemo davke.
In razlog za spodbujanje podjetništva, ki prinašajo dodatno vrednost (kjer imaš tudi korelacijo z višjim zaslužkarstvom) spodbuja to, da tovrstni ljudje ostajajo v Sloveniji in dejansko tu tudi delajo karseda veliko. Zato jim omogočiš davčno okolje, kjer to počnejo. Zakaj kot država to spodbujaš? Ker to ljudje absolutno ogromno prinesejo v državno blagajno, zato da socialna država lahko deluje..To kar si povedal ni nič kar bi specifično samo za s.p. veljalo, velja tudi za d.o.o. Vso podjetništvo je treba spodbujat, zakaj eno bolj drugo manj?
En d.o.o. pa bo gledal razliko bruto-neto od delavcev, ko/če bo odpiral visoko plačana delovna mesta v Sloveniji in trenutna davčna politika take d.o.o.je preganja stran, bodo raje v Sloveniji sam delovsko tovarno odprli, za inženirje pa v tujini...
Saj sem pa tja koga pofejkajo z normirancem firke pa dokler inspektorji ne dobijo :) No ampak zdaj kaže da bo še ta opcija šla stran.
Zgodovina sprememb…
bm1973 ::
Kake davčne olajšave?
Sam bom letos plačal cirka 50k davka. One-man band...
Naštej mi d.o.o in navadne s.p.je, ki bodo toliko plačali. Še marsikateri d.o.o niti toliko prometa nima...
Naslednje leto spet.
Potem ne bom več davkov plačeval Sloveniji...
Naštej mi d.o.o in navadne s.p.je, ki bodo toliko plačali. Še marsikateri d.o.o niti toliko prometa nima...
Naslednje leto spet.
Mato989 ::
To kar si povedal ni nič kar bi specifično samo za s.p. veljalo, velja tudi za d.o.o. Vso podjetništvo je treba spodbujat, zakaj eno bolj drugo manj?
zato ker ni bistveno spodbujanje podjetništva bistveno je enostavnost okolja in davčni priliv...
Bilo je že dokazano da normirani spji procentualno plačujejo VELIKO VEČ davka kot d.o.o. ali normalni spji... zakaj bi torej želel to uničit?
če si normalen bi želel imeti na tisoče spjev v SLO ki bi plačali fix 4% na milijonski promet...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Mato989 ::
Kake davčne olajšave?
Naslednje leto spet.
LOL, 50k I wish...
Verjetno je tu všteto tudi obvezni prispevki za ZPIZ in ZZZS itd...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
socialec ::
To kar si povedal ni nič kar bi specifično samo za s.p. veljalo, velja tudi za d.o.o. Vso podjetništvo je treba spodbujat, zakaj eno bolj drugo manj?
Normalno, za normiranstvo se odločiš sam, če kvalificiraš. Če imaš dovolj stroškov, noben ne odpira normiranega, ki je primernejše za storitve in ne za predelavo/preprodajo. Kar se mene tiče, naj vse prisilijo v normiranstvo, itak precej več poberejo od normiranih :D
Verjetno je tu všteto tudi obvezni prispevki za ZPIZ in ZZZS itd...Sam bom letos plačal cirka 50k davka. One-man band...LOL, 50k I wish...
Ja, eksaktnost manja, še posebej v tej temi, žal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()
Še enkrat LOL. Nisi tak specialec kolkr si misliš o sebi...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NajiM ()
Še enkrat LOL.
Človek je pač en od toliko vrednih mednarodno, Slovenija ge na mara iz ideoloških razlogov in gonje proti zdravnikom, zato se namerava izseliti, eni pa LOLate. LOL, absolutno, hahaha, LOL, yeah bitch! Ti pa si še očitno pač večji specialec in gledaš prezirljivo na njega, skromnega socialca.
V čem je težava?
Zgodovina sprememb…
Geho ::
Verjetno res, samo potem si "stuck", kjer si. Ne dobiš kredita za nič drugega, pa ni šans da narediš dodatne večje nakupe, ker ne moreš dokazat izvora premoženja. Torej kaka vikendica ali dodatne nepremičnine vse odpadejo.
Kredita že zdaj ne dobim, tak da ni kaka velika razlika...
In razlog za spodbujanje podjetništva, ki prinašajo dodatno vrednost (kjer imaš tudi korelacijo z višjim zaslužkarstvom) spodbuja to, da tovrstni ljudje ostajajo v Sloveniji in dejansko tu tudi delajo karseda veliko. Zato jim omogočiš davčno okolje, kjer to počnejo. Zakaj kot država to spodbujaš? Ker to ljudje absolutno ogromno prinesejo v državno blagajno, zato da socialna država lahko deluje..To kar si povedal ni nič kar bi specifično samo za s.p. veljalo, velja tudi za d.o.o. Vso podjetništvo je treba spodbujat, zakaj eno bolj drugo manj?
En d.o.o. pa bo gledal razliko bruto-neto od delavcev, ko/če bo odpiral visoko plačana delovna mesta v Sloveniji in trenutna davčna politika take d.o.o.je preganja stran, bodo raje v Sloveniji sam delovsko tovarno odprli, za inženirje pa v tujini...
Saj sem pa tja koga pofejkajo z normirancem firke pa dokler inspektorji ne dobijo :) No ampak zdaj kaže da bo še ta opcija šla stran.
Vprašaj državo (oz. vse države, ker imajo vse drugačne ureditve za ti dve obliki), zakaj drugače spodbuja različne oblike pravnih subjektov. Tudi d.o.o.-ji ima spodbude, ki jih s.p.-ji nimajo. Ultimativno verjetno zato, ker sta različni obliki v realnosti - d.o.o. ima v splošnem več zaposlenih, drugačno hierarhijo in strukturo, drugače se odraža na globalnem trgu itd.
Zgodovina sprememb…
Pa ne pozabiti, v Sloveniji je ideal fiksna zaposlitev do penzije v javnem sektorju, kjer bo dodana vrednost na zaposlenega kmalu 100kEUR letno po napovedih aktualne vlade - k sreči se je covid hiperinflacija končala prej, kar pa je spet udarilo z repom in še bo.
Z normiranci so poskušale vlade vsaj malo pospeševati razvoj in udejstvovanje v zasebnem sektorju - do nedavnega, pač.
Z normiranci so poskušale vlade vsaj malo pospeševati razvoj in udejstvovanje v zasebnem sektorju - do nedavnega, pač.
Zgodovina sprememb…
theanswer3 ::
Vprasanje za ostale. Imate v svoji pogodbi "kill fee". Recimo, da imate podpisano enoletno pogodbo.
V primeru, da se v tem casu projekt prekine ali imate dolocen znesek, ki ga je stranka dolzna placati? Imate odpovedni rok recimo 1 mesec?
Ali so stranke pripravljene podpisati dolgorocno pogodbo, ki ima kill fee ali se potem bolj nagibajo h kratkorocnim?
Par dni nazaj smo debatirali kaj je point dolgorocnih pogodb, ce ti jo lahko prekinejo kadarkoli.
V primeru, da se v tem casu projekt prekine ali imate dolocen znesek, ki ga je stranka dolzna placati? Imate odpovedni rok recimo 1 mesec?
Ali so stranke pripravljene podpisati dolgorocno pogodbo, ki ima kill fee ali se potem bolj nagibajo h kratkorocnim?
Par dni nazaj smo debatirali kaj je point dolgorocnih pogodb, ce ti jo lahko prekinejo kadarkoli.
chort ::
Nimam kill fee-ja, niti ne vem za nikogar, ki bi ga imel. V bistvu zadnjih 8 let sploh nimam pisne pogodbe z določenim trajanjem, vse poteka na sprotni komunikaciji in usklajevanju, tako cene mojih storitev kot trajanja in vloženega efforta, pa delam že ves čas praktično 70% samo za eno tujo stranko.
Point dolgoročnih pogodb pa vidim predvsem v izraženi nameri o dolgoročnem sodelovanju. Podobno kot v zaposlitvi za nedoločen čas, ki je pri nas videna kot svetinja, hkrati pa ravno tako pomeni, da jo lahko katerakoli stran kadarkoli prekine in zares ne zagotavlja nobene dolgoročne sigurnosti.
V freelancerstvo sem pred desetimi leti šel ravno iz dela s pogodbo za nedoločen čas, s katero pa sem si na koncu lahko samo obrisal rit, saj mi je (sicer prej odličen) delodajalec bil dolžan že 5 plač. To je bil zame poslovni coming-of-age trenutek, ko sem ugotovil, da imam raje od navidezne sigurnosti redne zaposlitve ob omejenih informacijah, popoln pregled nad nesigurnostjo freelance situacije .
Point dolgoročnih pogodb pa vidim predvsem v izraženi nameri o dolgoročnem sodelovanju. Podobno kot v zaposlitvi za nedoločen čas, ki je pri nas videna kot svetinja, hkrati pa ravno tako pomeni, da jo lahko katerakoli stran kadarkoli prekine in zares ne zagotavlja nobene dolgoročne sigurnosti.
V freelancerstvo sem pred desetimi leti šel ravno iz dela s pogodbo za nedoločen čas, s katero pa sem si na koncu lahko samo obrisal rit, saj mi je (sicer prej odličen) delodajalec bil dolžan že 5 plač. To je bil zame poslovni coming-of-age trenutek, ko sem ugotovil, da imam raje od navidezne sigurnosti redne zaposlitve ob omejenih informacijah, popoln pregled nad nesigurnostjo freelance situacije .
theanswer3 ::
Hvala za odgovore. Tudi jaz imam 30 dni ja. Sem mislil, da so kill fee-ji nekaj bolj normalnega, da ne bi stranki tezil s tem za brezveze. Iz mojega stalisca, ce bi mi nekdo na enoletni pogodbi tezil s kill fee-jem, bi mu verjetno potem raje ponudil 3 mesecno pogodbo za ziher.
prozac ::
tudi jaz imam 30 dni odpovednega roka z obeh strani. Ce je pogodba time and material, das lahko notr, da ti morjo na mesec placat minimalno x dni dela. s tem si bolj sigurn da se projekt zacne ob predvidenem roku in da jih ne cakas se pol leta predn se karkoli zacne
Saj v pogodbi imaš začetek dela, oni kupijo tvoj čas, ne tvoje delo.
Sam sem tudi 3 mesece čakal, da se je pravo delo začelo, vmes pa sem bil plačan.
Sam sem tudi 3 mesece čakal, da se je pravo delo začelo, vmes pa sem bil plačan.
Jaz imam ponavadi enoletno pogodbo (zplačano v 12 delih, mesečno), če prekinejo, plačajo še en mesec (1/12 pogodbe) + en delež sorazmerno točki, koliko pogodbe je preteklo/še ostalo. Za krajše od tega imam delne avanse. Za one off zadeve imam enkratno plačilo, ki se pač zgodi, tudi če se na sredi dela odloči firma, da skensla. Za stranke, ki jih poznam in zaupam (imam 1-2 taki), delam včasih tudi brez varovalk. Daljše kot eno leto še nisem imel.
Zgodovina sprememb…
sunsun ::
Te pa gremo vsi po firmo na madzarsko
https://helpers.hu/
Recimo, čeprav imaš čez lužo bolj ugodne rešitve na katere smo bili primorani prešaltati zaradi tega shitshow-a.
devdems ::
To nima nobene veze. Ti imaš lahko na kajmanskih firmo. Dokler ne nakažeš denarja sebi oz. ne porabljaš v osebne namene nisi v prav nobenem prekršku. To temo smo že obdelali večkrat.
velikBrokoli ::
Denar pa dobiš kako? Po kovček gotovine in potem z letalom 100k nazaj pripelješ, ane?
ViperR ::
To nima nobene veze. Ti imaš lahko na kajmanskih firmo. Dokler ne nakažeš denarja sebi oz. ne porabljaš v osebne namene nisi v prav nobenem prekršku. To temo smo že obdelali večkrat.
Torej ti imaš lahko sp v SI in firmo na hrvaškem. Čez 10let greš v penzijo, spremeniš rezidenstvo na HR in pobereš dol denar, vse ok?
To ni res. ČE GLEDAMO PO ZAKONU; moraš prijavit firmo v tujini, in ker si ti (edini) poslovodja in lastnik, se smatra, da je firma slovenski davčni rezident, zato plačaš SLOVENSKI davek na dobiček (oziroma razliko - recimo Hrvati imajo manjši davek, pri nas bi plačal razliko do 22% našega davka). Teoretično to velja tudi za firmo na kajmanskih otokih.
V PRAKSI se pa zadeve lahko skrivajo, če država, kjer imaš firmo, ne poroča FURSu oziroma Sloveniji teh podatkov (hence davčna oaza). Iz te perspektive, lahko porabiš tisti denar. Ampak v prekršku seveda si.... ne vem od kje vam logika da nisi. Pač dobit te ne morejo, razen na podlagi neznanega izvora premoženja.
To je isto kot da bi napisal, da če oropaš banko, nisi v prekršku, če te nikoli ne ujamejo... lol.
V PRAKSI se pa zadeve lahko skrivajo, če država, kjer imaš firmo, ne poroča FURSu oziroma Sloveniji teh podatkov (hence davčna oaza). Iz te perspektive, lahko porabiš tisti denar. Ampak v prekršku seveda si.... ne vem od kje vam logika da nisi. Pač dobit te ne morejo, razen na podlagi neznanega izvora premoženja.
To je isto kot da bi napisal, da če oropaš banko, nisi v prekršku, če te nikoli ne ujamejo... lol.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
devdems ::
Ti si samo lastnik. Poslovodja in računovodstvo sta seveda v državi kjer je podjetje. Prav tako je lastništvo podjetja prijavljeno FURSU.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: devdems ()
To je potem teoretično druga zgodba, se pa seveda zakomplicira, ker moraš imet tam direktorja "na papirju".
Če prav razumem, je potem tvoja ideja, da si nikoli ne izplačaš dobička. Ampak to pomeni kar si napisal - če hočeš ostati "po zakonu", si ne smeš nikoli izplačat nič, in prikrito izplačilo dobička je potem spet prekšrek.
Če prav razumem, je potem tvoja ideja, da si nikoli ne izplačaš dobička. Ampak to pomeni kar si napisal - če hočeš ostati "po zakonu", si ne smeš nikoli izplačat nič, in prikrito izplačilo dobička je potem spet prekšrek.
tony1 ::
velikBrokoli je izjavil:
Denar pa dobiš kako? Po kovček gotovine in potem z letalom 100k nazaj pripelješ, ane?
Za take stvari je tukaj MasteCrad...