» »

Normiran s.p. vprašanja... ?

Normiran s.p. vprašanja... ?

Temo vidijo: vsi
««
73 / 259
»»

Pat_MaGroin ::

user4683 je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

Simple.

4 komadi bodo najeli pisarno v Gornji Radgoni in se bodo iz LJ furali tja vsak dan.

Kaj misliš da nimajo dostopa do podatkov DARSa, da bi preverili če si se res vozil vsak dan 100km+? :)

Uf, js se vozim po stari cesti, nimam vinjete :P. Pa prevozi.org uporabljam, ker sem ekološko osveščen, tako da si delim prevoz z drugimi.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

sentiš je izjavil:

Ja kaj si bodo pa vsi tile "svetovalni" s.p.ji pisali, ki delajo od doma in praktično nimajo stroškov?

To, kar so si prej. Zaračunaš si delež stroškov za eno sobo, kjer je tvoja pisarna (ogrevanje, elektrika, telefon, internet...). Maksimalno reprezentance za poslovne partnerje. Potni stroški za sestanke. Maksimalna malica (trenutno je to 6,12 evra na dan - 130 evrov na mesec) - če si skromen, to pokrije vse stroške za prehrano za enega. Vsaki dve leti nov računalnik (starega odpišeš in prodaš). Licenca za Office.

In še marsikaj se da v stroške. Je pa tečno, ker moraš pač zbirati račune, voditi knjigovodstvo, si pisati potne naloge...

Sicer pa, kolega dela na RTV in je rekel, da je pol RTV (tudi on in žena) na normiranem s.p. in z vsemi elementi delovnega razmerja. In takih je prek 1000 samo na rtv.

Masayoshi ::

user4683 je izjavil:

poweroff je izjavil:

Masayoshi je izjavil:

user4683 je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

Simple.

4 komadi bodo najeli pisarno v Gornji Radgoni in se bodo iz LJ furali tja vsak dan.

Kaj misliš da nimajo dostopa do podatkov DARSa, da bi preverili če si se res vozil vsak dan 100km+? :)

Se je dalo to tudi takrat ko so bile še mitnice, pa da se ne bi sedaj. Furs nima pravice dobiti podatkov kje si se vozil. Sledenje gibanja, človekove pravice in to...

Watch them. Samo zakon se sprejme, ali pa odlok, pa bodo vsi ti podatki v interesu preprečevanja kriminala, seveda dostopni ustreznim organom.

Po mojih informacijah že z veseljem uporabljajo te podatke. :) Na kakšni podlagi ne vem, sigurno je že kje v zakonu da jih lahko v inšpekcijskih postopkih.

Info si iz riti potegnil ;)

endelin ::

Masayoshi je izjavil:

poweroff je izjavil:

Masayoshi je izjavil:

user4683 je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

Simple.

Se je dalo to tudi takrat ko so bile še mitnice, pa da se ne bi sedaj. Furs nima pravice dobiti podatkov kje si se vozil. Sledenje gibanja, človekove pravice in to...

Watch them. Samo zakon se sprejme, ali pa odlok, pa bodo vsi ti podatki v interesu preprečevanja kriminala, seveda dostopni ustreznim organom.

Japajade matajko. Nau šlo tudi iz enostavnega razloga ker so vsi novinarji na s.p. Bi jih žive pojedli. Pri nas pač mediji postavljajo in odstavljajo vlade..m

Pozabljaš - med levimi vladami ni novinarjev ampak samo pudlji! Z veseljem bodo sprejeli kar vlada predlaga. Cetudi vecja beda poklica

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Olajuwon ::

user4683 je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

Simple.

Lahko se zgovarjaš na javni prevoz. Pa dvomim, da ima FURS pravico dostopa do takih podatkov.
Bolj pomembno je obstajati, kakor biti opazen.

znupy je postal hrvat in je malo hudoben zdaj, ker privosci svojim nekdanjim sotrpinom cim vec davcne diktature :).

user4683 ::

Masayoshi je izjavil:

Info si iz riti potegnil ;)

Tudi prav ;) Jaz, razen vira, ki ga ne bom imenoval, nimam nič. Ti imaš pa še manj.

Pat_MaGroin je izjavil:

znupy je postal hrvat in je malo hudoben zdaj, ker privosci svojim nekdanjim sotrpinom cim vec davcne diktature :).

Daleč od tega, ker mi grejo ti levičarski represivni pristopi pretirane obdavčitve in birokracije precej na organ. Zato se trudim v temah kjer sodelujem ponuditi čim bolj točne informacije in nasvete. Če mi kdo verjame kul, če ne pa tudi prav. Seveda včasih tudi malo špiknem, da zaboli in mogoče moj nasvet dobi večji efekt... nikoli pa ne prodajam buč :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: user4683 ()

Steinkauz ::

sentiš je izjavil:

Ja kaj si bodo pa vsi tile "svetovalni" s.p.ji pisali, ki delajo od doma in praktično nimajo stroškov?

Tudi če imaš 100% dobiček, boš plačal pač teh 20% davka na dobiček.
Še vedno dosti manj kot redna zaposlitev.
Čeprov pomoje bodo samo količino priznanih stroškov spremenili, res dvomim, da bodo normirance ukinili.

hbgqzR ::

Evo, doba normirancev v takšni obliki se končuje. Lepo je bilo, dokler je trajalo. Najboljše, da vsak zdaj na hitro kupi ene 5 nepremičnin.

Ethan, Ethan, slika se bo avtomatsko izbrisala po enem tednu!

poweroff ::

Torej, spominjam se enega primera pred leti, ko je zaposlena na MORS bila odpuščena in kazensko ovadena, ker je lagala o tem od kje se vozi na delo. Uradno je bila prijavljena na drugem koncu Slovenije, vozila se je pa na delo iz bližnjega kraja, kjer je dejansko živela. Ženska sicer ni bila zaposlena kot vojakinja, ampak kot nevojaško osebje.

MORS je organiziral neko izobraževanje in so zaposleni tam morali dati svoje zasebne telefonske številke - da jih obvestijo, če bo kaj odpadlo. No, potem ko so imeli številko, so pa podatke o njenem gibanju dobil od operaterja (jup, what the ***) in so jo gladko odpustili ter kazensko ovadili zaradi goljufije. Zadeva se je potem znašla na sodišču, jaz sem bil tam celo v neki vlogi izvedenca, tako da o podrobnostih ne bom, se pa ne spomnim kako se je točno razpletlo. Sicer bi zadeva morala gladko pasti iz kopice drugih razlogov, ampak pri slovenskih sodiščih nikoli ne veš.

Kar sem pa do sedaj videl (IMSI catcherji, data retention, ZUJPS, vladanje z odloki,...), si pa na vašem mestu ne bi upal preveč vehementno trditi, da kakšen zakon, kjer se bo preverjalo od kje se kdo vozi in ali goljufa s potnimi stroški, pa v Sloveniji ni možen. Čisto možen je, pa še celo če je očitno neustaven izid na US-RS ni povsem jasen, predvsem pa se zna tak postopek vleči leta in leta.

Upati, da bodo novinarji enkrat za spremembo opravili svoje delo je pa najmanj naivno.

Da se razumemo, jaz načeloma nimam nič proti, da se obdavčitev normirancev nekoliko dvigne (čeprav sam v Sloveniji nimam več nekih finančnih interesov). Norimiranci so po mojem mnenju super zadeva predvsem zato, ker je birokratski del izjemno poenostavljen, in to bi si želel, da ostane. Ampak jasno ob pogoju:
- da to zvišanje davkov ne bo nenormalno visoko
- da se hkrati radikalno zniža stroške dela
- da se sprejme druge ukrepe, ki bodo olajšali poslovanje (normiranci pač niso edina zveličavna oblika)
- da se ti davki porabijo za smiselne stvari (ne, korupcija ne sodi mednje)
- da se končno začne izvajat nepremičninska politika

Zdaj... če bodo gospe in gospodje to naredili, je ukinitev normirancev (karkoli že to pomeni) čisto sprejemljiv ukrep. Če pa ne, boste pa morali zaropotati. Predvsem pa - nobena juha s ene poje tako vroča kot se skuha. Bo treba počakat na konkretne predloge in konkretno časovnico, da se vidi kaj bo.

V skrajni fazi pa lahko vsak izmed vas spakira v tujino.
sudo poweroff

hbgqzR je izjavil:

Evo, doba normirancev v takšni obliki se končuje. Lepo je bilo, dokler je trajalo. Najboljše, da vsak zdaj na hitro kupi ene 5 nepremičnin.

Ethan, Ethan, slika se bo avtomatsko izbrisala po enem tednu!

Obeta se davek na nepremičnine, vprašanje kolko bo najemodajalstvo še dobičkonosno.

Glede nepremičnin je bil hec v kontekstu. Če imaš najemnike, načeloma ni problema, se pač ustrezno pogosto revalorizira najemnina.

No, vidite v kakšno lepo smer se razvijajo zadeve. Boomerji so se upokojevali pri 50/60-tih, vi se boste pri 67. Boomerji kopičijo predimenzionirane nepremičnine, ki bodo obdavčene - vi boste dobili višje cene najemov. Vi imate prekarne zaposlitve, ukinitve normirancev, itd., obdavčitev penzij bo pa ostala taka kot je. Pa ne pozabit na zasvinjan planet, ki so vam ga zapustili. Fun country.
sudo poweroff

ales85 ::

poweroff je izjavil:

Torej, spominjam se enega primera pred leti, ko je zaposlena na MORS bila odpuščena in kazensko ovadena, ker je lagala o tem od kje se vozi na delo. Uradno je bila prijavljena na drugem koncu Slovenije, vozila se je pa na delo iz bližnjega kraja, kjer je dejansko živela. Ženska sicer ni bila zaposlena kot vojakinja, ampak kot nevojaško osebje.

MORS je organiziral neko izobraževanje in so zaposleni tam morali dati svoje zasebne telefonske številke - da jih obvestijo, če bo kaj odpadlo. No, potem ko so imeli številko, so pa podatke o njenem gibanju dobil od operaterja (jup, what the ***) in so jo gladko odpustili ter kazensko ovadili zaradi goljufije. Zadeva se je potem znašla na sodišču, jaz sem bil tam celo v neki vlogi izvedenca, tako da o podrobnostih ne bom, se pa ne spomnim kako se je točno razpletlo. Sicer bi zadeva morala gladko pasti iz kopice drugih razlogov, ampak pri slovenskih sodiščih nikoli ne veš.

Kar sem pa do sedaj videl (IMSI catcherji, data retention, ZUJPS, vladanje z odloki,...), si pa na vašem mestu ne bi upal preveč vehementno trditi, da kakšen zakon, kjer se bo preverjalo od kje se kdo vozi in ali goljufa s potnimi stroški, pa v Sloveniji ni možen. Čisto možen je, pa še celo če je očitno neustaven izid na US-RS ni povsem jasen, predvsem pa se zna tak postopek vleči leta in leta.

Tole precej spominja na 1984, in če pride do tega, bomo imeli druge težave, po mojem. Sicer pa ne rabiš vzeti telefona s seboj, komuniciraš z walkie-talkie :D

Haha, zdaj mogoče malo razumeš zakaj jaz tehnologijo uporabljam na bolj specifične načine.

V glavnem, ko sem jaz tisti spis bral in gledal dokaze, sem se samo čudil. In ja, zadeva je bila par let nazaj.
sudo poweroff

poweroff je izjavil:

No, vidite v kakšno lepo smer se razvijajo zadeve. Boomerji so se upokojevali pri 50/60-tih, vi se boste pri 67. Boomerji kopičijo predimenzionirane nepremičnine, ki bodo obdavčene - vi boste dobili višje cene najemov. Vi imate prekarne zaposlitve, ukinitve normirancev, itd., obdavčitev penzij bo pa ostala taka kot je. Pa ne pozabit na zasvinjan planet, ki so vam ga zapustili. Fun country.

Zakaj pa vedno pišeš "vi"? Kolikor vem, si tudi ti med "vi", ali ne? V tujini, spet odvisno kje, ampak v razvitih državah, je upokojitvena starost tudi precej visoka - ali pa se viša.

poweroff je izjavil:

Haha, zdaj mogoče malo razumeš zakaj jaz tehnologijo uporabljam na bolj specifične načine.

V glavnem, ko sem jaz tisti spis bral in gledal dokaze, sem se samo čudil. In ja, zadeva je bila par let nazaj.

Pa je dejansko padlo? Ker jaz ne vidim kako to ne bi padlo že na drugih pogojih, kot si tudi sam napisal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ales85 ()

Pa če mu sploh verjamem je bil predpogoj da je šlo za služben telefon.

Aja, pardon, saj res, po enem tednu sem rekel: Evo, slika vrnjena.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hbgqzR ()

Kako so prišli do telefonske številke sem opisal.

Kaj točno se je zgodilo na sodišču ne vem, ker postopka nisem spremljal do konca. Sem sicer precej prepričan, da je padlo, se je pa zadeva vlekla par let. Neprijetno za udeležence.

Je pa lepo živeti v mehurčku, kjer vsi pojejo kumbaja. Ampak glede na to kar sem jaz videl v tej državi, me niti najbolj divji scenariji ne presenetijo več.
sudo poweroff

Z veseljem bi prebrali, tudi če bi subjekti bili anonimizirani. Zdaj se razume samo 'Oh, the horror'...

velikBrokoli ::

Me zanima o kakšnih številkah gre pri davčni razbremenitvi redne zaposlitve.. naj upalijo 30% flat tax rate pa se tudi jaz redno zaposlim in bodo od mene tudi dobili davke :D

hbgqzR je izjavil:

Z veseljem bi prebrali, tudi če bi subjekti bili anonimizirani. Zdaj se razume samo 'Oh, the horror'...

Mah, saj načeloma lahko iz sodišča dobiš anonimizirane podatke po ZDIJZ. Sicer je to uspelo samo parim ljudem (med drugim tudi meni), pa traja, ampak se da.

Lahko zaprosim, pa pripravim analizo in objavim. Samo to stane. Si pripravljen plačati?
sudo poweroff

Seveda. Koliko pa?

Mato989 ::

Me zanima koliko normirancev vas je volilo Goloba oz. nekoga ki je v tej vladi =) Upate povedat.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

D3m ::

Jaz ne.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Povprečen slovenski normiranec je najbrž volil za Levico ali Goloba, sedaj pa je presenečen, ko napovedujejo spremembe normirancev, ki so jih omenjali že pred volitvami. :))

pingme ::

velikBrokoli je izjavil:

Me zanima o kakšnih številkah gre pri davčni razbremenitvi redne zaposlitve.. naj upalijo 30% flat tax rate pa se tudi jaz redno zaposlim in bodo od mene tudi dobili davke :D

Torej predlagaš, da se odpovejo (oz. odpovemo "mi kot država") celotni dohodnini in celo delu prispevkov? Samo prispevkov je namreč več kot 30% od bruto-bruto.

velikBrokoli je izjavil:

Povprečen slovenski normiranec je najbrž volil za Levico ali Goloba, sedaj pa je presenečen, ko napovedujejo spremembe normirancev, ki so jih omenjali že pred volitvami. :))

Cakaj, kdor je kaj spremljal, ga ni presenetilo. To so napovedali ze vnaprej, pred volitvami.

pingme je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Torej predlagaš, da se odpovejo (oz. odpovemo "mi kot država") celotni dohodnini in celo delu prispevkov? Samo prispevkov je namreč več kot 30% od bruto-bruto.

Večino tega bomo MI (država) dobili not preko povišane potrošnje in DDVja...

pingme je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Ja, naš pokojninski sistem je itak piramidna shema za financiranje neto negativnih penzičev in boomerjev, ki so v pokojninsko blagajno mnogo manj prispevali. Čez 20 let bo pa vse propadlo..

Dejstvo je, da je flat tax rate najbolj pravičen do vseh, ampak razumem, da sem s takšnim razmišljanjem umazana kapitalistična svinja, ki samo krade >:D čeprav bi pri 30% davku v državno blagajno prispeval večkratnik povprečnega Slovenca.

Zgodovina sprememb…

Ce se penzije omejijo samo na toliko, kot je vplačanih prispevkov, lahko v celoti ukinemo dohodnino.

Pat_MaGroin je izjavil:

Ce se penzije omejijo samo na toliko, kot je vplačanih prispevkov, lahko v celoti ukinemo dohodnino.

Tako bi tudi moralo bit... penzičem pa pokojnine /2!

Mato989 je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

Tako, pa naj crknejo!
...

Mato989 je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

No, to je nesmiselno, niso oni krivi, da je bil tak sistem. Saj bodo v naslednjih 20 letih vsi pomrli, sistem pa lahko prilagodimo le za obstoječe delavce in počakamo, da se generacija zamenja.

Ne, ampak 15-20% bi bilo dovolj.

Zimonem ::

67 let pri pešajočem zdravstvu. Ravno za pogreb se upokojiš. Ali pa hiralnico.

velikBrokoli je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

No, to je nesmiselno, niso oni krivi, da je bil tak sistem. Saj bodo v naslednjih 20 letih vsi pomrli, sistem pa lahko prilagodimo le za obstoječe delavce in počakamo, da se generacija zamenja.

Oni so krivi ker so nardili premalo delavcev in je zdaj premalo vplačnikov... tu je catch... ta sistem ki ga imamo funkcionira samo če je razmerje vplačniki, upokojeni ugodno, če ni so krivi penziči razloga sta lahko samo 2, ti pa izberi ljubšega

1. predolgo živijo
2. premalo so sproducirali potomcev

V vsakem primeru so krivi oni =)

c3p0 ::

sentiš je izjavil:

Iščejo posel po državi in širše, dopustov več ni, službena potovanja, dnevnice, pisarna na drugi strani države. Vsako kosilo je poslovno.

Mato989 je izjavil:

Me zanima koliko normirancev vas je volilo Goloba oz. nekoga ki je v tej vladi =) Upate povedat.

Po mojem dosti. Povprečen slovenček namreč ne zna razmišljati s svojo glavo in potem si sposodi možgane pri portalih ala necenzurirano ali 24ur.

sentiš ::

Zimonem je izjavil:

Potem je pa nekdo par strani nazaj govoril, naj plačujemo maximum prispevke v pokojninsko blagajno...

Olajuwon je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Po mojem dosti. Povprečen slovenček namreč ne zna razmišljati s svojo glavo in potem si sposodi možgane pri portalih ala necenzurirano ali 24ur.

Jaz jih poznam veliko. Ko sem jih opozoril so vsi rekli da gre samo za predvolivno govorenje da ne bo teh sprememb...no.

Zgodovina sprememb…

hbgqzR je izjavil:

Seveda. Koliko pa?

Pripravo in pošiljanje ZDIJZ zahtevkov (skupaj s pritožbami), branje gradiva, priprava analize - recimo ene 15k. Nakazilo seveda vnaprej, ampak po korakih (prva faza najprej pridobivanje podatkov, druga pa priprava analize).
sudo poweroff

Masayoshi je izjavil:

Olajuwon je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Jaz jih poznam veliko. Ko sem jih opozoril so vsi rekli da gre samo za predvolivno govorenje da ne bo teh sprememb...no.

Saj še vedno samo govorijo in nihče (vključno z ministrom) ne ve, kaj se bo na koncu res spremenilo.

Če bodo ukinili popoldanske espeje, bomo vsi pravi svobodnjaki samo veseli, ker nam popoldanci predstavljajo nelojalno konkurenco.

Če bodo znižali mejo iz 300k v dveh letih na 200k v dveh letih, se večina tudi ne bo čisto nič sekirala.

Tudi če bodo znižali iz 100k v enem letu na 50k v enem letu, večine to ne bo prizdadelo.

Spura ::

Steinkauz je izjavil:

sentiš je izjavil:

Tudi če imaš 100% dobiček, boš plačal pač teh 20% davka na dobiček.
Še vedno dosti manj kot redna zaposlitev.

x3ca je izjavil:

Nevem kaj se tok razburjate, 10% davka namesto 4% ne bi smelo IT-jevcem predstavljati nekega resnega financnega zalogaja.

Pozabljata na prispevke. Ce imas spremenjeno osnovo za dobicek so tut prispevki sorazmerno vecji. Torej ni 10% vs 4% ampak bolj 30% vs 12%.

Okapi je izjavil:

Masayoshi je izjavil:

Olajuwon je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Saj še vedno samo govorijo in nihče (vključno z ministrom) ne ve, kaj se bo na koncu res spremenilo.

Če bodo ukinili popoldanske espeje, bomo vsi pravi svobodnjaki samo veseli, ker nam popoldanci predstavljajo nelojalno konkurenco.

Če bodo znižali mejo iz 300k v dveh letih na 200k v dveh letih, se večina tudi ne bo čisto nič sekirala.

Tudi če bodo znižali iz 100k v enem letu na 50k v enem letu, večine to ne bo prizdadelo.

Kaj pa če bodo normirane stroške ukinili? V to smer kaže...

kriptobog ::

Zimonem je izjavil:

Do pogreba leži na delovnem mestu. Zato pa moramo otroke učiti o finančni pismenosti in investiranju za pokoj. Dela se do max 50, potem pa fertik. Kak ti je to lajf, da delaš do 60+ no

Mike_Rotch ::

Kak ti je lajf, da ne delaš? Kaj pa boš počel zadnjih 30 let življenja?

Glede na to, da imaš očitno denar, poskusi enkrat eno mini penzijo za 4, 5 let, da ne boš kasneje presenečen.

Jaz bom delal dokler bom fizično sposoben.

kriptobog ::

Mike_Rotch je izjavil:

Kak ti je lajf, da ne delaš? Kaj pa boš počel zadnjih 30 let življenja?

Glede na to, da imaš očitno denar, poskusi enkrat eno mini penzijo za 4, 5 let, da ne boš kasneje presenečen.

Jaz bom delal dokler bom fizično sposoben.

Užival. Sem daleč od brezdelja, ampak delati za nekoga 8 ur na dan, do 67. leta. Bedarija. Vzamem kak projekt še na svete cajte, da nekaj delam, drugače pa potovanja in uživanje. Za penzjo sem poskrbel, zato pa uživam in nisem hlapec za 40ur tedensko.

Masayoshi je izjavil:

Kaj pa če bodo normirane stroške ukinili? V to smer kaže...

Nič zelo ne kaže. Normirani stroški so dobri tudi za Furs, ker ima veliko manj dela z normiranci. In po nepotrebnem bi si vlada nakopala jezo kar vplivnega dela javnosti - novinarjev, umetnikov...

Znižanje meje iz 100k na 50k bi pomirilo nevoščljivce, vplivalo pa bi le na malo espejev.
««
73 / 259
»»