» »

Normiran s.p. vprašanja... ?

Normiran s.p. vprašanja... ?

Temo vidijo: vsi
««
167 / 259
»»

matic492 ::

Zdi se pravilno.

sendvič je izjavil:

Mato , ti odpiraš s.p. že 2 leti.

Eno vprašanje, kakšna posebnost pri menjavi računovodstva? Sm dobil ponudbo za 40€ , trenutno plačujem 109€. Me mika menjat, samo nevem koliko so te novi profesionalni, ker s 'starimi' sm že 4 leta pa v nulo delajo.

Sry, ponesreči dal gumb za izbris posta.

Drugače sem hotel napisat, jaz plačujem 61€ za računovdstvo + E-računi sistem.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

a001 ::

Sam plačujem računovodstvu 25,50 EUR + DDV, sem normiranec in zavezanec za DDV.

novak-t ::

sendvič je izjavil:

Mato , ti odpiraš s.p. že 2 leti.

Eno vprašanje, kakšna posebnost pri menjavi računovodstva? Sm dobil ponudbo za 40€ , trenutno plačujem 109€. Me mika menjat, samo nevem koliko so te novi profesionalni, ker s 'starimi' sm že 4 leta pa v nulo delajo.

Odvisno od obsega dela. Če si normiranec, brez ddv in zaposlenih, potem so absolutno predragi (načeloma jih niti ne rabiš). Če pa imaš še ddv in zaposlene, pa je bolj pomembno, da imaš zaupanje in dobre izkušnje kot teh par eurov...

opera2 ::

Mato989 je izjavil:

Če torej prav računam je tako:

Prispevki za 2024 bodo 463,87(letos) + koliko bo pač višja povprečna oz minimalna osnova
Davek pa bo sledeč:

. Do 50.000 EUR je 4% kar pomeni 2.000 EUR
- Nad 50.000 EUR pa je 12% (???) kar pomeni 1.056EUR

Torej skupaj 3.056 EUR davka in 12x rečmo 480 EUR prispevkov (5760 EUR)

Se pravi od 58.800 EUR letnega prihodka bi mi torej (če odmislim računovodstvo) ostalo cca. slabih 50.000EUR???

S prispevki pa če prav razumem je tako da se računa osnova od dobička -25% ??

Torej pri 58.800 EUR prihodka na leto imam dobička torej 20% do 50k kar znese 10k in 40% od 8.800 EUR kar znese 3.520 EUR?

To je letni dobiček torej na 13.520/12 torej 1.127EUR/mesec in od tega se računa 38% in nekaj malega prispevkov razen če je to manj kot je minimalna osnova?

Sem nardil kakšno napako v izračunu?

Hmm jaz necesa ne razumem. Mogoce se bo vprasanje slisalo smesno, ampak pac nimam izkusenj s podjetnistvom.

Torej, ce prav razumem, Mato pravi, da bo imel skoraj 60K letnega prihodka, kar se slisi veliko, celo obdavcen bo dodatno... ampak nakoncu po nekaj matematicne telovadbe nekako pride pa na 1.127EUR/mesec... kako gre to skupaj? Koliko je potem njegov mesecni dohodek? Oz. ce naredimo primerjavo z neko pogodbo o zaposlitvi, tam pac dobis mesecno placo, bruto oz. neto, in to je to, ni govora o nekih letnih prihodkih ali dobicku, zato me zanima kako bi podobno primerjali tale primer s 60K letnih prihodkov, ce bi si hotel to preracunati v mesecno placo?

velikBrokoli ::

Najboljsa primerjava je bruto bruto (strošek delodajalca) s prihodki spja.

60k je 5000 mesecno, kar pomeni, da je to priblizno 2600€ neto (brez dodatkov kot je malica in prevoz). Mesecne place redno zaposlitve ne moreš 100% točno izračunati, ker je odvisna od posameznika (davcne olajsave, delovna doba, otroci itd itd itd). Seveda pa je tukaj še obvezni regres in dodatki za raznorazne poklice... ampak načeloma si na zelo slabšem.

Okapi ::

opera2 je izjavil:

Torej, ce prav razumem, Mato pravi, da bo imel skoraj 60K letnega prihodka, kar se slisi veliko, celo obdavcen bo dodatno... ampak nakoncu po nekaj matematicne telovadbe nekako pride pa na 1.127EUR/mesec... kako gre to skupaj?

Teh 1127 EUR na mesec je fiktivni dobiček ("plača" espeja), ko od prihodkov odšteješ 80% normiranih stroškov. Dejansko pa večina nima 80% stroškov, ampak prej 10%, ali še manj (vsaj če ne šteješ "najema" domače pisarne in podobnih stroškov, ki jih imaš v bistvu tudi, če ne bi bil espe).

Za dejansko primerjavo med zaslužkom espeja in redno zaposlenega je pa treba upoštevati, da ima redno zaposlen plačane praznike, dopust, bolniške, regres... SP si mora vse to plačati sam sebi. Poleg tega pomembna razlika nastane, ko pride čas za penzijo. Espeji plačujejo običajno minimalne prispevke, kar pomeni tudi minimalno penzijo. Tako da takrat precej denarja, ki ga zaposleni ne dobi s plačo (ker gre za prispevke), dobi nazaj. Je pa to seveda odvisno tudi od tega, koliko časa dobivaš penzijo. Loterija.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Ales ::

opera2 je izjavil:

... Torej, ce prav razumem, Mato pravi, da bo imel skoraj 60K letnega prihodka, kar se slisi veliko, celo obdavcen bo dodatno... ampak nakoncu po nekaj matematicne telovadbe nekako pride pa na 1.127EUR/mesec... kako gre to skupaj?

1.127 EUR mesečno je izračunal kot osnovo za prispevke (pokojninske, zdravstvene), to niso dejanski prihodki.

Koliko je potem njegov mesecni dohodek? Oz. ce naredimo primerjavo z neko pogodbo o zaposlitvi, tam pac dobis mesecno placo, bruto oz. neto, in to je to, ni govora o nekih letnih prihodkih ali dobicku, zato me zanima kako bi podobno primerjali tale primer s 60K letnih prihodkov, ce bi si hotel to preracunati v mesecno placo?

Ne moreš kar direktno primerjati. Mislim, lahko, ampak bo narobe.

Na prihodke s.p.-ja je najbolje gledati kot na prihodke podjetja, d.o.o.-ja recimo.

Zdaj pa poglej, katere vse stroške ima še podjetje, preden lahko izplača plačo enemu zaposlenemu... Od dopusta in bolniške, preko osnovnih sredstev in amortizacije, mesečnih položnic... Vse to mora kriti tudi s.p.. Šele ko upoštevaš vse stroške, lahko vidiš, koliko ostane.

To se kar tako čez prst ne da, oz. boš dobil zelo okvirne približke. Najbolje je narediti izračun za vsak konkreten primer posebej.

Samo pomisli, kaj za s.p. pomeni bolniška... Nek zaposlen bo lepo dobil nadomestilo, s.p. pa da ne rečem kaj... in tako naprej. Veliko stvari je za upoštevati pri takem preračunu.

Mato989 ::

Predvidevam da to velja

torej če ima kolega letos 65.000 prometa in letos plačuje 629EUR prispevkov ter 333 akontacije

Bo drugo leto torej imel če prav razumem

10.000 (50k-80%) + 9.000 (15k-40%) + (12x629EUR) in nato odbijemo 25% = 1.640 cca * 0,382 in prideš na dobrih 640EUR

Pa je to pravilen izračun sem prav izračunal ali imam še kje kakšno napako? Ker računovodkinja mu pa naračuna skor 800 EUR (od kje ne razumem)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Tvoj izracun je pravilen, tudi jaz dobim tako cifro. Ne vem od kje njej 800€.

velikBrokoli je izjavil:

Tvoj izracun je pravilen, tudi jaz dobim tako cifro. Ne vem od kje njej 800€.

Edino da ne odbije 25% pol dobiš pa 845 cca :))

sendvič ::

zdravo imam apartma v Mostarju (BiH) , katero je zelo turistično mesto. Nekje 70€ na dan se kasira... A lahko ta prihodek dam na slovenski normiran s.p. al morem dol plačat davke?
Nimam bih državljanstva, rojen v sloveniji po mami slo.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: black ice ()

AtaŠtumf ::

Ko odpreš s.p. prvič dobiš neke ugodnosti, s tem, da se zmanjašajo prispevki prva leta, prvo leto 50%, drugo leto za 30%.

Ali se to v edavkih avtomatično obračuna in se po enem letu spremeni, ali moraš kaj sam narediti in sam računati to, ko vlagaš ta dokument?
#SlovenijaPrva #SLOVEenianLivesMatter #SlavaGasilcem

amacar ::

Ne rabiš sam vlagati, ti ga oni vložijo vsakega 10. v mesecu. In prispevki so že znižani, kasneje pa avtomatsko povišani, ko ugodnost poteče. Edino kar moraš "paziti" je, da to kar ti oni plačajo dodaš v skupno plačane prispevke v obrazcu DDD.

AtaŠtumf ::

amacar je izjavil:

Ne rabiš sam vlagati, ti ga oni vložijo vsakega 10. v mesecu. In prispevki so že znižani, kasneje pa avtomatsko povišani, ko ugodnost poteče. Edino kar moraš "paziti" je, da to kar ti oni plačajo dodaš v skupno plačane prispevke v obrazcu DDD.

Najlepša hvala za hiter odgovor!
#SlovenijaPrva #SLOVEenianLivesMatter #SlavaGasilcem

Pat_MaGroin ::

Vprašanje.

Letos sem prebil svoje letne prihodke za 40%. V 2024 vem, da tega ne bom dosegel.

Kdaj je smiselno oddat vlogo za nižje prispevke in akontacijo? Ob oddaji dohodnine ali ze prej?

https://x.com/vladars/status/1735274203...

Podjetja in samostojni podjetniki, ki bodo do konca leta 2023 nakazali donacijo za namen odprave posledic poplav na ta posebej oblikovan račun Republike Slovenije, bodo upravičeni do dodatnega znižanja davčne osnove za leto 2023.

Kok boste pa vi doniral? :D

estons ::

velikBrokoli je izjavil:

Podjetja in samostojni podjetniki, ki bodo do konca leta 2023 nakazali donacijo za namen odprave posledic poplav na ta posebej oblikovan račun Republike Slovenije, bodo upravičeni do dodatnega znižanja davčne osnove za leto 2023.

Kje je kaj informacij o tem? Al so se nalezli Janševega stila, ko se kar preko Twitterja, pardon, X-a, oblikuje državna politika?

(Odgovor: minimum, ki je še dovolj za maksimalni učinek. ;))

M-XXXX ::

V edavkih imam Odločba o odmeri davka od premoženja v znesku XXX. Kje lahko to odločbo vidim? Papirja ni prišlo nobenega, v edavkih pa tudi ne najdem dokumenta. Verjetno iščem narobe. Ima kdo kakšno idejo?
Lp Matej

Po pošti si dobil oz. dobiš (tam poleti enkrat). Kje se pa na edavkih najde pa ne vem, zanimivo, res ga ni :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

sandmat ::

matic492 je izjavil:

Po pošti si dobil oz. dobiš (tam poleti enkrat). Kje se pa na edavkih najde pa ne vem, zanimivo, res ga ni :D

Najdeš ga pod vročenimi dokumenti (če imaš elektronski prevzem). Je pa res, da je mala diplomska kako najt dejansko priponko znotraj obvestila ... :D

jeremenen ::

estons je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Kje je kaj informacij o tem? Al so se nalezli Janševega stila, ko se kar preko Twitterja, pardon, X-a, oblikuje državna politika?

(Odgovor: minimum, ki je še dovolj za maksimalni učinek. ;))

https://simic-partnerji.si/2023/12/15/d...

mat xxl ::

M-XXXX je izjavil:

V edavkih imam Odločba o odmeri davka od premoženja v znesku XXX. Kje lahko to odločbo vidim? Papirja ni prišlo nobenega, v edavkih pa tudi ne najdem dokumenta. Verjetno iščem narobe. Ima kdo kakšno idejo?
Lp Matej

Tudi mene to isto hebe ? Potem mi računovodkinja, ki ima pooblastila pogleda in pošlje.

So pa letos, kar v 3 dni nabili ta davek veliko osebam neupravičeno. Celo mojemu očetu, ki ima eno samo malo nepremičnino in tam stalno bivališče + začasno v domu starostnikov in oni trdijo, da mora plačevati, ker boiva v domu starostnikov ..... Smo se pritožili.....

sandmat je izjavil:

matic492 je izjavil:

Najdeš ga pod vročenimi dokumenti (če imaš elektronski prevzem). Je pa res, da je mala diplomska kako najt dejansko priponko znotraj obvestila ... :D

Ne najdem hudiča...

Mi mora izračun občina poslati, oziroma kdo to sploh ureja?

srus ::

M-XXXX je izjavil:

sandmat je izjavil:

matic492 je izjavil:

Ne najdem hudiča...

Mi mora izračun občina poslati, oziroma kdo to sploh ureja?

Teh dokumentov, namenjenih fizični osebi, v edavkih ne vidiš, če imaš nastavljenega zavezanca na s.p.. Tako, da moraš najprej v edavkih zamenjati zavezanca - zastopanje sebe kot fizične osebe. Potem klikneš na Prejeti dokumenti in se ti mora odpreti lista z odločbami o davku na premoženje in NUSZ. Klikneš na številko v koloni Številka na to gumb Prenos dokumenta. Odpre se ti pdf dokument. So pa ti pdf-ji preko edavkov dosegljivi le šest mesecev, tako da si ga moraš takoj shraniti, ko dobiš obvestilo.

Z občino ne urejaš nič, obrni se na svoj finančni urad.

Super in hvala, našel odločbo pri fizični osebi in ne SP-ju. Saj je ubistvu logično ampak niti pomislil nisem na to...

Kje je najvišji kredit za normirance v SLO trenutno? Oz kje najbolj ugodno gledajo? NLB? Lahko kdo napiše pogoje, dejansko se kolegica zanima ki trdi da na NKBM ne dobi kredita za 36k normiranca na leto prihodkov.

Na banke bo treba mal poklicat, pa bo. Po mojih izkušnjah DH, NLB, Gorenjska banka, Unicredit (ce imas vsaj 2 leti odprt sp).

velikBrokoli je izjavil:

Na banke bo treba mal poklicat, pa bo. Po mojih izkušnjah DH, NLB, Gorenjska banka, Unicredit (ce imas vsaj 2 leti odprt sp).

Na NKBM so ji baje izračunali da lahko dobi 15k kredita xD mogoče je problem v tem ker bo imela 2 leti komaj februarja in še nima 2 leti odprt sp :))

Ma ene banke so totalno neprijazne do normirancev, ker nepravilno racunajo kreditno sposobnost. Po mojih izkušnjah se je za izogibati SKB, NKBM in DBS, ker so nesposobni.

Semi problematični sta bili Unicredit (nujno 2 leti odprt sp) in Sparkasse (nujno vsaj enoletni obračun, ki traja od 1. januarja do konca leta, jaz sem imel od 8. januarja do konca leta in ni šlo :)).

Addiko nima stanovanjskih kreditov, LON pa ne sprejema novih komitentov (brez tega ne dobiš kredita, je pa lahko zanimivo, če imaš tam odprt račun).

Vse banke zahtevajo vsaj 1 letni obračun dohodnine, brez tega preprosto ne gre. Najboljše rezultate sem osebno dobil (od najboljše do najmanj optimalne) pri:
- NLB
- BKS
- Gorenjska banka
- Delavska hranilnica
- Intesa San Paolo

Potem je pa tudi odvisno koliko kompliciraš oz. zakaj točno ga rabiš. Jaz sem ga potreboval za parcelo in montažno hišo, zato je 90% bank preprosto odpadlo, ker ne ponujajo enega kredita za komplet, ampak samo za parcelo posebej, potem pa čakaš na pravnomočno gradbeno dovoljenje, da dobiš še en nov kredit. NLB je bila edina, ki mi je ponudila en kredit za oboje, zato sem izbral njih.

Naj omenim, da sem se o tem zanimal pred približno 10 meseci, morda se je med tem že kaj spremenilo, ampak dvomim.

Zgodovina sprememb…

Super info... Če ni skrivnost Brokoli, koliko so ti naračunali sposobnosti?

Imel sem samo en letni obračun, za 150k prihodkov so mi naračunali mesečni maksimum:
- NLB: 4k+
- BKS: 4500e
- Gorenjska banka: niso mi dali max kreditne sposobnosti, le povedali so, da bi brez problema odobrili 300k kredita
- SKB: max 300e na mesec :)) na 30 let bi mi dali 95k kredita ;((
- DH: 2900e
- NKBM: 300k bi odobrili, vendar so pri vseh stvareh komplicirali, pa sem zato zaključil
- Intesa San Paolo: 2900e
- LON: 300k bi odobrili, ampak niso sprejemali novih komitentov

Kanban ::

Mato989 je izjavil:

Kje je najvišji kredit za normirance v SLO trenutno? Oz kje najbolj ugodno gledajo? NLB? Lahko kdo napiše pogoje, dejansko se kolegica zanima ki trdi da na NKBM ne dobi kredita za 36k normiranca na leto prihodkov.

36k je zelo malo. Če bi bila zaposlena bi bilo to cca 1600 neto, torej za max 800eur obroka. Pa ni, je precej bolj rizkantna.

Brokoli, kdaj si spraševal za kredite in kakšne obresti so ti ponujali?

Kredit sem potem sklenil v juniju, dobil sem ponudbe od 3.8-4% OM za 20 let fiksne, 270k kredita.

Kanban je izjavil:

Mato989 je izjavil:

36k je zelo malo. Če bi bila zaposlena bi bilo to cca 1600 neto, torej za max 800eur obroka. Pa ni, je precej bolj rizkantna.

Brokoli, kdaj si spraševal za kredite in kakšne obresti so ti ponujali?

Saj 800 ali 700 obroka je ogromno za njo sem ji napisal, naj spoka v nlb in bks...

Z 36k letno ji ostane na mesec cca 2.4k neto na normirancu tak da 15k kredita na nkbm je kr smesna cifra

delavec44 ::

Bi lahko za kredite naredili fork.

Burekić ::

velikBrokoli je izjavil:

Kredit sem potem sklenil v juniju, dobil sem ponudbe od 3.8-4% OM za 20 let fiksne, 270k kredita.

bravo. pravi debilček si. Sej veš da pri podjetjih en dan si gor en dan dol. Lepo si se zapufal za cel lajf

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Okapi ()

Moe_Lester ::

Zapufal se je za 2 letni neto prihodek. Če je s tem denarjem kupil nepremičnino se je verjetno bolj splačalo vzeti kredit in kupiti takoj kot našparati gotovino in čakati, da cene še bolj zrastejo.

Moe_Lester je izjavil:

Zapufal se je za 2 letni neto prihodek. Če je s tem denarjem kupil nepremičnino se je verjetno bolj splačalo vzeti kredit in kupiti takoj kot našparati gotovino in čakati, da cene še bolj zrastejo.

No ja, če res toliko zasluži, bi 3 leta intenzivno varčeval in mu posojilia sploh ne bi bilo treba vzeti. Oziroma bi s prihrankom enega leta kupil manjšo nepremičnino (da se znebi plačevanja najemnine), čez recimo 5 let bi pa udobno prihranil za nakup večje, staro pa prodal, z malo sreče celo z dobičkom.

martincek1 ::

Pri 150k (maksimum) na normiranca je neto cca 100k. Če ni zapravljiv mu lih neki hudga ne bo. Otroci pa mislim da v teh 5 letih ne bodo ostali enako veliki.

Zgodovina sprememb…

Okapi je izjavil:

No ja, če res toliko zasluži, bi 3 leta intenzivno varčeval in mu posojilia sploh ne bi bilo treba vzeti. Oziroma bi s prihrankom enega leta kupil manjšo nepremičnino (da se znebi plačevanja najemnine), čez recimo 5 let bi pa udobno prihranil za nakup večje, staro pa prodal, z malo sreče celo z dobičkom.

Kaj ti misliš da če služiš 8-10k na mesec, da uspeš prišparat 80%? Redki so takšni :D Lifestyle inflation.

Jaz se držim nazaj da prišparam/investiram vsaj 3-5 jurje vsak mesec, pa še to je treba bit pozoren, ampak sem dokaj impulzivna oseba, mogoče je komu drugemu lažje.

Zgodovina sprememb…

Posojilo ni najbolj ekonomično, je pa najbolj učinkovit način "varčevanja". Vse je pa bolje kot metati stran denar za najemnino.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Točno to, zato sem pa kupil 2 stanovanja, ker me forsira v odplačevanje kredita.

Pa tudi pri 150k na normiranca si dolžan dražvi 3-4 jurje prispevki + akontacija vsak mesec.. rezervni sklad za 3 mesece je hitro 20+ jurjev še z porabo in kreditom. Ne moreš kar vse vržt v nepremičnino.

Zgodovina sprememb…

Moe_Lester ::

Okapi, lahko pa danes vzameš relativno ugoden kredit. Nepremičnino imaš takoj. V zadnjem letu so se cene nepremičnin dvignile za 7,4% kredit je 4%. Rast vrednosti nepremičnin je zadnjih 10 let bila vedno precej višja od obresti.

S čakanjem dejansko izgubljaš denar.

Okapi je izjavil:

Moe_Lester je izjavil:

To je dokaj neumni predlog (IMO) ker zdaj je dobil (predvidevam) nepremičnino ki jo želi čez 3 leta lahko da ne bi bilo nič kar bi hotel imeti...

Tole bo odplačal v 4 letih pa je... al pa 5...

Kredit ni tak bavbav kot si povprečen Slovenec misli. Lahko bi čakal še 3 leta, da bi zadevo skeširal, medtem pa plačeval najemnino in gledal cene nepremičnin, kako rastejo.. na koncu bi bil verjetno na istem, le s familijo bi se dlje časa gužval v majhnem stanovanju.

1600eur mesečnega obroka kredita na mesec predstavlja malce manj kot 20% mojih neto prihodkov, bom preživel.

Zgodovina sprememb…

David4747 ::

Hitro vprasanje - v januarju bom izdal racune, od katerih se bo delez nanasal na delo/storitve opravljene v decembru, delez pa na najemnino za tekoci mesec, torej januar. Kako jih knjizim, vse sele ko oddam za racune za leto 2024 naslednje leto, ali pa tiste ki se nanasajo na storitve iz 2023 vseeno v letosnjem sveznju racunov?

LapD ::

Če bodo ločeni računi, boš tiste ki se nanašajo na opravljene storitve v decembru oddal v poročilo za leto 2023, tiste ki se nanašajo na storitve v januarju pa boš oddal leta 25 v poročilo za leto 2024. Če bi šlo samo za en račun kjer se je storitev začela decembra in končala januarja, bi ta račun prav tako oddal v poročilo za leto 2024.
web&motion designer

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LapD ()

bigruno ::

Prošnja za znižanje prispevkov.

Morda kdo ve, kaj se zgodi, če za leto 2024 oddam zahtevek za 20% znižanje prispevkov zaradi pričakovanega znižanja prometa in potem zaprem s.p.?
Nisem prepričan ali bom imel res znižan promet, ampak ker v 2025 nameravam zapreti s.p. in odpreti d.o.o., sem razmišljal, da v vsakem primeru ni razlike.

bigruno je izjavil:

Morda kdo ve, kaj se zgodi, če za leto 2024 oddam zahtevek za 20% znižanje prispevkov zaradi pričakovanega znižanja prometa in potem zaprem s.p.?
Nisem prepričan ali bom imel res znižan promet, ampak ker v 2025 nameravam zapreti s.p. in odpreti d.o.o., sem razmišljal, da v vsakem primeru ni razlike.

Tole je dobro vprašanje :D Ker kazni potem ne morš dobit za naprej :))

bigruno ::

Mato989 je izjavil:

bigruno je izjavil:

Tole je dobro vprašanje :D Ker kazni potem ne morš dobit za naprej :))

______

Če zavarovalna osnova, ugotovljena na podlagi dejanskega dobička za to leto, za več kot 20 odstotkov preseže znižano zavarovalno osnovo, od katere so se plačevali prispevki, se v naslednjem obdobju prispevki plačujejo od zavarovalne osnove, določene na podlagi dejansko ugotovljenega dobička, povečane za 20 odstotkov. Tako povišane osnove zavarovanec ne more znižati, vse dokler se zavarovalna osnova ne določi na novo.

____

Potemtakem si jaz interpretiram, da si lahko odbijem zavarovalno osnovo za 20% brez tveganja, če v 2025 odprem d.o.o.?
««
167 / 259
»»