Forum » Loža » Obresti - odpravnina
Obresti - odpravnina
luksorzi ::
Ko mi je marca letos potekla pogodba za določen čas, nisem vedel, da mi pripada odpravnina. No, zdaj to vem in agenciji pišem "zahtevek" za izplačilo le te.
Ta agencija ima zakonodajo verjetno v malem prstu in so po vsej verjetnosti vedeli, da so mi jo dolžni plačati. Zato me pa zdaj zanima, če jim lahko iz principa "pribijem" še zamudne obresti (po izračunu 12€ ).
Ta agencija ima zakonodajo verjetno v malem prstu in so po vsej verjetnosti vedeli, da so mi jo dolžni plačati. Zato me pa zdaj zanima, če jim lahko iz principa "pribijem" še zamudne obresti (po izračunu 12€ ).
Ziga Dolhar ::
Načeloma* da.
* Dokončno pa ni mogoče reči, brez da bi človek vedel, za kakšno 'agencijo' je šlo, za katero dejavnost, zasebni/javni sektor, in kaj določata pogodba o zaposlitvi / kolektivna pogodba.
* Dokončno pa ni mogoče reči, brez da bi človek vedel, za kakšno 'agencijo' je šlo, za katero dejavnost, zasebni/javni sektor, in kaj določata pogodba o zaposlitvi / kolektivna pogodba.
https://dolhar.si/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ziga Dolhar ()
luksorzi ::
Zaposlitvena agencija, sektor je zasebni, dejavnost pa avtomobilska industrija. V pogodbi, ki jo berem pa ni nobenega določila, ki bi lahko vplival na obresti ali odpravnino sploh.
Bom kar zahteval še obresti, pa naj sami ugotavljajo, če so mi jo dolžni ali ne.
Bom kar zahteval še obresti, pa naj sami ugotavljajo, če so mi jo dolžni ali ne.
MadMicka ::
V bistvu, če ti pripada odpravnina po ZDR-1, potem ti pripadajo ti zamudne obresti. Pa še PTT stroške jim zaračuni
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izredna odpoved iz strani delavcaOddelek: Loža | 7020 (3944) | jocko |
» | OdpravninaOddelek: Loža | 6793 (3471) | MadMicka |
» | ZDR - Odpravnina pri poskusnem deluOddelek: Loža | 2597 (2284) | lukaz |
» | Ne izplačevanje plač/regresaOddelek: Loža | 1363 (1060) | MadMicka |
» | Kaj če ''tolčem plave'' (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21437 (19115) | Invictus |