» »

CFileDIalog

CFileDIalog

Imortales ::

Oj!
V MFC aplikaciji odpiram večje število datotek naenkrat. Za to uporabljam CFileDialog. Problem je v tem da ko se datoteke izberejo, bi moral poznati njihovo število. Zdaj pa me zanima če je ta podatek kje podan, al jih bo treba it štet.
To sporočilo se bo samo uničilo čez 5 sekund.

buba švabe ::

Pa kaj ti je problem štet? Ko parsaš tisti string, kjer so imena izbranih datotek, samo povečuješ en števec, dokler ne prideš do NULL, pa je. Sicer pa, če maš nalaganje že narejeno, potem verjetno vstavljaš imena datotek v nek seznam oz CListCtrl ali kaj podobnega, ta ma pa ziher kako size() ali podobno funkcijo...
če hočeš razumet rekurzijo, moraš najprej razumet rekurzijo

Imortales ::

Ja že. Finta je da ne uporabljam CLista, ampak sem si sam en seznamčič napravo. In ko se fajli izberejo moram rezervirat dovolj pomnilnika (vsi fajli so isto veliki). Zaj sem tak napravo to s štetjem samo se mi glupo zdi, da najprej grem v zanki fajle štet enega za drugim, pol pa v praktično isti zanki še čitat fajle.
To sporočilo se bo samo uničilo čez 5 sekund.

buba švabe ::

Je, če si seznam naredo, zakaj pa potem moraš rezervirati pomnilnik vnaprej? Saj je fora seznama ja v tem, da lahko po želji (dinamično) dodajaš in brišeš elemente...
če hočeš razumet rekurzijo, moraš najprej razumet rekurzijo

d-mon ::

int nCount = 0;
CFileDialog dlg;

//potem ko imas ze selektirane fajle. V nCount je stevilo fajlov, ki so bili izbrani. dlg.GetNextPathName(pos) ti pa vrne CString path name do fajla trenutno v obdelavi.

POSITION pos = dlg.GetStartPosition();
while (pos != NULL)
{
dlg.GetNextPathName(pos);
nCount++;
}
[D-mon]

Imortales ::

Ja tak sem napravo. Zanimalo me je samo če je kaki bolj eleganten postopek. Hvala vseeno.
To sporočilo se bo samo uničilo čez 5 sekund.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Python - pomoč (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programiranje
10315562 (6310) black ice
»

c# tiho tiskanje slik.

Oddelek: Programiranje
101570 (1241) OmegaM
»

[Visual C#] "Format" shranjevanja?

Oddelek: Programiranje
10792 (577) c0dehunter
»

[C++ Visual Studio] kako narisati krog?

Oddelek: Programiranje
141258 (1025) c0dehunter
»

[c++]iskalnik po bazi podatkov

Oddelek: Programiranje
12817 (717) Gundolf

Več podobnih tem