» »

Termalno lepilo - kako se odstrani prilepljen cooler

Termalno lepilo - kako se odstrani prilepljen cooler

Tarzan ::

Zanima me, kako naj na southbridge od nForce 2 plate (Abit NF7-S v2.0) nalimam cooler. Nabavil sem hladilnik za northbridge in zraven dobil tudi dve "injekciji", v katerih je dvokomponentno T. prevodno lepilo.

Zdaj pa me zanima, ali se da to reč dobiti v primeru crka plate dol, da lahko normalno uveljavljam garancijo?

Pa še nekaj ugotovil sem, da se mi southbridge segreva tako močno, da ne morem držati gor prsta niti 2 sekunde (pa sem precej neobčutljiv na bolečino). Opazil sem, da se pri 213MHz začne dogajati, da mi crkne USB miš, čeprav sistem še vedno gura, Prime ne javlja napak, Winamp veselo gode in tako naprej. Ali je mogoče to posledica pregrevanja SB? Ali je mogoče, da so takrat voltaže že tako visoke, da jih plata ne dohaja? (Vcpu=2.1V; Vdd=1.7V; Vddr= 2.8V) Pomoje nebi smelo bit problemov z voltažo, ker na mosfete direktno pihlja en Zalmanov ventilator.

hvala

kuglvinkl ::

Garancija gre pa pa, če ti ne uspe odlotat dol HS.

Tip na sliki je naredil isto kot jaz:




Kot vidiš, gre za Sunona 40×40×20mm (1k SIT). Čeprav zgleda Zalman specifično in se ti morda ponuja misel, da gor ne moreš dat Fana, temu ni tako. Lepo vzemeš vijake (M4), ki ji rabiš za pritrditev vent. na ohišje in pritrdiš gor Fan.


Glede SB. Sam sem dal gor Hs od Abitkove KT7E. So ravno dovolj nizka, da ne ovirajo dolgih PCI kart. Če te to ne moti, flikni gor HS, ki je bil na NB. IMO bi lahko dal gor celo Abitov original vent., pa bi bilo še vedno niže kot pa PCI slot. Smao i je odletel, tako nizke pa v prodaji še nisem zasledil. Se bom razgledal.
Your focus determines your reallity

kuglvinkl ::

A, šele zdele vidm, da hočeš ti poštimat SB.

Jah, naredi isto. :) Samo pazi na dolge PCI karte.
Your focus determines your reallity

BigWhale ::

Termalno lepilo? ;> A je iz Radencev?

:P

Tarzan ::

Točno ta Zalmanov produkt sem nabavil. Problema s PCI karticami ni, ker ima plata vse najnujnejše že gor, tako da tista dva slota ponucam za USB priključke;) .

Imam Arctic Silver 3 pasto tudi, ampak imam slabe izkušnje z leplenjem z sekundnim lepilom, ker nisem sekundnega spravit dol. Šele s praskanjem in drgnjenjem mi je nekako uspelo:| .
SB okoli nima nobenih lukenj (na mojo veliko žalost), tako kot jih imajo Epoxove plate, zato bo treba lepit, vprašanje je samo s čim, da bom lahko enostavno odstranil hladilnik v primeru uveljavljanja garancije. Tisti "čigumiji", ki so na Abitovih platah pod NB, imajo lastnost, da se zmehčajo pri visoki temperaturi, ali ima tale Zalmanova "svinjarija" tudi tako lastnost? Pomojem ne:'( .

Niso samo v Radencih termalni vrelci ;)

frenk ::

jest sm tko naredu(nbridge) da sm dou po vogalih termalno lepilo, usred pa arctic silver III in pomoje je tko dost laži odstrant heatsink kot pa če je cel zaliman...pomoje se da tud ta lim dol pr nizkih temperaturah:\

njok ::

V eni temi je nekdo omenil (mislim da vasko), naj se med lepilo zamesa termalno pasto, zaradi lazjega odstranjevanja. Jaz sem zamesal 1:1, drzi dobro, glede odstranjevanja pa ne vem se. :D

frenk ::

njok:tist je blo rečen za sekundno lepilo pomoje...jest mam pa termalno lepilo, ki bi ga pa bl težko zmešou ker je v dveh injekcijah in k to zmešaš že deluje kot lim

frenk ::

pa še ni ga tolk da bi ga loh mašou

njok ::

frenk: ne, ne - jaz sem zmesal termalno lepilo skupaj z srebrno termalno pasto. 2 komponenti + pasta. Ne vem pa, ce kaj pomaga pri odstranjevanju. Povem kmalu. :)

Fury ::

na vsak nacin boste lepilo drgnili dol pa ce se na glavo postavte.. razn ce bo kksno vakuumsko lepilo k ne bo prevec drzalo :P

njok ::

Fury: jaz sem mislil predvsem na lazje odstranjevanje hladilnika, ne lepila. :)

Fury ::

sej jest sem unmu napisu.. ke reku da je sekundga komi dol spravu.. ta gre lih najlazji dol :) k je lepo lomljiv :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izkusnje z zalmanovim termalnim lepilom

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
101316 (1108) ali3n
»

Abit nf7-s -Gretje south bridge

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
221348 (1016) Grimlord
»

Zalman ZM-NB47J na southbridge?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
61128 (967) Alexius Heristalski
»

S čim prilepit rebra? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
505504 (4631) sharp
»

Arctic Silver/Alumina? WTF?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
81240 (959) CIrCAcevl

Več podobnih tem