» »

nekaj je očitno crknilo

nekaj je očitno crknilo

YdoIPonU ::

Lp vsem!

Pred neki cajta mi je zamrznil računalnik v windowsih. Od takrat naprej se dogajajo čudne stvari oz. mislim, da je crknil en del.
Sedaj mi računalnik crkuje v roku 10 minut od tega ko vstopi v windowse. Ponavadi najprej crkne, če zaženem kakšen program, kot je recimo Chrome in odpiram strani. Blue screen in krepne ded. Fora pa je, da mi potem ko se spet zažene, še v bootu, sploh ramov več ne prikaže. Sploh jih ne prešteje. In v bistvu sploh ne rabim it v windowse, pač pa samo restartam parkrat kompjuter še preden gre v windowse in po parih restartih mi ne pokaže rama, pač pa napiše mmmmmmmmmmmm al pa kej podobnega..torej do prikaza diskov in štetja rama sploh ne pride..potem je treba komp ugasnat, počakat par minut, nakar lahko spet grem v windowse. Sprobam sem že vse možno....odklopil sem matično z ohišja, nanj priklopil samo rame, grafično in monitor in je isti drek. Dal sem drugo grafično (sem mislu da je grafa mogoče, ker ma 90 stopinj (ne vem zakaj)) isto sranje.....rame sem dal v vsak slot posebej....isto. Zamenjal sem procesor, izklopil diske, isto...fora pa je tudi, da če imam 2 rama noter, mi sploh noče v windowse it. Do ikone za windowse 7 pride, potem pa ne zloada in lahko restartam. Če je samo 1 ram noter, pa gre. Torej sedaj imam samo 1 ram, ker z dvema ne dela....nobeden pa ni pokvarjen. Piska tudi nč ne nikoli.
Torej js predvidevam da je šla matična, flasnu sem tud bios, ali pa oba rama ddr2 in se vrtim v začaranem krogu s temi rami...
Ali ima še kdo kakšno zamisel kaj bi lahko sprobal oz. kako bi lahko stestiral če je šla matična ali pa rami...fora je, da nadomestne opreme ne dobim, drugače bi sam stestiru....Hvala za pomoč!
  • spremenil: YdoIPonU ()

Mare2 ::

Koliko star HP imaš?
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

YdoIPonU ::

Ka to misliš kompjuter? Ene 8 let....biostarjova plata P35D2-A7, E8400 procesor dvojedrni-

Han ::

Skoraj zagotovo so na plati posušeni (napihnjeni) kondenzatorji. Pa v napajalniku verjetno tudi...

YdoIPonU ::

Napajalnik sem zamenju 2 leti nazaj, ker je star crknu...

AC_DC ::

S katerim ?

YdoIPonU ::

sl-700 power supply

 fotka

fotka



A je možn tud da bi napajalnik šou al kako? So podobni simptomi?

DarwiN ::

Inter-tech so eni najslabših napajalnikov... Še LC je Meka proti Inter-techu. :) Si boš moral nekje izposodit nadomestnega in testirat.. Drgač je najbrž šla plošča ali freak coincidence CPU..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

YdoIPonU ::

Evo sem sprobu en drug napajalnik in je isto sranje. Sicer je res samo 430 W ampak simptomi so isti. Torej lahko kr novo plato nabavm al je še kak trik možn?

solatko ::

Zanič kondenzatorji.
Delo krepa človeka

dvihtelic ::

Tudi jaz mislim da so kondenzatorji fuč, tko da ali jih zamenjati ali novo plato

YdoIPonU ::

Enga sem odkril sedaj da je hin. Lepo napihjen, ostali zgledajo kul. Sem navabu novga, zdej pa lotanje in upam da bo potem ql :)
Hvala vsem!

solatko ::

Zamenjaj vse enakovredne v okolici, z menjavo samo enega, boš povzročil hitro sesutje ostalih, ki zaenkrat še izgledajo v redu - 4-5 kondenzatorjev - cca 0,50€, ploščo boš tako imel že dol.
Dobro poglej še ostale.
Delo krepa človeka

YdoIPonU ::

Ah, ko sem plato dol devu, sem opazu, da je še en čip skurl zravn kondenzatorja, tak da kljub menjavi kondiča, ne dela kot bi moral. Bo treba novo nabavt ni kej več. Tnx za pomoč vsem!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gaming računalnik

Oddelek: Kaj kupiti
121937 (1548) Glugy
»

Zmrzovanje, popačen zvok

Oddelek: Pomoč in nasveti
7906 (788) LeXani
»

Windows 8.1 boot problemi ,error-ji ,reseti

Oddelek: Pomoč in nasveti
171172 (894) Nemixxx
»

Poceni napajalniki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
14333952 (31490) filip007
»

Črn zaslon ob vklopu. :S

Oddelek: Pomoč in nasveti
61392 (1244) solatko

Več podobnih tem