» »

Izpiti iz ljudske univerze veljajo v tujini ali ne?

Izpiti iz ljudske univerze veljajo v tujini ali ne?

BorutO ::

Mam velike probleme s podjetji ... Hočeš menjati službo, greš na razgovor, pa ti tam rečejo, da izpit, ki sem ga delal na ljudski univerzi NE velja ... In ker se tam nočem kregati z delodajalcem, če ima prav ali ne, ker sam očitno več res ne vem če je res tako ali ne, sem raje tiho, samo da dobim šiht. Problem je, da mi sta to že dve firmi rekli, da izpiti, ki sem jih delal za težko gradbeno mehanizacijo (bager, buldožer itd) ne veljajo v tujini, enako izpit za viličarja, ne veljajo v tujini. Enako je tudi ta firma mnenja, pri kateri delam. Sem poklical na ljudsko univerzo, kjer so mi rekli, da zagotovo velja v tujini. Zdaj pa več res ne vem kdo ima prav in kdo ne. Kam se naj obrnem, da lahko delodajalcu dokažem, da se moti, če izvem, da zagotovo velja?

Čemu sem potem 200 ur praktičnega dela, ki sem jih imel za viličarja in TGM skupaj? So takrat na ljudski univerzi norčevali iz mene in mojega prostega časa ali kako? Sem denar vrgel za brezveze stran?

SaXsIm ::

A se ne vpiše izpit za TGM v vozniško? A vozniška potem ne velja?
SaXsIm

A veš pri čem je problem pri TGMju? če boš kdaj pogledal na ostale vozniške, boš videl, da ima to marsikdo že avtomatsko vpisano v vozniško. Zdaj ne vem pri katerem izpitu so to dobili. Moj ata, na primer, ni nikoli delal izpit za TGM, enako mama, pa imata oba na vozniški prikazano, da ga imata. Tako, da mislim, da je ta gratis izpit verjetno iz časov, ko so delali izpit za traktor? V glavnem, so podjetja oz. gradbena podjetja, kjer zahtevajo prav potrdilo, o opravljenem izpitu za TGM in viličarja. jim pokažem od ljudske univerze, pa me zavrnejo, češ, da to ne velja.

Čemu pri pisdi materni pa pol velja izpit za avtobus, tovornjak, poklic/izobrazbo, ki so narejeni na ljudski univerzi, ta dva izpita pa naenkrat ne veljata?

SaXsIm ::

Pomojem bo najbolje, da preveriš pri LU, na kateri si izpite opravljal. Naj ti pokažejo akreditacijo za izvajanje programa, kdo jo je izdal, pa naj ti magari pripravijo še nek dopis z obrazložitvijo.
SaXsIm

Ok, bom poklical tja.

St235 ::

BorutO je izjavil:

A veš pri čem je problem pri TGMju? če boš kdaj pogledal na ostale vozniške, boš videl, da ima to marsikdo že avtomatsko vpisano v vozniško. Zdaj ne vem pri katerem izpitu so to dobili. Moj ata, na primer, ni nikoli delal izpit za TGM, enako mama, pa imata oba na vozniški prikazano, da ga imata. Tako, da mislim, da je ta gratis izpit verjetno iz časov, ko so delali izpit za traktor? V glavnem, so podjetja oz. gradbena podjetja, kjer zahtevajo prav potrdilo, o opravljenem izpitu za TGM in viličarja. jim pokažem od ljudske univerze, pa me zavrnejo, češ, da to ne velja.

Čemu pri pisdi materni pa pol velja izpit za avtobus, tovornjak, poklic/izobrazbo, ki so narejeni na ljudski univerzi, ta dva izpita pa naenkrat ne veljata?

Mešate hruške in jabolka. Vozniški izpit (nekoč roza knjižica) ti dovoljuje VOZIT delovne stroje, kar pa nikakor ni isto kot z temi stroji DELAT. Zato imamo vsi skupaj z B vpisane tudi ostale kategorije (recimo G - delovni stroji).

Potrdila o katerih je tu govora pa veljajo za delo s temi stroji. Tukaj pa je stvar države, v kateri boš delo opravljal, da predpiše kakšno dovoljenje rabiš oziroma kaj priznajo. Za Avstrijo, če se ne motim, ne velja v Sloveniji pridobljen izpit za upravljanje (kar ni isto kot vožnja) TGM in viličarjev in moraš naredit avstrijskega.

d4vid ::

Torej lahko traktor - brez prikljuckov, vozim brez problema ce imam izpit za avto?
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

St235 ::

Voziš lahko tiste kategorije, ki imaš vpisane v vozniški izpit.

Za traktor rabiš F, za gradbene stroje G in za avto B.

To je taka bedarija, da kar glava peče. Če je izpit, je izpit, in če velja v eni državi, bi mogel veljati v drugi državi. Kot da bi poklicno izobrazbo naredil na ljudski univerzi, šel delat v tujino, pa ti tam poklica pač ne bi priznali, ker je očitno nekaj narejeno preko ljudske univerze kar nekaj. Če z izpitom, narejenim na ljudski univerzi, lahko voziš avtobus po celi evropi, isto tovornjaka, zakaj ne moreš viličarja, in ostalih gradbenih strojev, saj vsak normalen človek ve, da si to plačal, da si imel teoretičen in praktičen del itd. Tu je vse mimo nareto.

Preden sem se prijavil za oba izpita na ljudski univerzi, so mi trdili, da izpiti veljajo v tujini, zato sem tudi delal ta dva izpita ... še danes mi tam trdijo, da v tujini velja, med tem, ko mi na razgovorih ti dve potrdili nazaj mečejo. Za popizdit je.

mlamat ::

Na strani WIFI Steiermark imaš formular, s katerim lahko naš izpit nostrificiraš v Avstriji. Strošek naj bi bil okoli 100EUR.

Jaz sicer s tem nimam izkušenj, bi me pa zanimalo, kako bo tebi uspelo, zato te prosim če nam sporočiš rezultat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mlamat ()

Joze_K ::

mah iz izkušenj,... še opravljena srednja šola in pridobljena izobrazba, ter hvaljenje šole, da ima mednarodni certifikat ne pomeni nič v AT niti DE (konkretno srednja medicinska)... je potrebno delat nostrifikacijo v AT, v NE celo opravljati dodatne izpite...

... kaj šele tečaj na ljudski univerzi

Invictus ::

Mednarodnih certifikatov je cela vrsta.

Oni imajo najbrž tistega, ki je najcenejši.

Kar pomeni da je to najbrž certifikat kakega obskurnega inštituta.

Folk pa pol pizdi, ker niti ne preveri kak certifikat šola v resnici ima.

Podeljevanje certifikatov je prav dobičkonosna industrija ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izpit za voditelja čolna (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12632070 (18533) Invictus
»

Odvzem vozniškega dovoljenja (strani: 1 2 )

9632665 (23292) St235
»

Poklicna matura 2013 (ekonomsko komericalni tehnik)

Oddelek: Šola
114136 (3987) Kurzweil
»

Vozniški izpit

167296 (5379) slolider
»

Izpit za voditelja čolna

175097 (4857) madmitch

Več podobnih tem