» »

Samsung A5 vs ...

Samsung A5 vs ...

AmaranthK ::

Živjo! Zanima me, če ima kdo Samsung A5 in kakšni so vtisi oziroma izkušnje. Spremenila bom namreč paket pri svojemu operaterju in zraven mislim vzeti še telefon. Sicer me je najbolj vleklo k LG G3, vendar ga pri operaterju umikajo iz prodaje, zdaj gledam Samsung A5, ker sta istega cenovnega ranga mesečno. Prav tako sem gledala HTC 820 vendar je za moje pojme malo prevelik.

Zstiller ::

Cel kovinski zgleda zelo premium to je pa tud bolj kot ne vse. Kamera je spodobna, zaslon je bolj bogi baterija pa drži ok okoli dva dneva, procesor je tak tak ni neki višek zmogljivosti. Nevem kake imajo ceni pri simobilu sam LG G3 je flagship in je še zdaj cena okoli 580€ medtem ko je Samsung A5 bolj nizkocenovni-srednji razred in pride okoli 300€. Če iščeš manji telefon si poglej Sony Xperia Z3 Compact ta je bolj v rangu lg kot A5.

Izaso ::

LG G3 je soliden telefon z dobro kamero. Moje izkušnje z njim so bile, da je vedno tekoče delal, ni bilo nobenih štekanj ali nepotrebnih popravil.

AmaranthK ::

LG G3 je bil pri Simobilu (je) 12 € na mesec, če se vežeš za 2 leti, meni so specifikacije top, ampak so napisali, da se umika iz prodaje in da niti ne pošiljajo pooblaščenim prodajalcem, v tem primeru na Goriški konec..do Ljubljane pa ne grem glih. Samsung A5 ima enako ceno (12 € na mesec za 2 leti). Jaz bi z veseljem vzela G3 vendar ga ne morem naročit..

Zstiller ::

Vprašaj če bi ga poslali iz drugih koncev Slo. v prodajalno v tvojem kraju.

AmaranthK ::

Ne, sej to je..sem jim poslala in so napisali, da če imajo omejene zaloge, ne pošiljajo drugam, sploh, če ima kdo že rezervirano in ne vem kaj, pa da tako ali tako ne pošiljajo na pooblaščene prodajalce ampak samo simobilove centre..v Gorici pa ni centra.

jnovak ::

Pomoje je problem, da Simobil lahko pošilja samo med svojimi centri, ne pa do drugih "pooblaščenih prodajalcev".

Glede samih telefonov ... ne gledati Simobilovih cen (npr. Sony Z3 Compact je bil pol leta nazaj (!) 10 EUR na mesec, nato so ga pa potražili na 14 EUR/mesec), ker ne odražajo prave vrednosti naprave.

Relevantna je kakovost (in všečnost) mobilnika.
A5 je precej počasnejši od G3, pa kamero ima tudi slabšo. Kako ti je všeč dodaten software, ki ga Samsung oz. LG naložita ve vsak zase. Izgled je tudi subjektivna ocena, je pa res, da ima A5 metal, G3 pa plastično ohišje (ampak ne deluje ceneno).
A5 je malce povečana verzija A3, večjih razlik pa ni (glede na to, da ponujajo A3 za pol nižjo ceno).

Simobil trenutno nima nobene posebej ugodne ponudbe aparatov. Morda A3 (za 24*6 EUR), G3 (24*12 EUR) in S5 (24*14 EUR).
HTC One mini 2 (24*10 EUR) in A5 (24*12 EUR) pa tržijo za previsoko ceno. Tole je bilo za Elastik paket.

Poskusi urediti zadevo preko spleta; ti dostavijo na dom + še aparat dobiš 20 EUR ceneje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jnovak ()

AmaranthK ::

Sej to je, itak sem dobila še nek popust preko študentskega servisa (100 € na 2 leti popusta, torej elastik dobim za okoli 16 € na mesec) + 20 € popusta preko interneta..sedaj je problem samo glede naprave..pač itak nimajo veliko naprav trenutno, še tisto kar imajo in ti je všeč pa ni na zalogi preko spletne strani. Sedaj lahko dejansko izbiram samo med Samsung S5 ali A5...

jnovak ::

Hja, še tistih par telefonov, k jih imajo za ok ceno ... jih težko dobiš, če sploh.

Pokliči jih (040404040) in reči, da ti sporočijo, ko bo kateri od želenih tel na voljo. Oziroma kot support naj ti poiščejo rešitev - ti želiš podaljšati naročnino, želiš tel, ki ga imajo (nekje) na zalogi ... torej naj ti ga dostavijo. Saj to pa ja ne bi smel biti več problem v teh časih.

Ales ::

AmaranthK je izjavil:

... ne pošiljajo na pooblaščene prodajalce ampak samo simobilove centre..v Gorici pa ni centra.
G3 je dejansko toliko boljši od A5, da se ti splača zapeljat nekam ponj. Preveri stanje da ne boš šla zaman in si naredi izlet s kako prijateljico / prijateljem. Še "darilo" dobiš na izletu, kaj je lepšega.

flywheel ::

+ za LG G3

AmaranthK ::

Evo, sem upoštevala vaše nasvete, danes sem šla do Lj in vzela G3.:) Hvala za vsa mnenja!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri telefon priporočate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7419917 (13192) sift
»

mnenje Samsung Galaxy A5

Oddelek: Mobilne tehnologije
177427 (4191) EnaGorenka
»

Samsung Galaxy S5 vs. LG G3 32GB

Oddelek: Mobilne tehnologije
142410 (2009) salabajs
»

Potrebujem pomoč pri nakupu novega telefona

Oddelek: Mobilne tehnologije
153033 (2771) worteleven
»

Katerega "pametnjakoviča" izbrati?

Oddelek: Mobilne tehnologije
367365 (5333) zmaugy

Več podobnih tem