» »

Samsung Galaxy S5 vs. LG G3 32GB

Samsung Galaxy S5 vs. LG G3 32GB

salabajs ::

Pozdrav!

Zanima me kateri telefon izmed omenjenih bolj priporočate in zakaj..
- Samsung Galaxy S5
- LG G3 32GB

Vsako mnenje je dobrodošlo. Predvsem tisti, ki imate katerega od naštetih, mi lahko napišete kako ste zadovoljni, če kaj pogrešate oz. kakšen minus..

Če v grobem gledamo sta oba približno enaka?! G3 boljši zaslon, S5 boljšo kamero; procesorja sta tu-tu, RAMi 1gb razlika - je to "zelo pomembno"?; Kako je kaj z baterijo v praksi? (ti podatki ko so navedeni za baterijo, ne vem točno kaj to dejansko pomeni)

Hvala za vse informacije!

LP

dj_uro ::

Uporabljam samsung, a tu dam prednost g3...
Zakaj? Zaradi pof*kanega touchwiza od samsunga... ker ga po 5ih letih se zmeraj ne znajo spolirat...
vw-klub.si

salabajs ::

Hvala za mnenje..

Kako dolgo ti pa baterije drži?
(lahko opredeliš ne vem v smislu, ko ga nisem nič rabil x; če sem bil veliko na netu itd pa x)

Ti telefoni imajo ob srednji do bolj pogosti rabi nekje dan pa pol baterijo, ne?

jnovak ::

Lahko ti povem podatke za S5 NEO. Hardware je novejši, ampak počasnejši (pri sami uporabi se tega ne čuti, vse dela super tekoče - morda pa kak gamer lahko pove kako se obnese pri igranju).

S5: CPU = Quad-core 2.5 GHz Krait 400 (32-bit, Snapdragon 801), GPU = Adreno 330
S5 NEO: CPU = Octa-core 1.6 GHz Cortex-A53 (64-bit, Exynos 7580), GPU = Mali-T720

Baterija naj bi bila pri obeh enaka (Li-Ion 2800 mAh).

Trenutno:
1. Device up time (since last fully charged) = 1d 23h 56m
2. Screen time on = 3h 32m (večinoma na netu - Internet app)
3. Voice calls = 38m
brez igranja iger, brez kakršnihkoli power saving mode
Battery left: 34% (app 17h left)

Še tole bi dodal: wi-fi ves čas prižgan, mobile data pa ne

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jnovak ()

Egidij88 ::

Še ena prednost LG-ja so updejti.

jnovak ::

Updates prednost LG-ja ... zakaj?

Oba modela sta 2014 flagship predstavnika svoje firme & bosta preko osnovnega KitKat -> trenutnega Lollipop -> nadgrajena na Marshmallow (probably v Q1 2016). To bo pa po vsej verjetnosti tudi vse.

Kok hitro, pogosto (s katerimi vmesnimi verzijami 5.0.1, 5.1.1, ipd.) in kvalitetno pa Samsung in LG skrbita za svoje "premium" userje pa ne vem.

G3 je počasnejši in manj vzdržljiv (baterija) kot S5 (in lanska Sony-ja Z2 in Z3). Razlog je enostaven: G3 ima višjo resolucijo (1440 x 2560) in večji zaslon.
Dodatni GB rama je bolj brez veze. Prav pride marketingu ter za boljše benchmark rezultate. Morda aparat res pokuri več kot 2 GB in tisti dodatni giga prav pride ... pri kaki igri. Ampak višja resolucija ob enakem CPU & GPU kot S5 in Z3 v praksi pomeni počasnejše delovanje.

(Bi mislil, da extra ram prav pride ob odpiranju več aplikacij in iger hkrati, ampak sem pred dnevi videl video z novima iPhone & Samsung in slednji z double the ram amount (4 GB vs 2 GB) razočara prav v delu preklaplanja med nedavno odprtimi programi.)

Zheegec ::

Problem LG G3 je, da ima prehud procesor v pretankem ohišju in se preveč greje in upočasni. Raje vzemi novega Nexusa 5X, ker Samsung S5 ima pa Touchwiz in se bo sčasoma upočasnil.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

dj_uro ::

Prosim ne govorit o hitrosti samsunga (s3,s4,s5 in celo s6), ker vso to "kvazi" hitrost ubije touchwiz... tudi pri lgju ni izpeglan njihov vmesnik, pa vseeno dela bolj tekoče.. se spomnite, kako je iphone bil hiter in tekoč, dokler niso zvišali pixlov na zaslonu...
vw-klub.si

M-XXXX ::

Imam S6 Edga od prvega dneva pa ni bilo čisto nobenega upočasnjevanja...

hamez66 ::

LG G3 ima včasih kašen glitch, da ga je potrebno resetirati. Recimo 1x ali 2x na mesec se tako sesuje. Pa baterija zdrži zelo malo časa (več kot 1 dan zagotovo ne, oz ga je potrebna filati več kot 1x dnevno, če ga uporabljamo malo več časa). Vizualno mi je Samsung lepši. Pa tudi res je, po daljši oz procesorsko zahtevnejši uporabi postane spodnja stran telefona LG G3 vroča.

Če bi kupoval nov telefon, bi raje izbral Samsunga. LG G3 imam malo več kot pol leta, od prej imam pa še Samsung S4 mini.

salabajs ::

Super, da ste se še javili in napisali svoje mnenje.

Jaz bi šel preko Simobila - elastik paketa v to. In upoštevati seveda moram svoj budget. Vsi ostali telefoni (g4, s6 itd) so že potem precej dražji. Trenutno uporabljam HTC desire S in moram reči, da sem kar zadovoljen z njim. Gre že za par let star telefon, vendar še vedno dela kar tekoče, tudi baterija mi še zdrži 2-3 dni (seveda odvisno od uporabe).
Sedaj bi pa rad nabavil telefon - seveda ne sme štekati, da ne moreš nič narediti - ki bi imela malo večji zaslon od trenutnega, dober fotoaparat pa da še je te baterija kolikor toliko ok (čeprav tukaj tako vsi nekako opozarjajo, da običajno ti telefoni zdržijo 1 dan ob dokaj redni uporabi)..

menjalnik ::

LG seveda!:)

jnovak ::

salabajs je izjavil:

Trenutno uporabljam HTC desire S in moram reči, da sem kar zadovoljen z njim. Gre že za par let star telefon, vendar še vedno dela kar tekoče, tudi baterija mi še zdrži 2-3 dni (seveda odvisno od uporabe).
Pred dnevi sem imel par minut v roki HTC Desire X (je leto in pol mlajši od Desire S, ampak ne kaj dosti hitrejši) ... če te tam hitrost (počasnost) ne moti, potem bodi brez skrbi, saj bo katerikoli 2014 flagship nenormalen improvement!

salabajs je izjavil:

ki bi imela malo večji zaslon od trenutnega
3,7" na 5,1" (S5 aparat dobre 3 cm večji in dober cm širši) oz. 5,5" (G3 dobre 3,5 cm večji in slab cm in pol širši) ... sta oba večja, tako da po želji. Drugače je pa "malo večji" npr. Z3 Compact s 4,6" zaslonom.

salabajs je izjavil:

dober fotoaparat
LG sploh ni dal slabega fotoaparata v G3 (prednost v hitrejšem autofokusu), ampak kvaliteta slike je še vedno na strani S5 (ima tudi večji senzor kar je prednost pri fotografiranju ob slabši svetlobi). Ni pa take razlike, da bi zdaj raje vzel enega samo zaradi fotoaparata.

salabajs je izjavil:

baterija kolikor toliko ok (čeprav tukaj tako vsi nekako opozarjajo, da običajno ti telefoni zdržijo 1 dan ob dokaj redni uporabi)..
Ne vem kako ti uspe trenutni aparat polniti na 3 dni ... zgleda, da nisi heavy user :) Anyway, tule je definitivno S5 v prednosti pred G3.
__________

Če imaš možnost, pojdi oba GSM-a pogledati in preiskusiti. Testi na spletu in komentarji uporabnikov (in fanov) so eno, drugo je pa tvoja izkušnja ter tvoje želje/zahteve.

TOP ::

Ja med tema dvema bi izbral Samsung S5,LG G3 sem imel in je majhen napredek napram G2.Če bi pa gledal mal višje potem pa definitivno LG G4,ga mam tud sam,prvo sem imel pa Samsung S6 sam sem ga takoj zamenjal za LG G4.

salabajs ::

Hvala za vsa vaša mnenja.

@jnovak Hvala, si lepo napisal in obrazložil. Sedaj res nisem bil neki heavy user, samo se bo sedaj to malo spremenilo. :)

Odločil sem se za LG G3 32GB, sedaj bomo pa videli kako bo.. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri telefon priporočate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7419952 (13227) sift
»

LG G3 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
24954653 (23837) moxon
»

Kateri high end telefon? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
13131475 (26034) GPUpoweR
»

Mali in veliki LG G4c in G4 Stylus

Oddelek: Novice / Android
2714981 (7246) MrStein
»

Telefon za 300-350EUR

Oddelek: Mobilne tehnologije
303061 (2062) Dober dan

Več podobnih tem