» »

Algortimi (matematična indukcija)

Algortimi (matematična indukcija)

Quantum ::

Ker sem nov na področju programiranja in algoritmov, bi prosil uporabnike foruma predvsem eksperte v programiranju, da mi rešijo ti dve nalogi.


Zelo lepo vas prosim, KER JE NUJNO!!!

Lp Q!
 Naloga

Naloga

Yacked2 ::

Če ti noben prej ne pomaga, ti rešim jutri popoldne v Javi.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

appleboy ::

Tole je drugo obvezno poročilo na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu za program Računalništvo in spletne tehnologije (VS) pri predmetu Uvod v algoritme. Takšna poročila so 4, torej skupaj 8 nalog, ki jih je potrebno rešiti. Zadeva se na koncu oceni in vsa štiri morajo biti vsaj 55%, da sploh lahko pristopiš na izpit. Zakaj to omenjam? Ker si že zadnjič tule prosil za rešitev 1. poročila in ni ti bilo niti toliko, da bi sploh kaj sam poskusil rešiti ampak si za celotno rešitev ponujal plačilo. Ne vem ali ti je potem kdo to rešil ampak, če ti je in sam nisi nič, potem si zaslužiš točno 0 točk in se mi ne zdi pošteno, da ti za to sploh ponujaš denar. Pa prvo poročilo je bilo res razmeroma lahko. Tole drugo poročilo je nekaj srednjega. Drugo naloga je bila podrobno razložena na predavanjih in mi ni jasno kaj si ti na njih počel, da ti naloga ni jasna? Tisti, ki je vsaj malo poslušal mu je zadeva skorajda trivialna. Pravzaprav jo lahko večina prepišeš iz predavanj. 1. naloga je malo težja ampak spet ne neki blazno. Indukcijo je profesor razložil v dakumentu, ki ga je pripel v moodle. Je ta primer malo tricky ampak nič kaj preveč. Lepo imaš spodaj podan namig o seštevanju logaritmov, na moodle forumu maš pa namig, koliko znaša "n+1" za dokaz, ker tule jasno ni n+1 ampak... malo poglej forum. Drugače pa imam občutek, da se tebi sploh ne sanja o čem se grejo zgornje naloge niti nimaš blage veze o rekurziji. Ne vem kaj ti misliš tu početi, ampak če misliš takole kupovati in iskati rešitve nalogo na netu brez da bi sam vložil kanček truda se mi zdi malo mimo. Ko bi vsaj kaj rešil, ti bi pomagal ampak ti nisi rešil čisto nič in očitno hočeš rešitve od a do ž. In kaj potem? Se ti zdi poštenom, da boš imel potem to poročilo ocenjeno z 10, ko se ti pa ne sanja zakaj se tu gre? Daj malo se zberi pa začni na predavanjih in vajah poslušati.

Zgodovina sprememb…

 • spremenilo: appleboy ()

galu ::

Tu ni ničesar za programirati.

1. naloga:2. nalogo pa le sam pogruntaj, ker je rešitev že podana v "namigu", zraven samih navodil, samo videti jo je treba. :))
Tako to gre.

lebdim ::

A daj no ... Pri analizi ali kje drugje ste jemali princip indukcije. Torej, najprej ti mora biti jasen princip indukcije. Kaj sploh indukcija je? Potem ti pa more biti jasno, kaj je rekurzija.

Yacked2 ::

Prva naloga:
public static double T(double n)
{
  if(n == 2)
  {
	return 2;
  }
  else
  {
	return 2*T(n/2)+n;
  }
}


Naloga 2:
long n = 1000000;
		
long vsota = 0;
for(long i = n; i > 0; i--)
{
  vsota += i;
}
System.out.println(vsota);


Iteritivna metoda po mojem pomeni s zanko in ne z rekurzivnimi klici.

PS. Resno se zamisli nad svojim znanjem programiranja, ker če bo šlo tako naprej imaš lim(x-> nesk.) 1/x možnosti, da narediš letnik.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

Zgodovina sprememb…

 • spremenil: Yacked2 ()

lebdim ::

Tako je, iterativno pomeni "ne-rekurzivno".

Lahko si pomagaš tudi z algoritmi Khan Academy-ja.

lebdim ::

Prva funkcija T še v pascalu:

function T(n: integer):integer;
begin

if (n = 2) then T:=2 
else 
  T:=2*T(n/2) + n;
end;


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[java] naloge za vajo

Oddelek: Programiranje
71303 (989) Yacked2
»

Java metode;

Oddelek: Programiranje
354710 (3902) ragezor
»

Matematična indukcija!?!

Oddelek: Šola
224086 (3507) lebdim
»

C# (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
9711693 (8528) Ericssony
»

[C++] Ocena naloge

Oddelek: Programiranje
262860 (1936) bozjak

Več podobnih tem