Forum » Elektrotehnika in elektronika » NodeMCU
NodeMCU
CaqKa ::
Vidim da do sedaj glede na search ni bilo še nobene teme o nodemcu. NodeMCU @ Wikipedia
je kdo že delal s tem in zna kaj povedat?
dokumentacije je dokaj malo, vsaj preko gugla sam rabil ogromno časa preden sem ugotovil ali moja napravca sploh deluje ali ne.
Trenutno jo imam priklopljeno preko mikro usb kabla ki sem ga dobil pri telefonu zraven.
v esplorerju se včasih poveže včasih ne.
nisem pa se še uspel povezat na domač wifi. na serialu mi izpiše da je prejet IP "NIL". na routerju sicer vidim da je dhcp dodelil nov ip...
skratka kako dalje od tega koraka?
kako je zadevo najbolje povezat z arduinom?
arduino mega mi enkrat na dan meri 40 minut in dobim cca 700 cifer velikosti 1 bajt, ki bi jih želel shranit na net v "bazo".
imam pa nodemcu devkit 0.9
je kdo že delal s tem in zna kaj povedat?
dokumentacije je dokaj malo, vsaj preko gugla sam rabil ogromno časa preden sem ugotovil ali moja napravca sploh deluje ali ne.
Trenutno jo imam priklopljeno preko mikro usb kabla ki sem ga dobil pri telefonu zraven.
v esplorerju se včasih poveže včasih ne.
nisem pa se še uspel povezat na domač wifi. na serialu mi izpiše da je prejet IP "NIL". na routerju sicer vidim da je dhcp dodelil nov ip...
skratka kako dalje od tega koraka?
kako je zadevo najbolje povezat z arduinom?
arduino mega mi enkrat na dan meri 40 minut in dobim cca 700 cifer velikosti 1 bajt, ki bi jih želel shranit na net v "bazo".
imam pa nodemcu devkit 0.9
AnriK ::
Sem pri diplomski uporabljal ESP8266 z NodeMCU. Na githubu imaš precej dobro dokumentacijo in primere za NodeMCU.
Za komunikacijo arduinota z modulom uporabi UART.
Najboljše da pripneš en "snippet" kode. Povezava na Wifi je precej trivialna...
EDIT: Programski jezik ki ga NodeMCu uporablja je Lua (zgolj za info da si pogledaš principe jezika)
Za komunikacijo arduinota z modulom uporabi UART.
Najboljše da pripneš en "snippet" kode. Povezava na Wifi je precej trivialna...
EDIT: Programski jezik ki ga NodeMCu uporablja je Lua (zgolj za info da si pogledaš principe jezika)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AnriK ()
PORT OPEN 9600 Communication with MCU... .Got answer! AutoDetect firmware... NodeMCU firmware detected. > =node.heap() 21456 > wifi.sta.config("******","******") > wifi.sta.connect() > tmr.delay(2000000) -- wait 1,000,000 us = 1 second > print(wifi.sta.status()) 1 > print(wifi.sta.getip()) nil
hmm, kljub temu da daje za ip rezultat "nil", router dodeli IP.
deluje tudi tale koda za adafruit huzzah:
ki mi da rezultat:
Glede na zadnji stavek torej dela, samo IPja ki ga je dobil ne zna pokazat?
morem najt da se še na nekaj svojega konektam.
deluje tudi tale koda za adafruit huzzah:
sk=net.createConnection(net.TCP, 0) sk:on("receive", function(sck, c) print(c) end ) sk:connect(80,"207.58.139.247") sk:send("GET /testwifi/index.html HTTP/1.1\r\nHost: www.adafruit.com\r\nConnection: keep-alive\r\nAccept: */*\r\n\r\n")
ki mi da rezultat:
HTTP/1.1 200 OK Date: Mon, 26 Oct 2015 12:19:02 GMT Server: Apache Access-Control-Allow-Headers: Origin, X-Requested-With, Content-Type, Accept, Accept-Encoding, Authorization, Referer, User-Agent Access-Control-Allow-Methods: GET, POST, OPTIONS Access-Control-Allow-Credentials: true Access-Control-Max-Age: 1728000 Last-Modified: Thu, 27 Jun 2013 14:13:27 GMT Accept-Ranges: bytes Content-Length: 74 Vary: Accept-Encoding Keep-Alive: timeout=5, max=100 Connection: Keep-Alive Content-Type: text/html This is a test of the CC3000 module! If you can read this, its working :)
Glede na zadnji stavek torej dela, samo IPja ki ga je dobil ne zna pokazat?
morem najt da se še na nekaj svojega konektam.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kdo se spozna na ESP8266 in Arduino?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2393 (1971) | chiiiii |
» | Domači projektOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6882 (3643) | poweroff |
» | ESP8266 ESP-12E (NodeMCU 1.0)Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3607 (2452) | dc10 |
» | Arduino Mega + esp8266Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3804 (3563) | FX6300B |
» | Arduino in luči (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 12067 (9693) | FX6300B |