Forum » Problemi človeštva » Ustavno sodišče dopustilo referendum o noveli zakona o zakonski zvezi
Ustavno sodišče dopustilo referendum o noveli zakona o zakonski zvezi
Temo vidijo: vsi
The Player ::
Lahko rečem le, da mi je žal, da sem šel volit, glede na presenečeno nizko udeležbo referenduma, saj se mi zdi to žalitev mojega časa (saj ne da imam kaj boljšega za delat, a tu predvsem ciljam na tiste, ki jim je to vedno izgovor in razlog, zakaj ne volijo ).
Do 20.12.2015 sem kot nemi opazovalec gledal vso možno propagando ZA in PROTI. Bila je umazana in množična iz obe strani, šla je tako daleč, da je bila opazna tudi na uradnih FB skupinah in se celo nihče ni nad njo pritoževal zaradi SPAM-anja.
Skratka, kampanja ZA se je po mojem mnenju zdela močna (videl si jo vsepovsod) in sem pričakoval, da bo tudi udeležba večja, če ne že zaradi tega, ker je 3 leta nazaj zakon padel ravno zaradi tistih, ki so hoteli voliti ZA, ampak so raje ostali doma, ker je njihov čas več vreden.
Drugače pa iz neuradnih virov, tudi, če bi zakon šel skozi, vprašanje, če bi šel v veljavo, ker določeni osebki iz političnih krogov in lobijev ni v interesu da do tega pride,...a to je spet gostilniška pripoved, kar ne spada na slo-tech
Drugače je kdo prebral zakon? Baje nekaterih stvari sploh niso razčiščene v zakonu, tako kot zagovorniki pravijo, da so,...
Matako
Kako lahko zagovarjaš demokracijo, hkrati pa kontriraš volitvam?
Do 20.12.2015 sem kot nemi opazovalec gledal vso možno propagando ZA in PROTI. Bila je umazana in množična iz obe strani, šla je tako daleč, da je bila opazna tudi na uradnih FB skupinah in se celo nihče ni nad njo pritoževal zaradi SPAM-anja.
Skratka, kampanja ZA se je po mojem mnenju zdela močna (videl si jo vsepovsod) in sem pričakoval, da bo tudi udeležba večja, če ne že zaradi tega, ker je 3 leta nazaj zakon padel ravno zaradi tistih, ki so hoteli voliti ZA, ampak so raje ostali doma, ker je njihov čas več vreden.
Drugače pa iz neuradnih virov, tudi, če bi zakon šel skozi, vprašanje, če bi šel v veljavo, ker določeni osebki iz političnih krogov in lobijev ni v interesu da do tega pride,...a to je spet gostilniška pripoved, kar ne spada na slo-tech
Drugače je kdo prebral zakon? Baje nekaterih stvari sploh niso razčiščene v zakonu, tako kot zagovorniki pravijo, da so,...
Matako
Kako lahko zagovarjaš demokracijo, hkrati pa kontriraš volitvam?
bluefish ::
The Player je izjavil:
Skratka, kampanja ZA se je po mojem mnenju zdela močna (videl si jo vsepovsod) in sem pričakoval, da bo tudi udeležba večja, če ne že zaradi tega, ker je 3 leta nazaj zakon padel ravno zaradi tistih, ki so hoteli voliti ZA, ampak so raje ostali doma, ker je njihov čas več vreden.Del problema, ko zaradi relativno močne kampanje ali splošnega vtisa folk potem ostaja doma.
Massacra ::
Cerkveni zvonovi na slovenskem zvonijo v referendumsko noč...
Pithlit: kot pravi Warped!
Pithlit ::
Cerkveni zvonovi na slovenskem zvonijo v referendumsko noč...
Kaj to? Da se gre za posvojitve? Vi ste zblojeni... dejansko.
Ne grem se več... lajat v zid pač nikamor ne pripelje. Če folk ni sposoben razmišljat pač ni sposoben razmišljat. Žal mi je ljudi ki so zopet izviseli zaradi ene manjšine ki si misli da je neka nadrasa in da lahko odloča o življenju drugih.
Life is as complicated as we make it...
Pšenični ::
http://www.rtvslo.si/slovenija/referend...
Pobudniki referenduma uspeli, novela zakona o zakonski zvezi zavrnjena
Ajde zdej menda bo eno leto mir vsaj.
Pobudniki referenduma uspeli, novela zakona o zakonski zvezi zavrnjena
Ajde zdej menda bo eno leto mir vsaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()
Čez par let bomo torej spet par milijonov skozi okno vrgli... namesto da bi se v nek sklad za otroke iz najrevnejših slojev dal. Genijalci so tile "za otroke gre".
Karaya 52 ::
WarpedGone ::
Čez par let bomo torej spet par milijonov skozi okno vrgli... namesto da bi se v nek sklad za otroke iz najrevnejših slojev dal. Genijalci so tile "za otroke gre".
Genijalci so kreteni, ki vsakič sestavljajo nov predlog zakona in v njega vgrajujejo kretenizme.
Če sm glup, mi nariši česa ne vidim.
Brez tega si del problema, ne rešitve.
Maš to nesrečo da mam volilno pravico.
Zbogom in hvala za vse ribe
DeusVult ::
Ponosen na ponovno zmago vere in tradicije. Slovenija je Katoliška država in taka tudi ostaja.
http://www.rtvslo.si/blog/deusvult
Iz 26:2 "Naj vstopi zaslužen Narod, Narod, ki varuje Vero."
Pravica do dedovanja? Pravica do obiska v bolnici? In tako naprej... miljavženkrat povedano... in vseeno se najde pametnjakovič ki tuli da je itak šlo samo za posvojitve (pa o posvojitvah ni tekla beseda).
Kebo ::
Spet so zmagal z lažmi. Mi je teta govorila koko gre na referendum zato, ker bojo zdej spodbujal otroke že v vrtcu da si spol spremenijo. Verjamem, da je blo takih volicev lih zadost, da je zadeva padla. Nč jebat ga, bomo pa naslednjič.
Pravica do dedovanja?
Že obstaja.
Pravica do obiska v bolnici?
Že obstaja.
In tako naprej... miljavženkrat povedano... in vseeno se najde pametnjakovič ki tuli da je itak šlo samo za posvojitve (pa o posvojitvah ni tekla beseda).
Predvsem še vedno tulite, kako so vam kršene ne vem kakšne zadeve ampak se na koncu izkaže da niso.
Ja, prej se je treba registrirat kot partnerska zveza, česar se iz nekih razlogov nočte, pol pa jokcate kako nimate pravic.
Skratka polni ste bulšita in narod vas vsakič znova težje gleda.
Udeležba na tem referendumu je bila višja kot na prvme, in fasali ste še več nasprotnikov. Ne mislit, da bo v tretje šlo lažje. Če LGBT scena ne bo drastično spremenila svoje melodije, si bo skopali globoko jamo.
Politika je umetnost možnega. LGBT so očitno en drek politiki.
Sploh ko na svojo stran potegnete kalibre iz TRS...
neznanko ::
Spet so zmagal z lažmi. Mi je teta govorila koko gre na referendum zato, ker bojo zdej spodbujal otroke že v vrtcu da si spol spremenijo. Verjamem, da je blo takih volicev lih zadost, da je zadeva padla. Nč jebat ga, bomo pa naslednjič.
Rezultat je fantastičen sploh ob upoštevanju kako protekcijo ima ta majnšina, in kako je rizkantno sploh še kaj napisat na kak portal, da ne izpadeš fašist, revašist, desni ekstremist, in tako dalje. Ob rednem brisanju postov in dopuščanje žaljenja in pametovanja s strani le prej omenjenih.
Tko je. Naslednjič pa vprašanje kaj bo, če se ne bojo ljudje vprašali, če jih zajebavate. S sprejemanjem zakonov, za katere se ve, "da še ni prišel čas".
Vprašanje pa je, če sploh bo kdaj bo. Ajde dost vas mam.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()
oo7 ::
Jaz bom rekel samo to danes je VELIKA zmaga za Slovenijo in otroke.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
vostok_1 ::
Se opravičujem, ampak inbreed rednecki ni daleč od resnice. Od par stotisoč spolno aktivnih ljudi je možnost za inbreeding velika. Poselitvena struktura Slovenije je pretežno ruralna z donedavnega izoliranimi naselji. Mentaliteta pa je temu primerna.
Se opravičujem, ampak inbreed rednecki je popolnoma ustrezen izraz.
Se opravičujem, ampak inbreed rednecki je popolnoma ustrezen izraz.
Super strategija za dosežek svojih ciljev, ni kej.
Kdo ponavlja strategijo, ki ne le da ne deluje ampak poslabšuje situacijo?
Norec.
1+1?
Nasvet: spremenite retoriko. Jasno in konkretno definirajte, kaj vam manjka in v čem ste prikrajšani. Pa boste dobil simpatizerje.
Tudi js sm bil, dokler nism slišal TRS in njihovih blodenj. Žebelj v krsto je bilo pa dejsto, da že danes lahko posvajate partnerjeve biološke otroke. Kar je povsem in čisto dovolj. Dlje ne grem.
Pa nehajte lagat. To bi tut pomagalo, zelo.
Norec.
1+1?
Nasvet: spremenite retoriko. Jasno in konkretno definirajte, kaj vam manjka in v čem ste prikrajšani. Pa boste dobil simpatizerje.
Tudi js sm bil, dokler nism slišal TRS in njihovih blodenj. Žebelj v krsto je bilo pa dejsto, da že danes lahko posvajate partnerjeve biološke otroke. Kar je povsem in čisto dovolj. Dlje ne grem.
hamez66 ::
Zdi se, da bo res padel. Desno telo je šlo v veliki večini na volišča. In tudi cerkve so decembra dobro obiskane, najbolje v celem letu. Dejansko so "levaki" s sprejetjem zakona v nepravem času spet zajebali.
Napaka. Kdor gre volit (naj bo levi ali desni, za ali proti, nima kaj zajebat... zajeba lahko sam tist ki se mu ne da riti premaknit pa ima za to vse pogoje).
V resnici en glas ne spremeni ničesar in demokracija je zgolj igra političnih strank. Posameznik nima nobenega vpliva. Vpliva imajo samo stranke, ker lahko vplivajo na veliko ljudi hkrati. Da jaz osebno nisem šel glasovat, pa to ne vpliva na nikogar in na nič. Še v razredu 20ih učencev en glas pomeni zelo malo.
Kar se rezultata referenduma tiče, je pa očitno tako, da so ljudje po večini proti tem, da bi imel otrok 2 atija. Jaz ne vidim kakšnega drugega razloga, zakaj je bila večina proti. Neudeležba je pa sicer vedno izgovor, referendum ne glede na udeležbo pokaže približno mnenje večine. Ampak, če večine zadeva ne briga, pač ne grejo na referendum. Če je večina proti, sprejemam to mnenje, osebno mi je pa vseeno.
Gaius ::
Tisti ki govorite, da manjsina (desnica) odloca o zviljenju ljudi. Samo to. Na referendum je imelo moznost it 1.700.000 ljudi. Slo jih je pa 35% od katerih je skoraj 2/3 glasovalo proti. Tako da, manjsina odloca zaradi lenih riti vecine.
PROTI je zakon.
PROTI je zakon.
DeusVult ::
Na referendum je šel tisti del prebivalstva, ki zase smatra, da mu je izid važen. Mnenje ostalih ni pomembno in se nanje ne bi smeli ozirati. Za moje pojme kvorum sploh ne bi bil potreben.
http://www.rtvslo.si/blog/deusvult
Tisti ki govorite, da manjsina (desnica) odloca o zviljenju ljudi. Samo to. Na referendum je imelo moznost it 1.700.000 ljudi. Slo jih je pa 35% od katerih je skoraj 2/3 glasovalo proti. Tako da, manjsina odloca zaradi lenih riti vecine.
PROTI je zakon.
Mislim da se rezultat nebi spremenil niti ce bi volili vsi upravicenci.
Redefinicija zakona bi bila potrebna v smeri, da istospolnim daje/omogoča enake pravice kot hetero parom. Seveda, potrebno je registrirati istospolno zvezo. Ustavno sodišče je že izdalo odločbo, v kateri se te pravice istospolnim zvezam/parom morajo zagotoviti (dedovanje itd.).
Kot vse kaže, je največ, kar istospolni pari sedaj naredijo, da vložijo še oni pobodo za ustavno presojo. Vendar dobro vedeti, kaj naj US odloča. O vsebini novega zakona še ni! To je edina pot, preko katere se lahko vsem tistim, ki so trenutno "zaslepljeni" od laži (iz predreferendumske kampanje) uradno (do)pove, za kaj v novem zakonu res gre!
Kot vse kaže, je največ, kar istospolni pari sedaj naredijo, da vložijo še oni pobodo za ustavno presojo. Vendar dobro vedeti, kaj naj US odloča. O vsebini novega zakona še ni! To je edina pot, preko katere se lahko vsem tistim, ki so trenutno "zaslepljeni" od laži (iz predreferendumske kampanje) uradno (do)pove, za kaj v novem zakonu res gre!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Massacra ()
Gaius ::
Okapi ::
Za moje pojme kvorum sploh ne bi bil potreben.V resnici bi morala biti večina vseh proti, da se take stvari uveljavijo.
Oziroma se o stvareh, ki se te čisto nič ne tičejo, sploh ne bi smelo glasovati na referendumu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Kebo ::
Mandat ustavnega sodišča se konča drugo leto, mogoče dobimo malo manj nazadjaško ustavno sodišče, ki takih stvari ne bo več pošiljal na referendum.
Sami izgovori in jokcanja....
Bodite vsaj tolk odraslega človeka da si v fris priznate "spet smo zajebal".
Napredek je možen šele, ko priznaš lastne napake in jih začneš odpravljat.
Bodite vsaj tolk odraslega človeka da si v fris priznate "spet smo zajebal".
Napredek je možen šele, ko priznaš lastne napake in jih začneš odpravljat.
msjr ::
Mislim da se rezultat nebi spremenil niti ce bi volili vsi upravicenci.
Morda ne, zelo verjetno pa bi bil kar drugačen. Pa ljudje niso samo lene riti, ampak veliko jih ima občutek da s tem ko so twitnili pa lajkali zakon, in postali o redneckih z desnice, pa so že naredili svoje. Na naslednjem referendumu, ko se bo odločalo o njihovih pravicah bo pa jok in stok.
Škoda.
Kakih pravicah sploh?
Še vedno čakam na konkretno pravico, ki je tem ljudem kratena?
Laži ne štejejo.
Laži ne štejejo.
jype ::
WarpedOne> Še vedno čakam na konkretno pravico, ki je tem ljudem kratena?
S svojim partnerjem ne morejo skleniti zakonske zveze in zanje ne velja niti izvenzakonska zveza. Imajo ločen zakon, tako kot židje v nacistični Nemčiji.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
msjr ::
WarpedGone je izjavil:
Kakih pravicah sploh?
Laži ne štejejo.
Začne se tako, da pravico nekoga označiš za laž. Sej ne boš razumel, ampak vseeno, še ena pesmica za naše levičarje:
Ko so nacisti prišli po komuniste,
sem ostal tiho;
nisem bil komunist.
Ko so zaprli socialne demokrate,
sem ostal tiho;
nisem bil socialni demokrat.
Ko so prišli po sindikaliste,
nisem spregovoril;
nisem bil član sindikalistov.
Ko so prišli po jude,
sem ostal tiho;
nisem bil jud.
Ko so prišli po mene,
ni bilo nikogar več ki bi spregovoril.
Martin Niemoeller
Zgodovina sprememb…
- spremenil: msjr ()
LuiIII ::
Zadovoljem sem da je referendum uspel. Zakaj? Ker smatram, da posvojitve otrok enakospolnim ne morejo biti pravica. Če bi bil zakon brez tega in ne bi dišal po uveljavljanju popolnoma brezvezne in škodljive teorije spola, potem mislim, da referenduma sploh ne bi bilo. Torej? Parlament naj sprejme zakon v katerem bo lepo izenačil poroko med istospolnima partnerjema z normalno civilno poroko.
Glede tega kam naj sodi Slovenija bi pa rekel samo to, da je glede tega kaj goji zanjo dosti bolje, da je na Balkanu kot pa v Zahodni Evropi. Razlog za to je, da v Zahodni Evropi zmaguje totalitarni egalitarizem. Zakaj totalitarni? Ker skuša brezidejno gaziti naravne resnice in uveljavljati enakost tam kjer je neenakost gonilna sila družbe. Zahodna civilizacija je v t.i. idejnem slepem črevesu.
BTW jype, če bi napisal "Good job Europe", bi se strinjal, tako pa se še ne morem. Ni pa daleč čas, ko se bom verjetno moral. Islam je veliko, veliko močnejši kot je zahodna civilizacija, ima namreč nekaj kar mi več nimamo in to je IDEJA.
Glede tega kam naj sodi Slovenija bi pa rekel samo to, da je glede tega kaj goji zanjo dosti bolje, da je na Balkanu kot pa v Zahodni Evropi. Razlog za to je, da v Zahodni Evropi zmaguje totalitarni egalitarizem. Zakaj totalitarni? Ker skuša brezidejno gaziti naravne resnice in uveljavljati enakost tam kjer je neenakost gonilna sila družbe. Zahodna civilizacija je v t.i. idejnem slepem črevesu.
BTW jype, če bi napisal "Good job Europe", bi se strinjal, tako pa se še ne morem. Ni pa daleč čas, ko se bom verjetno moral. Islam je veliko, veliko močnejši kot je zahodna civilizacija, ima namreč nekaj kar mi več nimamo in to je IDEJA.
Zagor_tenay ::
David je premagal Goljata. Zagovorniki tradicionalne družine so zmagali v neenakopravnem boju. LGBT lobij je imel cel medijski aparat za sabo in kampanjo podprto s Soroševiom denarjem.
Vesel sem, da smo premagali dominatne medije, še posebej Sorošev POP TV
Vesel sem, da smo premagali dominatne medije, še posebej Sorošev POP TV
LuiIII ::
Ne jype-tova slika je krepko, krepko on topic! Potrebno je samo pogledati malo globje in malo bolj daljnoročno. Je pa po mojem falil z napisom.
Throowaway ::
WarpedOne> Še vedno čakam na konkretno pravico, ki je tem ljudem kratena?
S svojim partnerjem ne morejo skleniti zakonske zveze in zanje ne velja niti izvenzakonska zveza. Imajo ločen zakon, tako kot židje v nacistični Nemčiji.
Tale tvoja slika pa mislim da je krepko offtopic.
Niti ne. V IS bi takšen referndum isto padel.
AndrejO ::
WarpedGone je izjavil:
Super strategija za dosežek svojih ciljev, ni kej.
Norec.
1+1?
Nekaj naključno izbranih:
- Zaposleni nima pravice do odsotnosti z dela, kadar bi želel skrbeti za bolnega partnerja.
- Zaposleni nima pravice do nadomestila plače za čas, ko mora skrbeti za dolgotrajno bolnega parterja.
- Nezaposleni nima pravice do zdravstvenega zavarovanja po svojem partnerju.
- Istospolni parterji morajo svojo zvezo obvezno registrirati, sicer jim ne pripada nobena izmed pravic, ki sicer pripadajo izvenzakonskim zvezam raznospolnih partnerjev (kar še kako zelo vključuje vprašanja dedovanja in t.i. "vdovskih pokojnin").
- Zakon ne daje pravice, da se osebi v ni potrebno izpovedati zoper lastnega partnerja.
- Ko smo že pri kazenskih primerih, tudi pravice do obiska partnerja v zaporu nimajo.
- Pa pri bolj elementarnih, premoženjskih vprašanjih partner po umrlem najemniku nima predhodne pravice do najemne pogodbe za stanovanje v katerem sta živela kot par.
- Ravno tako tudi nimajo pravice zahtevati odškodnine v primeru smrti ali težke poškodbe parterja po Obligacijskem zakonu.
Pa verjetno se bi še kaj našlo.
Najbolj boleče je, da so to robne zadeve, kjer so ljudje v stiski in v tej stiski bodo morali najti še to moč in energijo, da se bodo dobesedno jebali z birokratskim aparatom in za vsak drek lezli pred Ustavno sodišče, da bo to lahko za vsak tak drek spotoma ugotavljalo, da je to pa verjetno res diskriminacija in, da to bi pa zakonodajalec res že enkrat moral popraviti.
O otrocih, ki so prizadeti zgolj in samo zaradi spolne usmeritve enega izmed bioloških staršev, pa raje sploh ne bi. To je očitno tema, ki ti ni všeč.
ahac ::
Throowaway je izjavil:
Redneck država spet stopila korak nazaj...
Mislim da gledas v napacno smer.
Prava smer: Rusija, Afganistan, Isis?
Napačna smer: Norveška, Nizozemska, Nova Zelandija?
Parlament naj sprejme zakon v katerem bo lepo izenačil poroko med istospolnima partnerjema z normalno civilno poroko.
TOČNO TO bi naredil ta zakon. Pa so homofobi rekl, da gre za otroke in ti jim verjameš...
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
Jst ::
Žalostno. Res žalostno.
Z nasprotniki zakona itak ne moreš imeti racionalne debate, neodločeni (in tisti, ki sploh niso vedeli, da je referendum ali kaj se odloča na referendumu), s katerimi sem se pogovarjal jaz in so se strinjali, da bi se morale pravice izenačiti, pa niso šli na referendum; je bolj pomembna kavica, pa pivo ter gostilniško jamranje.
Žalostno, da lahko 360.000 ljudi tepta pravice manjšine.
Z nasprotniki zakona itak ne moreš imeti racionalne debate, neodločeni (in tisti, ki sploh niso vedeli, da je referendum ali kaj se odloča na referendumu), s katerimi sem se pogovarjal jaz in so se strinjali, da bi se morale pravice izenačiti, pa niso šli na referendum; je bolj pomembna kavica, pa pivo ter gostilniško jamranje.
Žalostno, da lahko 360.000 ljudi tepta pravice manjšine.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kitajci napravili miši s starši istega spolaOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 9252 (7303) | jype |