» »

Študij

Študij

marko181914 ::

Pozdravljeni slotehovci!
Vpisal sem se v študij prometnega inženirstva. Petnajst dni me ni bilo na predavanjih.

Kakšne možnosti imam?

Ciklamen ::

12,4%
- End of the Post ->

NotSpecial ::

Predavanja itak niso nikjer obvezna (so pa priporočljiva), medtem ko so vaje na enih faksih obvezne, na drugih pač ne (menda se malo kje začnejo izvajati že prvi teden). V vsakem primeru je koristno, da se udeležuješ vsaj vaj. Vprašaj kterega študenta - vrstnika, kaj je bilo rečeno v uvodnih urah predavanj, ker profesorji takrat po navadi povedo ktera literatura se bo uporabljala, kakšen bo izpit… in ostale cvetke. Po izvedenem … bi rekla da zaenkrat še 100%.

Alencica ::

Ciklamen je izjavil:

12,4%


To seveda ni res, ne poslušaj ga. Ciklamen za izračun možnosti sploh ni upošteval učnega koeficienta Fakultete za gradbeništvo, ki se nahaja v študijskem pravilniku Univerze in obravnava točno dnevno odsotnost s ponderjem kreditnih točk, vaj in oceno težavnosti študija.

Po teh izračunih je tvoja možnost do prvega kolokvija cca. 37,4% ob čemer velja ta številka tudi če se na prvem kolokviju samo podpišeš! Pozor, do drugega kolokvija pa ta odstokek pade na samo 6,3% ampak za 1x še ne rabiš skrbet okrog tega.


ps. Predavanja niso nujna, so pa obvezna predvsem če hočeš delati preko študentskega servisa, ampak to ti vse tam povejo.

Ciklamen ::

Šment, pa sem se res zakalkuliral!

Kakorkoli, nikar puške v koruzo vrečt po 2 tednih :) Lepo se pogovori z asistenti ter se pozanimaj, če so kakšne vaje za opraviti (obvezne), načeloma ne bi smeli toliko komplicirat (vsaj na FERI-ju ne komplicirajo če jim daš dovolj dober razlog). Za predavanja pa boš pač moral not spravit, sam :)
- End of the Post ->

zee ::

Sam sem bil v stirih letih morda na 10% *vseh* predavanj in sem vecino izpito opravil v prvem poskusu. Prisotnost na predavanjih tako ali tako ni obvezna.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Unknown_001 ::

Jebovas, lahko vam... Kle na strojni pa ni milosti in bohvar da si kake vaje spustil. Pa kaj je res drugje tok manj za delat da gre tak skozi?
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

zee ::

Vaje so druga zival. Tam je *treba* bit.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

marko181914 ::

V bistvu tri četrtine faksa so same vaje in seminarske naloge, katere temeljijo bolj na tem kako se kdo znajde, kot pa na tem koliko kdo zna ali koliko se je kdo naučil ali koliko je kdo sposoben.

lebdim ::

Načeloma so zraven vsaj še predavanja, ki pa seveda zelo koristijo pri vajah. Kaj te vodi v misel, da so "samo vaje in seminarske naloge, katere temeljijo bolj na tem, kako se kdo znajde"? Zakaj pa je potem takšen osip študentov vsako leto? Recimo, ko sem bil jaz 1. letnik, nas je bilo vpisanih zagotovo 60 (stari program matematika-računalništvo, Pedagoška fakulteta UL), diplomiralo nas je pa redno samo okrog 10 iz naše generacije. Potem so nekateri padli še v bolonjo, nekateri pa so čisto obupali. Na živce mi gre pa potem to, da taki, ki so nekaj "bluzili", so sedaj kar uspešni, mi, ki smo pa končali fakulteto, pa nikamor ne pridemo zraven ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Strategija učenja in sprotnega dela na fakulteti

Oddelek: Šola
163429 (2595) Trupl0
»

Študij na FRI (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6013367 (6658) BivšiUser2
»

Študij na daljavo

Oddelek: Šola
183640 (2174) McMallar
»

FRI - UNI ali VSŠ (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6420236 (16646) SimplyMiha
»

Magistrski študij na FE v šol. letu 2006/2007

Oddelek: Šola
264899 (3498) Roadracer

Več podobnih tem