Forum » Šola » FERI MARIBOR
FERI MARIBOR
Ales8 ::
Zdravo zanima me sledeče: če slučajno kdo ve ali je velika razlika med programoma Informatika in tehnologije komuniciranja VS in UNI?
Kajti sedaj sem v 2. letniku ITK VS in se bojim da bom imel večje težave če nadaljujem študij na magisteriju, ker nisem iz UNI. Kako na to gledajo delodajalci? So velike razlike...? Fora je da vsi pravijo da imamo mi več prakse, oni pa več teorije... Tudi stopnja izobrazbe je ista...
Hvala za odgovore.
Kajti sedaj sem v 2. letniku ITK VS in se bojim da bom imel večje težave če nadaljujem študij na magisteriju, ker nisem iz UNI. Kako na to gledajo delodajalci? So velike razlike...? Fora je da vsi pravijo da imamo mi več prakse, oni pa več teorije... Tudi stopnja izobrazbe je ista...
Hvala za odgovore.
- premaknil iz Pomoč in nasveti: bluefish ()
smoke ::
Ti nekaj povem? Delodajalcem je vseeno kaj si študiral dokler znaš tisto kar potrebujejo . Kaj se pa razlik med VS in UN tiče, če boš šel na MAG, potem boš ob doštudiranju na prijavi za delovno mesto itak napisal da si mag. inž. informatike in tehnologij komuniciranja. Torej itak nima veze, kako izobrazbo si mel pred magistriranjem.
KraitPay ::
Razlike med UNI in VS so vedno. Ena od teh razlik je tudi teorija in praksa da.
Sam sem hodil na VS, kasneje na MAG in nisem imel vecjih problemov ( seveda se je bilo ponekod bolj potrudit kot drugje).
Zanimivo je bilo kasneje na MAG. Profesorji so nas imeli "raje" kot tiste iz UNIja. Razlog je bil ravno v tem dasmo mi predelali večino tematike + imeli podrobjrnjše vaje, so oni imeli podrobnrjša predavanja na vajah pa spet samo teoretiko.
Taki da ni problema ce si iz VS. Mogoce ves se vec iz prakse kot oni iz UNIja. Vase znanje se pa seveda razlikuje v matrmatiki, fiziki, bolj teoreticnih pred etih.
Sam sem hodil na VS, kasneje na MAG in nisem imel vecjih problemov ( seveda se je bilo ponekod bolj potrudit kot drugje).
Zanimivo je bilo kasneje na MAG. Profesorji so nas imeli "raje" kot tiste iz UNIja. Razlog je bil ravno v tem dasmo mi predelali večino tematike + imeli podrobjrnjše vaje, so oni imeli podrobnrjša predavanja na vajah pa spet samo teoretiko.
Taki da ni problema ce si iz VS. Mogoce ves se vec iz prakse kot oni iz UNIja. Vase znanje se pa seveda razlikuje v matrmatiki, fiziki, bolj teoreticnih pred etih.
lebdim ::
In kdo ti zagotavlja zaposlitev po končani fakulteti, ne glede na to, da študiraš UNI oz. VSŠ?
amacar ::
Sam si jo zagotoviš, tako da si dober, imaš veze ali pa da študiraš tisto, za kar se razpisujejo delovna mesta.
Lahko ti pa napišem kako je na FERI RIT. Sam sem bil na UNI, na drugi stopnji sem imel tudi sošolce iz VS. Nekih večjih težav niso imeli s teorijo, prav tako mi nismo imeli težav z vajami. Konec koncev so si pa tudi na prvi stopnji kolokviji med programoma zelo podobni (se je zgodilo, da smo imeli enak kolokvij).
Lahko ti pa napišem kako je na FERI RIT. Sam sem bil na UNI, na drugi stopnji sem imel tudi sošolce iz VS. Nekih večjih težav niso imeli s teorijo, prav tako mi nismo imeli težav z vajami. Konec koncev so si pa tudi na prvi stopnji kolokviji med programoma zelo podobni (se je zgodilo, da smo imeli enak kolokvij).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: amacar ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | FERI ali FRI? (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 18829 (13559) | KraitPay |
» | FRI: RI VŠ in RI UNOddelek: Šola | 4643 (3410) | TheBlueOne |
» | Kakšna je razlika med uni in vsOddelek: Pomoč in nasveti | 6762 (6502) | DOOM_er |
» | UNI ali VSOddelek: Šola | 5151 (4185) | KraitPay |
» | FERI vs FRI (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 18122 (14609) | Hardstyle |