» »

Original Windows in aktivacija

Original Windows in aktivacija

Grizzly ::

Imam samo eno informativno vprašanje.

Fakulteta kjer študiram z Microsoftom sodeluje v MSDNAA programu, zato si kot študent lahko prenesem licenčne Windowse. Odkar sem študent, koristim te ugodnosti in si vsak operacijski sistem prenesem in samo tega uporabljam, skratka nimam nobenih opravkov s piratskimi Windowsi na Partisu. Opazil pa sem neko zanimivost, kar me v bistvu tudi zanima.

Vsi Windowsi, ki sem jih do sedaj prenesel z MSDNAA strani, po namestitvi zahtevajo aktivacijo (ki se jo brez težav opravi preko spleta). Zadnjič sem opazoval cimra pri nameščanju Windowsa XP in opazil eno razliko... Moj licenčni Windows XP po namestitvi zahteva aktivacijo (v roku 30-ih dneh). On po namestitvi ni rabil opraviti nobene aktivacije oz. sploh ni bil pozvan k aktivaciji.

In zdaj mi je to malo čudno. Od kod pride ta razlika? Je Microsoft izdal operacijski sistem v več različicah in njegova ne potrebuje aktivacije, ali je njegov Windows XP modificiran (ni takšen, kot ga je izdal Microsoft) in zato ne zahteva aktivacije? Je morda razlika v ključu za inštalacijo, saj imava oba isti sistem, vendar različne ključe? V bistvu me zanima, zakaj isti operacijski sistem v enem primeru zahteva aktivacijo, v drugem pa ne. To me zanima, če mogoče kdo ve.

fosil ::

Pri XP-ju OEM verzije niso potrebovale aktivacije.
Tako je!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

windows 8 (nakup) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Operacijski sistemi
29054446 (36187) mtosev
»

Alone in the Dark: SecuROM spet na pohodu

Oddelek: Novice / Igre
144321 (3401) R33D3M33R
»

Dell OEM Win XP in izgubljen CD

Oddelek: Operacijski sistemi
112177 (2177) Paramedic
»

Vista Upgrade ne gre na prazne diske (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
11814516 (10149) MrStein
»

Aktivacija WIN XP Prof

Oddelek: Operacijski sistemi
71430 (1259) OmegaBlue

Več podobnih tem