Forum » Loža » Razporejanje premoženja.
Razporejanje premoženja.
kandelaber ::
Kako je najbolj pametno vložiti denar, če je prioriteta varnost in ne donos. Verjetno je najbolje razpršiti na različne konce? Kakšne deleže in kam je smiselno vložiti. Kako je najbolje pri različnih net worthih vlagati denar?
- spremenilo: kandelaber ()
Yacked2 ::
Če imaš na banki, ti država garantira do neke vrednosti.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
kandelaber ::
Ja, v mislih sem imel recimo kako se zaščiti če slučajno pride do hiperinflacije ali česa podobnega.
Rok Woot ::
Kovine so super za primer hiperinflacije. Hrana je zmeraj super, sam problem za investicijo. Kupi parcelo in vzgajaj rastline in živali .) Sigurno je pa razpršenost zaželjena. Tudi sam imam podobne probleme, samo ni nekega magičnega odgovora, razen če imaš toliko, da lahko manipuliraš s trgom, sam potem nebi spraševal :) Če pa probaš ratati čim bolj avtonomen, je pa to pomjem plus. Če si samozadosten, te težko zjebe hiperinflacija.
PrihajaNodi ::
Zaenkrat nikamor. Denar, depoziti so se vedno najvec vredni. Nepremicnine so fail, ker bo cena le teh se vstrajno padala. Pozabi gospodarsko rast in kvazi znizevanje brezposelnosti...umetnine - nimas toliko znanja in insajderskih infornacij, zlato prav tako... Ko se bo nezaposlenost realno zacela zmanjsevati, bodo banke voljne kreditiranja, takrat pa v hiter nakup nepremicnin. Do sedaj se še nikoli nisen zmotil. Sam denar je v sedanjem casu redkost in mocnejsi od ostalih dobrin na trgu.
Za kaksen znesek gre?
Za kaksen znesek gre?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
Pol nisi shortal kitajskih firem? Zakaj ne? Bolje denar v štumfu?
Problem pri denarju je inflacija, zame je nekje 9% za zadnje leto.
Problem pri denarju je inflacija, zame je nekje 9% za zadnje leto.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Rok Woot ()
Ma glej nepremicnine so v Sloveniji res slaba nalozba. Zakaj? Ker nihce nima denarja...poleg tega je tudi tam padec...pustiva oglasevane cene, kasnejsa realizacija je bistvena.
Najboljsa in najbolj ziher varianta v Sloveniji ti je ta čas turizem, kako, kam bos pa moral malo sam prestudirati. Sicer pa o kaksnem znesku je govora?
Najboljsa in najbolj ziher varianta v Sloveniji ti je ta čas turizem, kako, kam bos pa moral malo sam prestudirati. Sicer pa o kaksnem znesku je govora?
Zgodovina sprememb…
Misliš da gradnja hiše v Ljubljani z obilico garsonjer ni profitabila? (To je vprašanje, ne trditev.)
Ne. Lol, dalec od tega. Sem delal v tem fohu in je podn od podna. Sem pa v firmi dobil dovolj znanja in izkusenj da ven kam bom sam investiral ko pridem do dolocenega zneska.
Tista stanovanja v situli so se res prodala (bojda znizanje za 30%?) a kljub vsemu je se ogromno stanovanj praznih v dunajskih kristalih, stanovanjska soseska medvode. Za eko srebrno hiso pa nevem.
P.s. potem imas pa se stanovanjsko naselje gaj preserje...teh stanovanj je ko dreka.
Tista stanovanja v situli so se res prodala (bojda znizanje za 30%?) a kljub vsemu je se ogromno stanovanj praznih v dunajskih kristalih, stanovanjska soseska medvode. Za eko srebrno hiso pa nevem.
P.s. potem imas pa se stanovanjsko naselje gaj preserje...teh stanovanj je ko dreka.
Zgodovina sprememb…
Jah kr ene lokacije, pa ne me narobe razumet, jaz nisem in ne bom investiral v njih. Poznam pa par ljudi, ki imajo slabo opremljene bajte blizu fakultet in dobro služijo. Se mi pa zdi to izkoriščanje in tega pač nebi počel.
Pa mislil sem za oddajanje in ne prodajo naprej...
Katro državo bi pa priporočal za nakup nepremičnin?
Pa mislil sem za oddajanje in ne prodajo naprej...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Rok Woot ()
Invictus ::
PrihajaNodi je izjavil:
Dunajski kristali so skoraj prodani. Tako mi je bilo rečeno, ko sem šel na ogled. Ostala so samo neka manjša stanovanja, ki me niso zanimala. Edino eno je bilo še zanimivo ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Jup, najboljsa varianta ja, oddajanje. Imam tudi sam nekaj podobnega v mislih, sicer nizji znesek od stanovanjske stavbe...
Sem bil na tem projektu do junija. Sigurno niso vseh prodali. Pa notri je toliko nekih kolabacij, od lastnika NKBM do posrednikov ki so vmes. S kom in kdaj si sel na ogled? Pojdi sam tam in bos videl stanovanja ki jih prodajajo fizicne osebe. Imajo na sipah: Prodamo.
PrihajaNodi je izjavil:
Dunajski kristali so skoraj prodani. Tako mi je bilo rečeno, ko sem šel na ogled. Ostala so samo neka manjša stanovanja, ki me niso zanimala. Edino eno je bilo še zanimivo ...
Sem bil na tem projektu do junija. Sigurno niso vseh prodali. Pa notri je toliko nekih kolabacij, od lastnika NKBM do posrednikov ki so vmes. S kom in kdaj si sel na ogled? Pojdi sam tam in bos videl stanovanja ki jih prodajajo fizicne osebe. Imajo na sipah: Prodamo.
Zgodovina sprememb…
Invictus ::
PrihajaNodi je izjavil:
Jup, najboljsa varianta ja, oddajanje. Imam tudi sam nekaj podobnega v mislih, sicer nizji znesek od stanovanjske stavbe...
PrihajaNodi je izjavil:
Sem bil na tem projektu do junija. Sigurno niso vseh prodali. Pa notri je toliko nekih kolabacij, od lastnika NKBM do posrednikov ki so vmes.
Kolobocije pa so. Predvsem mora NKBM dati končno besedo ali ti bodo sploh prodali ali ne.
Stanovanja na vrhu so vsa prodana, ker pridejo skupaj s strešno teraso.
Ostala so neka dvosobna in stanovanja s slabim razgledom .
Drugače so mi bila pa všeč.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
Za oddajo je Slovenija ok. Sicer pa v tem zaporedju: Avstralija, Nova Zelandija, Nemcija, Avstrija, Anglija. V Sydneyu gredo cene na drazbah v nebo...
Stanovanja na vrhu so vsa prodana, ker pridejo skupaj s strešno teraso.
Neven kaj folku ni jasno. 2 flata 4 sobna bi morala se biti. Sier pa skupni prostori do terase, roza kopalnica, stropi 3 m...za 120m2 neto pri ceni 500.000 eur. Da ne omenjam da se seksat ne mores, brez da ne bi imel zakritih stekel.
Zgodovina sprememb…
Ostala so neka dvosobna in stanovanja s slabim razgledom
Tam je dober razgled na severu nekaj gora, cerkev in pokopalisce. Ostalo je bolj ko ne sosednja poslovna stavba.
Yacked2 ::
Hmm kaj pa orožje ? Če bo prišlo do kakšnih kriznih razmer boš še zaslužil, po ne pravni poti seveda
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
hammock ::
-Znanje
-Nepremicnine
-Zlato/Srebro
-Zemlja (sicer stane vsako leto zaradi davka, ni donosa v kolikor je prazno)
-Kes v sefu (ne nekih nesmiselnih kolicin ker ti ga inflacija zre, nekaj pa je dobro met)
-Orozje in strelivo (vzdrzevano orozje ne izgublja veliko vrednosti, strelivo pa se tudi na dolgi rok samo drazi - je pa trg malo omejen)
-Kes na banki (ne prevec, na jamstvo drzave osebno ne dam prevec)
-Hrana oz. sredstva za pridelavo hrane (Vrt, zivali...v konzerve bolj tezko investiras znatno kolicino denarja, ker bi potreboval skladisce)
My 2 cents.
-Nepremicnine
-Zlato/Srebro
-Zemlja (sicer stane vsako leto zaradi davka, ni donosa v kolikor je prazno)
-Kes v sefu (ne nekih nesmiselnih kolicin ker ti ga inflacija zre, nekaj pa je dobro met)
-Orozje in strelivo (vzdrzevano orozje ne izgublja veliko vrednosti, strelivo pa se tudi na dolgi rok samo drazi - je pa trg malo omejen)
-Kes na banki (ne prevec, na jamstvo drzave osebno ne dam prevec)
-Hrana oz. sredstva za pridelavo hrane (Vrt, zivali...v konzerve bolj tezko investiras znatno kolicino denarja, ker bi potreboval skladisce)
My 2 cents.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ZAKAJ se stanovanja več ne oddajajo v najem, ampak še samo za turiste?! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 27284 (15964) | vostok_1 |
» | Cene stanovanj in prepoved Airbnb-ja (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 20346 (16653) | MrStein |
» | Prevare DUTB (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 37407 (22630) | matijadmin |