Forum » Hlajenje in modifikacije » rabim pomoc pr hladilniku
rabim pomoc pr hladilniku
krefi ::
kupil sem nov racunalnik s stock hladilnikom .. zato bi hladilnik rad zamenjal z hladilnikom od prejsnega rac.
ki je http://m.mindfactory.de/product_info.ph... samo moti me ker e glasen zato bom zamenju ventilator s 4 pini in bolsim ter tisjim hlajenjem zanima me ce bo bolse hladil kot stock
ki je http://m.mindfactory.de/product_info.ph... samo moti me ker e glasen zato bom zamenju ventilator s 4 pini in bolsim ter tisjim hlajenjem zanima me ce bo bolse hladil kot stock
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s
m0LN4r ::
večji kot bo premer venta, tišje bo
so tudi taki, ki se izklopijo v idle
so tudi taki, ki se izklopijo v idle
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
sm ce dam vecjega od hladilnika ga nbom mogu pritrditi
dela ::
Kolkr je razvidno, ma 9 cm vent z 8 cm luknjami, takih ni kaj dost na izbiro, se pa verjetno da standardne 8 cm ventilatorje gor obesit. Če si dobil zraven hladilnika 2 clipa za vente (al pa če mal improviziraš), pa če je na plati dost placa v obe smeri, bi se mogoče splačalo poskusit push-pull z dvema takima nardit. Mata tud PWM sharing, tako da lahko oba priključiš na en PWM priključek na plati brez problema.
2 x 8 je verjetn lahko tišje od 1 x 9 ob istem hlajenju, če obrate dol zreguliraš ustrezno.
2 x 8 je verjetn lahko tišje od 1 x 9 ob istem hlajenju, če obrate dol zreguliraš ustrezno.
Aja, če maš zdaj kak stock intel/AMD hladilnik, bo pa tudi z 1x8 verjetno boljš kot prej, ker tisti majo pa še manjše vente (pa včasih tud bakra ne, kar je slabš)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dela ()
zanimam me kako naj priklopim dva ventilatorja ce imam samo 1 prikljucek se prost na maticni plosci?
ta model ventilatorja, ki sem ti ga prilepil ima že vgrajen razdelilec, poglej tam na sliki. Mora pa bit ta prost priključek 4 pin PWM.
Dobiš pa tudi posebej samostojne PWM razdelilnike za kupit, če hočeš kakšne druge ventilatorje.
oki ja sm tam pride 4 pin kabl pa se 3 pin
nagobčnik ::
Če misliš na sliko pri ventilatorju: ženski 4 pin priključiš na plato, pa moški 4 pin priključiš na ženski 4 pin od drugega ventilatorja, potem pa na koncu še 3 pin od enega od ventilatorjev (od tistega ki mu hočeš obrate merit) v preostali moški 4 pin (3 pin paše v 4 pin). Od tadrugega ventilatorja 3 pin lahko pustiš nepriklopljen. Če bi pa hotel še kak ventilator zraven, pa namesto 3 pina spet en ženski 4 pin noter itd. itd. 3 pin pa vedno na koncu not.
Tako bo potem plata videla obrate od samo enega ventilatorja, kotrolirala pa oba, ker sta na isti liniji. V praksi so obrati istih modelov ventilatorjev na isti liniji itak skor identični, tako da ni potrebe, da vsem meriš obrate.
Tako bo potem plata videla obrate od samo enega ventilatorja, kotrolirala pa oba, ker sta na isti liniji. V praksi so obrati istih modelov ventilatorjev na isti liniji itak skor identični, tako da ni potrebe, da vsem meriš obrate.
http://www.mindfactory.de/product_info....
je ta ventilator res tih ali priporocate kaj drugega?
je ta ventilator res tih ali priporocate kaj drugega?
r3dkv1c4 ::
Kupi noctuo, tišina in kvaliteta
Vsaka stvar ima svojo mejo.
You can ban me, but you can't shut me down!
You can ban me, but you can't shut me down!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 3-pin vs 4-pin ventOddelek: Strojna oprema | 3008 (2568) | bajsibajsi |
» | Fractal Design Define R5 - kako priklopiti ventilatorjeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3239 (2887) | b4d |
» | Po dolgem času nov test ventilatorjev na Silent PC Review (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Hlajenje in navijanje | 12972 (9116) | BladE_ |
» | Kabel PWM Arctic CoolingOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3204 (3066) | JanezH |
» | ventilator za ohišje na cpu hladilnikOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2251 (1901) | Dua'L |