» »

Izdelava internetne strani (začetnik)

Izdelava internetne strani (začetnik)

Route66 ::

Torej lep pozdrav. Sam sem čisti začetnih tovrstnih stvari in nimam pojma kako začeti in kako to sploh deluje zato bi prosil, če bi lahko nekdo zalepi kakšen čisto osnovni posnetek oziroma za začetek nekaj čisto osnovnih stvari. Sam sem motiviran in bi se tega lotil zelo resno. Zanima me tudi kakšni so zaslužki pri teh stvareh oziroma, če e da pri teh stvareh dobro zaslužiti?

hvala za vse odgovore. To temo bom kar nekajkrat osvežil, ker se mislim tega lotiti resno. Zato prosim čim manj posmeha :D

LP

Highlag ::

Tole si boš moral ogledati, če ne misliš investirati v kakšne knjige:
http://www.w3schools.com/
Never trust a computer you can't throw out a window

def0r ::

w3schools se mi ne zdi ravno najboljse mesto za ucenje, se jo bolj splaca uporabljati ce hoces na hitro kaj pogledati ce pozabis.
Poglej Udemy/Coursera imas free tecaje za te stvari ali mogoce gres kar na codeacademy.com (ceprav meni ni ravno vsec nacin ucenja gor).

Route66 ::

hvala ti highlag za link!!!!!!!!

Def966 bom preveril. Mogoče priporočata še kakšno začetniško knjigo?

Tudi sama izdelujeta spletne strani? Imata kaj uspeha?

Zdaj če mi lahko še nekdo pove, če morda kdo ve s katerimi stranmi se, da najbolje zaslužiti oziroma katere strani so najbolj popularne. Sam bi se lotil zadeve vendar nimam neke resnično dobre ideje čemu bi bila stran namenjena. Glasbi, Športu? Tega je že ogromno in se mi zdi, da se ne splača. Pa če morda kdo ve, če se da s temi spletnimi strani kaj zaslužiti? Recimo za primer stran nogomania mislite, da s to stranjo dobro služijo? Pa še to koliko denarja porabi recimo, vsaj nadpovprečna stran recimo Partis ali pa Slo tech? Koliko pride vse skupaj na mesec tako približno, ker glede teh zadev nimam pojma. Je to več 100€ ali je to preko 1000€ tako približno, da bom vsaj približno vedel, kako poteka vzdrževanje strani itd.

hvala

def0r ::

Na tvojem mestu bi sel raje pocasi :)
Web development je malce nerodna stvar, v smislu da moras znati vec jezikov da lahko postavis konkretno spletno aplikacijo.
Zacni s tem da naredis stran z HTML/CSS, nato dodajaj razlicne stvari s pomocjo JavaScript. Po tem ko to osvojis se loti se enega izmed back-end jezikov kakor so PHP/Ruby/Python/C#... da bos lahko dinamicno nalagal vsebino na stran s pomocjo neke SQL baze.
Knjige so bolj tko tko, raje priporocam da naredis nek course na courseri ali udemy in se kar direktno vmes vrzes na svoj projekt na kateremu se ucis in delas napake in se s tem izboljsujes.

Ukvarjam se tudi z web developmentom ceprav oblikovalec/designer spletnih strani ravno nisem ker nimam ravno smisla za oblikovanje.
Na tvojem mestu nebi tako gledal na potencialni zasluzek ampak bi se prvo vrgel osnovnih stvari ker te caka se dolga pot do tvoje zeljene spletne aplikacije.

Netrunner ::

Route66 je izjavil:


Zdaj če mi lahko še nekdo pove, če morda kdo ve s katerimi stranmi se, da najbolje zaslužiti oziroma katere strani so najbolj popularne. Sam bi se lotil zadeve vendar nimam neke resnično dobre ideje čemu bi bila stran namenjena. Glasbi, Športu? Tega je že ogromno in se mi zdi, da se ne splača. Pa če morda kdo ve, če se da s temi spletnimi strani kaj zaslužiti?


Denar se večinoma služi z reklamnimi banerji (google adwords, ipd..) katere imaš na strani. Seveda da so le ti učinkoviti, moraš imeti precej dnevnega obiska na strani, kar dosežeš če imaš zanimivo tematiko in reklamiraš svojo stran. Teoretično se sliši enostavno, vendar v praksi to doseči pa je precej težko.

Route66 je izjavil:


Recimo za primer stran nogomania mislite, da s to stranjo dobro služijo? Pa še to koliko denarja porabi recimo, vsaj nadpovprečna stran recimo Partis ali pa Slo tech? Koliko pride vse skupaj na mesec tako približno, ker glede teh zadev nimam pojma. Je to več 100€ ali je to preko 1000€ tako približno, da bom vsaj približno vedel, kako poteka vzdrževanje strani itd.
hvala


Koliko stroškov imaš na mesec je precej odvisno od veliko dejavnikov. Dobro obiskana stran mora imeti dobro gostovanje, kar stane več na mesec kot za neko povprečno stran. Še bolje je imeti dedicated server, kjer so cene spet drugačne kot pri gostovanju. Če imaš svoj server potrebuješ še enega admina da ti rihta zadeve v kolikor sam tega ne znaš. Sama spletna stran nerabi nekega extra vzdrževanja. Za imet dobro stran rabiš nekoga da bo pisal članke, moderiral forum če ga imaš ipd... zastonj ti ne bo delal nihče, tako da, je težko podati nek mesečen strošek.

Upoštevaj kar je rekel "def966" ... predvsem "Na tvojem mestu bi sel raje pocasi".

Srečno

matjazd ::

Prijavi se na Udemay in za začete preglej free tutorial .... če te zanima denar potem se usmeri v Worddpress ( 10 % posla) in njegovo conversion optimizacijo in tweekanje ( 90 % posla )

matjazd ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako najbolj učinkovito napredovati od Wordpress programerja do Front-end developerja

Oddelek: Programiranje
8865 (564) Ahim
»

Kaj mi priporočate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
5410510 (7557) Kayzon
»

Kako začeti z učenjem izdelave spletnih strani?

Oddelek: Izdelava spletišč
132173 (1569) scipascapa
»

Kje se kaj učite online?

Oddelek: Programiranje
485999 (3912) scipascapa
»

Android aplikacija

Oddelek: Programiranje
151815 (1383) Ales

Več podobnih tem