Forum » Omrežja in internet » Menjava MAC na WAN na DD-WRT WL500gP
Menjava MAC na WAN na DD-WRT WL500gP
CyberPunk ::
A kdo ve, kako se lahko zamenja MAC adreso na Asus WL500g Premium routerju, ki laufa DD-WRT? V nvram je spremenljivka wan_hwaddr, ampak se ta verjetno prepise na default po rebootu ali po ugasnitvi in prizigu.
SaXsIm ::
MAC adreso katerega porta? WAN? Tam ti že načeloma dd-wrtjev vmesnik omogoča MAC clone. Ostane shranjen po rebootu.
SaXsIm
CyberPunk ::
WAN, ja. Kje konkretno v UI, ker meni tega ni uspelo najti (vsaj ne za WL500gP - verjetno ni popolnoma enako pri vseh routerjih)?
Na netu sem nasel sam preko ukazne vrstice in sicer:
nvram set wan_hwaddr=xxxx
nvram commit
En ima zraven pred zadnjo vrstico se "gpio disable 14", kar pa ne vem, cemu sluzi.
Never mind, sem nasel. :D
Na netu sem nasel sam preko ukazne vrstice in sicer:
nvram set wan_hwaddr=xxxx
nvram commit
En ima zraven pred zadnjo vrstico se "gpio disable 14", kar pa ne vem, cemu sluzi.
Never mind, sem nasel. :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CyberPunk ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Router] Asus WL500g Premium FAQ (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Omrežja in internet | 83321 (15082) | brez-imenko |
» | Instalacija UDPxy na DD-WRTOddelek: Operacijski sistemi | 10339 (3758) | bimmer-mb |
» | Nov paket optike pri T-2 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 23057 (12614) | amigo_no1 |
» | Asus WL-500gP OpenWRT konfiguracijaOddelek: Omrežja in internet | 3834 (2752) | Bakunin |
» | Cisco 831 MAC addressOddelek: Omrežja in internet | 1129 (1073) | marjanX |